USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin yasa teklifi kabul edildi

Tüm çalışanların minimal ücretin maaş brüt tutarını aşmayacak biçimde kaşe ve dirimsel vergilerinden muaf tutulmasına ilişkin kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin yasa teklifi kabul edildi
23-12-2021 00:13

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 322 saylav oy kullandı ve 322 kabul oyu kullanıldı. Teklifle, vergiden muaf esnafa ilişkin olarak, ehil oldukları yahut kiraladıkların ev yapı ve/veya cephelerinde kurmuş oldukları sadece ortak istihsal tesisinden imal edilen canlılık enerjisinin fazlasını sonuç pınar tedbir şirketine satılması yerinde muafiyet şartı arttırılıyor. Tüm çalışanların minimum ücretin maaş brüt tutarını aşmayacak biçimde mühür ve dirimlik vergilerinden muaf tutuluyor.

BOTAŞ'ın akça yönetiminin mıhlı biçimde yürütülmesini teminen firmanın Ticaret Bakanlığı'na ilişkin öğrenim dairelerine, yapılandırılmış borçları da müdahale kazanmak kabil ödenmemiş bulunan herhangi ortak ayrışık vergi, fonlar ve hisseler ile yönetsel dünyalık cezaları, bunlara ilişkin rötar zamları ve rötar faizlerinden bulunan borçları Hazine'ye terkini amaçlanıyor. hususi bütçeli idarelerin ve aranjör ve denetleyici kurumların dirimlik ilavesi karşılığı ait dalavere bütçelerine muhassasat eklenebilecek.

Türkiye'de beledi sigorta şirketleri diyet senetlerini elektronik imzalı yerine düzenlenmesi öngörülüyor. Belediyelerin dolgun transfer hizmetlerinden parasız yahut iskontolu yararlanacaklara ilişkin transfer birlikleri ve kooperatiflerine dirimlik desteği ödemesi yapabilecekler.

Ahmet Umur Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler