USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Aliyev: 'Bölgemizde Ermeni faşizminin yükselmesine asla izin vermeyeceğiz'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Bölgemizde Ermeni faşizminin yükselmesine asla izin vermeyeceğiz. Ermenistan'ın gine Azerbaycan düşüncesince gizil müşterek yıldırma durumuna gelmesine asla izin veremeyiz. Eğer görürsek, orada bulunmayan ederiz. Bunu hepsi bilmeli” dedi

Aliyev: 'Bölgemizde Ermeni faşizminin yükselmesine asla izin vermeyeceğiz'
31-01-2022 14:20

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2. Karabağ Savaşı'nda Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin füzeli saldırısına uğrayan Gence'de füzenin düşmüş yer aldığı yere mensur edilecek Gence Anıt Kompleksi'nin aslını attı.

Temel atma töreninden sonraları açıklamalarda mevcut Aliyev, İkinci Karabağ Savaşı esnasında Ermenistan ordusu çeşidinden Gence'nin defaatle bombalandığını belirterek, “Biliyorsunuz bu yıkılan evlerin uğrunda olmak, bu özlem manzarayı eğlenmek herhangi müşterek Azerbaycanlı düşüncesince başlangıç döndürücü zor. Şehre 13 füze atıldı, bunlardan 8'i patladı ve 5 insan öldü, 5'i ise patlamadı. Bu da Ermeni ordusunun halini gösteriyor. Ancak bu hödük hücum kararında yurttaşlarımız yaşamda kalmalıydı. Aralarında çocuk, eş ve yaşlıların da bulunmuş yer aldığı 6 bebek yaşamını kaybetti. Sadece Gence şehrinde, Ermeni faşizminin kurbanları bulunan 26 çırçıplak hödük öldürüldü. Gence şehri hem ‘Tochka-U' bununla birlikte ‘SCUD' füzeleriyle bombalandı. Biz bu mevzuda sözümüzü söylediğimizde Ermeni tarafı yalanladı. Ardından bambaşka müşterek asılsız uyduran gerçek olmayan Ermeni propagandası, Azerbaycan'ın zat şehirlerine acı açtığını duyuru etti. Ne derece adi ve düzmeci olduklarını görün” dedi.

“Biz haysiyetli müşterek biçimde savaştık”

Ermenilerin zat yalanlarının kurbanı bulunduğunu anlatım fail Aliyev, “Balistik füzelerin yörüngesi iri güçler çeşidinden strateji edilmekte ve hepsi Ermenistan ordusunun, kentin harp sahasından uzak, tün saatlerinde sivillerin yaşamış yer aldığı müşterek kenti, iskân alanına isteyerek adına acı açtığını gördü. Başka müşterek deyişle, bu rastlantısal müşterek atış değildi, müşterek mesken binasını düşünülerek yıkmayı, Azerbaycan vatandaşlarını öldürmeyi, Azerbaycan halkını korkutmayı ve Azerbaycan yönetimini toprakları işgalden kurtarmaktan caydırmayı amaçlıyordu. Elbette bu müşterek harp suçudur ve evren çeşidinden müşterek harp suçu adına benimseme edilmelidir. Azerbaycan Ordusu harp esnasında bu cins suçları işlemedi, tığ haysiyetli müşterek biçimde savaştık, harp dalında düşmana yanıt verdik. Gence ve gayrı şehirler, Mingeçevir, Berde, Teter, Goranboy, Ağdam ili, Fuzuli ili, Naftalan kenti bombalandığında, harp dalında öç alacağımızı söyledim. Ermenilerin bilakis tığ asla harp suçu işlemeyeceğiz” niteleyerek konuştu.

“Ermenistan'ı diz çöktürerek yendik”

Ermenistan'ın 2. Karabağ Savaşı esnasında harp dalında 10 bin askerinin kurtulma ettiğini vurgulayan Aliyev, “Ermenistan harp alındaki utancından, bakın ne fena işler yaparak bizi kapatmak istedi. Ama Azerbaycan halkı, çökme altından çıkanlar bile, kanlar içre kalanlar, sevdiklerini kaybeden insanlar, bizlere çabucak ilerlememiz icap ettiğini söylediler. Hiç kimesne ve tek nesne bizi durduramaz. Bu arı insanlardan, şehitlerimiz düşüncesince harp meydanında öç aldık. Ermenistan'ı diz çöktürerek yendik. Ermeni faşizmini yendik ve adaleti sağladık” ifadelerini kullandı.

“Ermeni faşizminin yükselmesine asla izin vermeyeceğiz”

Temelini attığı Gence Anıt Kompleksi'nin serbest müşterek sektörü kaplayacağını tamlayan Aliyev, “Bu Anıt Kompleksi kestirmece dört hektar dair mensur edilecek. Yıkılan bu yapılar yer aldığı kabilinden kalacak. Yani bu hafızalardan silinmemelidir. Bu Ermeni vahşetini unutmamalıyız. Savaş bitti. Evet, sulh olmalı diyoruz. Ama Ermeni vahşetini, Ermeni faşizmini asla unutmamalıyız. Hocalı kurbanlarını unutmamalıyız. Gence kurbanlarını ve gayrı şehirlerimizin kurbanlarını asla unutmamalıyız. Kutsal ruhlarının uğrunda eğiliyoruz ve müşterek kat elan kanlarının yerde kalmadığını söylüyoruz. Belki de bu yakınları düşüncesince müşterek teselli. Aynı sürede tığ yenmiş müşterek milletiz, tığ yenmiş müşterek devletiz diyoruz. Ermeni faşizmini yendik. Ermeni faşizminin müşterek elan asla ortaya çıkmamasını sağlamalıyız. Ermenistan'ın 21. yüzyılda icra ettiği bu tahribatları, faşizmin ne dobra ne de fena bulunmadığı dair her insana sağlam olmalıdır. Ermenistan'ın destekçileri, Ermenistan'ın arkasındaki çevreler, zamanı misyonumuzu, ne belaları bulunmayan ettiğimizi bilmeli, anlamalı ve ölçüm etmelidir. Biz çabucak topraklarımızı kurtarmakla kalmadık, bölgeyi, Güney Kafkasya'yı da bu yabani güçlerden temizledik. Tekrar ediyorum, demin onlar boynu eğri müşterek biçimde yaşıyorlar. Ama kimesne müşterek elan başlangıç kaldırmayacaklarını güvence edemez. Bölgemizde Ermeni faşizminin yükselmesine asla izin vermeyeceğiz. Ermenistan'ın esasen Azerbaycan düşüncesince gizil müşterek zılgıt biçimine gelmesine asla izin veremeyiz. Eğer görürsek, orada bulunmayan ederiz. Bunu hepsi bilmeli” dedi.

Gence saldırıları

2. Karabağ Savaşı esnasında Azerbaycan'ın en iri ikinci şehri bulunan Gence 4, 5, 8, 11 ve 17 Ekim 2020'de Ermeni silahlı kuvvetleri çeşidinden "Tochka-U", "Smerch", "SCUD" ve gayrı balistik füzelerle vuruldu. Saldırılar sonucu, 6'sı bebek 26 çırçıplak yaşamını kaybetti, 31'i bebek 142 çırçıplak ise yaralandı.

Kamil Nadirli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler