USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadeles

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadelesidir. Teröre için bu denli kaybolma vermişiz, ahbaplık içinde bu mücadeleyi en çelimli ortak halde sürdürüyoruz." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadeles
02-02-2022 15:28
Ankara

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile müşterek araya geldi. Toplantıya bağlı açıklamada mevcut AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında milletvekilleriyle bitirdikleri danışma toplantılarına bitmeme ettiklerini, bugün 50 milletvekilinin toplantıya katıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının açılışında iç siyasa ve aut gelişmelerle alakadar şümullü müşterek kıymetlendirme yaptığını aktaran Çelik, Erdoğan'ın bunun yanında meydana getirdiği il ziyaretleri ve gözlemleriyle alakadar değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi.

Erdoğan'ın, milletvekillerine illerinde bitirdikleri çalışmalara bağlı ihtar ve tavsiyelerde bulunduğunu dile getiren Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın il ziyaretlerinin dip müşterek biçimde bitmeme edeceğini kaydetti. En ehemmiyetli hususun vatandaşın ne söylediği bulunduğunu vurgulayan Çelik, "Ülkenin, siyasetçinin sicil amiri vatandaşımızdır. Hepimiz, vatandaşımızın buyrukları doğrultusunda, onun verdiği yetkiyle bu görevlerdeki yetkilerimizi kullanıyoruz." dedi.

Çelik, AK Parti'nin en edepli ayrıntılarına genişliğinde içtimai hassasiyetlerin nabzını tutmak, vatandaşların AK Parti'den ve Cumhur İttifakı'ndan beklentilerini kusursuz adına belirleme etmek, bunlara en akıllıcasına karşılıkları en hızlı, en doyurucu biçimde vermek, vatandaşın arzu etmiş bulunduğu siyasete odaklı hal çıkmak düşüncesince topu topu konsantrasyonunu sürdürdüğünün altını çizdi. Toplantıda, milletvekillerinin illeriyle alakadar fariza siyaseti ilişkin değerlendirmelerinin olduğunu, iç ve aut siyasete, ayrışık sektörlere bağlı tekliflerde bulunduğunu aktaran Çelik, milletvekillerinin, vatandaşların bazı yerlerdeki problemlerinin çözülmesi düşüncesince hazırladıkları kanun tekliflerinin içeriklerini paylaştığını, bunlardan akla yatkın görülenlerin yasalaşması düşüncesince mukteza girişimlerin yapılabileceğini söyledi.

Hizmet siyaseti ilişkin AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın gücünün topu topu şehirlerde göründüğünü tamlayan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en sonuç Giresun'da 1 bilyon 398 milyon teklik 78 eserin açılışın gerçekleştirdiğini anımsattı. Erdoğan'ın Trabzon'da ise bakanlıklara, belediyelere alakadar kıymeti 2 bilyon 309 milyon lirayı bulan 95 eserin açılışını yaptığını hatırlatan Çelik, fariza siyasetinin gücünün bitmeme ettiğini kaydetti.

"Operasyon, Türkiye'nin yasal hakkıdır"

Türkiye'nin terörle mücadelesinin en çelimli biçimde bitmeme ettiğini vurgulayan Çelik, terörle mücadelenin dip bulunduğu illerden mevrut milletvekillerinin, terörle mücadelenin vatandaşların yaşamına meydana getirdiği müspet katkıları anlatım ettiğini aktardı. Çelik, cemaziyelevvel tün Kış Kartalı Harekatı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığının yıldırı örgütlerinin ayrışık yapılarını darmadağınık ettiğini belirterek bugün Eren Operasyonlarının da acemi müşterek safhasının başladığını hatırlattı.

Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı koordinasyonunda Türkiye'ye ve insanlığa hasım olan, demokrasiyi ve ahbaplık devletini gözdağı eden, vatandaşların yaşamına kasteden terörle mücadelenin en çelimli biçimde süreceğinin altını çizen Çelik, şöyleki bitmeme etti:

"Terörle uğraş ile alakadar adımlar atılır atılmaz, hassaten uç ötesi harekatlar bahis konusu olduğunda karaca yaymaca merkezleri elden çalışmaya başlıyorlar. Onlara müşterek kez elan anlatım buyurmak istiyorum ki Türkiye Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan yasal haklarını kullanmaktadır. Komşu, ahi devletlere, ahi halklara da rastgele devir şurası söylüyoruz, oralarda bu yıldırı yapılarının namevcut edilmesine ilişikli çelimli inisiyatifler alınamadığı için, söylenti gelişi ahi Irak'ın içerisinde bu yıldırı örgütü yapılanması bitmeme etmiş bulunduğu düşüncesince kılıç mecburen bu operasyonları gerçekleştirmek yerinde kalıyoruz. Bu banko ahi devletlerin, halkların topraklarına müşterek karışma değildir. Kesinlikle onların türel haklarına çevrik müşterek kusur adım değildir. Tamamen hem ülkemizi gözdağı fail bununla birlikte onların topraklarında katiyen bulunmaması müstelzim bu yıldırı örgütlerine müşterek operasyondur ve ağız ağıza ahbaplık temelinde gerçekleşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadelesidir. Teröre gönül rahatlığı bu genişliğinde zayi vermişiz, ahbaplık içerisinde bu mücadeleyi en çelimli müşterek biçimde sürdürüyoruz. Halen müttefiklerimizden bu yıldırı örgütlerine tabanca gönderenlerin yaklaşımları ortadadır. Bütün bu tabloya baktığımız devir bu gördüğümüz yıldırı yapılarını darmadağınık etmek, duman buyurmak hâkim müşterek mutluluk adına Türkiye Cumhuriyeti'nin en yasal hakkıdır."

"Türkiye sonuç etap istisnai müşterek role sahip"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ferda Ukrayna'ya gideceğini anımsatan Çelik, bu seyahatin, Ukrayna-Rusya gerilimi yönünde ehemmiyetli müşterek tarafı ile başka boyutlarının da bulunduğunu söyledi. Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin 30'uncu yılı zımnında düzenlenecek ziyarette, dü iklim ortada 10'uncu Yüksek Düzeyde Stratejik Konsey Toplantısı'nın gerçekleştirileceğini tamlayan Çelik, bu toplantının, siyasal konulardan ticarete, dışarı alım ve ihracata genişliğinde aşırı enli müşterek yelpazesinin bulunduğunu aktardı. Dünya siyasetinin en yunak meselesinin Rusya-Ukrayna gerilimi olduğuna dikkati çekici Çelik, şöyleki konuştu:

"Burada rastgele dü tarafı da destekleyen ülkeler mevcut lakin dü devletin ayn açılarını yakınlaştırmaya çalışan, Karadeniz'de, alanımızda esasen müşterek savaşın olmaması düşüncesince sağ duyulu diplomasiyi işveren yaklaşımların maatteessüf az buçuk geride kaldığını görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın hem Türkiye Cumhuriyeti'nin hem Karadeniz hem semt gösterimi açısından bu yapacağı görüşme görülmedik ehemmiyetli olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, hem Ukrayna hem Rusya tarafıyla meseleleri bariz biçimde konuşabilen, rastgele dü tarafın da almış bulunduğu inisiyatifi ve çabayı kıvançla karşıladığı müşterek şef adına bu inisiyatifi gerçekleştiriyor. Ukrayna tarafıyla konuşanlar Rusya ile mıhlı müşterek diyaloga erbap değiller, Rusya tarafıyla konuşanlar Ukrayna tarafıyla mıhlı müşterek diyaloga erbap değiller. Daha filhakika esasen maslahat müşterek Rusya-Ukrayna meselesi olmaktan öteye taşındı. Rusya-Avrupa Birliği, Rusya-ABD, Rusya-NATO arasındaki müşterek gerilime dönüşmüş durumda. Burada hem Rusya ile andıran ilişkileri olması itibarıyla hem Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Sayın Putin ile yıllara mebni müşterek diyalogunun olması bununla birlikte Türkiye'nin çelimli müşterek NATO ülkesi olması bağlamında Türkiye sonuç etap istisnai müşterek role sahip, kural dışı müşterek adım gerçekleştirebilecek durumda."

Bölgede rastgele müşterek probleminin çıkmaması düşüncesince bu inisiyatifin alınmasının önemine ayraç fail Çelik, yarınki seyahatle bunun gerçekleşeceğini anlattı.

"Ermenistan ile uçuşlar başlayacak"

Ermenistan ile normalleşme adımlarını düzen bağı müşterek biçimde strateji ettiklerini dile getiren Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin müşterek kez elan müzakere, diplomatlık devleti, sulh vizyonuna erbap bulunan müşterek mutluluk bulunduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Ermenistan ile iklim alternatifleri uçuşlarının başlayacağını tamlayan Çelik, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Diasporanın, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini zehirleyen, Türkiye'yi nahak ve mesnetsiz genosit suçlamalarıyla suçlayan, günindi demokrasilerini bu biçimde zehirlemeye çalışan, parlamentolardan değişmeyen geçirmeye etkin çabası, Türkiye kabilinden etraflıca süre süresince çelimli müşterek mücadeleyle cevap gördü. Bunların bu zehirleyici davranışına karşı, ASALA yıldırı örgütüyle Türkiye Cumhuriyeti'nin etraflıca devam eden müşterek savaşı oldu. Diplomatlarımızı martir verdik. Ve dünyanın rastgele tarafında misyonlarımız, bu yıldırı örgütü ve bu yıldırı örgütünü destekleyenler kabilinden amaç fiş lakin Türkiye Cumhuriyeti uğur boncuğu devir belletici müşterek mutluluk olmaktan, sulh misyonunu korumaktan uğur boncuğu devir vazgeçmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı zamanında gerçekte Ermenistan ile normalleşmeyi sağlayacak bir takım protokoller ortaya çıkmıştı. Bu protokolleri yaşama geçirecekken, Türkiye tarafının iradesi kusursuz adına masadayken Ermenistan Anayasa Mahkemesi aykırı inanma artırıcı ilaç anlamına doğacak o protokolleri bozma etmişti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermenistan'a "sözde soykırım" iddialarıyla alakadar "Arşivleri açalım, bunu müşterek siyasa meselesi olmaktan çıkaralım, aykırı o devirde yaşanmış acıları birbiriyle yarıştırmak yerine, bu acıları topluca analım, alanda barışı ve diyaloğu bilgili kılalım." mesajı verdiğini anımsatan Çelik, elan sonraları Ermenistan'ın Karabağ'ı karışma ettiğini hatırlattı.

"Barışa mebni diplomasinin gücü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Azerbaycan halkının ve devletinin akla yatkın görmediği uğur boncuğu adım içerisinde Türkiye'nin olmayacağını" anlatım ettiğini aktaran Çelik, Karabağ zaferinin kazanılmasından sonraları ortaya acemi müşterek vesile penceresinin çıktığını anlatım etti.

Erdoğan'ın "Eğer Ermenistan bu iddialarından ırak durursa, Azerbaycan'a bu agresif tavrından vazgeçerse, alanda başka devletlerin, Rusya'nın, İran'ın, Gürcistan'ın katılımıyla enli çerçeveli müşterek sulh mekanizması gösterimi ortaya çıkabilir." söylediğini tamlayan Çelik, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız, lehçe barışa ulama yapmak, Karadeniz'de akse çıkmasını engel kalmak açısından hem bu misyonu çelimli müşterek biçimde sürdürüyor bununla birlikte dü mutluluk biricik millet mutabakatı çerçevesinde Azerbaycan'ın onayı ve rızasıyla Ermenistan'la bu normalleşme adımları atılıyor. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bu görünüş çerçevesinde Türk diplomasisinin müzakereye, sulh gösterimi geliştirmeye çevrik kapasitesi bağlamında müşterek kez elan barışa mebni diplomasinin faziletkâr müşterek gücü bulunduğunu kanıtlama etmiştir. Umarız ki bu uçuşların başlamasından sonraları bu hali sakatlayıcı, eskiden bulunduğu kabilinden zehirleyici rastgele müşterek kışkırtı ortaya çıkmaz, bu normalleşme bu biçimde özlük rayında bitmeme eder. Bu semt için, bölgenin sulh vizyonunun korunması itibarıyla gereklidir. Bundan sonraları da her insanın yararına olacak müşterek tablonun ortaya çıkması bu biçimde realizasyon edilecektir. Türkiye hem Suşa Beyannamesi'ne çelimli müşterek biçimde dayanaklık buyurmak veriyor bununla birlikte Ermenistan'la normalleşme ilişkin da dü mutluluk biricik millet anlayışı çerçevesinde bu katkısını sürdürüyor. Bu biçimde müşterek diplomatlık devleti adına Türkiye'nin gösterimi müşterek kez elan ortaya çıkmıştır."

"CHP'den tiksinme söylemine gönül rahatlığı müşterek neva çıkmadı"

Çelik, açıklamasının peşi esna matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

"CHP'li müşterek astronomi Sedef Kabaş'ı görüşme ediyor. Bu mevzuda ne söylersiniz?" sorusu üstünde Çelik, tiksinme söyleminin taşlama siyaseti kabilinden korunduğunu belirtti. Çelik, şöyleki bitmeme etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Devlet Başkanı'na meydana getirilen katiyen ikrar edilmeyecek o hakaretler bulunduğu devir o programda mevcut CHP milletvekilleri, 'Biz ihtilaf ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'na kılıç muhalifiz. Bu rağmen söylemleri de değerlendiriyoruz lakin uğur boncuğu kimesne hiç kimseye hakeza müşterek taşlama etmemelidir.' deselerdi orada bu tiksinme söylemiyle CHP kendisini ayrıştıracaktı. Hadi diyelim ki orada o mükemmel bunu yapamadılar. Daha ahir meydana getirilen açıklamalarda bari çıkıp da bunu diyebilselerdi."

Muhalefeti siyasal akımla ve siyasal argümanlarla etme ilişkin bundan hakeza kapanmayacak hale mevrut müşterek akan bariz bulunduğunu anlatım fail Çelik, siyasa etme mevzusundaki bu akan açığın hakaretle kapatılmaya çalışıldığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletinin birliğini asimilasyon fail Cumhurbaşkanlığı makamına birisinin "ahır" ifadesini kullanımı karşısında kelimesiz artan mazruf izin verici müşterek siyasa biçiminin tiksinme ve taşlama söylemini besleyici tiksinme ve taşlama siyaseti bulunduğunu dile getiren Çelik, "Kimin bazısı görüşme etmiş bulunduğu bizi ilgilendirmez lakin şimdiye genişliğinde CHP'den bu tiksinme söylemine, siyasetine gönül rahatlığı müşterek tavır, neva çıkmamıştır. Bütün bunlar yokken gidip de müşterek hakareti desteklemek, nefreti beslemek kıl payı ziyarette mevcut iktisap buyurmak uğur boncuğu kimesne düşüncesince içerisine düşülmesini önermeyeceğimiz müşterek durumdur. Allah kimseyi bu hale düşürmesin." sanarak konuştu.

"Milletin tartışması değil"

"CHP ile İYİ Parti ortada gır yarışı günlerdir sürüyor. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Çelik, "Bu gönül rahatlığı anlaşma içindeki siyasal ağız dalaşı beni, bizi aşırı ilgilendirmiyor." cevabını verdi.

Vatandaşın önüne müşterek plan ve temsille çıkılmış bulunduğu devir en azından müşterek iç tutarlılığının olması icap ettiğini dile getiren Çelik, terörle uğraş hassaten iktisap buyurmak kıl payı tutarsızlığın göbek grado büyüdüğünün görüldüğünü vurguladı. Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tezkere meselesinde gördük. CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesine dayanaklık buyurmak verecek tezkereye gönül rahatlığı çıktığını söyledi. Orada ittifakın başka unsurları başka açıklamalar, başka tavırlar sergilediler. Milletin önüne çıkılmış bulunduğu devir düzgün müşterek biçimde bunun siyasal plan ve davranış adına ortaya çıkması gerekirken maatteessüf özlük içerisinde tutarlılık, birlik oluşturamamış, en bel kemiği meselelerde en bel kemiği siyasal ayrılıkları canlı ve yalnızca o ihtilaf yapısı içerisinde, ittifakı içerisinde kimin önde olduğunu, kimin kime kadın bulunduğunu ortaya koyan müşterek siyasa yarışı gır konusu. O ittifakın süresince kimin kime kadın bulunduğu ile alakadar ağız dalaşı milletin tartışması değil."

Oturma düzeni., kimin kime kadın bulunduğu ile alakadar tartışmaların protez bulunduğunu kaydeden Çelik, "Bu protez gündemi asal ruzname ikrar etmekteler ondan sonraları o gündemi de aşamıyorlar. Bu zımnında siyasal savrulmadan başka müşterek bilinçlilik değildir." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler