USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Artan Kovid-19 olaylarına hakkında 'hatırlatma dozu' yaptırın çağrısı

Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, "Elimizde kullanabileceğimiz en çelimli tabanca şu an düşüncesince aşı. Toplumdan ricamız en endamsız müddette hatırlatma dozlarını yaptırmaları." dedi.

Artan Kovid-19 olaylarına hakkında 'hatırlatma dozu' yaptırın çağrısı
20-07-2022 20:04
Antalya

Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, küsurat Kovid-19 hadise oranlarına müteveccih tedbirler aldıklarını belirterek, "Elimizde kullanabileceğimiz en çelimli tabanca şu an düşüncesince aşı. Toplumdan ricamız en çelimsiz müddette hatırlatma dozlarını yaptırmaları." dedi.

Kepez Devlet Hastanesinde hatırlatma dozu yerine altıncı aşısını yaptıran Başıbüyük, gazetecilere icra ettiği açıklamada, rahatsızlığı geçirmiş olmanın yanında, doz ortada 6 ay denli müşterek müddet geçmişse hatırlatma dozunun yaptırılması icap ettiğini söyledi.

Salgından sığınmak düşüncesince tedbirlerin önemine ayraç fail Başıbüyük, şunları kaydetti:

"Tüm dünyada bulunduğu denli vatanımızda de hadise sayılarında hareketlilik, artma yalan konusu. İster istemez ilimizde de bu kendini göstermeye başladı. Şu anne denli elimizde dört silahımız var. Maske, mesafe, hıfzıssıhha kuralları ve yanı sıra aşı. BioNTech, Sinovac yahut domestik ve ulusal olması zımnında TURKOVAC aşısı yaptırabilirler. Aşı bizim düşüncesince aşırı ağır ehemmiyet sunma ediyor. Elimizde kullanabileceğimiz en çelimli tabanca şu an düşüncesince aşı. Toplumdan ricamız en çelimsiz müddette hatırlatma dozlarını yaptırmaları. Özellikle 50 gözyaşı üstü süreğen rahatsızlığı bulunan ve sağlık mensupları behemehâl hatırlatma dozlarını olmaları gerekiyor."

Başıbüyük, dakika altıncı doz aşısını bulunduğunu belirterek, tamamı hastanelerde kamu, hususi yahut darülfünun hastaneleri ayırt etmeksizin, müşterek numara aşama karı sağlığı merkezlerimizin de tamamında gelişigüzel üç aşının da yaptırılabildiğini vurguladı.

Herkesin kıygın olmamak düşüncesince termin alarak aşılarını yaptırmasını talip Başıbüyük, "İlimizde de hadise sayılarında müşterek çabukluk yalan konusu. Şükürler olsun hastanelerimize ağır yük getirecek sayıda müşterek hadise artışı bahis konusu değil. Tüm tedbirler mevzuyla ait tamamı planlamalar artışların bitmeme etmesi yerinde ne müşterek planlamamız olacağının hepsinin çalışmasını yaptık." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler