USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti’den evlat nöbetindeki ailelere ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, evlatlarının yıldırı örgütü PKK personelleri kabilinden dağa kaçırmış olduğu iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı uğrunda evlat nöbeti markajcı aileleri ziyaret etti.

AK Parti’den evlat nöbetindeki ailelere ziyaret
16-10-2021 18:38

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Çevre kent ve Kültür Başkanı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve AK Parti Diyarbakır İl Teşkilat üyeleri, evlatlarının yıldırı örgütü PKK personelleri kabilinden kaçırmış bulunduğu iddiasıyla 3 Eylül 2019'da ayrımlı kentlerden mevrut ailelerin HDP il binası uğrunda başlatmış bulunduğu habitat eylemi 775. gününde ziyaret etti. Evlat nöbetindeki aileleri mülaki AK Parti teşkilatı, ailelerle lakırtı etti.

Ziyaretle ait gazetecilere icra ettiği açıklamada, teröre düzlük okuyan, çocukları düşüncesince haykıran ve seslerini dünyaya duyuran Diyarbakır annelerini gıyaben kentten ayrılamayacağını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, ailelerin değme devir yanı sıra olduklarını aktardı. Karaaslan, "Onların sergilediği bu yalçın duruşun, direnişin, çocukları düşüncesince icra ettikleri çağrının ne genişliğinde giranbaha bulunduğunun ve birlikte zamanlar Diyarbakır sokaklarında kepenkleri kapattıranları bugün zat kepenklerini kapatıp buradan kaçıp gitme yerinde bıraktıkları o korkusuz babayiğit annelere birlikte el henüz teşekkürname geçirmek isterim. Çünkü silahın, terörün karşısında ana yüreğinin ne genişliğinde güçlü, annenin gözyaşının bunların ötesinde birlikte güce eş bulunduğunu birlikte el henüz göstermiş oldular" dedi.

“Yüreklerindeki sızıyı feryat figan lakin ızdırap genişliğinde iri birlikte atılganlık göstererek dünyaya ileti veriyorlar”
Ailelerin yaz şita demeden 775 gündür eylemlerini sürdürdüğünü ve bu süreçte de 32 annenin evladına kavuştuğunu anımsatan Karaaslan, şu şekilde bitmeme etti:


"Bir taraftan devletimiz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, düzenlilik güçlerimizin özverili çabalarıyla sınırlarımızın süresince ve ötesinde terörle uğraş ederken birlikte taraftan hepimiz terörün mümessili olduklarını inkar etmeyenlerle TBMM ilkin kazanmak kıl payı değme platformda mücadeleyi sürdürürken birlikte taraftan da aha buradaki anneler hakikatı gene topu topu dünyaya duyurarak, yüreklerindeki sızıyı feryat figan lakin ızdırap genişliğinde iri birlikte atılganlık göstererek dünyaya ileti veriyorlar."

“Onurlu direnişi yayınlayan annelerin ziyaret edilmesi, yanı sıra durulması gerekmektedir"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ise, “Kürtlerin başlıca sahibi bu topraklarda AK Parti'dir. Kürtlerle ait halis muhlis sorunları, halis muhlis sıkıntıları, halis muhlis gereksinimleri kazançlı anlamda, kültürel anlamda, sosyolojik anlamda, siyasetçi manada çözümleyen, bu hastalıkların ortadan kaldırılması düşüncesince uğraş eden, bu mücadeleyi CHP'nin ve HDP'nin halis muhlis direncini, halis muhlis dirlik çıkmalarına karşın oluşturan AK Parti'dir. AK Parti iktidarlarıdır ve liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Diyarbakır kadim birlikte medeniyet, bu coğrafyanın en ehemmiyetli şehirlerinden biridir. İnsanların Diyarbakır'a gelmeleri, Diyarbakır'dan feyz almaları değme devir düşüncesince tarihî birlikte durumdur. Fakat Diyarbakır'ı, Diyarbakır'daki çocukları, Diyarbakır'ın kalkıp zat siyasetçi geleceklerini destek etmeye çalışanların şurası bilmesi icap ettiğini düşünüyoruz.

Diyarbakır gelip iç yiyip gidilecek birlikte kent değildir. Burada bu haysiyetli direnişi yayınlayan bu ulvi direnişi yayınlayan annelerin de ziyaret edilmesi, onların da yanı sıra durulması gerekmektedir. Bugüne genişliğinde HDP'nin yapmış bulunduğu obje siyasetçi manada Kürt gençlerinin kanlarını Türk teneffüs pespayelerine peşkeş çekmekti. Biz buradaki kentin başlıca malikleri bulunan esas bu coğrafyadaki AK Partili Kürtler kendisine henüz aşkın evlatlarımızın toy birlikte neslimizin şahısların duygusal düşüncelerine, Nişantaşı'nda geliştirmiş oldukları o romantik, siyasetçi geleceklerine, destek edilmesine, kurban bulunmasına katiyen banko müsaade vermeyeceğiz. Bunu bildirilmiş geçirmek istiyoruz” biçiminde konuştu.

Murat Başal
 

İLGİLİ HABER
Evlat nöbetindeki aileler çocuklarını istiyor Evlat nöbetindeki aileler çocuklarını istiyor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler