USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli: MHP'nin Genel Başkanı imzasız makalelere aldırış etmez

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı imzasız bildirilere, imzasız makalelere, iyesiz laflara aldırış etmez, gerçekçidir." dedi.

Bahçeli: MHP'nin Genel Başkanı imzasız makalelere aldırış etmez
12-03-2022 16:08
Ankara

Bahçeli, öğür umumi merkezinde planlı "Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni"nin arkası sıra gazetecilerin gündeme bağlı sorularını yanıtladı.

"Rusya-Ukrayna ortada Antalya zirvesinden sonraları birlikte ahenk ümidi yaşama merhaba dedi mu? Son gelinen evreyi kesinlikle değerlendiriyorsunuz?" sorusu üstünde Bahçeli, Türkiye'nin DOĞRU komşuları bulunan dü ülkede beklenmeyen çabucak giriş yayınlayan savaşın, içtimai ve konuşu maliyetinin aşkın faziletli birlikte çözüm aldığını söyledi. Böyle birlikte muharebede Türkiye'nin geçmişteki birikimi, jeopolitik konumuyla dü ülkenin kültürel, konuşu ve içtimai faaliyetleri çerçevesinde diyalog ihdas olanak ve fırsatını bulan yegâne diyar bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, şu şekilde bitmeme etti:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanı'mız, dü diyar ortada gibi bulunduğu derece kırılan ve dikkatli davranmıştır. İki ülkeden birlikte an ilk mücadelesi sonlandırmasını istemiştir. Bu sonlandırmanın yanı sıra da dü diyar arasındaki barışın temininde de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlikte aşama atmış olmasını arzulamıştır. Bu çerçevede telefon diplomasisi, DOĞRU konuşma içerisinde faaliyetlerini sürdürmüştür."

Bahçeli, bundan sonraları herhangi birlikte yıl Antalya'da diplomatlık oturumu yapıldığını ve buraya aşkın sayıda bakan, cumhurbaşkanı, başvekil yahut aut işlerinde memur şahısların katıldığını belirtti. "Böyle birlikte toplantının yapılacağı birlikte devirde Türkiye aşkın henüz güzel birlikte aşama atmıştır. Bu sulh önünde atık birlikte adımdır." ifadesini kullanan Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu aşama dü ülkenin yetkililerini birlikte araya getirerek barışı sağlayabilecek müzakerenin başlangıcını gerçekleştirmek istemişlerdir ve bunda da güzel olmuşlardır. Burada ehemmiyetli bulunan dü ülkenin dışişleri bakanlarının Antalya'da birlikte araya gelmelerinin kabulü yanı sıra Türkiye Dışişleri Bakanı'nın da masada olması arzusuyla az henüz Türkiye'ye birlikte yargıcılık olanağı ve fırsatı tanıdığı bulunan birlikte diplomatik hususu yaşama geçirmişlerdir. O bakımdan bu derinti ehemmiyetli olmuştur, güzel olmuştur. 15 günden buyana bitmeme fail bu çatışmanın oradaki birlikte görüşmede neticelenmesi gibi değildir lakin birlikte başlangıçtır, sonucun elde edilmesi süresince hayır birlikte adımdır."

Konuya bağlı bazısı iç ve aut değerlendirmelere dikkati çekici Bahçeli, "Görüyorum ki Türkiye'de bazısı kesimler bu adımları hazmedememektedir, bu adımların son vermesini istememektedirler." dedi.

"Yağdan imge edenler, Türkiye'nin yarınını karartmıştır"

Bu mevzuda basında toprak düzlük bazısı başlıklara yer veren Bahçeli, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"'Barış gerçekleşmedi, sulh yaşama geçmedi, sulh şu şekilde oldu, hakeza oldu.' halinde menfi ifadelerle toplumda gelişebilecek birlikte ümidi şimdiden söndürmeye çaba göstermişlerdir. Bu bedava birlikte iş değildir. Böyle birlikte ülkenin bunu yapabilmesi de önemlidir. Türkiye'nin bu pozisyona gelmesindeki diplomatik başarısını ölçüm geçirmek lazımdır, bu memleketin evladıyız. Savaş aşkın yakınımızda, biz gördük. Türkiye'de nelerin yaşandığına tanık oluyoruz. Gemi Türkiye'ye gün çiçeği antagonist getirecek harp hasebiyle az buçuk ertelenmiştir. 'Türkiye'de yağ yoktur.' diye dört başı mamur marketlere atılım edilmiştir. Basın kanalıyla kımıldatma edilmiştir. Yağ kavgası çıkartmaya çalışmışlardır. Yağdan imge edenler, Türkiye'nin yarınını karartmıştır. Bu nedenden ötürü bu çeşit adımları kavim şekilde ne politik partide olursak olalım içten desteklemekte avantaj vardır. Çünkü bölgenin yararınadır, Türkiye'nin yararınadır, evren barışının yararınadır."

"MHP'nin Genel Başkanı imzasız makalelere aldırış etmez"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "The Economist" dergisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beklenen rakibi bulunduğu anlamında imzasız birlikte yazı yayınlandığının hatırlatılması üzerine, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı imzasız bildirilere, imzasız makalelere, iyesiz laflara aldırış etmez, gerçekçidir. Geleceği bu anlamda değerlendirir. Artık imza attı mı, atmadı mı, onu altı ortağına yoklamak lazımdır." halinde konuştu.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır programının Antalya'daki toplantıyla denktaş getirilmiş bulunduğu yönündeki soruya şu cevabı verdi:

"Yanlış birlikte zamanlama olmuştur. Orada aşkın giriş döndürücü vaatlerde bulunulmuştur. O vaatler karşısında Sayın CHP Genel Başkanı başta faziletli sesle azimli birlikte şekilde, 'Bana herhangi birlikte muhtelif suali sorabilirsiniz, burada herhangi birlikte şeyi sizinle konuşabilirim, açıklayabilirim. Genel Başkan buradaydı lakin benim kafamda da istifham vardı soramadım demeyiniz, ne biliyorsanız sorunuz.' demiştir. Ben de Twitter'da 5 pare istifham sordum. Bunların yanıtını ilkin altılı ganyan masaya anlatsın, sonraları Türk milletine anlatsın, ondan sonraları da zaman bulabiliyorsa evren barışının kesinlikle gerçekleşeceğine değinmiş olsun."

Rusya'ya müteveccih müeyyide taleplerini değerlendirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Rusya'ya müteveccih yaptırıma alınması yönündeki taleplerin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Doğru birlikte yaklaşım değil. Savaşan devletler ortada eş ergin olduğunuz konuşu imkanlarla muharebeye girmeden savaşın öncülüğüne isteyen olmak, müeyyide kanalıyla mücadelesi kımıldatma etmek, büyüme göstermesine ve çatışmanın yoğunlaşmasına vesile verici yaklaşımlara özen geçirmek lazımdır. Bu mevzuda Amerika namına ağırlık çatışma vermelidir. Bu milletin ve dünyanın ABD'ye soracağı aşkın sorular vardır. Bunlardan birlikte tanesi Irak'tır birlikte tanesi Afganistan'dır birlikte tanesi Suriye'dir birlikte tanesi Türkiye'nin bölünmesi düşüncesince çaba yayınlayan yıldırıcı faaliyetlerin arkasındaki silahlandırmadır. Bütün bunları yaparken dünyadan Amerika'ya, 'Bana konuşu müeyyide uygulayın ego bu işten vazgeçeyim.' dememiştir. Ama demin hala Avrupa, gün batısı emperyalizminin çerçevesinde devletleri kımıldatma ederken, Türkiye'yi de buna kuma geçirmek istiyor. Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin muhalifleri filhakika konuşu yaptırımı gerçekleştirmek düşüncesince asılsız siyasetiyle herhangi birlikte muhtelif malın üretimini durdurdu, tüketicilere sürülmesini engelledi, içtimai kargaşayı çoğaltmak düşüncesince de söylenmedik uydurma bırakmadı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler