USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akademisyen arkadaşları, vefatının üçüncü senesinde Beril Dedeoğlu'nu anlattı

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu üyeliği, arızi intihap hükümetinde AB Bakanı ve Başmüzakereci kendisine fariza yapan, öğretim üyesi kimliğiyle de öne çıkan Prof. Dr. Dedeoğlu'nun vefatının üstünden 3 sene geçti.

Akademisyen arkadaşları, vefatının üçüncü senesinde Beril Dedeoğlu'nu anlattı
13-03-2022 11:54
Istanbul

Ankara'da 1961'de doğan Beril Dedeoğlu, Galatasaray Lisesi'ndeki eğitiminin peşi sıra girmiş bulunduğu İstanbul Üniversitesi ekonomi Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1986'da izinli oldu.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde efdal lisans ve doktorasını mütemmim Dedeoğlu, bilimsel nitelikli kariyerine 1995'te Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde başladı.

Dedeoğlu 1999'de doçent, 2005'te müderris oldu. 2005'ten itibaren Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığını örümcek Dedeoğlu, arsıulusal düzenlilik ve strateji, Avrupa Birliği ile arsıulusal ilgiler sahalarında nice eser ve yazı yazdı.

Çeşitli gazetelerde muharrirlik da işleyen Dedeoğlu, hal periyodunun müşterek parçası alegori açılan "akil insanlar" ortada toprak aldı. Dedeoğlu, 22 Eylül 2015'te arızi seçme hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci alegori atandı.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu üyesi bulunan Beril Dedeoğlu, 28 Şubat 2019'da akıl kanaması geçirerek, hastaneye kaldırıldı.13 Mart 2019'da 57 yaşlarında yaşamını kaybeden Dedeoğlu, İstanbul Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Akademi dünyasının fildişi rengi rengi kulelerine kendisini kapatmadı"

Vefatının üçüncü senesinde Dedeoğlu'nu, düzentileme arkadaşları AA'ya anlattı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Dedeoğlu ile Galatasaray Üniversitesi'nde tanıştıklarını ve çelimsiz müddette yaklaşan arkadaş olduklarını söyledi.

Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinin başladığı zamanlarda Beril Dedeoğlu'yla Galatasaray Üniversitesi'nde eş bilimsel nitelikli çalışmalara da imza attıklarını hatırlatan Gürsel, şöyleki bitmeme etti:

"AB süreciyle ait eş çalışmamız sonunda, 'Türkiye, Avrupa Birliği Sarmalında Ayrıcalıklı Ortaklık Eleştirisi' angın kitabımızı hazırladık. Bu tam Beril'i müşterek öğretim üyesi alegori şimdi yıkandan tanışıklık fırsatı buldum. Çok dikkafalı ve dikkatli müşterek akademisyendi. İnatçı bulunduğu denli da sabırlıydı. Sakin müşterek karaktere sahipti. Çok er kaybettik, ansızın ve hayret müşterek kaybolma oldu. Akademi dünyasının fildişi rengi rengi kulelerine kendisini kapatmış değildi, içtimai müşterek tarafı da vardı. Gerek yüksekokul dünyası ister Galatasaray Üniversitesi gerekse Türkiye açısından iri müşterek kaybolma oldu."

"Uluslararası İlişkiler Konseyi altında aşırı ortaklık yaptık"

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın ise, Dedeoğlu ile aşırı eskiye yaslanan müşterek arkadaşlıkları bulunduğunu vurgulayarak, kendisiyle müşterek aşırı eş projede düzentileme fırsatı bulduğunu anlattı.

Birlikte doçent olduklarını ve arkadaşlıklarının o zamanlarda başladığına dikkati çekici Aydın, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Özellikle Uluslararası İlişkiler Konseyi altında aşırı ortaklık yaptık. Beril Hoca, Türkiye'de bu alanın kurumsallaşması düşüncesince aşırı efor gider etti. Konsey çeşidinden meydana getirilen gelişigüzel celsede kesinlikle bulunurdu ve yardım vermeye çalışırdı. Türkiye'de arsıulusal ilgiler açısından da ehemmiyetli müşterek noktada bulunuyordu. Son zamanlarda siyasete de dokunduğu düşüncesince bilimsel nitelikli dünya, siyasa ve müşavirlik boyutlarını müşterek araya getirme imkanını da buldu ki bu her insana kader bulunan müşterek nesne değildir. O anlamda da ehemmiyetli müşterek isimdir. Çalışma yönünde baktığınızda, kendisinden mergup gelişigüzel mesuliyeti titizce adına getirirdi. İşini vaktiyle bitirmeye aşırı dikkat gösterirdi. Kendi liberalizm ve fikirlerini ayrımlı gruplara tabir etmekten tek çekindiğini görmedim, ne düşünüyorsa bunu kesinlikle söylerdi."

"Erken vefatı iri müşterek kayıp"

Prof. Dr. Aydın, Dedeoğlu'nun ilkin ömrünün sonuç dönemlerinde icra ettiği çalışmalarla topluluğun aşırı ayrımlı kesimlerine dokunduğunu kaydetti.

İnsan alegori aşırı içtenlikle müşterek kişiliği bulunan Dedeoğlu'nun, dek ettikleriyle kesinlikle müşterek eş bekçi bulduğunu ve kendisini sevdirdiğini tamlayan Aydın, "O sebepten dolayı seveninin aşırı bulunduğunu düşünüyorum. O sebepten dolayı hocanın er vefatı, hem bilimsel nitelikli hem arsıulusal ilgiler topluluğu aynı zamanda Türkiye açısından iri müşterek kayıp. Her devir icra ettiği işi dobra ika umudu içindeydi. Öğrencileriyle de aşırı içtenlikli birlikteliği vardı. Kendisini sonsuz ihya umudu içindeydi ki bu yanını aşırı giranbaha buluyorum. Kendisini aşırı özlüyoruz. Yeri doldurulamayacak müşterek insandı. " ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler