USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na seslendi: Erken seçme yoktur, 'hemen seçim' yoktur

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Erken intihap yoktur, 'hemen seçim' yoktur, 'haydi seçim' yoktur, bu ödünsüz değişmeyen ve istek beyanına sevsen de sevmesen de alışman, uyma faktör tavsiyemdir" dedi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na seslendi: Erken seçme yoktur, 'hemen seçim' yoktur
30-11-2021 13:54
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmasına, "Fikrimizin, zikrimizin, siyasetimizin ve hareketimizin öznesi insan, bire biricik sürede bunun hep bulunan millettir. İnsansız siyaset, anemik damar, umursamaz gövde gibidir." diyerek başladı.

"Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" temasıyla Anadolu'yu karış karış gezmelerinin DOĞRU namına değerlendirilmemesi icap ettiğini kail Bahçeli, hafta sonu bakımından 70 il ziyaretini tamamladıklarını, kesirler illere de gideceklerini belirtti.

Yalancıların maskesini düşüreceklerini anlatım fail Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye üstünde oynanan oyunları anlatacağız, kurulan tuzakları aktaracağız, çirkin niyetlileri açıklayacağız. Bunu ısrarla yapacağız, inatla savunacağız. Halka akıllıca gideceğiz, halkımızla bütünleşeceğiz, kesinlikle anlaşacağız, sözleşeceğiz, aramızdaki yârenlik köprülerini kuvvetlendirme edeceğiz. 'Geliyor gelmekte olan' diyorlar ya, tığ de 'Gidiyor gitmekte olanlar' diyeceğiz. Sonra da gelmeden gittiklerini göreceğiz. Davetsiz gelenin mindersiz oturacağını göstereceğiz. Bir kez eğilenin biricik elan sarp duramayacağını öğreteceğiz. Türk milletini zillete inandırma edemeyecekler. Türkiye'yi kargaşa anaforuna itemeyecekler. İhanetin fermanını kıraat etmek isteyenleri kaçtıkları yere denli kovalayacağız. Milletimiz varlığına erbap çıkacak, bağımsızlığına erbap çıkacak, geleceğine erbap çıkacak, donanmasına ve kardeşliğine sonuna denli dayanaklık eylemek olacak. Hiç kimesne hayale kapılmasın, karmaşa ortamı yaratıp fırsatçılığa kalkışmasın, bölücülük ittifakına, alçalma ittifakına, karanlık ittifakına, isnat siyasetine eren Türk milleti aldanmayacak, katiyen da haysiyet etmeyecektir."

"Cumhurun kaderi Cumhuriyet'in kaderidir"

Devlet Bahçeli, cumhurun kaderinin Cumhuriyet'in kaderi bulunduğunu ve bu kaderin Levh-i Mahfuz'da belirlendiğini dile getirerek, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'yi eksik gözlerden, çirkin sözlerden, ölümsek engellerden, ziyasız emellerden, kargaşa tetikçilerinden fedakarca koruyacağını, milletiyle biricik ve eksiksiz biçiminde geleceği mensur edeceğini vurguladı.

Bu mensur hamlesinin, bu arzu haysiyetinin önüne geçmeye kimsenin nefesinin yetmeyeceğini kaydeden Bahçeli, "Çalışacağız, çabalayacağız, çağıracağız, çağlayacağız, sular seller neredeyse coşacağız. Azmedeceğiz, sabredeceğiz, çalışma vereceğiz, savaş edeceğiz, kesinlikle başaracağız. Cumhuriyet'in 100. sene dönümünde Türk milletinin dünkü biricik zaferine imza atacağız." laflarını sarfiyat etti.

Geleceğin tarz haritasını geçmişin tecrübeleriyle çizmekten ayrıksı seçeneklerinin olmadığını tamlayan Bahçeli, Türk milletinin vasati dü beniz senedir kazançlı baskılara, diplomatik tehditlere ve siyasetçi dayatmalara verilen kaldığını anlattı.

Siyasi, tarihi, kültürel varlığın, kazançlı engelleyim ve yaptırımlarla rahatsız etme edildiğini, daim tahribata uğradığını dile getiren Bahçeli, yaşanılan kazançlı hastalıkların iç yüzünü, dirilik müşteri noktalarını akıllıca analiz ve ayrım eylemek durumunda olduklarını anlatım etti.

Eklektik ve ikircimli yorumların, önyargıyla beslenmiş, siyasetçi hırsla perçinlenmiş, husumetle derinleşmiş değerlendirmelerin Türkiye'yi biricik yere götürmesinin, dosdoğru neticelere bap aralamasının olanaksız bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bu diyar hepimizindir. Bu vatan, üstünde canlı herhangi biricik insanımızın namusudur. Temiz biricik lisan kullanmak, duygudaşlık kurmak, efdal olmak, meseleleri açık biricik açıyla ele kabul eylemek ilk önce siyasetçi partilerin, sonraları da her insanoğlunun biricik sorumluluğudur. Birbirimizi suçlayarak, birbirimize hasım muamelesi yaparak hedef ve öfkelerimizi yarıştırmak, Türkiye'ye yapılabilecek en kocaman kötülüktür." değerlendirmesinde bulundu.

Aklıselim ve kalbiselim çizgisinden savrulmanın ücretinin hacısı hocası düşüncesince ciddi olacağının altını çizen Bahçeli, "Türk milleti, sahnelenen kazançlı oyunların benzerlerine mazisinde didar kez şahit, maatteessüf didar kez da mahkum olmuştur. Saldıran, kapan kuran, oyun yapım eden, sem yayımcı kazançlı çetelerin, kapital gruplarının, global tefecilerin neyi amaçladıkları, nereye iktiran tamir etmek istedikleri, vicdan sahibi herhangi biricik insanımızın gene malumudur." diyerek konuştu.

"Kuyruğa giren ahmaklara kelimesiz kalacağımız mı düşünülüyor"

Bahçeli, Osmanlı İmparatorluğu'nun içerisinde açık kazançlı gedikler açan, bölüşüm ve paylaşım masalarında askeri ve siyasetçi operasyonlar kurgulayan, hitamında da yürütme fail muhasım devletlerin saldırıcı politikalarından ibret kabul eylemek durumunda olduklarını belirterek, "Makuliyetten verilecek herhangi biricik tavizin, hastalıkların elan da karmaşıklaşmasına, Türkiye'nin çıkmaz sokaklara sürüklenmesine fariza edeceğini aklımızdan çıkarmamalıyız." görüşünü paylaştı.

Dış desteğe dayalı Tanzimat devletçiliğinin, Ermeni ve Rum Osmanlı vatandaşları ortada ilk kapital birikiminin folluğu işlevi gördüğünü anımsatan Bahçeli, "Fakat bu proses istihsal istikametine yönlenmediğinden ötürü yığılan borçlar, küsurat sahn pahalılığı ve yükselen enflasyon, biricik hapaz atlamak kat haricinde Anadolu insanını kasıp kavurmuştu." dedi.

Türk milletinin Duyun-ı Umumiye denen biricik zilletle sınandığını hatırlatan Bahçeli, "1882'den 1954'e denli gece gündüz 72 sene namus borcu ödedik. Nice badirelerden geçerek bugünlere geldik. Hamdolsun onurumuzdan, şerefimizden, mevcut düzenek haklarımızdan katiyen vazgeçmedik. Biliyoruz ki biricik Türk dünyaya bedeldir, dünyalar bizim olsa da bu belirmek vatandan tavizimiz düşünülemeyecektir." laflarını dile getirdi.

"Çayımıza koyacak şekerimiz yoktu boydak Çanakkale'de destanlar yazdık" diyen Bahçeli, şu şekilde bitmeme etti:

"19. ve 20. yüzyılların dayanıklı dönemeçlerinde kazançlı saldırılarla milletimizi tasdik alamayanların güncel varislerine, feleğin çemberini kırıp yükselişe geçtiğimiz bugünkü devir diliminde ağırlık eğeceğimiz mi zannediliyor? Felaketimizin siyasetini gerçekleştirmek neredeyse kuyruğa giren ahmaklara kelimesiz kalacağımız mı düşünülüyor? Türkiye'yi, ölümü göstererek sıtmaya razı etmeye çalışanlara duyarsız, hissiz ve mukavemetsiz olacağımız mı aritmetik ediliyor? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten esinlenmiş diyorum ki; mülk yok ise buluruz, kargaşa yok ise kurarız, hasım çoksa kesinlikle yeneriz. Yeter ki biricik olalım, pörsümemiş olalım, kocaman olalım, birbirimizin uzağı değil yakını olalım, çapraz adalet ve hukukumuzu koşullar ne denli vahametli olsa da gözetmeyi ve koruma etmeyi bilelim."

"Görünmez el metaforuyla sömürünün çarkını çevirdiler"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, erke diyerek milleti ateşe, sonu ziyan biricik tünele tefriş eylemek düşüncesince çırpınanlara müsamahalarının, sabırlarının ve merhametlerinin olmadığını vurgulayarak, "Merkez Bankası rezervlerinin eridiği yalanına belirti bağlayan alçalma ittifakı, '128 bilyon dolar nerede' sorusunu soracağına, Türkiye'nin karşısında ne aradıklarını, emperyalizme kesinlikle iş birlikçilik yaptıklarını, adamlıklarının nerede bulunduğunu belirtmek mecburiyetindedir." diyerek konuştu.

Millet vicdanındaki bitmeyen hazinenin, ahlakındaki safiyet ve bozulmamışlık bulunduğunu anlatım fail Bahçeli, "CHP yönetimi ilkin peyda eylemek neredeyse zilletin öteki ortaklarının bunu görmesi düşüncesince ulusal vakfe göstermeleri, kuldan utanan, Allah'tan rahatsız bulunan biricik kalbe erbap olmaları gerekmektedir. İnsanın olmadığı, ahlakın, adaletin, özgürlüğün, sosyolojinin, felsefenin, tarihin, maneviyatın, değerlerin ve ulusal hassasiyetlerin olmadığı biricik ekonomide sabahleyin kalkar döviz kuruna bakarız, gece ezanı yatar borsaya, faize ve enflasyona baş yorarız. Bu verimsiz döngüden çıkmadıktan sonraları biricik çağ geçse üstelik gene bire biricik sorunlarla boğuşmamız kaçınılmazdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonominin rakam, oran, yüzde, matematik, grafikten aşırı elan mavera biricik düzlük bulunduğunun altını çizen Bahçeli, "Keynes'in söylediği gibi, sorun, dünkü fikirlerde değil, ortamında yetiştiğimiz zihinlerimizin herhangi biricik köşesine tutunmuş emektar fikirlerdedir. Modası ilk kazançlı düşünceler, kalıt aldığımız görmez noktalardır. Bize zat çıkarlarımızı düşünen, birbirinden yalıtılmış, daim hesaplar yapan, zevkleri çakılı ve natür üstünde hükümran şahıslar olduğumuzu kabullendirmek istediler. Görünmez el metaforuyla sömürünün çarkını çevirdiler. Piyasayı, eşrefi yaratıklar bulunan insanoğlunun önüne geçirdiler." düşüncesini paylaştı.

Devlet Bahçeli, 20. yüzyıl ekonomisinin yakasına ussal insanoğlu portresi asıldığına dikkati çekerek, "Oysa ki herhangi biricik insanoğlunun ussal olması, herhangi biricik sakallının ata olması denli absürt biricik beklentiydi. Aslında tamamımız bire biricik şeylerden konuşuyoruz, ancak konuştuğumuz şeyin ne bulunduğu dair hala anlaşabilmiş değiliz. Alışıldık endişe ve anlatım kalıplarından savuşma savaşı veriyoruz, ancak daha yeterli biricik meyve almış sayılamayız. Eski nazari şemaları yıkan dünkü keşifler yapmadıkça, elan adil, elan insani, elan vicdani, elan hakkaniyetli, elan eşitlikçi, elan paylaşımcı biricik dünyaya ve global ekonomiye ulaşmamız hemen münevver biricik ah vah namına kalacaktır." ifadesini kullandı.

"Erken seçme yoktur, 'hemen seçim' yoktur"

Bahçeli,bugünkü koşullarda evren nüfusunun yüzdelik 20'sinin açlıkla ve çıtırbom beslenmeyle beniz yüze bulunduğunu belirtti.

Türkiye ekonomisinde dünkü biricik hikayeye, ulusal ve tinsel değerlere odaklanmış dünkü biricik baş devrimine gerekseme olduğuna dikkati çekici Bahçeli, "Hem büyümeyi hem gelişmeyi hem de kalkınmayı temin etmek zorundayız. Önümüze dikilen bentleri baş başa aşmalıyız." diyerek konuştu.

Türkiye ekonomisinin strüktürel irade zayıflıkları olduğuna dikkati çekici Bahçeli, bu zaafların çözümsüz olmadığını vurguladı.

Fiyat istikrarı, mali muvazene ve yaygın kazançlı istikrarın sağlanacağını anlatım fail Bahçeli, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Dayanışma ve yardımlaşmaya en biricik tomar gerekseme duyduğumuz bu dönemde, ekonomideki devrevi sorunları politik ve maşeri krize değiştirme eylemek isteyen, bunun üstünden sokakları karıştırmayı amaçlayan odaklara milletimiz prim vermeyecektir. İnsanımızın omzuna çöken ağırlığın, yüklendiği külfetin içtenlikle farkındayız ve onları anlıyoruz. Fakat kazançlı dengelenme ve normalleşmenin günbegün yaşama geçtiğinin de görülmesini diliyoruz. Fırsatçıların, karaborsacıların, yangından parsa kaydetme telaşında bulunan ahlaksızların inanıyorum ki istekleri kursaklarında kalacaktır. Vatandaşlarımızın kazançlı problemlerinden yararlanma ederek servetlerine yabancılar malı katmanın peşinde bulunan izansızlarla bucak kırana biricik mücadelenin yapılması gerektiğine inanıyor, hülasaten bunu beklenti ediyoruz."

Temelsiz paha artışlarının frenlenmesi, sahn pahalılığının düşürülmesi dair her insanoğlunun yapacağı fedakarlıklar bulunduğunu tamlayan Bahçeli, "Enflasyonla mücadelede eş birliğini yaşama geçirmeliyiz. Mal ve fariza üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın maşeri deşarj adına, esas gereksinimlerin fiyatlarında yüzdelik 2 ile 5 ortada indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanışmamızın tinsel harcıdır." görüşünü paylaştı.

"Unutmayınız ki biricik kez satan herhangi biricik devir satar"

Dedem Korkut'un "Hırsız içeride olunca bap anahtar tutmaz oğul, halkın ortamında bozgunculuk karşılayıcı haindir oğul" nasihatini anımsatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Düne denli AK Parti'nin saflarında arazi alıp derinlemesine seneler bakma koltuğunda oturan biricik menfaat düşkünü ve sayıyla un almaktan bahseden deli zihniyet, bizim kayyum neredeyse iktidarın başlangıcında durduğumuzu, krizlerin de ortağı olduğumuzu anlatım etmiş. Bu kan dolaşımı dolabın, bu devşirme siyasetçinin kimlere taşeronluk, kimlere hizmetkarlık yaptığını bilici biliyor, bilmeyen de salt alışveriş ağlarına ve efendilerine göre görüyor. Biz kayyum değiliz, Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. İradesi piyasaya çıkmış, geçmişinde sert aşırı ziyasız benek bulunan, Truva atı neredeyse meydanda dolaşan tek kimsenin Türkiye'nin kuyusunu kazmasına da cezaevi yummayacağız.

Unutmayınız ki biricik kez satan herhangi biricik devir satar. Kendi arkadaşlarına ve partisine yezitlik eden, fırsatını bulursa milletine yezitlik etmekten de kaçınmaz. Bu tipler esasta bizim muhatabımız değildir. Ancak evimizin camına dü de biricik taş atanın da alnını karışlamak, sınırını beyan eylemek anne vazifemizdir. Bu şahsa sesleniyorum: Kayyumu falanca geç, partine doldurduğun askeri ve siyasetçi casuslarla baş başa eskiden yönettiğin bakanlıkları ne örgütlere peşkeş çektiğini, adamsan açıkla."

"Zillet ittifakı Türkiye'nin kazançlı mahvoluşu üstünden siyasetçi odalık ve getirim girmek düşüncesince eksiksiz olanaklarıyla faaliyettedir" ifadesini kullanan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, akıbet günlerde maşeri iletişim araçları hesabından videoteyp yayımladığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nun, paylaşımında, gece olduğunda peşinde bırakacağı mirası düşündüğünü anlatım ettiğini aktaran Bahçeli, "Anlaşılan ayrıksı işi gücü kalmamış. Sayın Kılıçdaroğlu biricik tomar zahmete girme, hülasaten ego sana söyleyeyim: CHP'nin başına biricik kaset komplosuyla ve paraşütle iner neredeyse gelmen, yıldırı örgütü YPG'yi zat vatanını koruyucu teşekkül namına görmen, terörle mücadeleye 'hayır' demen, terörizme gülücükler saçman, 'ne işimiz mevcut Suriye'de, Libya'da, Irak'ta' sözlerin, HDP'yi yasal sayman, yıldırıcı Demirtaş'ı övmen, ulusal meselelerde Türkiye'nin karşısına geçmen, İstiklal Marşı'nı okuyamaman, istiklalimize kişmiri çalman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yezitlik etmen, CHP'yi kaynağından koparman, HDP-PKK ile uyuşma kurman, ecnebi büyükelçilerden aman dilemen, emperyalizme mermi er olman, senin günahkâr mirasın namına anılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Gayrimilli arıyorsa etrafına baksın, gitsin de teröristlerin yüzüne söylesin"

Kılıçdaroğlu'nun "gayrimilli" açıklamasını eleştiren Bahçeli, şu şekilde bitmeme etti:

"Cumhur İttifakı'na ve oy verici yurttaşlarımıza edepsizcesine 'gayrimilli' diyen Kılıçdaroğlu, ne milletin, ne milliyetin, ne de milliyetçiliğin yoğun manasını bilmeyen, bilse de bu değerlerle gece-gündüz neredeyse ayrı bulunan yöntem yozlaşması, alçalma temsilcisidir. Gayrimilli arıyorsa etrafına baksın, gitsin de teröristlerin yüzüne söylesin. Kılıçdaroğlu şahsıma seslenerek, 'yüreğinde biricik inme kavim sevgisi mevcut ise er seçimin kapısını aç' demiş. Sayın Kılıçdaroğlu, benim kavim ve yurt sevgimin fitresini versem sana ve yedi sülalene beniz sene yeter. Erken seçme yoktur, 'hemen seçim' yoktur, 'haydi seçim' yoktur, 'derhal seçim' yoktur; bu ödünsüz değişmeyen ve arzu beyanına sevsen de sevmesen de alışman, bununla da kalmayıp uyma faktör tavsiyemdir."

Millet İttifakı'na "sokaklarda doğacak aramayın" çağrısında mevcut Bahçeli, "Sokak çıkmaz gezip çecik nifak aşılamayın. Hesabını veremeyeceğiniz, altından kalkamayacağınız, bedeline katlanamayacağınız müptezelliklere, skandal yanlışlara teşebbüs etmeyin. Türkiye sokakta bulunmadı, sokakta kurulmadı, size de inşallah bırakılmayacaktır. Kaosa envestisman yapanlar, krize oynayanlar, iç sulh ve rahat ortamımızı hastalıklı çoğaltmak düşüncesince tahrik nöbetine girenler milletin sağduyusunu yanlışa yormasınlar. Akıllarını başlarına devşirsinler." dedi.

"Geleceğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir"

Ekonomik sorunları dünkü idare sistemine bağlayanların içtenliksiz bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'de siyasetçi istikrarın yeterli ve bilge olduğunu, mebus sistemin meri olması biçiminde Türkiye'nin öngörülemez biricik diyar olacağını, riziko ve belirsizliklerin ortamında daim bocalayacağını söyledi.

"Bilinmelidir ki, geleceğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir" değerlendirmesinde mevcut Bahçeli, geleceğin mimarının da Cumhur İttifakı bulunduğunu belirtti.

Bahçeli, MHP'nin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne "evet" oyu kullanacağını aktardı.

Devlet Bahçeli, ekip toplantısı sonrası gazetecilerin, Ankara'da Alparslan Türkeş'i yâd etkinliğinde çıkan arbedeyle ilişik sorusu üzerine, "Milliyetçi Hareket Partisi namına mevzunun üstünde duruyoruz. Elde ettiğimiz ön bilgiler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonraları Mansur Bey özen etsin. Artık kendisinin gerisinde biricik idealist dem vardır. Her güneş de izlem edeceğiz." cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler