USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Amerika'dan Türkiye'ye geldi, 2 cheesecake dükkanı açtı

Amerika Birleşik Devletlerinden İstanbul'a geldikten sonradan Beykoz'a yerleşen Maria Perdue enteresan cheesecake hikayesiyle özen çekiyor.

Amerika'dan Türkiye'ye geldi, 2 cheesecake dükkanı açtı
07-10-2021 10:48

Beykoz'da ortak nebzecik ortak dükkanda cheesecake özne Maria Perdue'nin kekleri anca ünlü ki İstanbul'un rastgele yanından zevk tutkunlarını ağırlıyor. Perdue 10 bin 770 km'lik lezzetin sırlarını Beykoz'da yetişen natürel ürünlere bağlıyor. Perdue'nin eş bulunduğu 2 şubede ise 8 çalışanın hepsinin avrat olması uyanıklık çekiyor.

San Francisco'da kıymetli taş uzmanı ve dü bebek anası 1951 tevellütlü Maris Elena Perdue, eşinin, onunla evlenmeden ilkin ortak müddet çalışmış bulunduğu İstanbul'a geçmiş kat 1995 senesinde geldi. İstanbul'u ve Türk insanını baş döndürücü takdirkâr Perdue, henüz sonradan buraya yerleşmeye değişmeyen verdi. Bostancı Pazarı'nda alım satım yaparken tanıştığı Karadenizli ortak aileyle birbirlerini baş döndürücü sevip ahbap oldular. Karadenizli aile, onları Beykoz'daki çiftliklerine çağırma etti. Beykoz'u ve ailenin misafirperverliğinden mutlu küsurat Perdue Florida'da mevcut 22 dönümlük arsasını satıp çiftlikten ortak dönüm mekân alıp ev yaptı. Perdue, "Bana cel dediler. Ailenin kızı kadar oldum" diyerek anlatıyor. Bugün bile bire ortak çiftlikte baş başa yaşamaya bitmeme ediyorlar.

Maria Perdue aşındırmak işine de baş döndürücü düşkün olduğundan, arkadaşları evini görüşme ettiğinde onlara cheesecake ağırlama etmeye başladı. Arkadaşları keki baş döndürücü beğenince, ortak arkadaşı kafesinde feda etmek neredeyse Perdue'den cheesecake yapmasını istedi. Perdue, Beykoz Çavuşbaşı Mahallesinde bayanların gidip oturabileceği on paralık toprak olmadığını görünce, ortak toprak açmaya değişmeyen verdi. Perdue bire ortak sürede Türk kadınlarının ip oyalarını Amerika'da satarak meraklı ortak fırın almış. Minik ortak kafe açtığında Beykozlular da buna şaşırdı. Perdue, 8 ev kadınını iş dünyasına kazandırarak ev ekonomilerine ulama da bulunmalarını sağlıyor. Uzun senelerdir ortak kadro ruhu ile çalıştıklarını tamlayan Perdue bayanların baş başa birbirlerine dayanak adına çelimli olacaklarını düşünüyor.

Maria Perdue, biraz değişik tarzda cheesecake yapıldığını ve kendisinin en baş döndürücü Boston seçimi yaptığını söylüyor.
Perdue, New York tarzı ile henüz baş döndürücü peynir kullanıldığını ve balıketinde olduğunu, dibine da fındık konduğunu belirtti. Boston tarifinde ise henüz edepli ve henüz yiyintili cheesecake elde edildiğini dile getirdi. Yazın ise dolgunca Belçika çikolatalı, pişmemiş cheesecake yaptığını tamlayan Perdue, haya konmadığı düşüncesince bu tarifin belli belirsiz bulunduğunu söyledi. Cheesecakede eksiksiz soslar asıl meyveden yapılıyor. Ayrıca Perdue cheesecakede kullandığı materyallerin kimilerini özlük çiftliklerinde yetiştiriyor. Kirazı özlük bahçesinden elde ederken keçi yemişi ise Karadeniz'den geliyor.

“Amerika'dan Beykoz'a ortak ceheescake hikayesi”

Ticaret serüveninin ortak davetle başladığını tamlayan Maria Perdue, “1989 senesinde geçmiş kat Türkiye'ye geldim. Eşim Türkiye'de muallimlik yapıyordu. 1995 senesinde ise Türkiye'ye yerleştim. Beykoz Çavuşbaşında oturuyorum. Bostancı pazarında ortak kom ailesiyle tanıştım. Aile bana “Cel bizim çiftliğe” dedi. Ben bilmiyordum Çavuşbaşı nerede lakin celdim. Ailenin üvey evladı kadar oldum. Arkadaşlar bana misafirliğe geldiklerinde cheesecake ağırlama ettim ve baş döndürücü beğendiler. Arkadaşım kafesinde feda etmek düşüncesince benden cheesecake yapmamı arzuladı derken işler sıradan büyüdü. Türkiye'den bayanların icra ettiği oyaları Amerika'da satarak fırın aldım ve avrat oturması düşüncesince çay içmeleri ve sayaç geçirmeleri düşüncesince Çavuşbaşında önemsiz ortak dükkan tuttum” diyerek konuştu.

“Çalışanların bütünü bayan”

Ev kadınlarına korumak amacıyla onları işe aldığını kail Perdue, “Beykoz ve Ataşehir iktisap etmek neredeyse 2 kıta şubemiz var, yekûn adına 8 insan çalışıyoruz. Sigara kullanmıyoruz, köksüz sevmiyoruz, ekipman kadar çalışıyoruz. Kadınlara dayanak özgülemek gerekiyor, âlem bambaşka memleketlerden geliyor. Burada birbirimize dayanak vererek henüz çelimli olacağımızı düşünüyorum. Dükkanı geçmiş açtığımda çetin oldu. 15 sene ilkin ortak hanımın tecim yapmasından Çavuşbaşı'nda korktular. Zamanla adım adım bildik oldular. Şimdi ego burada ortak bacı oldum, herkesi baş döndürücü seviyorum. Hanımlara ortak toprak gerçekleştirmek istedim ve cheesecake feda etmek istedim. 15 senedir dobra he kimesne buradan çökmek istemiyor fasile kadar olduk” diyerek konuştu.

“Maria Hanımla idman baş döndürücü güzel”

Uzun senelerdir Maria Perdue ile etkin Aynur Uysal, “Ben Maria kadınla çalışmaya, 18 sene ilkin başladım. Maria eş hakkıyla baş döndürücü yunak hunriz ortak insan, senelerdir istekle de çalışıyorum. İlk vakitler Maria Hanımla evden cheesecake hazırlamaya başladık. Dükkan açacağını ve beni oraya alacağını söyledi. Ben de bildirme ettim o devir bu gündür bu arada çalışıyoruz. Ben emek harcamadan ilkin ev hanımıydım. Bu işi sevdiğim düşüncesince bitmeme ettim, evimin maddi durumuna katlıda bulundum. Uzun senelerdir fiilen arkadaşlarıma da kalıp oldum. Maria kadınla idman baş döndürücü güzel” diyerek konuştu.

Aykut Zor
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler