USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunanistan hukuku ihlal fail taraftır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan'ın hukuku ihlal fail yan bulunduğunu belirterek, "Buradaki münakaşanın gerçekte esası Türkiye'nin Mavi Vatan mevzusundaki hassasiyetinin Mavi Vatan mevzusundaki tanımına akıllıca olmasıdır." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunanistan hukuku ihlal fail taraftır
14-06-2022 21:03
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tümen umumi merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı bitmeme ederken matbuat toplantısı düzenledi.

Ankara'da meydana mevrut su taşkını felaketinde yaşamını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileklerini ileten Çelik, devletin ve hükümetin eksiksiz olanaklarıyla vatandaşın yaralarını dolamak düşüncesince müstelzim gayreti gösterdiğini, ilgilendiren bakanlar ve kurumların sahada bulunduğunu söyledi.

Çelik, Jandarma Teşkilatının 183. yapı sene dönümünü kutlayarak, Türkiye'nin en güzel kurumlarından birlikte tanesi bulunduğunu dile getirdi.

Terörle uğraş operasyonlarına yer veren Çelik, "Üzücü ve nazarıitibar çeken bulunan gözcü şudur; Türkiye ne devir terörle uğraş ile ilgilendiren dünkü birlikte evreye geçse ve ya dünkü birlikte harekât yapacağından bahsetse müttefiklerimiz özelliklede el erki ile yönetilen ülkelerden 'endişeliyiz' sanarak birlikte izah geliyor. Bugüne genişliğinde neyden çevre telaşlı olduklarını anlamış değiliz. Tam aksine bu operasyonları demokrasinin geleceği düşüncesince demokratik dünyanın serbest dünyanın geleceği düşüncesince desteklemeleri gerekir." ifadelerini kullandı.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EFES-2022 tatbikatında Yunanistan'ın adaları silahlandırmasına müteveccih çelimli açıklamalarda bulunduğuna değinerek, "Burada Yunanistan'ın hem bu açıklamaları çarpıtan hem hukuku ihlal fail yaymaca mekanizması birlikte kat elan faaliyete geçti. Her devir şurası söylüyoruz, Yunanistan bizim komşumuz, komşumuzla öz meselelerimizi masada çözebilecek kabiliyete, zamanı birikime sahibiz ve diyaloğa açığız ancak Yunanistan'ın sonsuz şekilde üçüncü devletleri işin içerisine katması hususiyet ihlallerini birlikte fiili gidişat şekilde gündeme getirmesi maatteessüf bu süreci müspet istikamette ilerlemekten engel kılmaktadır." sanarak konuştu.

Yunanistan'ın kimi adaları anlaşmalara karşıt biçimde silahlandırmasına bağlı Çelik, "Şimdi ne devir hukuka çağırma etsek ne devir bu meseleyi masada çözmekten bahsetsek, maatteessüf Yunanistan bunu ahacık 'komşumuzun saldırganlığı' 'Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu hayalleri' ve ya ahacık 'Türkiye'nin Yunanistan'ı tehdidi' benzerinden özü faslı sıfır kimi propagandalara dönüştürmeye çalışıyor ki başka devletlere ileti özgülemek için." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, Yunanistan'ın hukuku ihlal fail yan bulunduğunu belirterek, "Gelin bu meseleyi masada çözelim, bu meseleyi diplomatik yollarla çözelim de dü yurt ortada çözelim diyen de biziz ancak siz masada çözüme çevrilmiş rastgele önerimizi erteleyerek, sahada fiili gidişat yaratıp hukuksuzluk dair ilerlediğiniz devir elbette ki memleketimiz de sahadaki fiili varlığını da gizlemeden ve net birlikte biçimde ortaya koyacaktır. Buradaki irdelemenin esasen esası Türkiye'nin Mavi Vatan mevzusundaki hassasiyetinin Mavi Vatan mevzusundaki tanımına makul olmasıdır." halinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elan evvel Cumhur İttifakı'nın cumhur reisi adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu açıkladığını hatırlatan Çelik, "AK Parti namına da ego bunun hakeza olduğunu, AK Parti açısından elhak aksinin dizayn edilemeyeceğini tekraren tabir ettim. Bütün bunlara karşın çıkıp gene gene soruyorlar 'adayınız kimdir' diye. En akıbet Cumhurbaşkanımız da gizlemeden belirgin adayımızın kendisi bulunduğunu tabir etti. Dolayısıyla Cumhur İttifakı açısından bu özellik net ve fer birlikte konudur." dedi.

Çelik, Millet İttifakı'nın cumhur reisi adayına ilişkin, şunları söyledi:

"Karşımızdaki anlaşma açısındansa bu özellik az elan eksiksiz tartışmaların merkezinde arazi düzlük birlikte konu. Bunun nite formüle edileceği dair ahacık rastgele toplantıdan sonraları birlikte ağız dalaşı başlıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da partisinden mevrut laflar ve tavırlar hesaplaşma ile helalleşme ortada gidip geliyor. Birileri helalleşme söylediğinde başka yandan doğrudan hesaplaşmacılar çıkıyor. Bir yandan hesaplaşma diyince doğrudan bunun toplumda oluşturduğu ziyanı ortadan feshetmek düşüncesince helalleşmeden bahsediliyor. Dolayısıyla muğlak ve net sıfır birlikte gidişat mevcut ancak en can sıkıcı gidişat şudur, demokrasiye bu genişliğinde aksan yapacaksınız, belagat olarak, sesletim şekilde bunun üstünde bereketli çokça manzume kuracaksınız. Ondan sonraları da ağız dalaşı şahsen o ittifakın içerisinden doğacak ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun kimliği ile ilgili, fideist ile ilgilendiren birlikte ağız dalaşı ortaya çıkacak. Bu akıbet aşama kusur birlikte şey. Türkiye'de rastgele birlikte makama yavuklu peyda etmek talip birisinin budunsal kimliği ağız dalaşı konusu yapılmaz. Mezhebi, kimliği ağız dalaşı konusu yapılmamaktadır ve ya başka birlikte etiket unsurunun ağız dalaşı konusu yapılması demokratik kültürü zehirleyen, insanoğlu haklarına karşıt birlikte durumdur. Türkiye'de mezhebi ortamında budunsal etiket çerçevesinde birlikte farklılık ve ya hiyerarşilendirme yoktur. Türkiye'de ikinci derslik yurttaş yoktur. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı bulunan hacısı hocası birlikte numara derslik vatandaştır."

"Biz rastgele bakımdan reddederiz"

Herhangi birinin mezhebi ve ya budunsal kimliği üstünden ötekileştirilmesine katiyen izin etmeyeceklerini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Nitekim Sayın Devlet Bahçeli de ekip toplantısında anlayış üstünden kundak çıkarmaya meyil ve mübaşeret edenler fitnenin apse başlarıdır niteleyerek bu tartışmayı dışladığımızı Cumhur İttifakı şekilde söyledi. Yine Sayın Bahçeli 'Kılıçdaroğlu'nun mezhebi, budunsal kökeni, doğduğu arazi bizim siyasal eleştirimizin tamamen dışındadır ve kesinlikle hürmet gösterilmelidir' ifadesi kullandı. Bu ifadeler Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli'nin bu ifadeleri Cumhur İttifakı'nın kuma görüşüdür ve burada net birlikte biçimde rastgele birlikte makama yavuklu olacak rastgele birlikte vatandaşımızın budunsal köken, ilmek ve ya mezhebinin tartışılmasını ve ya doğduğu arazi üstünden aidiyetinin tartışılmasını kılıç rastgele bakımdan reddederiz.

Bunu insanoğlu haklarına karşıt buluruz, bu rastgele çeşit Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının getirmiş olduğu haklara çevrilmiş sataşkan birlikte atak şekilde değerlendirilir. Dolayısıyla orada bu irdelemenin o ittifakın içerisinde hakeza beş altı hafta arayla ayrışık vesilelerle gündeme gelmesini hem aşırı ayıplıyoruz, insanoğlu haklarına karşıt buluyoruz, siyasal görüşümüz çeşidinden da bu tartışmayı gündeme getirenleri kınıyoruz ve bu tartışmayı topyekun reddediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde şahısların budunsal kökeni, kimliği ve mezhebi buna benzeşim unsurlar üstünden etiketlenmesi sanarak birlikte nesne bahis konusu olmaz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler