USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Karahasanoğlu akıbet yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir otama görmüş olduğu hastanede 74 yaşlarında yaşamını kaybeden Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu'nun cenazesi defnedildi.

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Karahasanoğlu akıbet yolculuğuna uğurlandı
13-08-2022 21:03
İstanbul

Mustafa Karahasanoğlu düşüncesince Fatih Camisi'nde ikindi namazını müteakip merasim düzenlendi. Törende, Karahasanoğlu'nun oğlanları İbrahim ve Ahmet Can Karahasanoğlu ile kardeşleri Nuri ve Ali İhsan Karahasanoğlu taziyeleri ikrar etti.

İmam Osman Tuna Aka'nın kıldırdığı cenaze namazı sonra afsun okundu.

Namazın arkası sıra müşterek görüşme karşılayıcı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mustafa Karahasanoğlu'nun 74 salname müşterek çınar bulunduğunu söyledi.

Karahasanoğlu'nun Türk medyasının ve siyasetinin aksakal isimlerinden bir tanesi bulunduğunu tamlayan Oktay, şu biçimde konuştu:

"Bu dünyada bu yolu, bu yola giderken bu yolculuğu elbette yaptığımız önemli. Biz biz içtenlikle tanık olduk ki Mustafa ağabeyimiz bu yolu mıhlı yürüdü. Ne baskılara mesuliyet eğdi ne vasilik diyetlerine mesuliyet eğdi, ne haricen mevrut baskılara, ne de teklifsizce mevrut baskılara mesuliyet eğdi. Doğru bildiğini, akla yatkın inandığını anlattı ve akla yatkın bilmiş bulunduğu biçimde de yaşadı ve sevdiğine de inşallah bu vesileyle bizlerin de şehadetiyle mıhlı bu seyahate da çıkmak oldu."

Karahasanoğlu'nun, 1969'dan 1979'a Türkiye siyasetinin en karmaşık, en cıvıl cıvıl ve en şaşalı çağında mıhlı durduğunu dile getiren Oktay, Karahasanoğlu'nun sonra da gene bire müşterek yalçın duruşu medyada gösterdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mıhlı tarz yürüdüğünü, en çetince zamanlarında üstelik onu bekâr bırakmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "başsağlığı" dileğini ileten Oktay, kendisinin baş döndürücü dilek etmesine karşın site dışı programları nedeniyle cenaze namazına katılamadığını kaydetti.

"Birçok maşeri problemlerin giderilmesi noktasında cümle en önde oldu"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, Karahasanoğlu için, "Türkiye'nin akıbet 50 salname hem siyasal hem maşeri konusunda gazeteci kendisine konuş alıp, gelişigüzel devir Türkiye'nin önündeki engellerin kalkması, vatandaşımızın ferdî yaşamından hürriyet sahalarına derece nice maşeri problemlerin giderilmesi noktasında cümle en önde oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Karahasanoğlu'nun, sorunlardan ve problemlerle yüzleşmekten, savaş etmekten, onlara huzur büyüklenme almaktan ve bunun sonucunda ortaya çıkan bazısı yaptırımlardan çekinmediğini tabir fail Kabaktepe, Karahasanoğlu'nun, gelişigüzel sonsuz hürriyetin, özgürlüğün, inancın önündeki engellerin, 28 Şubat'ta bulunduğu neredeyse dini özgürlüklerin önündeki kısıtlamaların ve duvarların kalkması düşüncesince ömrünü adayan müşterek avlu geçirdiğini vurguladı.

Karahasanoğlu'nun bu çabasının Türkiye'de gailesiz nesillere sağlam müşterek vakfe bulunduğunu dile getiren Kabaktepe, insanların, dünyada yapmış olup ettikleriyle müşterek kimlik, kişilik, dirim kurduğunu kaydetti.

''Bizim düşüncesince müşterek değer, duayendi''

Nuri Karahasanoğlu da ağabeyi Mustafa Karahasanoğlu'nun kendileri düşüncesince müşterek değer, aksakal bulunduğunu söyledi.

Ağabeyinin 50 salname gazetecilik hayatında, gazeteciliğin ne işe yaradığını ve ne olması icap ettiğini çalışanlara anlattığını aktaran Karahasanoğlu, "Her seferinde, 'Yapılacak haberin doğruluğunu konfirmasyon etmeden yayına vermeyin.' biçiminde uyarıları olurdu. 'Tarafların görüşlerini alın.' biçiminde tembihleri olurdu. Çünkü hata haberciliğe tek devir imza atmamızı istemezdi. 'Haberi doğrulatın, tarafların görüşlerini alın, o biçimde yayınlayın.' derdi. Tabii kendisi gelişigüzel şeyden geçmiş atılganlık timsali müşterek şahsiyetti." diyerek konuştu.

Nuri Karahasanoğlu, ağabeyinin bilhassa 28 Şubat çağında yalçın duruşunu on paralık bozmadığına dikkati çekerek, onlarca defa gözaltına alınmasına, ruh bilimsel işkencelere editör tutulmasına karşın durduğu noktadan katiyen ödün vermediğini söyledi.

Törene, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, AK Parti milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan ve Hasan Turan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Külünk, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Basın duyuru Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Yeter ilkin kazanmak neredeyse nice kaymakamlık şehremaneti başkanı, çıplak maşer kuruluşu temsilcisi, siyasiler, sütun çalışanları, Karahasanoğlu'nun yakınları ve sevenleri katıldı.

Törenin arkası sıra Mustafa Karahasanoğlu'nun cenazesi Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler