USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Partili Ömer Çelik'ten Batı yaşamına tokat kadar sözler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Batı'nın Türkiye'ye müteveccih dü yüzlü politikasına tepkime göstererek, "NATO'nun şark kanadını güçlendirmeliyiz" dedikleri şeyin Türkiye bulunduğunu bilmiyorlar mı? Bütün bunlara karşın Türkiye'ye engelleyim çabası trajiktir. " dedi

AK Partili Ömer Çelik'ten Batı yaşamına tokat kadar sözler
15-03-2022 14:31
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Batı'nın Türkiye'ye müteveccih dü yüzlü politikasına reaksiyon göstererek, "NATO'nun gün doğusu kanadını güçlendirmeliyiz" dedikleri şeyin Türkiye bulunduğunu bilmiyorlar mı? Bütün bunlara karşın Türkiye'ye engelleyim çabası trajiktir. " dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle buluşması sonrasında AK Parti sözcüsü Ömer Çelik toplantı gündemi ve öbür yunak mevzularla ilişik açıklamalarda bulunduİşte Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Sağlık çalışanlarına meydana getirilen düzenleme
Tıp bayramı vesilesiyle hekimlerimiz ve esenlik çalışanlarımıza minnetlerimizi anlatım ediyoruz. Tüm dünyaya kip oluşum fail pandemi emek harcamaları düşüncesince de başkaca kutlama ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız sağlıkta hızlı ilişik ehemmiyetli izahat yaptı. Şiddet ve finansal düzenlemelerle ilişik izahat ve bunların emeklilere de yansıması akıbet adım önemlidir.

Ukrayna savaşı
Ukrayna cenginde bazı değerlerin ne genişliğinde kırılgan bulunduğu görüldü. Demokrasinin zedelenmesinde hemen mahsus ülkelerin buna huzur çıkmasının ne genişliğinde kazalı bulunduğu ortaya çıkmıştır. Bir el hâlâ görüldü ki dünyada hepsi güvende değilse hiçbir kimesne güvende değildir.

Ve işgaller ortada farklılık yapmadan huzur çıkmanın da ehemmiyetli bulunduğu ortaya çıktı. Böyle ortak el birliği ortaya çıkmazsa gücü yetenin ortak ötekinin yer bütünlüğüne saldırması kabil dünyayı içerisinden çıkılmaz ortak duruma getiren ortak gestalt ortaya çıkıyor.

"Kırım karışma edildiğinde kelimesiz kalınmasaydı bugün bunlar olmayacaktı"
Sayın Cumhurbaşkanımız muhataplarına anlatım etti ki 'Kırım karışma edildiğinde lazım reaksiyon gösterilseydi bugün bu resim olmayacaktı. Adeta Kırım'ın işgalini alışılagelen karşılayanlar, oldu-bittiye neva çıkarmayanlar bugünkü tabloyu kucağında buldu. O devir kürese ortak el birliği ortaya çıksaydı bugün yaşananlar olmayacaktı. Soru şu; sebep Kırım karışma edilirken kelimesiz kalındı?

"NATO'nun gün doğusu kanadını güçlendirmeliyiz" dedikleri şeyin Türkiye bulunduğunu bilmiyorlar mı?"
Bütün ortak Avrupa kıtasını yıldırma fail hakeza ortak muharebede fark olayın esas şemasında Türkiye'nin elzem bulunduğu gerçeğinin gözardı yapılmak istenmesi, 100 senedir da çelimli ortak Avrupa demokrasisi bulunduğunu bilmelerine karşın fakat akse zamanlarında bunun hatırlanması ilginçtir. Bugün Ukrayna ile ilişik toplantılarda Türkiye'nin olmaması düşüncesince idman gerçeklerle bağdaşmaz. "NATO'nun gün doğusu kanadını güçlendirmeliyiz" dedikleri şeyin Türkiye bulunduğunu bilmiyorlar mı? Bütün bunlara karşın Türkiye'ye engelleyim çabası trajiktir.

Savaştan ilkin bu mevzuda sert duranlar deminden yumuşamaya başladı. Gördüler ki burada arsıulusal sistemin dikişleri sökülürse Türkiye'ye ortak nesne olmaz. Olan kendilerine olacak. Her seferinde gerçekliğin duvarına çarparak gördükleri bu tabloda bundan hakeza bu adalet olmayan anlayışlardan kurtulmaları gerekiyor.

"Diplomasiyi biricik başına üretmiştir"
Nitekim Ukrayna savaşı sürecinde Türkiye ile ilişik şekilde bazı yalnızlaştırma politikaları karşısında görüldü ki esasta diplomatlık masasında Türkiye var. Görüldü ki bu süreçte kimesne Türkiye kabil ortak diplomatlık süreci geliştiremedi. Ve döl baş döndürücü bütünlük namına üretilmesi müstelzim diplomasiyi ve sulh umudunu buna en iri katkıyı Türkiye'nin yapacağı görülmüştür.

"Türkiye barışın arzusu olmuştur"
Yeni modeller de üretilebilir. Dolayısıyla burada askeri manada bakmadan ortak üçüncü tarz şekilde diplomasinin harekete atlatılmasında Türkiye kılavuz olmuştur. Hem Ukrayna'nın yer bütünlüğü bununla birlikte Rusya'nın asayiş kaygılarını giderecek ortak teşebbüs arzusu Türkiye ile doğmuştur. Bundan sonra da inşaAllah bu diplomatik temaslar çelimli halde sürecektir.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ziyareti ehemmiyetli ortak ziyarettir. Ortaya çıkan gerilimi dökmek düşüncesince ehemmiyetli ortak punt doğmuştur. Diplomasi ve hakkaniyetle hastalıkların çözülmesi düşüncesince bunun ortak baş olmasını diliyoruz.

Terörle mücadelemiz, demokrasimizi, topraklarımızı ve yurttaşlarımızın güvenliğini terazi kararlılığımız sürecek.

Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır annelerine bulunan tavrı
Anneler ayağa çağrılmaz. Annelerin ayağına gidilir. Hele ki Diyarbakır annelerinin ayağına görmek şereftir. Bu kişilerin çocukları yıldırı örgütü çeşidinden kaçırılmış. Dünyanın en yasal talebidir bu. "Evlatlarımızı istiyoruz" diyorlar. Bunun dışına çıkıp da bu meseleyi politik paranteze kabul etmek düşüncesince anneleri ayağınıza haykırmak akıbet adım yanlıştır.

Bugün Türkiye'de en iri demokratlık savaşı teröre huzur verilmektedir. Demokratım diyen ferdin geçmiş yapacağı iş teröre huzur durmak, annelerin yanına geçmiş günden itibaren gidip desteklemektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler