USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'AK Parti yavaş yavaş yükseliyor'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'de başta yaz aylarından itibaren AK Parti'nin herhangi bir halkoyu yoklamasında yavaş yavaş yükseldiğini söyledi.

'AK Parti yavaş yavaş yükseliyor'
29-12-2022 02:05
Istanbul

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bayrampaşa Belediyesi Konferans Salonu'nda planlı AK Parti Bayrampaşa İlçe Teşkilat Toplantısı'nda icra ettiği konuşmada, seçime az tek müddet kaldığını, fedakarca, gayretle etkin tek teşkilata ehil olduklarını söyledi.

İki anlamda aşırı ehemmiyetli tek seçime gidildiğini tamlayan Kurtulmuş, "20 senedir iktidarda bulunan AK Parti'nin yapmış bulunduğu görev ve alamet siyasetinin milletimiz çeşidinden aklama edileceği tek seçime gidiyoruz. İnşallah milletimiz 2023'teki seçimde hem Recep Tayyip Erdoğan'ı belirgin aralık tek numara çıkartıp baştan cumhur reisi seçecek bununla beraber AK Parti'yi Meclis'in en çelimli partisi yapacaktır. Ama bundan aşırı hâlâ ehemmiyetli olan, bu seçimin ikinci özelliğidir. Bu seçim, Türkiye'nin ne istikamette yürüyeceğinin tespiti ve tayini tarzı olacaktır. Allah'ın izniyle önümüzdeki intihabat 'Türkiye Yüzyılı' hedefinin kapılarının sonuna denli açıldığı tek son ortaya çıkaracak ve milletimiz bu yolda yürüyecektir." niteleyerek konuştu.

Kurtulmuş, AK Parti teşkilatının hoppadak seçme zamanı vardığında etkin tek kurum olmadığına ayraç ederek, seçimin devrisi haset tek ahir seçme düşüncesince gayretle savaş ettiklerini aktardı.

"Türkiye vesayetlerle mücadelede muvaffakiyet kazandı"

Ana mottosu 'Türkiye Yüzyılı' bulunan tek seçme kampanyasına hazırlandıklarını özetleyen Kurtulmuş, bunun çalışmalarını hem teşkilatla bununla beraber halkla paylaşarak yollarına bitmeme edecekleri belirtti.

Kurtulmuş, seçme haset sandıklara ehil çıkacaklarını vurgulayarak, o aldatmaca yerini bulmasını engelleyeceklere vesile vermeyecek tek düzentileme yürüteceklerini söyledi.

Türkiye'nin yeni, çelimli tek istikamette, mükemmel özgür tek Türkiye adına dolayısıyla bitmeme edeceğini dile getiren Kurtulmuş, AK Parti'nin 20 yılda gerçekleştirdiği hizmetlere dikkati çekti.

Kurtulmuş, "Türkiye vesayetlerle mücadelede muvaffakiyet kazandı. Başarı kazanılmış bulunduğu düşüncesince Türkiye, hepsi yapabildi, iklim araçlarını yapabildi, ulusal defans sanayinde özgü geçebildi, dünyanın nice ülkesiyle yarışabilen tek diyar durumuna geldi." ifadelerini kullandı.

Yerli araç, insansız tayyare üzere ehemmiyetli çalışmalara imza attıklarını özetleyen Kurtulmuş, "AK Parti hükümetinin öbür başarıların da önünü açan en iri başarısı, bu vasilik odaklarının ortadan kaldırılmasıdır. Artık bu memlekette milletten ayrıksı uydurma sahibi, beşeri planda tek kuvvet yok ve tek güce değer edilmemektedir. Şimdi aşırı belirgin söylüyoruz; içeride de dışarıda da beşeri anlamda milletin gücünden ayrıksı tek gücü bilmeyiz, tanımayız." biçiminde konuştu.

"AK Parti yavaş yavaş yükseliyor''

Kurtulmuş, Türkiye'de ilkin yaz aylarından itibaren AK Parti'nin değme halkoyu yoklamasında yavaş yavaş yükseldiğini söyledi.

Karşı taraftaki ittifakın ise değme güneş hâlâ tek tomar dağıldığını, hâlâ tek tomar duraksama içinde arazi aldığını tamlayan Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"Bunun düşüncesince milletimiz, 'Yaparsa Tayyip Erdoğan yapar, gine bu sorunları çözerse AK Parti çözer, Cumhur İttifakı çözer.' diyor. Ben göstergeç konuşmalarımda söylüyorum. Karşı taraftaki altı artılı masanın derdi, kuma sözlü çıkaramamak değil, kuma tek düşünüm çevresinde bütünleşememektir. İşte dü hafta ilk Meclis'te HDP'li milletvekilinin milletvekilliğinin düşürülmesi oylamasında İYİ Parti'den kimi milletvekilleri 'düşürülsün' niteleyerek oy kullandı, tek bölümü katılmadı. CHP'nin çoğunluğu katılmadı, katılanlar da 'hayır' oyu verdi. Libya tezkeresine biri 'evet', ötekisi 'hayır' dedi. Herhangi tek mevzuyu aldığınız devir yanında düşündükleri tek bilinçlilik yok. 'Adayınızı söyleyin' denildiğinde 'Siz tarzı duyuru edin, tığ devrisi güneş talibi belirleriz.' dediler. Niye sözlü belirlemiyorlar? 'Yıpranır, yıpratılır' diye. İyi de kardeşim, Tayyip Erdoğan 50 senedir ortada, 20 senedir Türkiye'yi yönetiyor, yıpranmıyor da sizin adayınız dü günde mi yıpranacak? Şimdi anlıyoruz ki iş sözlü yıpranır meselesi değil; kimisi sözlü söylesek, ötekiler tek halde mızıkçılık yapacak."

Saraçhane Meydanı'nda bu durumun ortaya çıktığını vurgulayan Kurtulmuş, "Biz siyasal öğür adına denktaş yarıştan yanayız. Mahkemelerin siyaseti yönlendirmesine katiyen isteme göstermeyiz. Mahkemelerin siyasal mühendislik adına kullanılmasına katiyen müsaade vermeyiz, razı olmayız. Ortada bitmeme fail tek duruşma süreci varken Saraçhane Meydanı'nda tek mitingle niçin sözlü belirleyemediklerini aşırı kupkuru tek halde millete gösterdiler." niteleyerek konuştu.

Kurtulmuş, oradaki görüntülerin çapraz adına birbirlerini huzursuz ettiğini dile getirerek, laflarını şu halde sürdürdü:

"Sonunda esbak geceleyin ezanı bakımından baştan altılı ganyan masanın dü parça parlamentoda mevcut ortağı, beraberce tek musahabe gerçekleştirmek gereksinimi hissettiler. Allah ongun etsin, ne görüştükleri bizi ilgilendirmez. Ama altılı ganyan masa diyorduk ya, altı artılı masa diyorduk ya acemi toplantıdan sonradan herhalde masayı şu halde tarif etmek lazım. İki zait kuartet masa durumuna gelmiştir bu masa, dü parça kuma var, art kalanlar ise ayrıntılar durumuna gelmiştir. O masa ne değişmeyen alır, ne akım eder, kimisi sözlü gösterir, bilmeyiz. Ama demin anca göründüğü bu şeklinde ihtimal çabucak tek tomar sözlü çıkacak. Kendi bilecekleri iştir. Ama şu, milletle yanında bizim de beklentimizdir: Hangi programla milletin karşısına çıkacaksınız? Uygulayacağınız iktisat programını kalkın, anlatın. Türkiye'nin aut politikasına bağlı görüşleriniz nedir? Mavi vatanla ilişik görüşleriniz nedir? Türkiye'nin terörle mücadelesinde ne kuma düşünüm çevresinde akım edeceksiniz? Bunları anlatın. Bunların hiçbirisini anlatmadan, illa bu duruşma sonucu üstünden bulduklarını zannettikleri tek rüzgara yaslanmaya tek halde yeti ederek siyasal magazin konusu durumuna geldiler. Bu masaya teklifimiz; siyaset, er meydanı, ciddilik işi, denge işidir. Siyaset, millete ne yapacağınızı belirgin tek halde beyan etmek ve milletin oyunu, desteğini kabul etmek içindir."

Kurtulmuş, konuşmasının peşi sıra toplantıya katılanlarla foto çektirdi.

Toplantıya, AK Parti milletvekilleri Hasan Turan ve Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve aşırı sayıda partili katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler