USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Partili Turan’dan Fransa’ya: Bahçenizde affedersiniz kuduruk ortak kapik beslerseniz

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Fransa’da yaşanmış olan yıldırı vakalarını değerlendirerek, Fransa’ya, “Bahçenizde affedersiniz kuduruk birlikte kapik beslerseniz, birlikte güneş sizi ısırdığında şaşırmayacaksınız” dedi.

AK Partili Turan’dan Fransa’ya: Bahçenizde affedersiniz kuduruk ortak kapik beslerseniz
26-12-2022 17:05
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Fransa’da yaşanmış bulunan yıldırı vakalarını değerlendirerek, Fransa’ya, “Bahçenizde affedersiniz kuduruk nezdinde kapik beslerseniz, nezdinde devir sizi ısırdığında şaşırmayacaksınız” dedi.Abone ol

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çeşidinden sunulan arıcılık kursunun arkası sıra değerli kursiyerler düşüncesince Belediye içtimai tesislerinde Arıcılık Sertifika ve Kovan Dağıtım töreni düzenlendi.

Törene, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, büküm müdürleri, kursiyerler ve üreticiler katıldı. Saygı Duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale’deki arıcılık faaliyetleri üzerine bilim verdi.

Gündeme bağlı değerlendirmelerde mevcut AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, nezdinde müddet evvel Reuters'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine çalışacak gazeteci arandığı anlamında nezdinde duyuru verdiğini belirterek, “Bundan nezdinde müddet evvel şişman nezdinde sav ajansı bulunan Reuters, Erdoğan aleyhine çalışacak gazeteci arıyorum niteleyerek sav verdi. Adam duyuru verirken gazeteci demiyor, ‘Erdoğan aleyhine çalışacak gazeteci’ niteleyerek söylüyor. Gazeteci ararsınız ancak ‘Erdoğan aleyhtarı gazeteci’ derseniz bunun ismi gazetecilik değil provokasyondur. Bu yanlıştır. Basın ahlakı bu değil. Siyasi ahlak bilimi bilimi bu değil. Meslek adabı bu değil. Bunlar hata işler. O nedenden denir ki iş ilanı verirken ki ayarı esasta Türkiye aleyhtarlığı demek. Oradaki Erdoğan nezdinde siyasal figür ancak özümleme etmiş bulunduğu atasözü Türkiye demek. Adam Türkiye'de ekonomisini çamurlamak için. Türkiye'ye envestisman önüne devredilmek düşüncesince hususi sav meydana getirecek muhabir arayacak denli saçmalayabiliyor. O nedenden diyorum, içeride gürültü edelim. Ama dışarıdaki bu yanlışlara erinç 85 milyon çiğin omuza meydana getirilen hata dememiz lazım, sert durmamız lazım. Bu Reuters meselesi ehemmiyetli mesele, aşırı kalburüstü iş aslında. Eğer matbuat ahlakı açısından hata nezdinde iş yaparsanız, kılıç de size kendinize eş deriz. Yapılan iş herhangi nezdinde ne denli matbuat ahlakı açısından kışkırtı olsa da şaşırmadığımızı anlatmak istiyorum. Siz Akdeniz’e nezdinde şişman nezdinde armada indirirseniz, Libya’daki bütün oyunları bozarsanız, Suriye’de PKK, PYD yıldırı devletine müsaade vermezseniz, Karabağ’da işgale sonuç verirseniz, gizli Maraş’ı belirgin Maraş yaparsanız, 15 Temmuz’da FETÖ’yü yerle nezdinde ederseniz Reuters ve uzantıları gelir Erdoğan aleyhine kampanya başlatmaya çalışırlar. Hiç şaşırmıyoruz. Ama nezdinde henüz söylüyorum, 85 milyon sert duracağız, siyasal parti, polemik, gürültü bütünü kalburüstü ancak yurtdışındaki mevzularda bu arada iktisap etmek durumundayız” dedi.

Fransa'da yaşanmış bulunan gelişmelere yer veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Fransa’da Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne meydana getirilen saldırıyı hatırlatarak, laflarına şöyleki bitmeme etti:
“Fransa'da hepiniz gördünüz. Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne rasist nezdinde marazlı insanın saldırısıyla ortaya çıkan nezdinde çıkmaz hareketleri süreci başladı. Irkçılığa da, yağmacılığa da karşıyız. Ama çalışkanlık anlaşılan ki ırkçılık. Ama PKK'nın, PYD'nin oradaki yandaşları polislere saldırdılar. Camları, dükkanları yıktılar, parçaladılar. Bizim Gezi eylemleri üzere eylemleri orada görmeye başladık. Şunu demeye çalışıyorum. Bahçenizde affedersiniz kuduruk nezdinde kapik beslerseniz, nezdinde devir sizi ısırdığında şaşırmayacaksınız. Hep demedi mi Sayın Erdoğan, ‘Ey Avrupa, senin teröristin, benim teröristim olmaz. Terör adamlık suçudur, yapmayın’ demedi mi. PYD, PKK, Suriye sınırında yıldırı devleti kurarken, tünel kazarken, Fransa özellikle iktisap etmek üzere, Avrupa ülkeleri, o alana beton, çimento göndermedi mi. Siyasi dayanaklık etmek vermedi mi. Propaganda olanağı vermedi mi. Hep ‘yapmayın’ dedik. Yapmayın dediğimiz zaman ayaklarına dolandı. O nedenden yıldırı üzere meselelerde her insanoğlunun denk mesafede olması, büyüklenme koyması icap eder niteleyerek düşünüyorum.”

HDP'li Semral Güzel düşüncesince CHP, ‘hayır düşmesin’ oyu verdi

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in vekilliği ‘devamsızlık’ dolayısıyla düşürülmesine bağlı de mütekellim Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Geçen hafta mecliste nezdinde oylama yapıldı. Kandil’de teröristlerle, silahlarla fotoğrafı bulunan nezdinde güya saylav meclisteki dokunulmazlığının kaldırmasıyla bu arada muhakeme süreci başladı. Yargı özlük vazifesini yapacak. Beraat mı verir, hayat boyu mahkumiyet mi verir, ne verir sakatlık konuşsun. Ama oturduk dedik ki, ‘Böyle nezdinde insan, Türkiye’nin Büyük Millet Meclisi’ne yakışmaz’ dedik. V devamsızlığından çevre da ‘vekilliği düşürülsün’ dedik. Takip ettiniz bu oylama yapıldı. Oylama yapılırken, AK Parti, MHP ve İYİ Parti ‘evet teröristle foto veren, dağda gezen, meclise gelmeyen, devamsızlığı bulunan bu insanoğlunun vekilliği düşsün’ dedi. Benim İYİ Parti’ye de teşekkürname borcum var. Ama dobra iktisap etmek yetmez. İyi olmak, kötülerden de ırak durmayı gerektirir. Kendi ortağı bulunan CHP, ‘hayır düşmesin’ oyu verdi. Teröristle fotoğrafı bulunan o ferdin devamsızlığına ‘görmeyelim, duymayalım, bitmeme etsin’ dedi. Buna isyanım var. Hani yıldırı konusunda, arsıulusal ilgiler dair herhangi nezdinde daim bu arada olacaktık. Altını çiziyorum, meydana getirilen şişman nezdinde yanlıştır. 90 salname nezdinde siyasal partinin bu mevzuda büyüklenme alamaması da aşırı şişman nezdinde ayıptır. İsterdik ki komisyonda ‘evet’ dedikleri dosyaya, umumi kurulda ‘evet’ desinler. Ama diyemediler. Sonuç olarak, MHP ve AK Parti’nin ortaya koymuş bulunduğu sinerji, gayrı partilerin desteği ile beraberce o ferdin oyunu düşürmüş oldu. Ben Çanakkale Milletvekiliyim. Çanakkale’de 4 saylav var. Biri benim, bir tanesi Jülide İskenderoğlu, bu arada oy kullandık. Ve dedik ki; ‘bu teröristin devamsızlıktan kaynaklı meclisle bulunan birlikteliği kesilsin’ dedik. Çanakkale’deki gayrı 2 vekilin ne oy verdiğini basın, siyasiler bütün arkadaşların sorması lazım. Eğer 4 saylav bu mevzuda nezdinde araya gelemeyecekse, ne mevzuda nezdinde araya gelecek. Bu mevzuda dağdaki naiplik iddiasında bulunan ferdin vekilliğinin düşmesine he oyu veremeyen siyasilere, bütün partililerin aritmetik vermesi lazım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler