USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron etraflı beyanatlarında Türkiye'yi erek alıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dört başı mamur beyanatlarında Türkiye'yi amaç aldığını belirtti.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron etraflı beyanatlarında Türkiye'yi erek alıyor
15-11-2021 19:38
Ankara

Çelik, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı bitmeme ederken basın toplantısı düzenledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı isteyen Çelik, Diyarbakır annelerinin çocuk nöbetinin rastgele devir gündemlerinde bulunduğunu belirterek, annelere muhabbet ve saygılarını iletti.

Çelik, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 38'inci sene dönümü bulunduğunu hatırlatarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne rastgele kabil desteklerinin sürdüğünü tabir etti.

Kıbrıs Türk davası ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunda emeği bulunan Dr. Fazıl Küçük ve müessis Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı dualarla anan Çelik, "Bugünlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun manası henüz da dobra algı edilmektedir ve henüz dobra anlaşılıyor. Rum-Yunan ikilisinin halis muhlis güçlerini kullanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adalet ve kendilerini gasbetme yönündeki agresif ve maksimalist davranışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ne genişliğinde yerinde birlikte zemine oturduğunu, Kıbrıs Türk davasının ne genişliğinde ehemmiyetli birlikte sorun bulunduğunu birlikte kez henüz gösteriyor." diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politik yaşamının rastgele çabucak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıs Türk davasının beraberinde bulunduğunu ve bu mücadeleyi sürdürmeye bitmeme ettiğini kail Çelik, "Özellikle akıbet yıllarda Doğu Akdeniz'de ortaya çıkan ve apayrı devletleri de yanlarına onama etme gayretiyle Rum-Yunan ikilisinin bu nahak ve hukuksuz siyasetine huzur en çelimli duruşu Cumhurbaşkanımız ve Türkiye ortaya koymaya bitmeme ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tek devir bekâr kalmayacak, Kıbrıs Türk davası tek devir desteklenmemiş kalmayacaktır." dedi.

Çelik, gönüllerinin ve rastgele kabil desteklerinin Kıbrıs Türk davasıyla bu arada bulunduğunu söyleyerek, şu halde bitmeme etti:

"Geçmişten bugüne ne devir masaya oturulsa Rum tarafı bazı kazanımlar elde etme, ondan sonradan da masayı bozma, henüz sonradan gine masaya oturmayıysa başlangıçta kaldıkları yerden bitmeme ettirme biçiminde maatteessüf politik birlikte düzen adına niteleyebileceğimiz birlikte halde sürdürmüştür. Bundan sonrasında bundan sonradan neyin nite konuşulacağı ve ne gayeye varılacağı kupkuru olmaksızın tek halde bu masaların kurulmasının birlikte manası yoktur. Çünkü bu masaların sonucunda Rum tarafının köksüz söyleme, Avrupa Birliğinin de maatteessüf bu köksüz siyasetine 'Rum tarafı Avrupa Birliği üyesi birlikte ülkedir' diyerekten mahalle dayanışması altında tek ilkeye çerden çöpten birlikte halde dayanak vermesi biçiminde birlikte düzen bitmeme ediyor. Ne Türkiye Cumhuriyeti'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu oyunun rastgele birlikte halde tarafı olmayacaktır. Ama dediğimiz kademe kupkuru birlikte halde neyin konuşulacağı ve ne gayeye muvasalat etmek kıl payı konuşulacağı biçiminde birlikte davranış ortaya çıkarsa o değerlendirilecektir."

"Haksız, hukuksuz ve terbiyesiz birlikte tavır"

Bütün Kıbrıs Adası'na raci doğal kavara yağı lambası yağı kaynaklarının hemen Rum tarafı kabilinden gasbedilmesi kademe birlikte tutuma en çelimli halde huzur çıktıklarını tabir fail Çelik, laflarını şu halde sürdürdü:

"Bunların ya yeni baştan dü yan ortada bölüştürülmesi yahut gelirin elde edilmesinin yeni baştan bu halde belirlenmesiyle birlikte düzenek kurulmasının ehemmiyetli bulunduğunu belirttik. Fakat Rum tarafı birlikte kez henüz bu gasp siyasetini sürdürmek, gasp siyasetini henüz da yükseltmek düşüncesince tuttu 'Ben bunların hepsini alırım, bu gelirleri elde ederim, birlikte çağ birlikte hal olursa Türk tarafıyla paylaşırım' benzerinden haksız, hukuksuz ve terbiyesiz birlikte büyüklenme ortaya koydu. Bu da elbette hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kabilinden hem de Türkiye Cumhuriyeti kabilinden reddedilmiştir, tek devir da onama edilmeyecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ve Kıbrıs Türk davasına desteğimizi, halis muhlis kardeşlerimize buradan sevgilerimizi saygılarımızı birlikte kez henüz tabir ediyoruz."

"Haklı mücadelelerine dayanak vermeye bitmeme edeceğiz"

Ahıska Türkleri'nin ortamında bulunmuş yer aldığı şartlar, kültürlerini korumaları ve varlıklarını idame ettirmelerinin parti adına rastgele devir gündemlerinde bulunduğunu dile getiren Çelik, "Acı sürgünün sene dönümünde birlikte kez henüz yaşamını kaybeden canlarımızı dualarla anıyoruz. Ahıska Türkleri dünyanın rastgele tarafında Türkiye Cumhuriyeti'ne, milletimize içtenlikle değgin kardeşlerimizdir. Biz de dünyanın rastgele tarafında ve memleketimiz içerisinde konuk ettiğimiz Ahıska Türkleri ile bire birlikte milletin parçası olmaktan şişman birlikte neşe duyduğumuzu birlikte kez henüz tabir ediyoruz. Onların acılarını tek devir unutmayacağız, yerinde mücadelelerine dayanak vermeye bitmeme edeceğiz." diyerek konuştu.

Çelik, Birleşmiş Milletler Uluslararası Hukuk Komisyonu üyesi adına fariza önleyen Dr. Nilüfer Oral'ın bu göreve yeni baştan seçildiğini belirterek, "Kendisini kutlama kartı ediyoruz, bu görevde evren barışı için, hukukun egemenliği düşüncesince ahbaplık alanındaki enli bilim ve tecrübesiyle henüz ehemmiyetli işlere imza atacağına inanıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emektar adıyla Türk Konseyi Zirvesi toy adıyla Türk Devletler Teşkilatı Zirvesi'nde icra ettiği konuşmasının toy zamanın görünüş vesikası adına tarihe geçtiğini kail Çelik, buradaki anne temanın Yeşil Teknolojiler ve Dijital Çağda Akıllı Şehirler bulunduğunu anımsattı.

Bu temanın dünyaya kentlileşmiş kentler bağış etmiş Türk dünyası açısından ehemmiyetli olduğuna ayraç fail Çelik, "Hem bu görünüş belgesinin onama edilmesi hem de toy kişi geleceğe çevrik adına birlikte kararlılığı tabir ediyor." dedi.

Zirvenin Yassıada'da yapılmasının da ehemmiyetli birlikte ileti içerdiğini tamlayan Çelik, mukaddema acıların sembolü bulunan adanın bundan sonradan Demokrasi ve Özgürlükler Adası adına birlikte iradeye dönüştüğünü, burada Türkiye'nin halis muhlis dünyaya vereceği demokrasi, hukuk, dayanışma, beraberlik ve toy görünüş toplantılarının yapılacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı adına seçildiğini dile getiren Çelik, "Aksakallılar ehemmiyetli birlikte istişare organı adına yürütme rolü ortaya koyuyor. Bunun halis muhlis talih başkanlarının onayıyla seçilmesi de akıbet aşama önemlidir. Cumhurbaşkanımızın tabir etmiş yer aldığı kademe Türkistan coğrafyasının medeniyetin beşiği bulunan mirasını doğacak nesillere taşımak, toy donanımlarla pekiştirmek düşüncesince meydana getirilen emekleri kılıç de parti adına desteklemeye ve bunlara katkıda bulunmaya bitmeme edeceğiz." diyerek konuştu.

Paris'te planlı Uluslararası Libya Konferansı'na yer veren Çelik, Libya'da barışın ve istikrarın sağlanmasının Libya halkının iradesi ile olması gerektiğine ayraç ederek, "Burada gerçek istikrarı bozucu Hafter güçleri kademe bazı istikrarsızlaştırıcı unsurlara sunulan desteğin, muhtelif devletlerin vekalet savaşlarını bu halde yürütmesinin Libya'ya mevdu en şişman dokunca bulunduğunu tabir ediyoruz. Bu zirveye, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin çağırma edilmesi de birlikte yanlıştır. Yunanistan'ın, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Libya meselesi ile ne hevesi vardır? Hangi tarafındalar işin, buraya çağırma ediliyor?" diyerek konuştu.

Avrupa Birliğinin (AB) karışan yer aldığı bu zirvelerin değişik kalitesinin düştüğünü kail Çelik, bu zirvelerin organizasyonunun apayrı iç politika malikleri ile yapılmaya çalışıldığını ve bazı mahalle dayanışmasını öne çıkartmak düşüncesince anne temalarının bu halde zehirlendiğini gördüklerini dile getirdi.

Çelik, zirveye değgin icra ettiği değerlendirmelere şu halde bitmeme etti:

"Bu zirvede, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 'Türkiye ve Rusya'nın Libya'dan askerlerini çekmesi' şeklindeki çağrısı, doğrusunu anlatmak gerekirse, Türkiye açısından bu cümlenin bu halde tabir edilmesi birlikte skandaldır. Türkiye orada birlikte paramiliter çelim adına bulunmuyor, Türkiye orada fiili birlikte militan çelim adına da bulunmuyor. Birleşmiş Milletlerin tanımış yer aldığı kanuni hükümetin daveti üzerinde yetişek amacıyla orada bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin buradaki varlığını bazı paramiliter güçler ile eş tutmak, isteyerek birlikte yanlıştır. Fakat burada bire birlikte sürede da Türkiye'nin muhatap onama etmiş yer aldığı Birleşmiş Milletler kabilinden tanınan, kanuni ve resmi yönetimin de bazıları kabilinden kanuni ve resmi görülmediği, Hafter'le denktaş birlikte pozisyonda görüldüğü şeklindeki birlikte yaklaşımın yeni baştan gündeme sürüldüğünü görüyoruz. Bunun elbette onama edilmesi beklenir değildir. Türkiye, askeri müşavirlik ve yetişek desteğini Birleşmiş Milletler kabilinden onama edilmiş resmi ve kanuncu hükümetin daveti üzerinde gerçekleştirmektedir. Yabancı er statüsü içerisinde Türkiye'nin değerlendirilmesi isteyerek birlikte yanlıştır, birlikte köksüz siyasetidir, isteyerek birlikte propagandadır."

Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un halis muhlis beyanatlarında Türkiye'yi amaç aldığını belirterek, şu halde konuştu:

"Hafter güçlerinin icra ettiği katliamların, ortaya çıkan dolgun mezarların gerisinde Fransa'nın desteği yer aldığı bariz birlikte halde ortaya serildi. Aynı halde Suriye'de hem DEAŞ'a hem PKK'ya çevrik adına Fransız şirketlerinin Fransız istihbaratıyla irtibatlı adına bu yıldırı örgütlerine dayanak verdiği şeklindeki davalar, Fransa yargısına taşındı lakin buna karşın Sayın Macron halis muhlis bunlarla uğraşacağına halis muhlis birlikte Fransız aut politikasını Türkiye karşıtlığına irca etmek kademe birlikte hata içine giriyor. Türkiye Fransa ilişkileri esaslı ilişkilerdir. Türkiye Fransa ortada birlikte aut politikada birbirinin rakibi peyda etmek kademe birlikte tutumu müzaheret etmek yanlıştır."

Fransız neşriyat organlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'ya ziyaretlerine ilişkin, "Erdoğan'ın Afrika'da ne işi var?" biçiminde rakiplik imal edilmeye çalışıldığını tabir fail Çelik, "Afrika'yı tapulu malı gören, Cumhurbaşkanımızın oraya muadele temelinde, denktaş iştirak temelinde gitmesini kendisi düşüncesince gözdağı gören birlikte zihniyet, yeni baştan alçak hata birlikte zihniyettir." dedi.

5,1 milyon direk toprakla buluştu

Ömer Çelik, yanan ormanlık sahaların ağaçlandırılması ile alakalı de istimara yaptı. Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde müstevli şartlarını dikkate alarak 81 ilde kısaca 1000 lokasyonda, kısaca 700 bin vatandaşın katılımıyla 5,1 milyon fidanın birlikte günde dikildiğini aktaran Çelik, orman alanlarının ihyası çerçevesindeki gündemi takip edeni sürdüreceklerini söyledi.

Gençleri festivale davet

Çelik, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca 16-21 Kasım'da Başkent Millet Bahçesi'nde gençlere müteveccih cahillik ve domestik yönetimler temasıyla düzenlenecek festivale değgin de bilgiler verdi.

Festivalin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını tamlayan Çelik, festivalde 21 Kasım Pazar gününe genişliğinde yüzlerce aktiflik yapılacağını anlattı.

AK Partili belediyelerin topluluğun rastgele kesimini raci faaliyetlerinin sergileneceğini aktaran Çelik, ferda başlamış olacak festivale Türkiye'nin rastgele yanındaki gençleri beklediklerini vurguladı.

"Kuşkusuz hepsi çabucak görüşünü değiştirecek diyerek birlikte nesne yok"

Ömer Çelik, açıklamalarının peşi sıra basın çalışanlarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabulüne ve henüz sonrasında Karamollaoğlu'nun açıklamalarına değgin istifham üzerinde Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zait ulama sağlayacak şekilde, olumlu eleştiriler çerçevesinde muhtelif kesimler ile buluştuğunu belirterek, "Karamollaoğlu ile buluşması da saatler süren, akıbet aşama dobra evvel birlikte kavuşma adına yansıdı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karamollaoğlu ile baş döndürücü vaktiyle tanıştığını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Aralarında esaslı birlikte ahbaplık var. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın Saadet Partisi'nde politika önleyen baş döndürücü bedel verdiği kimseler var. Partimizde arkadaşlarımızın Saadet Partisi'nde baş döndürücü DOĞRU arkadaşları var, mukaddema politika yaptıkları. Dolayısıyla bu istişareler, bu buluşmalar bu manada rastgele devir faydalıdır. Kuşkusuz hepsi çabucak görüşünü değiştirecek diyerek birlikte nesne yok. Sayın Karamollaoğlu da katılmış yer aldığı yerleri, katılmadığı bölgeleri tabir etti. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisinin eleştirilerine huzur cevaplarını tabir etti. Sayın Cumhurbaşkanımız, ekonomiden aut politikaya genişliğinde şümullü birlikte halde zat politik pozisyonunu, partimizin, hükümetin politik pozisyonunu kupkuru birlikte halde paylaşan birlikte şef doğrusu ve hem kıdemi hem tecrübesi açısından da gündemdeki dosyaların en müeddep ayrıntılarına genişliğinde hakim. Dolayısıyla bu istişareler, bu buluşmalar rastgele devir faydalıdır, rastgele devir verimlidir diyerek değerlendiriyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler