USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bizim adayımız belli. Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı yapacağız." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı
09-01-2022 15:22
Ankara

Kurtulmuş, Kızılcahamam'da müşterek otelde planlı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

İstanbul il teşkilatının sonuç yıllarda meydana getirdiği çalışmalarla sahada iyi işler sürdürdüklerini tamlayan Kurtulmuş, teşkilatın 2023 ve 2024 seçimlerinin sonuç hazırlıklarını yaparak dolayısıyla bitmeme ettiğini söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin sonuç çağda yaşamış olduğu döviz hareketliliğine ilişkin, "Özellikle döviz hareketliliğinden ötürü yurttaşlarımızın çekmiş olduğu sıkıntıların, ortaya çıkan kazançlı zorlukların farkındayız. Şunu da söyleyeyim muhalefetin bilincinde olduğu için giriş döndürücü şimdi müşterek tomar da farkındayız. Vatandaşımızın bu sıkıntılarının giderilmesi düşüncesince eksiksiz kurumlarımız, eksiksiz bakanlıklarımız tetik müşterek biçimde 24 dakika çalışıyor. İnşallah bu süreçleri de aşacağız ve vatandaşımızı bu sahn pahalılığının altında da ezdirmemek düşüncesince mücadelemize bitmeme edeceğiz." ifadelerini kulandı.

Türkiye'nin sonuç çağda yaşama geçirdiği defans sanayisi planlarına bağlı Kurtulmuş, "Şu anda yüzdelik 70-75 seviyelerindeki millileşme oranları inşallah en benzeyen sürede yüzdelik 80'lerin üzerinde çıkacaktır. Bu şu demektir: Türkiye sadece, dünyanın herhangi müşterek durumunda de öyledir defans uran yalnızca tabanca elde etmek değildir. Savunma uran ayrımsız sürede öteki taraf sanayileri de geliştiren ve eksiksiz sanayiye iri müşterek ivme kazandıran motosiklet sanayilerden biridir, mürşit sanayilerinden birisidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin yıldırı üstünden oynanan eksiksiz oyunları giderilmiş ederek, ari iri müşterek Türkiye olma istikametinde dolayısıyla bitmeme ettiğini vurgulayarak "Sınırlarımızın ötesinde oluşturulmaya çalışılmış bulunan müşterek yıldırı devletine de Türkiye izin etmeyerek onu da önleyerek dolayısıyla bitmeme ediyor." dedi.

Karadeniz'deki gazın 2023 gelmeden milletin kullanımına sunulacağını aktaran Kurtulmuş, iri Türkiye istikametinde iri müşterek adımın şimdi atılacağını kaydetti.

Kurtulmuş, Kazakistan'daki gelişmelere bağlı ise şunları söyledi:

"Her şeyden önceki Türkiye yerine dostumuz, kardeşimiz ve sonuç yıllarda ilkin görülmedik ağırbaşlı müşterek biçimde ilişkilerimizin geliştiği, Türk Devletler Topluluğu içinde de çalışan müşterek defa arkadaşımız bulunan Kazakistan'ın iç çelişkilerle, iç çatışmalarla hengâm kaybetmesine katiyen gönlümüz razı olmaz. Biz Kazakistan'ın birliğinden, beraberliğinden ve bütünlüğünden yanayız. Son mevrut istihbarat Kazakistan'da bundan böyle adım adım sükunetin sağlanmakta bulunduğunu gösteriyor."

Muhalefetin mağdurluk edebiyatlarıyla defa almaya çalıştığını tamlayan Kurtulmuş, şöyleki konuştu:

"Ana aykırılık demeyelim de Türkiye'nin ikinci partisi şu anda, ikinci partisi, onun önderi CHP'nin Cumhuriyet Halk Fırkası'nın Başkanı sonuç yıllarda müşterek siyasa seçimi izliyor. Şimdi siyasa bariz müşterek rakiplik alanıdır, hepsi fikrini söyler, sonunda budun söylenenleri izler, yapılanları izler derece verir, notunu da kasa haset sandığın içine atar. Sandıktan ne çıkarsa giriş menfez üstüne, buna tığ hiçbir itiraz etmeyiz. Şimdi bu açıdan milletin muhalefetteki partilerden beklentisi nedir, iktidara geldiğinizde ne yapacaksınız müşterek anlatın. Anlatabildikleri şimdiye derece müşterek obje vardı, ikinci husus onu şimdi eklediler. Bir biricik husus vardı 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne giderse gitsin'. Bir güruh parti taraf yana yukarı üstüne üstlük gelmişler, gerçekte müşterek taraf yana gelmemek düşüncesince de hususi müşterek himmet gider ediyorlar, o da ayrı müşterek konu."

"Aday meselesine ulaşınca işler karışıyor"

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin bitmeme ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu eren budun kanun değişikliği ile getirmemiş kabil millete butlan yapmayın. Şu anayasal dizge bitmeme ediyor ve bu dizge içinde siz de savaş ediyorsunuz. Projelerinizi açıklayın önce. Projeleri yok. Peki Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. Bizim adayımız belli. Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı yapacağız. Sizin tercihiniz kim? O devir ne diyorlar, 'Ya seçimi getirin önce, doğrudan tığ ferda söyleriz size'. Hani ferda kasa gelsin diyordunuz. Aday meselesine ulaşınca işler karışıyor. HDP'nin tasdik verdiği müşterek yavuklu ayrımsız sürede İYİ Parti'nin tasdik verdiği aday, ayrımsız sürede CHP'nin de benimseyeceği müşterek aday. Veya şu anda Türkiye'nin ikinci partisi ya, ego de parlamentoda konuştum onu bütçe konuşmasında. Normal olanı Türkiye'nin ikinci partisinin başındaki zatın Cumhurbaşkanı talibi olmasıdır. Olur, olamaz bilmem."

Millete müşterek vefa borcu bulunduklarını tabir fail Kurtulmuş, "Bir vefa borcumuz mevcut millete, sabık seçimden gayrisıhhi küsurat hesabı müşterek biçimde tamamlayarak inşallah 2024'te baştan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını tashih etmek kabil müşterek sorumluluğumuz var. Bunun düşüncesince gayretle çalışıyoruz." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de toplantının kapanışında meydana getirdiği konuşmada, şehremaneti başkanlarına, kaymakamlık başkanlarına ve sedir üyelerine toplantıya katılımları düşüncesince teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler