USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki: 'Bu tipik bir fitne siyaseti'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen MKYK toplantısının arkası sıra açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki: 'Bu tipik bir fitne siyaseti'
29-12-2021 19:58

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefon dinleme açıklamasıyla ilgili, "Doğrudan töhmet yapılanma fail bir yaklaşım iftira kılmak 2018'de gayri ciddilikti demincek bundan hakeza laubalilik anlamına geliyor. Beni dinliyorlar, MYK'yı dinliyorlar, şehremaneti başkanlarımı dinliyorlar söylediğinde bu tipik bir fitne siyaseti olur. Bu iddiasının arakasına ne belge, ne bilgiyi koymuş. Bu rastgele bir fariza yetkisi bulunan birine yakışmadığı kabilinden rastgele bir partinin umumi başkanına yakışmaz" dedi.

Toplantıda tutum politikalarının şümullü bir halde değerlendirilmesinin yapılacağını anlatım fail Çelik, “Kamuoyunun duymadığı toplamda 181 yıldırı eylemi engellenmiştir. Tüm bu ameliyat esasında yıldırı örgütlerinin kendiliğinden gerçekleştirdiği faaliyetlere ve bu faaliyetlere sunulan karşılık namına kalmıyor. Maalesef mukteza demokrasiye cemaat olsun mukteza olmasın mukteza demokratik sıfatıyla anılsın mukteza anılmasın kimi ülkelerin kimi politik projeleri yıldırı örgütleri yoluyla yaşama nakil biçiminde bu biçimsiz projeyi bitmeme ettirdiğini görüyoruz. Bu politik lağım döşemi faaliyetlerine huzur yayıncı ki kurumlarımız müstelzim kıymetlendirme ve analizi yapıyor. Terörle mücadelenin peşinde bire bir sürede çirkin, semt halkına hasım politik localarla huzur verdiğimiz uğraş var. Hiç kimsenin şundan şüphesi olmasın. Kendisi mahsus bir budunsal gruba yaslansa üstelik yıldırı yoluyla o budunsal grubu savunduğun söyleyenlerin o budunsal grubun haklarıyla tek birlikteliği yok. PKK da, YPG de, DEAŞ yıldırı örgütler de her insana düşmandır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dört başı mamur bunlarla uğraş edebilecek, tarumar edebilecek planlamalara sahiptir" dedi.

"Ermenistan işgalci politikadan vazgeçmesi şartıyla bu normalleşme süreci gerçekleşebilir”

Ermenistan ile normalleşme süreciyle ait mütekellim Çelik, “Bu mevzuda Cumhurbaşkanımızın iradesi AK Parti zamanında aşırı kesin biçimde ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanımızın burada ortaya koyduğu beş altı umde vardır. Bir tanesi hakeza bir normalleşme sürecine Azerbaycan'ın müspet bakması. İkincisi iri bir özgüvenle Cumhurbaşkanımız arşivlerin açılmasını mevzunun siyasetçilerin ve parlamentoların gündemi olmamasını tarihçilerin bu mevzuda araştırı yapmasını ve neticeyi de herkesin, tarafların nazikâne yaklaşmasını öneri etmiştir. Ermenistan tarafı şimdiye genişliğinde Türkiye'nin özgüven ortaya koyduğu arşivlerin açılması meselesine tek biçimde yaklaşmadılar. Yıllar geçmiş mütekabil namına adımlar atılacağı bir protokoller imzalanmıştı. Bu Protokoller çerçevesinde Türkiye ve Ermenistan tarafı emniyet artırıcı önlemler diyebileceğimiz mütekabil adımlar atacaktı. O da o devir Ermenistan Anayasa Mahkemesi'nin bu protokolleri karşıt bulması zımnında ortadan kalkmıştı. Şimdi 2. Karabağ Savaşı ile işgalin sona ermesinden sayın Cumhurbaşkanımız hem Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın Aliyev bir görünüm ortaya koydular. Bütün Güney Kafkasya'da barışı sağlayacak, istikrarı sağlayacak, tansiyonu düşürecek bir düzenek ortaya çıkması. Buna Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye engelleme bulunduğu kabilinden agresif ve işgalci politikalardan vazgeçmesi kaydıyla Ermenistan'ın da engelleme olabildiği anlatım edilmişti. Bu menfaatçi önsezi esasen Ermenistan'ın kendiliğinden verdiği bir zarardır. Ermenistan'ın bu kıskançtan çıkabilmesi düşüncesince bu verimsiz döngünün dışına çıkabilmesi düşüncesince bir mefruşat oluştu. Cumhurbaşkanımızın en iri hassasiyeti Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin normalleşmeye müspet bakması. Azerbaycan bu sürece müspet bakmış bulunduğu düşüncesince Türkiye hem semt barışına yardım iletmek hem güzel niyetini ifşa kılmak düşüncesince bu adımları atıyor. Bu normalleşme süreci gerçekleşirse nice hamle atılacak. Ermenistan işgalci politikadan vazgeçmesi şartıyla bu normalleşme süreci gerçekleşebilir. Türkiye bu mevzuda müstelzim özgüvene, diplomatik özgüvene, öncecilik ilişki iradeye sahiptir” dedi.

“Yunanistan'ın bu acımasızca davranışları huruç rotasının da değişmesine tarz açtı”

“Akdeniz Avrupa demokrasilerini mezarı olmaya bitmeme ediyor” diyen Çelik, “Demokrasi konusunda, insanoğlu hakları dair iri heybetli sözler edenlerin Akdeniz'de bir nebzecik botlarda dört başı mamur demokrasilerini nite Akdeniz'in sularına gömdüğünü biliyoruz. O iri lafların, teorilerin başkalarına huzur söylenenlerin bir nebzecik muhacir botlarında Akdeniz'in sularına gömüldüğünü görüyoruz. Yunanistan esasen bir el hâlâ kimi devletler kabilinden çıkma oluyor. Cumhurbaşkanımız defaatle bu adamlık dışı muameleleri Avrupalı muhataplarına iletti. Her seferinde haberimiz yoktu gine gönderin diyorlar. Maalesef bire bir eylemler herkes hızıyla bitmeme ediyor. Yunanistan'ın bu acımasızca davranışları huruç rotasının da değişmesine tarz açtı. İnsanlar hâlâ sakıncalı hâlâ derinliğine mesafelerde, hâlâ iri tehlikelerle huzur karşıya kalmış şekilde maatteessüf bu biçimde ölüme akıllıca itilmiş oluyor. Yunanistan bu aşamada ülkemize huzur asılsız politikayla kendisinin acımasızca davranışlarını örtmeye çalışıyor. İnsanları ölüme akıllıca iten düzensiz hareketlerin bütünü Yunanistan sahasında gerçekleşmektedir. Biz Yunanistan'ın adamlık dışı acımasızca davranışlarıyla ait yüzlerce doküman ortaya koyabilecekken Yunanistan'ın gerçek sıfır doküman üretmekten apayrı meydana getirdiği tek bilinçlilik yoktur” diyerek konuştu.

“Ukrayna'nın arsa bütünlüğüne verdiğimiz önemin altını çiziyor”

Ukrayna ve Rusya ortada akıbet günlerde yaşanmış bulunan gerilimle ait mütekellim Çelik, ”Bölgede rastgele bir halde dengesizlik ve hamam dek anlamına mevrut çatışmanın hiç kimseye faydası olmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın bu mevzuda derin temasları var. Ukrayna'nın arsa bütünlüğüne verdiğimiz önemin altını çiziyor. Tarafların bir araya gelmesine müteveccih rastgele bir çeşit güzel yaklaşımın Türkiye kabilinden ortaya konulacağını anlatım ediyor. NATO ile Rusya konseyi bir araya gelmiş şekilde bu hali değerlendirecek. Karadeniz'in sulh ve istikrarı memleketimiz düşüncesince akıbet evre önemlidir” dedi.

Libya'daki seçimleri yakından strateji ettiklerini kail Ömer Çelik, “Başkanlık seçimleri ertelendi. Seçimlerin anayasal ve türel zemini huzur tam anlaşma sağlanamadı. Bazı başbuğ adaylarına çevrik sonuncu yavuklu sıralaması açıklanmadı. Başkanlık seçimleri düşüncesince 24 Ocak 2022 öneriliyor. Türkiye Cumhuriyeti öteden buyana burada serbest adaletli intihabat yapılmasını destekliyoruz. Sükûnetin muhafazası önelidir. Seçimlerle ait konuların değişmeyen bağlanması önemlidir” dedi.

“Kılıçdaroğlu ön namına buna benzeşim cümleyi 2018 senesinde da söyledi”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefon dinleme açıklamasına müteveccih mütekellim Çelik, “Kılıçdaroğlu ön namına buna benzeşim cümleyi 2018 senesinde söyledi. Bu yıl şehremaneti başkanlarının telefonunun dinlendiğini söylüyor. Daha sonraları özlük ekip başkanvekilleri çıkmak MYK toplantımız dinleniyor. Ne ortaya bir doküman koyuyor ne gidip töhmet duyurusunda bulunuyor. Bunu teslim edecek şu bilgilere ulaştım ve ya söylediğimin akıllıca olmadığını yayınlayan şu bilgilere ulaştım benzerinden bir bilinçlilik söylemiyor. Bir partinin umumi başkanının acı tatlı mahsus bir uç zarfında hitabı lazım. Belli bir meşruluk dalında hitabı lazım. Doğrudan töhmet yapılanma fail bir yaklaşım iftira kılmak 2018'de gayri ciddilikti demincek bundan hakeza laubalilik anlamına geliyor. Bu kurumlarda çalışanlar iri fedakarlıkla memleketin güvenliğini sağlıyorlar, bakım etmeye çalışıyor. Beni dinliyorlar, MYK'yı dinliyorlar, şehremaneti başkanlarımı dinliyorlar söylediğinde bu tipik bir fitne siyaseti olur. Bu iddiasının arakasına ne belge, ne bilgiyi koymuş. Bu rastgele bir fariza yetkisi bulunan birine yakışmadığı kabilinden rastgele bir partinin umumi başkanına yakışmaz. Bu izlenme nite varmış. Kendi kendisiyle ait namına yersiz bir kıygınlık üreten yaklaşıma girmesi akıllıca değil. Bütün bu söylediklerinin tek biçimde zemini ve temeli yok. Bir partinin umumi başkanının hâlâ tetik bir kullanımı hâlâ tetik yaklaşım üretmesi lazım. Bu bir siyaset biçimi politik namına girdisi bulunan bir bilinçlilik değil bu bir katabolizma siyaseti“ açıklamasında bulundu.

"Kendisi sandıktan çıkmayınca sandıktan çıkanın adına bir kontrol iktidarı kurmaya çalışıyor"

Kılıçdaroğlu- HDP görüşmesini değerlendiren Çelik, “Karşımızdaki ittifakın senaristliği rastgele bir devir değişiyor. Bu Millet İttifakı'nın zarfında arsa almayıp ayrı bir anlaşma kurarız diyerek de ittifakın bileşeni olanlardan değişik bir sürüm geliyor. Bu bileşenlerin, ki olacağını, adayların ki olacağı bizleri ilgilendirmiyor. Bir ekipman gariplikler var. Geçen 7 husus yayınladı Kılıçdaroğlu bir ahir cumhurbaşkanının özlük ittifaklarından olacağını söylüyor. Şu kurumu kaldıracağım, hakeza bir kasıntı kuracak diyor. CHP'nin seçme ve yasal hükümetler üstünde kendine atfettiği kontrol iktidarı umudu rastgele bir devir vardır. Bir kontrol iktidarı ihdas isteğinin Türkiye'yi sıkkın süreçlere sokan çeşit neticeleri olmuştur. Türkiye bu mevzuda aşırı iri teessürat çekmiştir. Kendisi sandıktan çıkmayınca sandıktan çıkanın adına bir kontrol iktidarı kurmaya çalışıyor. Bir ahir Cumhurbaşkanı bizim ittifakımızda olacak deyip bulunan cumhurbaşkanına emir ita geleneğini bundan hakeza düşsel cumhurbaşkanına, sıfır bir cumhurbaşkanına emir vermeye başladılar. Kılıçdaroğlu bir ahir yavuklu ego olacağım seçilirsem şunları yapacağım da demiyor. Henüz sıfır cumhurbaşkanına emir ita dair vasilik dair toy evreye geçtiler. Bu ittifakının kimlerden oluştuğu Kılıçdaroğlu'nun ve HDP bileşenlerine gereğince değişik kişilerden oluyor. CHP- HDP açısından baktığımızda ikisi bir mevzuda anlaşıyorlar. İkisi de tezkereye huzur çıkıyor mesela. Burada bir zeminleri bulunduğu gözüküyor. Sonra Kılıçdaroğlu, print Kandil'i yıkacağız dedi. Biz de hem tezkereye huzur çıkıp hem Kandil'i nite yıkacaksınız dedik. Biri PKK yıldırı örgütü değildir diyor. Bu ikisi bir araya gelip nite anlaşma kuracak tamamımız iptila ediyoruz. Bu şapkadan nite bir ecinni çıkma tamamımız bakıyoruz. Bu şapkadan ecinni çıkmaz ecinni çarpması çıkar” dedi.

“MİT de rastgele bir demokratik denetimden kaçan bir örgüt değildir”

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın özlük emek vermek kuralları bulunduğunu kaydeden Çelik, “Kahramanca dünyanın sert aşırı bölgesinde Türkiye güvenliğini iletmek düşüncesince ameliyat gerçekleştiriyorlar. Bu örgüt şu anda dünyanın mahdut teşkilatları arasına girdi. Bu örgüt Türkiye güvenliği düşüncesince uğraş ederken martir verdiğinde merasim yapamayan bir teşkilat. Biz onların dünyanın rastgele bir kabilinden biri MİT faaliyetlerine huzur bu faaliyetleri yapamasın diyerek bir takrir veriyorsa, sormaca açılsın istiyorsa yıldırı örgütüne dayanak vermek, onları korunum dibine kabul kılmak kabilinden bir yaklaşım bulunduğunu görüyoruz. Yüce meclisin milletvekilleri rastgele bir mevzuda kontrol hakkına sahiptir. MİT huzur da faaliyetlerini tartışabilirler. Başka şeyler de istem edebilir. MİT de rastgele bir demokratik denetimden kaçan bir örgüt değildir. Tutup da terörle mücadelesini maksat alıp, PKK yıldırı örgütünü meşrulaştıracak, bir bilinçlilik ortaya koyduğunuz devir kılıç buna nice bilinçlilik söyleriz. Bunun yıldırı örgütlerine meydan ayırmak benzerinden bir yaklaşım bulunduğunu söyleyebiliriz” diyerek konuştu.

“Cumhurbaşkanımızın yaklaşımı çocuklarımızın, yaşları rastgele bir yaştan insanımızın dokunca görmemesini gerçekleştirme etmeye çalışmak, ikincisi çıkmaz hayvanlarının iyesiz bırakmamak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapik saldırısına uğrayan Asiye'nin vaziyetini yakından strateji ettiğini kaydeden Çelik, “Cumhurbaşkanımız MKYK toplantısına başlamadan geçmiş kendisinin akıbet görüntüsünü gördüğünü söyledi. O görüntüleri görür görmez üzüldüğünü anlatım etti. Biz hakkıyla hayvanların korunması onların tamamımız düşüncesince dirilik yoldaşı olduğunu, kayıt olmadığını altını yemek itibarıyla bu kürsüden aşırı bilinçlilik söyledik. Bunlar havada kalmadı, Bu söylemlerimizin peşine çelimli kanunu tensikat koyduk. Biz bükülme durumunda işler yaptık. Bizim bu konudaki bakışımız bellidir. İnsan yaşamını anlamlandıran, bitiren ekosistemin birer parçasıdır. Her cana saygı kılmak lazım. O canların hem gövde bütünlüğünü hem canlarının korunmasını hassasiyetle strateji ediyoruz. Hem Cumhurbaşkanımız hem hanımefendi, efsanevi severdir. İnsanlar bir tehlikeyle huzur karşıya kalıyorlar. Cumhurbaşkanımızın yaklaşımı da çocuklarımızın, yaşları rastgele bir yaştan insanımızın dokunca görmemesini gerçekleştirme etmeye çalışmak, ikincisi çıkmaz hayvanlarının iyesiz bırakmamak. Tag açıldığını gördük. Onların iyesiz olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Sokak hayvanlarına saf ortamdan koparıp onlara acımasızca bir düz sunulur yaklaşımı akıllıca değil. Bu emirler namına getirilirken hayvanlara çevrik acımasızca bir tutum içerisine giriyorsa o da suçtur onunda gereğini yapacağız. Sokak hayvanları iyesiz değil diyorlar eksiksiz aha iyesiz değildir. Bu mevzuyu güç güreşi konusu olmaktan çıkarmamız lazım. Rahatlıkla rastgele bir görüşe açığız müspet negatif şehremaneti uygulamaları bizimle paylaşılabilir. Bu yaklaşım hem içten değil hem Cumhurbaşkanımıza, partimize huzur haksızlık” dedi.

Ömer Çelik, belediyelerin ehliyetsiz kalmış bulunduğu hallerde Tarım ve Orman Bakanlığının da devreye gireceğini belirterek, “Bazı belediyeler bizim bütçemiz buna yetmiyor diyebiliyorlar bununla ait namına icabında Tarım Bakanlığımızın devreye girmesiyle ait emek vermek da yapılıyor. Dolayısıyla herkes boyutlarıyla beslemek geçişsiz çalışmaya. Hem asiye kabilinden kimsenin başına bir bilinçlilik gelmesin” diyerek konuştu.

Hülya Keklik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler