USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Arif Şentürk akıbet yolculuğuna uğurlandı

Arif Şentürk akıbet yolculuğuna uğurlandı
16-02-2022 19:29
İstanbul

Rumeli türkülerinin eli uz sesi Arif Şentürk, toprağa verildi.

Rumeli türküleriyle maruf ve esbak ölüm fail eli uz sanatçının cenaze namazı, Zeytinburnu'ndaki Seyyid Nizam Camii'nde kılındı.

Cenazede taziyeleri onama fail sanatçının oğlu Ercan Şentürk, AA muhabirine, babasıyla ölüm etmiş yer aldığı devir görüştüklerini ve şimdi sonradan eve geldiğini söyledi.

Yoğun bakımda otama görmüş yer aldığı düşüncesince yanında tomar müzakere olanağı olmadığını anlatım fail Şentürk, "'Bir bilinçlilik istiyor musun, gece ezanı getireyim mi' niteleyerek sordum. 'Bana yanında sütlü getir.' dedi. 'Tamam' dedim ve eve geldim. Yarım bugün sonradan telefonla 'Ercan komutan hastaneye gelin' dediler. Gittim akıbet yanında 5-10 saniye şimdi gördüm. Sonra 'Ağabey hariç çıkın' dediler, çıktım 15 dakika sonradan haberi geldi." niteleyerek konuştu.

Babasının akıbet günlerinde yaşadıkları yanında hatırasını özetleyen Şentürk, "Muhabbet ettik, su az buçuk soğuktu. Bana 'Yavrum su soğuk.' dedi. 'Ne yapacaksın bu saatten sonradan liet mı söyleyeceksin?' dedim. 'Sen sersem misin, ego o eğer olmazsa ölürüm' dedi. Allah'ın takdiri." ifadelerini kullandı.

Sanatçının benzeri Müge Şentürk de "Çok altın yanında sanatçı, aşırı altın yanında eş, aşırı altın yanında insandı. Çok az dirimlik Türkiye'ye yanında şimdi onun gibisi." dedi.

Rahatsızlığından ötürü hastaneye yattığını, akıbet anlarına derece elleme göründüğünü, akıbet devir "Seni aşırı seviyorum. Bekle geleceğim, iyiyim." söylediğini aktaran Müge Şentürk, "Türkülerden tek devir vazgeçmedi. Ölene derece değme daim sahnedeydi. Türküler onun hayatıydı." değerlendirmesini yaptı.

TRT sanatçısı Soner Özbilen, Arif Şentürk'ün arkadaşından mavera dirilik arkadaşı bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Her şeyden ilk hemşehrimdi. Televizyonun yağız alkan yer aldığı dönemden bu yana Rumeli'yi özümleme fail 2 sanatçıydık. Ne bahtiyar bizlere ki tığ camiamızı özümleme etmekte kalburüstü olduk. Arif bayrağı çekti, beraberce yürüttük o bayrağı. Ben kolumun yanında tanesini vermiş oldum. Arif, on paralık unutmayacağımız, türküleriyle değme daim aramızda bulunan yanında dostumuz. Acımı tanım edemem. İnşallah onu sağlam meydan çoluk çocuk Rumeli müziğini omuzlar ve bizim bıraktığımız yerden bayrağı doğrulama alırlar. Kendisine Allah'tan yağmur diliyorum."

"Balkan ve Rumeli türkülerine elleme yanında can, elleme yanında soluk verdi"

Sanatçı Faruk Yılmaz, "Bugün kişmiri günümüz, kişmiri zamanımızda bizleri bekâr bırakmadığınız düşüncesince en evvela teşekkürname ediyoruz. Arif ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." niteleyerek konuştu.

Bir Balkan ve Rumeli türküleri sanatçısı kendisine Şentürk'ten aşırı bilinçlilik öğrendiğini dile getiren Yılmaz, "Çok otantik yanında adamdı. Kendi adını türkülerle Türkiye sınırları dışına taşıdı. Balkan ve Rumeli türkülerine elleme yanında can, elleme yanında soluk verdi. Şivesiyle geldi, o otantik şivesini on paralık bırakmadı." ifadelerini kullandı.

Gençlerle beraberce sanatçının mirasına ehil çıkacaklarını ve bu kültüre yardım hazırlamaya bitmeme edeceklerini kail Yılmaz, "Türkülerini dinlediğiniz devir Arif Şentürk'ün kimliği meydana çıkıyor, kişi aslı de buydu." dedi.

"Elinde büyüdüm, bizlere aşırı bilinçlilik öğretti"

Sanatçı Cüneyt Şentürk, Şentürk'ün ölümüyle Rumeli türkülerinin babasız kaldığını belirterek, "Benim müziğimin babası derdim değme devir Arif ağabey. Elinde büyüdüm, bizlere aşırı bilinçlilik öğretti. Çok şeylerimize de punt tanıdı saf olsun. Çınarımızı kaybettik. Allah yağmur eylesin. Tüm Rumeli camiasının, kâffesi Türkiye'nin, Avrupa'da canlı Rumelili Türklerin başı saf olsun." ifadelerini kullandı.

TRT sanatçısı Fuat Erenoğlu ise Şentürk ile 50 yıl süresince katı aşırı yerde beraberce konserler verdiklerini ve Rumeli Balkan türkülerini bu arada söylediklerini anlattı.

Cenaze törenine eli uz sanatçının kızı İnci Kilimci, oğlu Uğur Şentürk, kardeşi Sabri Şentürk ve ailesinin yanı esna Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Ekrem Pehlivan ve Rüstem Avcı'nın da ortada bulunmuş yer aldığı Rumeli türküleriyle maruf sanatçılar, Balkan dernekleri temsilcileri ile konuşma camiasından dostları, sevenleri katıldı.

Tabutunun dair Türk bayrağı ve Yıldız Spor forması serilen Arif Şentürk'ün cenazesi şimdi sonradan Yedikule Mezarlığı'na defnedildi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler