USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Aydın'da gençlik buluşması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ehemmiyetli açıklamalar

Gençlik buluşmaları kapsamında Aydın'da gençlerle ortak araya mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşımda Batılı efendilerinden bravo alabilmek düşüncesince kırk cumbalak atan mandacılara özgüven dersi verecek, cesurluk anıtı ortak gençlik görüyorum." dedi.

Aydın'da gençlik buluşması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ehemmiyetli açıklamalar
05-02-2023 22:05
Gençlik buluşmaları kapsamında Aydın'da gençlerle birlikte araya mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşımda Batılı efendilerinden bravo alabilmek düşüncesince kırk cumbalak atan mandacılara özgüven dersi verecek, cesurluk anıtı birlikte gençlik görüyorum." dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi'nde planlı Aydın Gençlik Buluşması'na katıldı.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in "Haydi Söyle" şarkısı ile kürsüye mevrut Erdoğan, birlikte müddet şarkıya haremlik etti.

Daha sonraları "27 Mayıs'tan 15 Temmuz'a ne değişti" temalı, yaşanmış bulunan darbeler ve 15 Temmuz FETÖ'nün vuruş girişiminin anlatıldığı videoyu izleten Erdoğan, "Gençler dikkat, 1960'ta her neyse dakika de o. Değişen birlikte nesne yok." ifadesini kullandı.

Birbirinden mülevven pankartlar
Salonda açılan, "Gençler maksata kilitli SİHA derece sandıkları patlatacak", "Doktor değil lakin hastası çok", "O aritmetik anca olmuyor, 6+1 birlikte başbuğ etmiyor", "Efelerin efesi latifçe geldin", "Reis bizde, gençlik bizde, sizde ne var, söyle söyle", "Bay Bay Kemal", "Karizma desen var, çalışmalar desen var" pankartlarını okuyan Erdoğan, "İşte gençlik bu." dedi.

"Bay Bay Kemal teröristlerle Ankara'dan İstanbul'a çiğin omuza yürüdü"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da şişman açım töreni, Nazilli'de ise miting gerçekleştirdiklerini belirtti. Ülkenin ciharıyek tarafındaki gençlere esenleme ve sevgilerini gönderen Erdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Demokrasinin ve ulusal iradenin şehri Aydın'da sizlerle birlikte araya gelmekten sevinme duyuyorum. Sizlerin şu birlikteliğini, dayanışmasını görüp de övünç etmemek, gururlanmamak beklenir mü? Sizlerin şu aşkını görüp de duygulanmamak beklenir mü? Rabbime bana sizler derece sefer ve sorun arkadaşları verdiği için, sizlerle çiğin omuza yürümeyi kader etmiş olduğu düşüncesince hamd ediyorum. Biliyorsunuz, Bay Bay Kemal de teröristlerle çiğin omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüdü. İşte ayırt bu. Bu denli basit. 14 Mayıs'ta da inanıyorum ki ermiş milletim, bunlar kesinlikle 1960'ta ilkin Menderes kazanmak az daha dostlarını idama götürdüyseler, tığ bunlara el erki dersini inşallah sandıklarda vereceğiz."

Altılı masaya: Batılı efendilerinden bravo alabilmek düşüncesince kırk cumbalak atacak mandacılara...
Erdoğan, gençleri heyecanlı gördükçe Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmed'e Mektup" şiirini hatırladığını belirterek, şiirden dizeler okudu.

Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:
"Allah'ın izniyle 14 Mayıs bizimdir, fikir etmeyin. Türkiye'nin aydın yarınları bizimdir. Milletimizin gönençli istikbali bizimdir. Cumhuriyetimizin kuruluşu derece 2023 de bizimdir. Fatih'in İstanbul'u fetih edilmesi derece 2053 de bizimdir. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'teki zaferi derece 2071 de bizimdir. Sizlerin şu heyecanında 14 Mayıs'ı, tarihe kalburüstü harflerle kaydolacak iri birlikte zaferin müjdesini görüyorum. Yeter, yalan de değişmeyen da doğacak de milletindir erişmek düşüncesince sabırsızlanan birlikte gençlik görüyorum. Karşımda Batılı efendilerinden bravo alabilmek düşüncesince kırk cumbalak atan mandacılara özgüven dersi verecek, cesurluk anıtı birlikte gençlik görüyorum. Bu salonda tehditle, baskıyla, ruh bilimsel savaş oyunlarıyla iradesine zincir vurdurmayacak alp birlikte milletin cesur evlatlarını görüyorum. Tariflere sığmayan muhabbetiniz, ahde vefanız, dayanışmanız, cesurluk aşılayan duruşunuz düşüncesince sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sizin kalbinizde toprak edinmek, sizlere yoldaşlık yapmak, sizin o kabaran yüreklerinize arkadaşlık kılmak benim düşüncesince baştan sona övünç vesilesi oldu."

Gençlere mesaj: Bize cesurluk verdiniz
Başkan Erdoğan, gençlerin arı sili yüzlerine baktıkça baştan sona elan baş döndürücü çalıştıklarını, ülkeye ve millete görev davasına elan disiplin sarıldıklarını vurgulayarak, "Sizin umutlarınızın büyüklüğünü gördükçe omuzlarımızdaki iyon ağırlığının elan birlikte tomar farkına vardık. Sizin azminize ve becerinize tanık iyice Türkiye'nin gönençli ve bahtiyar istikbaline bulunan inancımızı elan da perçinledik. Siz bizlere sabah yeli verdiniz, saldırılar karşısında temerrüt gücü verdiniz, elan iri hedeflere dolaşma cesareti verdiniz." ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler