USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Alkol bağımlısıydı, bir muhabbet kuşu hayatını değiştirdi

Uzun seneler kullandığı alkolü bıraktıktan sonradan akciğer kanserine yakalanan ve ameliyatla sol ciğerinin muhtemelen bir bölümü tahsil edilen Mehmet Baltacı, hayatında esaslı tadilat yaparak, çocukluk ilgisini hobiye dönüştürdü. Evinin bahçesindeki kullanılamaz ahırı istihs

Alkol bağımlısıydı, bir muhabbet kuşu hayatını değiştirdi
03-10-2021 12:49

Kocaeli'nin Derince ilçesinde canlı evli ve 3 bebek babası Mehmet Baltacı'nın (41) hayatı, levent boylu seneler kullandığı alkolü bıraktıktan sonraları değişti. Hemen doğrudan değme devir içki kullanan Baltacı, 3 sene geçmiş bu bağımlılığından kaçma sonucu aldı. Alkolden kendisini kurtarmayı başaran Baltacı, şimdi sonraları da akciğer kanserine yakalandı.

Ameliyat bulunan ve sol ciğerinin anlaşılan bir bölümü tahsil edilen Baltacı, iyileşmeye başladıktan sonraları ise kendisini ağız ağıza muhabbet kuşlarına adadı. Bağımlılık ve çor sürecinde, kendisini bekâr bırakmayan benzeri ve evlatlarının da desteğini düzlük Baltacı, evinin bahçesinde mevcut ahırı kuşları düşüncesince sağlıklı istihsal ortamına dönüştürdü. Kümesindeki kuşlarla evladı kabilinden ilgilenen Baltacı, efsanevi sevgisini çocuklarına da aşıladı. Baltacı'nın oğlanları da, günün anlaşılan saatlerinde kümese girerek, kuşların bakımını yapıyor.

"Bir ekip kuş düşüncesince büküm boyamıştık"

Çocukluğundan beri muhabbet kuşlarına alaka duyduğunu özetleyen Mehmet Baltacı, "İlk kuşum olduğunda 8 yaşındaydım. O günden sonraları kuş sevdası bana da bulaştı. Çocukken babamla bir büküm boyamaya gitmiştik. Aynı sürede babamın DOĞRU arkadaşı da kuş işine dil vermiş birisiydi. Ben baş döndürücü kuş istiyordum ancak ters gelirli bir fasile olduğumuz düşüncesince kuş almamız baş döndürücü zordu. Ben de baş döndürücü ağlamıştım, babam da naşir kıyamadı bana kuş aldık. Bir ekip kuş alabilmek düşüncesince babamla beraberce büküm boyamıştık. Benim çocukluk dönemlerimde kuş ile alakadar olmak hakkıyla ayrı bir lükstü. Çok paranın ardında değiliz. Zaten ego kuşlara verdiğim oyun parasını bir zamanlar içki düşüncesince harcıyordum. Ondan kurtuldum burada kuşları sevindiriyorum" dedi.

"Alkolden soğuklaşmak düşüncesince kuşlara yakınlaştım, anca de oldu"

30 yılı fazla süredir muhabbet kuşu beslediğini kail Baltacı, "Tabii bu süreçte işleri birlik bilmediğim düşüncesince zararlarım da oldu. Hepsini deneme edinerek öğrendim. Tır şoförü olduğum düşüncesince daim kuşlarla ilgilenemiyordum. Sonrasında köle bir kırgınlık oluştu. Ben daim içki içen biriydim. Allah baht etti alkolden soğudum, ondan sonraları kuşlara yakınlaştım. Çocuklar da bu işi dil verdi, pandemi zamanında şimdi da bir alçalma saldılar. Ben de akciğer kanserine yakalandım, sol ciğerimin yarısını aldılar. Rahatsızlığımdan sonraları bu işi şimdi da hızlandırdık. Vaktimiz burada geçiyor. Benim yetişemediğim yerde lüzum oğullarım, lüzum eşim araştırma görevlisi oluyor. Ben bu kuş işinden kesinlikle anlıyorsam, baş döndürücü şükür onları da anca yetiştirdim" ifadelerini kullandı.

Kuşlarla bir bebekle ilgilenir kabilinden ilgilendiklerini kaydeden Baltacı, "Sabahları bizim çaça saatimizdir. mesela bir hanım, kapıda eşini kesinlikle karşılarsa, bunlar da tellere dizilir bizi bekler" dedi.

"Herkes kuş besleyemez"

Herkesin kuş besleyemeyeceğine nazarıitibar çekici Baltacı, "Bu kuşlar mütekellim ırklardır. Nasıl ilgilenirseniz, size anca yaklaşır. 40 kelimeye DOĞRU konuşabilirler. Eğitmek şahıslara mahsustur. Kuşu eğitebilmek de sizin sıcaklığınıza bağlıdır. Çocuklar da öyledir, kollar sevindirilmiş olduğu yere gider. Kapıyı da açsanız çıkmaz, çıksa caba gezer gene yanınıza gelir. mesela kuşların günce bakımları da oluyor, alakadar olmak gerekiyor. Bir de kişiler, 'kuşun gagası uzadı ne yapabilirim?', 'tırnağı uzadı ne yapabilirim?' diyor. Bunlar düşüncesince mineralli taşlar, ağız taşları, kalamar kemiği var. Kendi gagalarını ve tırnaklarını bu ahcar yardımıyla törpülüyorlar" niteleyerek konuştu.

Huriye Ferah Vanlı - Cihan Atik - Harun Yıldız

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler