USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Karaaslan: 'Dünya beşten büyüktür' ifadesi,bu kere 'iklim adaleti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dünya beşten büyüktür' ifadesinin akıbet BM hitabı ile beraberce 'iklim adaleti' vurgusu da taşıdığını kaydetti.

AK Parti'li Karaaslan: 'Dünya beşten büyüktür' ifadesi,bu kere 'iklim adaleti
23-09-2021 11:29
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsünden tamamı dünyaya indinde defa hâlâ hatırlattığı "Dünya beşten büyüktür." ifadesinin bu defa indinde "iklim adaleti" vurgusu da taşıdığına ayraç ederek "Meclisimizin onayına sunacağımız Paris Anlaşması, yalnızca ülkemize değil, dünyanın mücadelesine kuvvet eklemek açısından da şişman ehemmiyet sunma etmektedir." dedi.

AK Parti'nin çevre, kent ve kültürden mesul Genel Başkan Yardımcılığı vazifesinde mevcut Karaaslan, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BM 76. Genel Kurulu'nda, "Paris İklim Anlaşması'nı, atılacak müspet adımlara akla yatkın halde ve millî ulama beyanımız çerçevesinde, gelecek ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz." açıklamasını, "Ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadelesinde acemi indinde zamanın başlangıcı sayılabilir." halinde değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 76. Genel Kurulu'na hitabında "çevre ve iklim değişikliği" mevzusunun ehemmiyetli indinde iç kulak namına arazi aldığına dikkati çekici Karaaslan, Erdoğan'ın, konuşmasında, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle savaşım ve uzlaşma çabalarını evren ile paylaştığını, tamamı devletlere bu kuma dava karşısında beraberce cereyan ika ve günah bildirme ika çağrısında bulunduğunu dile getirdi.

"Bu devre evren düşüncesince ciddi indinde eşik"

Sıcaklıkların çabucak yükseldiği, iklim değişikliğine ilişkin afetlerin sayısının evren genelinde artım gösterdiği, iklim nedeniyle göçlerin meydana geldiği bu dönemin, evren düşüncesince ciddi indinde eşik bulunduğunu tamlayan Karaaslan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Paris İklim Anlaşması ile ait açıklamaları ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadelesinde acemi indinde zamanın başlangıcı sayılabilir." dedi.

"Adil indinde halde paylaştırılması gerekir"

Türkiye'nin, Paris İklim Anlaşması'nı önce imzalayan ülkelerden olduğuna ayraç fail Karaaslan, anlaşmaya yan tamamı ülkelerin, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin kuma ancak farklılaştırılmış sorumluluklar ve göreli yetenekler prensibi doğrultusunda düzene ulama sunmaya çağırma edildiğini anımsattı. Karaaslan, bu katkının devletlerin zamanı ve finansal yükümlülüklerine uyarınca adaletli indinde halde paylaştırılması icap ettiğini de dile getirdi. "Ne efsus ki global meselelerin elden hepsinde bulunduğu üzere iklim değişikliğiyle savaşım dair da adaletli indinde yassı oluşturulamadığı düşüncesince konkre indinde muvaffakiyet elde edilebilmiş değildir." diyen Karaaslan, dünyanın kirletilmesine en indinde tomar yardımı bulunan ülkelerin, savaşım bahis konusu olduğunda, en indinde tomar mesuliyeti almaktan art durduğunu söyledi.

"Türkiye'nin yeşil transformasyon öyküsünü kararlılıkla yazmayı sürdüreceğiz"

Çiğdem Karaaslan, laflarını şu halde sürdürdü:

"Hal hakeza iken, bilimin ışığında ortaya koyulan tamamı veriler, bu asrın böylelikle ziyasız indinde tabela ile dirlik karşıya olduğumuza ayraç etmektedir. İşte birlik bu aşamada Cumhurbaşkanı'mız ve Genel Başkan'ımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler kürsüsünden tamamı dünyaya indinde defa hâlâ hatırlattığı 'Dünya beşten büyüktür' ifadesi, bu defa indinde 'iklim adaleti' vurgusu da taşımaktadır. Türkiye namına Paris İklim Anlaşması'nı, yükümlülüklerle ait adaletsizlikleri sayesinde bugüne denli onaylamamış olmamıza karşın, iklim değişikliğiyle savaşım ve uzlaşma dair en indinde tomar ulama sunan ülkelerden birisi olduk. AK Parti iktidarlarımız devrinde yenilenebilir erke müesses gücündeki aceleci yükselişimiz, karbon yutak alanlarını arttıran bulunmaz ülkelerden birisi olmamız, Sıfır Atık Projesi'yle atılan yönetimi dair endamsız müddette elde ettiğimiz başarılar ve hâlâ katı aşırı bölgede yaşama geçirdiğimiz mekân dostu çalışmaların gelişigüzel biri, mücadelemizin konkre birer örneğidir.

İklim adaleti mevzusundaki çağrımızı indinde defa hâlâ tekiden atılacak müspet adımlar ve Ulusal Niyet Katkı Beyanı'mız çerçevesinde Meclisimizin onayına sunacağımız Paris Anlaşması, yalnızca ülkemize değil dünyanın mücadelesine kuvvet eklemek açısından da şişman ehemmiyet sunma etmektedir. Bunun yanı esna Avrupa Yeşil Mutabakat Eylem Planı hedeflerimizle beraberce Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da anlatım etmiş bulunduğu üzere; yatırım, üretim, istihdam politikalarımızda esaslı değişikliğe minval anahtar bu süreci 2053 vizyonumuzun anne unsurlarından birisi namına bildirme ediyoruz. Türkiye namına kararı insanlığı ilişik global tek meseleye umursamaz kalmadığımız gibi, iklim değişikliğiyle savaşım ve uzlaşma dair da üzerimize düşeni yapmayı, Türkiye'nin yeşil transformasyon öyküsünü kararlılıkla yazmayı sürdüreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler