USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akıncı Filo'nun 'çelik kanatları' 7 dakikadan az müddette gökyüzünde

Adana İncirlik'teki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında mevcut 152'nci Jet Filo Komutanlığı, "Av-önleme" ve "Av-bombardıman" çoklu görevlerinin beraberinde 24 vakit alarm aksülamel nöbeti de tutuyor. -

Akıncı Filo'nun 'çelik kanatları' 7 dakikadan az müddette gökyüzünde
23-07-2022 12:05
Adana

Hızlı ve enerjik olmaları nedeniyle "Akıncı" adına anılan Adana İncirlik'teki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında konuşlu 152'nci Jet Filo Komutanlığı, 24 vakit tuttukları alarm tepkime nöbetlerinde muhtemel müşterek tehdide huzur F-16 harp uçağıyla 7 dakikadan az müddette havalanıp maksata odaklanıyor.

Türk Hava Kuvvetlerinin, iklim ve uç güvenliği, millî çıkarların korunması ve terörizmle savaşım çalışmalarında en ehemmiyetli görevlerden birtanesini 152'nci Jet Filo üstleniyor.

10'uncu Tanker Üs Komutanlığında mevcut filo, gecenin zifiri karanlığında bile aceleci ve enerjik olmaları dolayısıyla, yağı topraklarına düzenledikleri aniden baskınlarla aşina "Akıncılara" benzetildiği düşüncesince "Akıncı Filo" çağırma cihazı koduyla anılıyor.

F-16 harp uçaklarını kullanan filo, yürütme etmiş olduğu "Av-önleme" ve "Av-bombardıman" çoklu görevleriyle sınırların güvende kalmasını sağlıyor.

Görevlere iri müşterek cankulağı hazırlanmakta bulunan "Akıncı Filo" pilotları, operasyonun ve piyasasının en müeddep ayrıntısına derece incelenmiş olduğu toplantılara katılıyor. Toplantıların arkası esna teçhizatlarını kuşanan pilotlar, yurt müdafaası düşüncesince "çelik kanatlı" biçim dostlarıyla sıkıca görevlere uçuyor.

24 vakit alarm tepkime nöbetindeler

"Akıncı Filo", çoklu görevlerinin yanında 24 vakit süresince alarm tepkime nöbeti de tutuyor.

Bu bölgede efdal yetişek meydan pilotlar, nöbetleri esnasında müşterek yönerge vardığında yahut zılgıt algılandığında çağırma cihazı adlarına yerinde biçimde 7 dakikadan az müddette havalanıp zılgıt meydana getiren unsuru arama ediyor, gerektiğinde de nötr bir duruma getiriyor.

Dünyanın havada mahrukat ikmali yapabilen mahdut güçlerinden 101'inci Havada Yakıt İkmal Filo Komutanlığının da 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında konuşlu olması, 152'nci Filo'nun gücüne erk katıyor.

101'inci filonun tanker uçakları, "Akıncı" pilotlarının kullandığı F-16'lara havada mahrukat ikmali yaparak ameliyat menzillerinin ve sürelerinin yoğunlaştırılmasını sağlıyor.

"Akıncı Filo, alanında en çarpıcı erk çarpanı"

"Akıncı Filo"da memur yüzbaşı, AA muhabirine, dönemin en çağcıl cephaneleriyle donatılan 152'nci Jet Filo Komutanlığının, zamanı gösterişlilik ve izzetinefis komple "Akıncı" isminin sorumluluğuyla cereyan ettiğini belirtti.

Sınırların rahatsız etme edilmesine katiyen vesile vermediklerini tabir fail yüzbaşı, "Akıncılar, yürütme etmiş olduğu NATO ve ulusal alarm tepkime görevleriyle, iklim sınırlarını rahatsız etme ika potansiyeli bulunan rastgele müşterek çeşitli iklim aracını icabında angaje adına en endamsız müddette kaldırılmış edebilmektedir. Alarm tepkime görevlerinde, tepkime süreleri 7 dakikayı geçmeyen Akıncı Filo, bu mevzuda alanında en çarpıcı erk çarpanıdır." niteleyerek konuştu.

Yüzbaşı, alarm tepkime nöbetlerinin efdal yetişek gerektirdiğini vurgulayarak, "Normalde uyartı vardığında yerden kalkışınızın 15 dakikada tamamlanması muhtemel fakat Akıncı Filo, yapmış olduğu eğitimlerle bu süreyi tahminî 7 dakikada tamamlayıp, kalkış yaparak tehdidi önlemektedir." ifadelerini kullandı.

Tüm görevlere iri müşterek özen ve itinayla hazırlandıklarını tamlayan yüzbaşı, şöyleki konuştu:

"Çağımızın en çağcıl tayyare ve cephaneleriyle donatılmış Akıncıları bulunan 152'nci Jet Filo Komutanlığı, zamanı gösterişlilik ve şerefle komple Akıncı ismini yüreklerinde hissettikleri iri sorumlulukla, terörle savaşım harekatlarını ve yurt menfaatlerinin korunması amacıyla verilecek kâffesi görevleri iri müşterek fedakârlık ve titizce hesabına getirmektedirler."

Uçaklar fariza evveliyat ayrıntılı biçimde arama ediliyor

Pilotların kullanacağı F-16'ların görevlere hazırlanması da iri müşterek özen ve efor gerektiriyor.

10'uncu Tanker Üs Komutanlığı bünyesindeki Uçak Sistemleri Komutanlığının bilirkişi fonksiyon personellerince, rastgele müşterek güneş ve operasyonlar öncesinde uçaklar en müeddep ayrıntısına derece arama ediliyor.

Komutanlıkta memur üsteğmen, F-16, tanker uçakları ve Cougar tipi helikopterlerin bakımlarını yaptıklarını belirterek, "Uçaklarımızda günce fonksiyon faaliyetleri adına pervaz öncesi, arası ve sonu bakımları yürütme edilmektedir. Her müşterek pervaz öncesi, pilotlarımızla yaptığımız motosiklet çalıştırma kontrollerinde de uçaklarımızın elektronik, mekanik, motor, mahrukat ve havalandırma sistemleri özellikle edinmek kıl payı kâffesi bilgileri incelenerek uçuşa tehlikesiz bir duruma getirilmektedir." dedi.

Pistlere adeta "toz kondurmuyorlar"

Türkiye'nin iklim operasyonları düşüncesince ciddi ehemmiyet haiz İncirlik'teki üssün pisti ve göçüm yollarında, ecnebi konu hasarlarına huzur düzen bağı tedbirler uygulanıyor.

Meydan Harekat Tabur Komutanlığının bilirkişi personeli, pistlerde ve göçüm yollarında rastgele müşterek güneş meydana getirilen kontrollerde kalem, çakmak, pil, plastik, karton, izmarit, çapraz ve taş kıl payı maddeleri topluyor.

Piste ve göçüm yollarına adeta "toz kondurmayan" personel, toprak kontrolünün yanında pervaz alanına çıkan şifreli kapılarda da bu çeşit maddelere huzur açık asayiş önlemleri alıyor.

Pistlere çıkma araçlar, kapılardan geçmeden hususi adına tasarlanan ve lastiklerin temizlenmesini sağlayıcı kısımda duruyor. Araçtan nazil personel de taşıtların lastiklerinde rastgele müşterek konu olup olmadığını titizce inceliyor.

Uçakların cereyan etmiş olduğu rastgele müşterek nokta, bilirkişi ekiplerin yanında asayiş kameraları ve Hava Trafik Kontrol Kulesince rastgele müşterek an izleniyor.

Hava üssünde pervaz güvenliğinin sağlanması düşüncesince yarışlık ve göçüm yollarında meydana getirilen rutin denetimlerin yanında yılda minimum müşterek kez de açık şümullü teftiş gerçekleştiriliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler