USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, (İsveç'te yıldırı örgütünün gerçekleştirdiği eylemler hakkında) 'NATO'ya üyeliğini engelleyecek sabotajlar yapıyorsa bu vaziyette İsveç'in bunun gereğini hesabına getirmesi gerekir. Bu insanların tutuklanması ve müstelzim cezanın verilmes

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklamalar
16-01-2023 20:05

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında birleşen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı bitmeme ederken açıklamalarda bulundu. Sözcü Çelik, İsveç'te yıldırı örgütü PKK yandaşlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyetine değerlerine çevrilmiş ortaya koyduklarını kötü saldırıyı Cumhur İttifakı kendisine en kaba tepkiyi verdiklerini, ihtilaf partilerinin eylemi kınayan, teröre dirlik dayanışmayı büyüten açıklama yapanlara teşekkürname ettiklerini söyledi. Yapılan eylemlerin tabir hürriyetiyle alakası olmadığının altını çizen Çelik, “Bolca el erki diyenlerin plüralizm diyenlerin hürriyet diyenlerin bu aşağılık yıldırı eylemi karşısında gine suskunluğa bürünmesinin esasen hissedar biçimde bu terörü desteklemekten öbür hissedar kavrama gelmediğini hissedar el elan görmüş olduk. Burada başta İskandinav vatanlarında bu kimse eylemler genel anlamda kaymakamlık bağımsızlığı çerçevesinde değerlendirilirken o kimse kaymakamlık kararlarında tabir hürriyetine elan baş döndürücü aksan yapılır. Bunun elbette tabir hürriyetiyle filan tek biçimde hissedar hevesi yok. Bir öbür ülkenin mevki başkanının öldürülmesini modelleyen böylesine kötü hissedar ileti verici hissedar gelişim Dünya'nın tek durumunda hissedar biçimde tabir hürriyeti kendisine ikrar edilemez” niteleyerek konuştu.

İsveç Başbakanı'nın bu eylemi kınadığını hatırlatan Çelik laflarına şöyle bitmeme etti:
“Biz dü siyasetçisini suikaste kurban vermiş hissedar ülkeyiz, öbür hissedar ülkenin mevki başkanına dirlik bu biçimde hissedar gerçek olmayan ileti gerçekleştirilmesini katiyen ikrar edemeyiz. Bu sonuç etap ağır hissedar olaydır dedi. Aynı sürede da bunun İsveç'in NATO üyeliğinin engellenmesine çevrilmiş hissedar baltalama beli tabir etti. Şimdi burada şurası tabir eylemek icap eder ki, İsveç hükümran hissedar diyar şayet o ülkedeki yıldırı grupları, İsveç'in kollektif hissedar asayiş örgütü bulunan NATO'ya üyeliğini engelleyecek sabotajlar yapıyorsa bu vaziyette İsveç'in bunun gereğini adına getirmesi gerekir. İlk kendisine da bunun gereğini adına getirilmesi ile ilişik kendisine önceki kendisine söylediğimiz neydi? Bu insanların tutuklanması ve müstelzim cezanın verilmesi. Toplantıya girerken bilgelik aldım. İsveç'teki müddeiumumi bunların cezalandırılmayacağını söylemiş. 'Bunların icra ettiği işin taşlama davası kendisine ele alınabileceğini bu biçimde hissedar tetkik yaptıklarını ama bu araştırmalar sonucunda rastgele hissedar cezalandırılmayacağını söylemiş'. Bu savcının açıklamasından şu çıkıyor ‘ İsveç'te talip yıldırı grubu isteyeni yapabilir. Dost gitgide bağlaşık olmayı organize ettiği devletlerin mevki başkanlarını ölümle zılgıt edebilir'. İsveç bu yıldırı yanlışlarının yaymaca merkezi kendisine kendisini konumlandırır. Bu vaziyette İsveç Başbakanın ve İsveç otoriterlerini şurası düşünmesi gerekiyor ‘sizin NATO kabilinden hissedar asayiş örgütüne unsur olma girişimlerinizi baltalama edecek genişliğinde siz buna baltalama diyorsunuz. Eylem yapabilenler karşısında yargınızın bunda cezalandırılacak hissedar gestalt yok' demesi alelacayip hissedar levha ortaya çıkarıyor. Demek ki terörle mücadelelere dair ve politik yetke ile yargının yaklaşımı meydanda ağız ağıza birbirine ters ve bu manada bakılınca da İsveç'in ulusal kendilerini karşıt hissedar gestalt var. İsveç'in yasalarını buna mucibince düzeltilmiş etmesi lazım, değiştirmesi lazım. Türkiye ile icra ettikleri müzakerelerde de terörle uğraş dair yasalarını ağır hissedar biçimde düzeltilmiş edeceklerini ve elan çelimli hissedar bir vaziyete getireceklerdi hissedar kadro söylemişlerdi. Bir kadro adımlar attı ama ortadaki levha budur. “

İsveç'teki eylemlere bağlı mütekellim Sözcü Çelik, “İsveç'te yıldırı gruplarının birer hafta arayla 10 pare 15 pare gelişim icra ettiği düşünün ve bu eylemlerin rastgele birinde hissedar Avrupa Birliği üyesi ülkenin Başbakanlığı ve ya Devlet Başkanlığı onun gerçek olmayan hissedar maketini yaparak onun asıldığı hissedar gösteriyi bizim Cumhurbaşkanımıza icra ettikleri kabilinden o yıldırı gruplarının yaptığını düşünün. İsveç buna tasdik ayar mi? hakeza hissedar obje ikrar edilebilmekte mi?. Söz konusu fena olamaz. Herhangi hissedar yerde yıldırı gruplarından hissedar tanesinin öbür hissedar ülkede İsveç'i yönetenlerle ilişik onların gerçek olmayan maketlerini yaparak onların asıldığı hissedar demonstrasyon ortaya koyduğunu düşünün. İsveç'in buna dönerek tepkisi ne olabilir ? Üstelik de dü iri siyasetçisini suikasta kurban vermiş hissedar diyar kendisine ona tepkisinde ne olabilir ? Tablo açıktır bu meydana getirilen obje ilkesel hissedar obje değildir. Bu konudaki tepik ölçün açıktır. Bütün bunlara karşın Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine müspet baksın diyenlerin şurası düşünmesi gerekir. Düşünün İsveç diyelim ki hissedar NATO üyesi olsa, ona da Türkiye'nin de bulunmuş olduğu masada İsveç ile bu arada yahut benzeşim ülkelerle bu arada teröre dirlik kesinlikle kuma doküman üretebiliriz. Teröre dirlik uğraş dair kesinlikle acemi kararlar alacağız. NATO bundan hakeza kesinlikle davranacak NATO üyesi devletler bundan hakeza kesinlikle davranacak niteleyerek hissedar ağız dalaşı yapıldığını düşünün. Ama o tam da NATO üyesi ülkede sizin mevki başkanınıza çevrilmiş suikast modellemesi yapılır bu tek yerde ikrar edilemez. Türkiye Cumhuriyeti bunu ikrar etmez” niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin yaklaşımının NATO'nun genişlemesinden yana bulunduğunu tabir fail Çelik, “Ortaya çıkan levha hayattaki acemi tehditler dünyada gömlek grado simetrisiz tehditlerin elan baş döndürücü çoğalması ve zılgıt yelpazesinin gömlek grado genişlemesi ve derinleşmesi NATO'nun genişlemesini ehemmiyetli hissedar günden maddesi kendisine önümüze koymaktadır. Biz de NATO'nun genişlemesini destekliyoruz mebde olarak. Ama burada terörle uğraş dair işbirliğinin çoğalması ve bu mevzuda da prensipli hissedar yaklaşım sergilenmesi şartıyla” dedi.
NATO içinde muhtelif yıldırı örgütü gruplarına dayanaklık eylemek verildiğini hatırlatan Çelik laflarına şöyle bitmeme etti:

“Fransa örneğindeki kaymakamlık dönemini anlattım Amerika'nın PKK YPG'ye verdiği dayanaklık eylemek meydanda öbür devletlerin verdiği dayanaklık eylemek meydanda o devir bunlar onun içini boca eylemek anlamına gelir. Hepimiz birimiz düşüncesince ilkesidir. Ama bizim ülkemizi zılgıt fail askerimize yurttaşlarımıza hücumcu hissedar yıldırı grubunu siz dulda ederseniz onunla vatanımızda maddesel eşme elde etmesine tasdik verirseniz o devir burada müttefiklik niteleyerek hissedar şeyden bahsedilemez. Meclis Başkanımız akıllıcasına hissedar değişmeyen alarak İsveç Meclis başkanından Türkiye'ye çevrilmiş ziyaretini bozma ettiğinde, İsveç Meclis başkanı bunu iyilikle karşıladığını sonuç etap can sıkıcı bulduğunu ve buna dirlik hazırlık katılması icap ettiğini söyledi. İsveç'teki dört başı mamur otoriteler bunu söylüyor nedeniyle buradan bakılınca İsveç'in yapması müstelzim Teröre dirlik mükellefiyetlerini adına getirmesi ve Türkiye'ye verdiği lafları epilepsi için bitmeme etmesidir.”

İstanbul'da Rami Kışlasının kütüphaneye dönüştürüldüğünü tabir fail Çelik, “Türkiye'nin rastgele bölgede hissedar gelecek evreye taşınmasına çevrilmiş politik arzu çelimli hissedar biçimde için bitmeme ediyor. Her hafta hissedar ilde Cumhurbaşkanımız acemi açılışlar gerçekleştirerek Türkiye'de rastgele alandaki çıtanın elan ileriye koyulması yönündeki iradenin kesinlikle güçlendiğini yayınlayan vatandaşlarımızla buluşmalar gerçekleştiriyor. İktidarın güzel işler yapması genişliğinde muhalefetin de birinci sınıf hissedar siyasa üretmesi demokratik siyasa temelinde akıllıcasına yaklaşımlar üretmesi sonuç etap kıymetlidir. ama tığ acemi senenin geçtiğimiz senenin sonuç aylarından gündeş vakte genişliğinde bulunan tartışmalara başladığımızda muhalefetin siyasa çoğaltma mevzusundaki yaklaşımının hissedar siyasa üretiminden baş döndürücü hissedar siyasetsizleşme hissedar anti siyasettir. Bir biçimde siyasettin rastgele bölgede parçalanması dağılması Türkiye'yi diyet yeteneğini kaybetmesi biçiminde hissedar tutum içinde bulunduğunu görüyoruz."

Mehmet Kalay - İbrahim Çakmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler