USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Hadrut'u ve Tuğ köyünü ziyaret etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılmasının 1. sene dönümünde Hocavend'in Hadrut kasabasını ve Tuğ köyünü ziyaret etti.

Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Hadrut'u ve Tuğ köyünü ziyaret etti
10-10-2021 13:23

Ermenistan işgalinden 9 Ekim 2020'de kurtarılan Hocavend'in Hadrut kasabasını ve Tuğ köyünü ziyaret fail Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, esas atma törenlerine katıldı ve başlatılan projelerde araştırmalarda bulundu.

Hadrut-Cebrayil-Şükurbeylı, Tuğ-Hadrut ve Fuzuli-Hadrut kişmiri yollarındaki imal çalışmalarını inceleyici Aliyev, Hadrut nahiyesinde toy düz yazı edilecek 250 isim kapasiteli caminin ve Hadrut cazibe santralinin ehemmiyetli noktasını attı. Cumhurbaşkanı Aliyev, evvel icra ettiği ziyareti kapsamında, vaktiyle Hocavend'de canlı Azerbaycanlılarla ortak araya geldi.

“Karabağ'da toy ortak çevrim başlıyor”

Hadrut nahiyesinin kurtuluşunun ortak numara sene dönümünde Azerbaycan halkını içten kutladığını tamlayan Aliyev, “Uzun ortak aradan sonradan Hadruta-Hocavend'e döndük. Savaşarak, koku dökerek ve martir vererek döndük. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kanları, canları, cesaretleri ve askerlerimizin kahramanlıkları pahasına, zamanı adaleti baştan sağladık, işgalcileri anavatanlarımızdan kovduk ve anne topraklarımıza döndük. Bugün Hadrut ve Karabağ'da toy ortak çevrim başlıyor. Hadrut Harekatı, İkinci Karabağ Savaşı'nın en ehemmiyetli harekâtlarından biridir. Bu ameliyat hem askeri bununla beraber izlemsel manada iri ehemmiyet taşıyordu. Bu operasyonun başarıyla tamamlanması hedefimize, Karabağ'ın kurtuluşuna ulaşmamızı sağladı. Hadrut'un konumu, dağlık ortak semt olması dolayısıyla bu alanda izlemsel manada ayrı ortak ehemmiyet taşımaktaydı” dedi.

“Gücümüzü ortak kat henüz Ermenistan'a ve hepsi dünyaya göstermiş olduk”

Hadrut harekâtının önemine yer veren Aliyev, “Ermenistan yönetimi, Cebrayil'den sonradan Hadrut'a gitmemizi beklemiyordu. Fuzuli yönüne gideceğimizi düşünüyorlardı. Hadrut'ta iri ortak güçleri bulunmasına karşın bizi beklemiyorlardı. Hadrut'un askeri manada ele katılması hakkıyla iri ortak fedakârlık ve profesyonellik gerektiriyordu. Bu harekatı gerçekleştirerek gücümüzü ortak kat henüz Ermenistan'a ve hepsi dünyaya göstermiş olduk. Önümüzde on paralık kimsenin ve tek şeyin duramayacağını gösterdik, ne pahasına olursa olsun hepsi topraklarımızı kurtaracaktık” biçiminde konuştu.

“Ermenistan savaştan sonradan Hadrut'a baltalama grubu gönderdi”

Hadrut operasyonunun iri stratejik, zamanı ve ruh bilimsel ciddiyete ehil bulunduğunu vurgulayan Aliyev, “Bugün emektar Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'nin emektar Hadrut bölgesi işgalcilerden ağız ağıza kurtarıldı. Savaş bittikten sonradan Ermenistan'ın Şirak sahasından Hadrut'a hususi baltalama grubu gönderildi. Bu batış Kasım kocaoğlan sonlarında Laçın koridorunu geçip bu yerlere girdiler ve bildiğiniz kabil ruhsuz bir duruma getirilerek tutuklandılar. Suç patolojik Ermeni askerler iadeli edildi ve kabahat fail askerler ve sabotajcılar mahkemede yargılandı. Yani savaşın bitiminden sonradan bile, Ermenistan kapitülasyon belgesini imzaladıktan kestirmece 20 çağ yahut dü hafta sonradan gene Hadrut'a saldırmaya çalıştı. Ama Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri lazım adımları attı” ifadelerini kullandı.

“Azerbaycan halkı işgalden kurtarılmış topraklarda sonsuza denli yaşayacaktır”

Zorunlu göçmenlerin acılarını ve ıstırabını baş döndürücü elleme anlıyorum. Umutlarını yaşatmak, atalarının topraklarına dönmeleri düşüncesince hepsi gücümüzü seferber etmeliyiz. Yerinden göçmeye zorlanmış eşhas evlerine dönmeye hazırlanıyorlar. Bu uçmak kabil yere arka dönebilmeniz düşüncesince mücadelesi muhtemel bulunan en endamsız müddette bitirdiğimiz gibi, yenileme çalışmalarını da en endamsız müddette bitirmeye çalışacağız. Her yer bizim düşüncesince ortak cennettir. Azerbaycan halkı işgalden kurtarılmış topraklarda sonsuza denli yaşayacaktır” sanarak konuştu.

“Ermeniler kestirmece 60 bin hektar ormanımızı namevcut etti”

Hocavend ve Hadrut kasabası kabil dobra alanların dünyada az bulunduğunu tabir fail Cumhurbaşkanı Aliyev, “Kelbecer, Laçın ve apayrı yerlerde Ermeniler ormanlarımızı kesiyor. Kelbecer, Laçın ve Zengilan illerinde ve Cebrail'de kestirmece 60 bin hektar orman ağız ağıza namevcut edildi, kesildi ve yakıldı. Bu nedenle, burada tabiat az henüz el değmemiş durumda. Ayrıca, burada az henüz on paralık popülasyon yoktu. Hadrut'ta bin isim ya yaşadı ve ya yaşamadı. Nüfus az henüz yoktu. Bu nedenle, bu bölgenin temiz doğasını korumalıyız. Vatandaşlar buraya geri döndüklerinde ilk önce bu mahiyetin önemine özen etmelidirler ve tabii büyüklük ilişkin sakıt sorumlulukları adına getirecektir” dedi.

Kamil Nadirli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler