USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Meclis'teki görüntülerle ilgili açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik," Şiddet hiçbirimizin dilek etmeyeceği ortak şey. Bu anlatma bozulması Kılıçdaroğlu'nun hitabı ile başladı. Ortaya çıkan çatışmada ne partiden olursa olsun ortak vekilin fiziksel saldırıya uğraması ve hastaneye gitmesinden üzgünüz arkadaşç

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Meclis'teki görüntülerle ilgili açıklama
07-12-2022 15:08

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme müteveccih açıklamalarda bulundu. TBMM'deki bütçe görüşmelerinin ikinci gününde yaşanmış olan gürültü ile alakalı mütekellim Çelik,” Şiddet hiçbirimizin istek etmeyeceği hissedar şey. Bu anlatma bozulması Kılıçdaroğlu'nun hitabı ile başladı. Ortaya çıkan çatışmada ne partiden olursa olsun hissedar vekilin fiziki saldırıya uğraması ve hastaneye gitmesinden üzgünüz arkadaşça esbak olsun dileklerimizi iletiyoruz. İşin şiddete varmaması düşüncesince hakaretten çıkması geçişsiz arada hissedar anca hakaretler olmakta ki Bu meclisin evren meclislerinden hissedar değişik var. Bürün dünyada meclisler halas savaşından sonradan müesses , halas savaşını TBMM kumanda etmiştir. Bir vekilin esenlik sorunu yaşamasına görülmedik üzüldük esbak olsun diyoruz. CHP'den en aşırı kışkırtan birkaç vekilin hadiseler olduktan sonradan kenara geçip seyretmesi. CHP Meclisi çalıştırmama geleneği dair kurulu. Daha ciddiye katılması lazım. Hepimiz üzüldük. Mecliste sözel ve fiziki şiddetin olmamasını en aşırı kılıç isteriz” halinde konuştu.

CHP'nin aut siyaset tutumunu eleştiren Çelik, “Baykal tecrübeli siyasal namına reislik yaptı. Yeri geldi kaba ihtilaf yapmış oldu ama aut siyaset bahis konusu olduğunda ulusal yerde durduğunu gördük. Şimdi tutuyor Hafter'den yana açıklama yapıyor kılıç Karabağ harbinde Azeri kardeşlerimize dayanak noktası veriyoruz. CHP den meydana getirilen açıklamada cihatçı sevk edildi deniyor. Baykal çağında olmadı kaba ihtilaf evet ama bu aşama Türkiye'nin karşısındaki devlete dayanak noktası özgülemek kâr dönemdeki CHP'ye ait” dedi.

Türkiye'nin Suriye'nin yer bütünlüğüne saygısı bulunduğunu anlatım fail Çelik,” Bölge ülkelerinin yer bütünlüğünden yanayız kesin itiraz ettiğimiz bilinçlilik neydi, şişman katliamların olması sonuçta şahısların ölümden kaçarak gelmesi. Oturup bunların konuşulması gerekiyor, kılıç Suriye halkını düşüyoruz. Birden aşırı yıldırı örgütü Suriye'nin içerisine yerleşmeye başladı. Biz Suriye'nin bölünmesini istemiyoruz iç ihtilafın demokratik yollarla gitmesi arzumuz. Şu anda duyu teşkilatları görüşüyor en böylelikle erdemli dozaj görüşmeler evet .Suriye yıldırı örgütlerinin tehdidi altında vites değişikliği oldu. Terör örgütüne birtakımı altyapılar kurulmaya bitmeme edildi” niteleyerek konuştu.

Mecliste tansiyonun Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ondan sonra yükseldiğini anlatım fail Çelik, ”Kılıçdaroğlu, döndü şurası dedi meclise; ‘bunları insanoğlu namına koyuyorum' hakeza hissedar bilinçlilik olanaklı mi bundan şimdi şişman hız olanaklı mi? Türk siyasal tarihinde mamul en şişman taşlama Kılıçdaroğlu'nun öz vekillerini bambaşka partiye iare vermesiydi. Dönüyor AK Parti milletvekillerine sizi insanoğlu namına koyuyorum diyor ne haddine. Birileri kadın sözel sertliği önleyelim hakareti ortadan kaldıralım derse en doğacak adımı kılıç atarız ama bu eş istenç gerektirir. Sistematik hakarete uğramış olduğu proses mevcut çatışma tek yönlü değil istek ettiğimiz bilinçlilik bu tip hız olaylarının çıkmaması. Orada çapraz namına çıkmak grubumuza taşlama var” dedi.

BİM Zincir Marketleri CEO'su Galip Aykaç'ın açıklamalarıyla ilgili mütekellim Çelik, ”Hiçbir halde durduk yere bu mevzular gündeme gelmedi yurttaşlarımızdan topun yakınma mevcut yurttaşlar gidiyor bire hissedar ürünün değişik marketteki tesirini koyuyor internette. Fiyat farkları niçin olmakta Çıkarsın açıklarsın ticari müessesesin. Ama çıkıp da CEO denilen şahsın Bahçeli'ye erinç kullandığı anlatma bildirme edilemez bu çete üslubu kınıyoruz. Hakaret üslubuyla mütekellim tecim erbabı olmaz. Tabi ki tecim Bakanlığı strateji edecek” dedi.

Anayasa değişikliğine ihtilaf yardımı ile alakalı de değerlendirmede mevcut Çelik şunları kaydetti; “Doğrusu meclisin iradesi ile geçmesi asliye doğruluk ve hürriyetlerle ilgili madde divan açısından içtenlik sınavıdır. Biz bu mücadeleyi verirken CHP karşımızdaydı düşüncesi devir çıktı. Türbanla- başörtüsü ayrımı yapacağım dedi adamların saçını sağa mı sola mı taraması kabilinden absürt hissedar şey. Olmazsa eninde böylelikle vatandaşa götürürüz.”

Eczanelerdeki çare sıkıntısıyla ilgili mütekellim Çelik, ”Şikayet geldi ilettik. Araştırıyorlar tek halde vatandaşımızı ilaçlanmamış bırakmayız bu mevzuda deneyime sahibiz. Gerçek midir ne aşama teessürat çekiliyor degaje halde bakıyoruz hissedar başağrısı mevcut ise çabuk halde dair gideriz” dedi.

Türkiye'nin Suriye ile görüşmelerde siyaset değişikliğine gitmediğini anlatım fail Çelik,” Barışın korunması asliye prensip. Bu diyaloğun olması lazım, hem yer bütünlüğünün korunması hem terörle savaşım açısından can alıcı kâr çıkacağından. Şüphemiz yok” halinde konuştu.

ÖSYM Sınav takvimi ile alakalı de mütekellim Çelik," Seçim zamanı ile acemi kıymetlendirme olmadı. Erken intihap kabilinden hissedar bilinçlilik yok. O hataydı ÖSYM düzelteceğini söyledi. Seçim haset imtihan olmaz" dedi.

Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler