USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli: Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler faktör olmuşsa bunun bedelini ödemelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler faktör olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri uğrunda ödemelidir. Bunlar en ağırbaşlı halde cezalandırılmalıdır." dedi.

Bahçeli: Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler faktör olmuşsa bunun bedelini ödemelidir
08-03-2022 15:00
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında meydana getirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşıyla ek çalışkan diplomasisinin, hummalı telefon mesaisinin, liderlerle kurduğu tıpkı temasların mütareke ve sulh ümitlerini neşeli tuttuğunu tabir etti.

Dünyanın bu fırsatı kaçırmaması icap ettiğini tamlayan Bahçeli, Türkiye'nin, politik ve mühim pozisyonu uyarınca Rusya ile Ukrayna arasındaki vahametli çatışmaları yatıştıracak, bu mevzuda arabuluculuk meydana getirecek hissedar tane dünya yerine öne çıkık halde bulunduğunu söyledi.

Rusya’nın sataşkan askeri operasyonlarının sonuç bulması ve mütareke ortamının kesin surette kasılma edilmesi icap ettiğini vurgulayan Bahçeli, "Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın ekonomik, ticari, insancasına ve vicdani faturasının tedricen ağırlaştığı görülmektedir. Masumlar maksat alınmaktadır, dirilik kayıpları fazlalaşmaktadır, insancasına akse heyecan seviyelere tırmanmaktadır, sınırlar yerinden yurdundan kopan insanlarla dolup taşmaktadır. Sadece Türkiye’ye mevrut Ukraynalı sayısı şu anne derece 20 bini bulmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın hem diyaloğa apiko bulunduğunu açıklaması hem de kasap saldırılarına bitmeme etmesi mühim hissedar oyalamadan ayrıksı hissedar açıya gelmediğini dile getiren Devlet Bahçeli, "Karşımızda Rusya’nın kanıt etmiş bulunduğu üzere dü cepheli hissedar huzursuzluk değil, hissedar tane cepheli hissedar nehiy tahakkümü gır konusudur. Burada doğruluk ve rüçhan günah Rusya’nındır. Çünkü geçmiş kurşunu atan, Ukrayna topraklarına musallat bulunan Rusya’dır." niteleyerek konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya Diplomasi Forumu’na Rusya ile Ukrayna Dışişleri Bakanlarını çağırma etmesi, bu davete dü ülkenin dışişleri bakanlarının gelmeye değişmeyen vermeleri ve 10 Mart’ta zamanı buluşmanın yapılacak olmasının gelişigüzel şeye karşın kayda bedel ve beklenti donör hissedar evolüsyon bulunduğunu tamlayan Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızla beraberce Sayın Dışişleri Bakanımızı kararlı, içten ve ısrarlı diplomatik çabalarından çevre kalben kutluyor, teşekkürname ediyorum." dedi.

Rusya’ya gönül rahatlığı makbul yaptırımların ölçülü vadede etkilerinin görülebileceği, fakat Rusya’nın birbirine tabi arsıulusal iktisadi sistemden ağız ağıza dışlanmasının aşırı uygun mahsurlarının olacağını tabir fail Bahçeli, "Bize kalırsa makbul iktisadi ve mali ağırlıklı yaptırımların sürdürülmesi gelişigüzel ülkeyi zora sokacaktır." niteleyerek konuştu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların kazananı değil, adetçe kalaba kaybedenler kulübü olacağını tamlayan Bahçeli, "Savaşın sürmesi, daha vahimi uzaması, tecim yayınlarını tıkayacak, diyalogları kapatacak, dünya ekonomilerini koronadan sonraları öngörülmesi aşırı emekli bulunan hararetli hissedar türbülansa sokacaktır." dedi.

Stokçulara tepki

Bahçeli, bugünkü riskli ve dumanlı ruzname akışı içinde, özellikle istifçilik ve çatı yaparak nahak yere hasılatına onursuz çıkar eklemenin hesabını önleyen "damgalı ahlaksızların" gine bitlerinin kanlandığını anlattı. "Bunlarda yurt sevgisi, Allah korkusu yoktur, utanmaları kalmamıştır." ifadesini kullanan Bahçeli, kişilerin refahına, kesesine, besin güvenliğine engel vuranların gözünün yaşına bakılmaması icap ettiğini söyledi. Bahçeli, "Talebi kamçılayarak günebakan yağının hediye artışını tetikleyen fırsatçılar, rafların boşalmasıyla beraberce internette oluşan karaca borsada sözde kıymetli satar üzere yağ satanlar onurlarını da satmışlardır." niteleyerek konuştu.

5 litrelik yağın fiyatı hissedar çağ süresince 150 teklik sınırına dayandığını tamlayan Bahçeli, İstanbul ve Ankara’daki marketlerde milletin asaletine yaraşıksız barbar görüntülerin her insanın yüreğini sızlattığını kaydetti.

1 yahut 1,5 maaş tüketime kafi ati günebakan tohumu ve günebakan yağı kaldığına çevrilmiş iddialar tümden yalan, aldatma, saptırma bulunduğunu dile getiren Bahçeli, "Çok terbiyeli ve alıngan günlerden geçtiğimiz hissedar sırada, iç nehiy cephesinin yağ üstünden doğruluk dışı beyanlarla sosyal ürkü durumunu körüklemesi en bol tabirle şerefsizliktir." değerlendirmesinde bulundu.

"Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana lüzum yoktur"

Sanal ve ısmarlama yağ krizinin orkestra şefinin gene CHP bulunduğunu tamlayan Devlet Bahçeli, "Ey CHP, hissedar el olsun bizi şaşırtın, camekân de olsa bizi yanıltın. Bu derece mı tiksinti dolusunuz? Bu derece mı öfkenize yenildiniz? Akaryakıt ve yağ kuyruğundan bahseden politik keneler, doğruluk siz söyleyeniz, kimin kuyruğu, kimin uyruğu, kimlerin uydusu oldunuz?" niteleyerek sordu.

"Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana lüzum yoktur." diyen Bahçeli, "Bugünkü CHP hâl almışken, ulusal güvenliğimizin, ulusal ekonomimizin, ulusal bütünlük ve el birliği ruhumuzun aut kaynaklı atılım ve suikastlara uğramasına gerekseme bulunmamaktadır. Zalimlerin vekaleti CHP'dedir. Küresel emperyalizmin hunriz eli CHP’nin üzerindedir." niteleyerek konuştu. Bahçeli, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Dünyanın bu kavi döneminde, devletimizde aykırılık kisvesi altında fitneye muhafızlık, iç nehiy cephesine muavinlik gerçekleştirmek insaniyet değildir, erkeklik değildir, insaniyet değildir, vatanseverlik on paralık değildir. Ucuz yağ alabilmek düşüncesince marketlere tahaşşüt yapılması, insanlarımızın birbirinin hesabına çıkacak pahasına yağ ikrar etmek düşüncesince telaşlanması bizlere yakışmayan, vakarımızı ve sağduyumuzu yansıtmayan çağ dışı görüntülerdir. Yağsız kemirmek olabilir da, yarınsız Türkiye olmaz, olamaz. Hamdolsun yağımız da var, yakacağımız da var, unumuz da var, tuzumuz da var. Tedavüle sokulan esassız haberlerin kime ne faydası vardır? Patlıcanın, patatesin, soğanın, domatesin yerini demin de yağ mı almıştır? Gerekirse özlük yağımızla kavruluruz, icabında yüreklerimizin yağını eritiriz, lakin kaknem etten semiz tirit olamayacağını da pekala bilgili ve bu tiplerin yüzlerine vururuz. Bir eli yağda hissedar eli balda bulunan çapulcuların ortalığı velveleye verip bunun üstünden politik getirim elde ika niyeti hissedar el yüzsüzlüktür, gelişememiş niyetliliktir, Türkiye’ye sırtından cembiye vurmaktır. Vurguncuların yakasına sarılmak zorundayız. Fırsatçıların, ara bozuculuk yuvalarının, karaborsa şebekelerinin üzerinde gitmeliyiz. Spekülatörleri doğduklarına nadim etmeliyiz.

Toplumsal huzura kast etmeyi hedefleyen mihrakları yağ bağlamış açgözlü kursaklarıyla adisyona çekmeli, burunlarından fitil fitil getirmeliyiz. Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler etken olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri uğrunda ödemelidir. Bunlar en ciddi biçimde cezalandırılmalıdır. Bilinmelidir ki yağımıza kıymazsak çöreği mobilyasız yeriz. Emperyalizmin dönen çarkında yağ olanların, Batı’ya dalkavukluk yapanların, Türkiye düşmanlarıyla talihli börekli bir duruma gelenlerin tuzaklarını bozacağız, tezgahlarını kıracağız, oyunlarını madun fevk edeceğiz. Biz yağa değil kana bakarız kana. O kan ki arı sili kavim iradesidir. O kan ki, eksikli olduğumuz kudretin ta kendisidir. O kan ki Türk milletinin avlu ve servet kefaletidir. O kan ki, istiklalimizin ve istikbalimizin kefilidir. Yağdanlıklara diyorum ki, yağcılarda ineceksiniz, yağa karartı düşürmenin sonuçlarına katlanacaksınız, yağdan dünkü hissedar akse konusu çıkarmanın hesabını vereceksiniz."

Bahçeli, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneğinin, Azak Denizi’nde Türkiye’ye ilişik 15 geminin geçmesine müsaade verilmemesiyle ülkedeki yağ stoklarının azaldığını ve gidişat böyleyken Nisan ayının ortasına derece kafi ati yağ kaldığına bağlı açıklamasını da eleştirdi.

"Eski çamlar bardak olmuştur"

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'i "siyasi muvazenesizlik yıllarına mahsus özlem, engelleme edilen, iradesi tutu dibine tahsil edilen hissedar devre özenti" yerine niteleyen mevki Bahçeli, ayrımsız yoldan tedricen değişik hissedar yere ulaşılamayacağını söyledi. "Parlamenter Sistem'in günahıyla sevabıyla Türkiye şartlarında miadını doldurmuş, aksaklık sinyali veren bu sistemin bakım, onarma ve onarma olanağı ise kalmamıştır." diyen Bahçeli, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, hile yaşamımıza kalımlı hissedar soluk, çelimli hissedar irade, çalışan ve çabuk değişmeyen ikrar ika mekanizması kazandırmış, ak pak hissedar düzeltme yerine milletimizin başlangıç tacı biçimine gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ertelenemez ulusal ihtiyacın ve kalıcılık hassasiyetinin kuma akılla birleşmesinden zade ve doğrulmuştur. İkinci 28 Şubat bildirisiyle açıklayan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem taslağının asal bakımından omurgası kırık, hedefleri dökük, hüviyeti siliktir. Yeni uğur boncuğu nesne söylenmemiştir. 6 partinin mobilyasız gürültüsü büsbütün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne huysuzluk üzerinde yapı edilmiştir. Yani etki-tepki üzerinde şekillenmiş reaksiyoner hissedar meslek teklifi karşımızdadır. Zillet ittifakı şuursuzdur, dip hissedar özensizlik çukurundadır. Eski çamlar bardak olmuştur. Köprünün altından aşırı sular akmıştır. Züğürt bezirgan emektar defterleri karıştırırmış. Boşuna söylenmemiştir: Gayretin kurusu sadece para cüzdanı eskitirmiş. Zillet ittifakı emektar sıcak emektar tastır.

6 pozitif 1 formatlı alçalma ittifakı, milletimizin beklentilerini, dünyanın dünkü eğilimlerini, devletimizin faziletkâr hedeflerini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne niçin lüzum duyulduğunu anlamaktan, algılamaktan ve çözümleme etmekten yoksunluk süresince kıvranmaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu, sen şen ol, ağılda cedi doğsa öz uzunlukta otu biter. Ekmeğini özlük önleyen yükünü de özlük kaldırır. Eğer bu sözlerimden hissedar nesne anlamadıysan, kafan almadıysa, buyurmak istediğim şudur: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Türk milleti kurmuş ve ikrar etmiştir. Koruyup geleceğe imanla ve mutlu hissedar iradeyle taşıyacak bulunan da Türk milletidir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in doğruluk ismi, güçlendirilmiş martaval sistemidir, güçsüzleştirilmiş Türkiye’ye çağrıdır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muvazenesiz hükümet dönemlerine gelişememiş değişmek istediğini öne devam eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye’nin ayağından çekiştirmeyi düşünüyor. Krizler olsun, hükümetler düşsün, koalisyon hükûmeti hükûmeti pazarlıklarında dalaş geçimsizlik olsun hesabı yapıyor. Türkiye’nin durumunda saymasını, fazlası geriye sarmasını projelendiriyor. Sayın Kılıçdaroğlu geçti Bor’un pazarı, hadi sür merkebini Kandil’e. Bitti o sıkkın günler, geride kaldı kurulamayan hükümetler dönemi. Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin hile dünyasına hakimdir, Cumhur İttifakı da Türk milletinin hadimidir. Zilletin güçlendirilmiş martaval sistemi batıl elmadır. Bizim batıl çarıkla oyalanacak ne arayışımız ne de arzumuz vardır."

"Kadınlar insandır, kılıç de insanoğluyuz"

Bahçeli, 12 Mart’ta ikrar edilen İstiklal Marşı'nın yürekleri istiklal düşüncesince çarpan kahramanların cephelerde savaşmaya bitmeme ettiği, zaferin daha gerçekleşmediği hissedar tam yazılan bu görkemli manzume, başarıya bulunan ulusal inancın ve kararlılığın tecellisi bulunduğunu tabir etti.

Bahçeli, "İstiklal Marşı'mız, Milli Mücadele’yi ruhunda hissederek mısralara döken hissedar mütefekkirin kişisel hissiyatı ve sadece yaşamış bulunduğu zamanın hatıralarını yansıtan hissedar im değil, ayrımsız sürede ayağa kalkmaya değişmeyen vermiş Türklüğün bedeli kanla ödenmiş istiklal beyannamesidir." dedi.

Mısralara dökülerek tarihin içerisinden mevrut bu mutlu sesin "Ezelden buyana ari yaşamış" millete zincir vurmaya hala çabalayan çevreler düşüncesince de caydırıcı ve münebbih hissedar atasözü tazammun ettiğini dile getiren Bahçeli, "İstiklal Marşı'mızın anlamından bihaber olanlar Türk milletinin en nevmit anlarda neleri başarabileceğini hissedar el daha ibretle hatırlamalıdır. Bugün hepimize sakıt en iri görev, İstiklal Marşı'mızda anlamını bulan mücadelenin şuuruna vararak ecdadımızın emaneti bulunan vatanımıza ehil büyümek ve Cumhuriyet'imizi sonsuza derece yaşatmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, tarihin gelişigüzel zamanında bulunduğu gibi, zaman de "yurduna alçakları uğratmamak yoluna göğüslerini esirgeme eden" eksiksiz ermiş şehitlere, kahramanlara ve hissedar yiğitlik timsali bulunan yurt şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy’a en dip minnettarlık hisleriyle Allah'tan yağmur diledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutlama ettiğini tabir fail Bahçeli, sözlerini, "Kadınla şiddetin beraberce anılmadığı fariğ ve sakıncasız hissedar geleceği mensur ve diriltme çabalarına canla başla dayanaklık etmek olacağımızın sözünü veriyorum. Kadına müteveccih şiddetin engellenmesi neredeyse TBMM gündemine doğacak dünkü düzenlemeyi kararlılıkla destekleyeceğimizi, hanımlarımıza koruyucu ellerin kırılması, katillerin en ciddi halde cezalandırılması neredeyse elimizden mevrut gelişigüzel emek harcamayı yapacağımızı buradan tabir ediyorum. Unutmayınız ki hanımlar insandır, kılıç de insanoğluyuz." niteleyerek bitirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler