USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Deprem felaketinin boyutu kelimelerle tabir edilemez

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "asrın felaketi" yerine vasıflandırılan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde araştırmalarda bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Deprem felaketinin boyutu kelimelerle tabir edilemez
21-02-2023 22:08
Kahramanmaraş

Pazarcık Mustafa Kemal Atatürk Parkı'ndaki deri kenti görüşme fail Baerbock ve Faeser, Pazarcık'ta eş güdümcü ilbay şekilde görevlendirilen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'ndan bilim aldı.

Çadır kentteki vatandaşlarla ve martir sarıklı Aybüke Yalçın'ın ismi maruz Kızılay çadırındaki çocuklarla mülaki Baerbock ve Faeser, fahri Alman etibba çeşidinden kurulan tıbbi misyon çadırını da görüşme etti.

Gazetecilere açıklama

Baerbock ve Faeser, elan sonraları kaza merkezindeki çökme bölgelerini gezdi, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Burada yaşananları gitmek düşüncesince geldiklerini tamlayan Baerbock, "Bu deprem felaketinin boyutu, burada olsanız üstelik kelimelerle anlatım edilemez." dedi.

Dün de alanda deprem meydana geldiğini ve kişilerin geceyi araçlarında geçirdiğini hatırlatan Baerbock, kendilerinin de depremi hissettiklerini söyledi.

Baerbock, burada arsıulusal yardımın ne denli ehemmiyetli bulunduğunu gördüklerini dile getirdi.

Çadır, tıbbi malzeme, besin yardımı, battaniye ve jeneratörler düşüncesince Alman hükümeti şekilde 50 milyon ekü elan iane sağladıklarını aktaran Baerbock, böylecene Almanya'nın depremzedelere müteveccih yardımının 108 milyon avroya ulaştığını anlatım etti.

Almanya’da yakınları olanlar düşüncesince ara sınav periyodunu kolaylaştırdıklarını vurgulayan Baerbock, kişilerin ara sınav başvurularını haydi haydi yapabilmeleri düşüncesince alanda müşterek "vize otobüsünün" bulunduğunu kaydetti.

Baerbock, pasaportları çökme altında kalanların data aktarımının aceleci olması düşüncesince sonsuz Türk makamlarıyla temasta olduklarını belirtti.

İlk aşamada aceleci iane yapılsa da yardımın levent boylu mevkut olması icap ettiğini kail Baerbock, kişilere görünge arz etmek düşüncesince bu katkısı levent boylu mevkut yapacaklarını bildirdi.

Esed rejiminin, insanca yardımların girişine müsaade vermemesi zımnında Suriye'nin kuzeyine yardımların ulaşmasının çetince bulunduğunu özetleyen Baerbock, fakat Almanya'nın meydana getirdiği yardımın Suriye'yi de kapsadığını ve zaman açıklayan 50 milyon ekü yardımın 17 milyon avroluk bölümünün Suriye düşüncesince olduğuna ayraç etti.

Baerbock, Suriye oluşturulan geçişlerden cins bulunduğu denli baş döndürücü katkısı Suriye yaymak istediklerinin altını çizdi.

İran'a kınama

İran’da perhiz karşıtı müşterek örgütün önderi bulunduğu kanıt edilen ve bu ülkede "terör eylemleri düzenlemekle" suçlanan İran-Almanya tepme yurttaşı Cemşid Şarmehd'in idama mahkum edilmesini de kınayan Baerbock, İran’dan mevrut haberin beklenmedik edici bulunduğunu belirterek hususiyet devletine akıllıca sıfır müşterek davada, ölüm cezası cezasının verilmesinin arsıulusal hukuka ve insanoğlu haklarına karşıt bulunduğunu savundu.

"Yardımın sürmesi önemli"

Almanya İçişleri Bakanı Faeser de depremzedelerle el birliği düşüncesince geldiklerini, burada hoppadak üzüntüyü değil yardımın ne denli dobra ulaştığını da gördüklerini anlatım etti.

Birçok ferdin Türkiye'deki depremzedelere fahri şekilde iane gönderdiğini vurgulayan Feaser, "Bu hakkıyla Almanya'daki insanlarla Türkiye'deki insanoğlu arasındaki koyu bağı gösteriyor." dedi.

Buraya yardımın sürmesinin ehemmiyetli olduğunu, Federal Teknik Yardım Kurumunun ayrıksı yardımların yapılmasını da planlandığını aktaran Feaser, ikinci aşama şekilde da konutlarını kaybedenlerin alanda yaşamaya bitmeme edebilmeleri düşüncesince dirim alanları oluşturulması icap ettiğini kaydetti.

Almanya'da akrabası olanlar düşüncesince 90 günce Schengen vizesi ile Almanya'ya gitmeleri düşüncesince müşterek olanak sağladıklarını özetleyen Faeser, bunun ilkin sarsıntı muammer ve dertli olanlar düşüncesince ek müşterek iane bulunduğunu anlatım etti.

Faeser, Türk makamlarının pasaportlarını kaybedenlere baş döndürücü araştırma görevlisi bulunduğunun namına anlatıldığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler