USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Kriz sürüm potansiyeli haiz boyut sert duruşumuzla giderilmiş edild

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 10 büyükelçinin Osman Kavala ile ilişik açıklamamasına bağlı "Sağlam duruşumuz yardımıyla şişman akse emisyon potansiyeli haiz bu gidişat kaldırılmış edildi ve Türkiye'nin başarısı kendisine kayıtlara girdi." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Kriz sürüm potansiyeli haiz boyut sert duruşumuzla giderilmiş edild
28-10-2021 14:38
Burdur

Numan Kurtulmuş, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesince planlı 3. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'nun açılışında meydana getirdiği konuşmada, Akif'in evvel çağda karşılaşmış olduğu hastalıkların bugün de yaşanmaya bitmeme ettiğini söyledi.

Milli meseleler dair kuma akım edilmesi icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, politika ve evren görüşlerinin ayrımlı olabileceğini fakat Türkiye'nin çelimli geleceği noktasında fikirlerin ortaklaşması icap ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş, 10 büyükelçinin Kavala ile ait açıklamalarına değinerek, şu şekilde konuştu:

"10 büyükelçinin açıklaması, Türkiye'nin iç işlerine işgal anlamına taşıyacak bulunan girişimleridir. Aslına bakarsanız iri müşterek çöküntü sürüm potansiyeli haiz girişim. Allah'a aşırı şükür Cumhurbaşkanımızın aşırı kararlı, Türkiye'nin bürokrasinin de aşırı kişilikli durması, siyasetin de aşırı çelimli durması kararı gözümüzün içerisine baka baka 10 sefirikebir ve arkalarındaki başkentleri art aşama atarak Türkiye'nin enerjisini doğrulama etmiş oldular. Bu müşterek politik özellik olsun niteleyerek getirmiyorum gündeminize. Türkiye'nin bu başarısı AK Parti iktidarının da rağmen bulunan her insanın de kuma başarısı olmalıdır. Onun düşüncesince beklerdik ki sefirikebir krizi ortaya çıkmış olduğu devir etraflı politik partiler kuma müşterek noktada dursunlar. Bu Türkiye meselesidir, Türkiye'nin birliği, dirliği meselesidir. Konunun mahiyetiyle on paralık ilgilenmeden söylüyorum. Türkiye'nin rastgele müşterek yerdeki büyükelçisi rastgele müşterek ülkede bitmeme fail müşterek mahkemeyle ait müşterek yalan söylese o tün ezanı kapının önüne koyarlar. Diyelim ki bizim Berlin Büyükelçimiz, müşterek Alman mahkemesindeki mevzuyla ilgili, filhakika bizi ait sert aşırı duruşma var, kalksın konuşsun bizim arkadaşımızı kapının önüne koyarlar. Şimdi bunlar emektar Türkiye alışkanlıklarına üzerine 'Nasıl olsa tığ söyledik, geçtik. Türkiye müşterek nesne diyemez.' zannediyorlardı. Sağlam ve çelimli duruşumuz sayesinde, Cumhurbaşkanımızın kişilikli liderliği sebebiyle Allah'ın izniyle iri müşterek çöküntü sürüm potansiyeli haiz bu gidiş giderilmiş edildi ve bu Türkiye'nin başarısı namına kayıtlara girdi. Gönlüm şurası istek ederdi, burada etraflı politik partiler kuma müşterek noktada dursun."

TBMM'de ikrar edilen tezkere

Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda ikrar edilen "Türkiye'nin Irak ve Suriye topraklarına terörle savaş gibi uç ötesi operasyonlar yapabilmesi düşüncesince Cumhurbaşkanına maruz yetkinin 2 sene uzatılmasına" müteveccih pusula mevzusuna da değindi.

Ülke namına Irak ve Suriye'nin yer bütünlüğünü tek devir delik gerisi etmediklerine dikkati çekici Kurtulmuş, orada yuvalanan yıldırı örgütlerinin Türkiye'nin bütününe dokunca verdiğini söyledi. Kurtulmuş, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Yeri vardığında yapılacak operasyonlar dair TBMM'ye müşterek pusula geldiği devir bu lakayıt koşulsuz etraflı ihtilaf partiler çeşidinden da ikrar edilip, kuma müşterek değişmeyen namına çıkmalıydı. Ama ne efsus ki bu denli çetin türbülanslar yaşadığımız müşterek fasıl bile Türkiye'de, partilerin, siyasetin kuma müşterek noktaya yönelemiyor olması, Akif'in zamanında yaşanmış bulunan iktidardaki İttihat Terakkicilerin, İtilafçıların yapmış oldukları politika tartışmalarına benziyor."

Osmanlı'nın çöküşünde içerideki politik çekişmelerin düşmanın ekmeğine yağ sürdüğünün unutulmaması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Milli meselelerimizde kuma akım edelim ve Türkiye'nin etraflı dünyaya alın zat meselelerinde birleşebildiğini, bütünleşebildiğini gösterebilelim. Ülkemiz geldiğimiz noktada iri ve çelimli Türkiye istikametinde çabucak büyüyor. 2023, 100'üncü yılımızı aşırı henüz çelimli müşterek Türkiye namına kutlayacağız. Allah'ın izniyle ondan ahir süreçlerde rastgele müşterek bölgede mücadelemizi henüz güzel yere getireceğiz. Birlik, erinç içinde baştan çelimli müşterek Türkiye istikametinde rastgele müşterek birimiz üzerimize sakıt mesuliyeti namına getireceğiz. Çünkü nerede bulunuyor olursak olalım, ne yapıyor olursak olalım çoğumuz kuma amaca gideceğiz, oklarımızı kuma amaca atacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler