USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Hiç kimesne partimizin ismini politik yasakçılıkla taraf yana yazamaz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Hiç kimesne Cumhurbaşkanı'mızın ve partimizin ismini politik yasakçılıkla taraf yana yazamaz. Biz siyasa meydanlarının partisiyiz." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Hiç kimesne partimizin ismini politik yasakçılıkla taraf yana yazamaz
17-12-2022 18:05
Adana

Çelik, Adana Havalimanı'nda gündeme bağlı değerlendirmede bulundu.

Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisince maruz kaza kararıyla alakadar tartışmaları izlediklerini söyledi.

Bu mevzunun müşterek politik ağız dalaşı sahasına taşındığını kesin müşterek halde gördüklerini aktaran Çelik, "Peki bu politik tartışmada bizi ait taç nedir? O da şu. Bu kaza kararı, kaza süreci hâlâ kesinleşmeden müşterek politik ağız dalaşı durumuna altılı ganyan masadaki birtakımı ortalık kabilinden getirildi. Bunun sonucunda de hacısı hocası gerçekte bunların tartıştığı şeyin kaza süreci yada kaza sonucu olmadığını, altılı ganyan masada birbirlerine bildirme ettiremedikleri bazı düşünceleri bu kaza sonucu ve kaza süreci üstünden birbirlerine fiili gestalt yaratarak dayatmaya çalıştıklarını gördü." niteleyerek konuştu.

Çelik, mevzunun az buçuk elan ileriye gittiğini, CHP içinde müşterek münakaşaya dönüştüğünü gördüklerini anlatım ederek şu halde bitmeme etti:

"O çağ bazıları neymiş Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ni Ankara'dan Saraçhane'ye taşımış denli yada o çağ Sayın (Kemal) Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla alakadar ölçülü tartışmalar, bambaşka birilerinin adaylığıyla alakadar tartışmalara dönüşmüş benzerinden müşterek yaklaşım sergilediler. Bütün bunun ortasına da Sayın Cumhurbaşkanı'mızı ve partimizi bazı kafalarındaki tuzak teorilerinin neticesi kendisine bu işin müşterek tarafı denli göstermeye emek vermek halinde müşterek izlem izlediler. Öncelikle şurası anlatmak icap eder ki Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve partimiz, Türkiye'de vesayetin en yoğun, en ışıksız bulunduğu zamanlarda el erki savaşı verirken bugün bu lafları söyleyenler, o çağ vesayetin birlikte toprak alıp bu el erki mücadelesini akamete uğratmaya çalışıyorlardı."

Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanı'mızın ve partimizin rastgele müşterek halde bunların kanıt etmiş bulunduğu siyasetçi kumpaslarla yada siyasetçi yasakçılık anlayışıyla taç yana getirilmesi sınırını aşan, uğur boncuğu halde ortaya konulamayacak, uğur boncuğu halde söylenemeyecek emektar vasilik artığı müşterek yaklaşımın neticesidir. Bizim partimizi ve Cumhurbaşkanı'mızı kimesne bu kafalarındaki siyasetçi kumpaslarla müşterek araya getiremez. Hiç kimesne Cumhurbaşkanımızın ve partimizin ismini siyasetçi yasakçılıkla taç yana yazamaz. Biz siyasa meydanlarının partisiyiz." ifadelerini kullandı.

"Nefret siyasetine de linç kampanyasına da boğaz vermeyiz"

Çelik, halis muhlis teşkilatlarıyla kuruldukları günden bugüne derece karşılarına ki çıkarsa çıksın halis muhlis dünyanın gözünün uğrunda en saydam demokratik yarışlara girerek en çelimli siyasetçi neticeleri almış müşterek siyasetçi akım olduklarını dile getirdi.

Sandığın üstünlüğüne, demokrasiye, sandığın ulusal iradenin namusu olduğuna mümin müşterek siyasetçi akım olduklarını aktaran Çelik, laflarını şu halde sürdürdü:

"Dolayısıyla zat aralarında yürüttükleri namzetlik tartışmaları bizi uğur boncuğu halde ilgilendirmiyor ama zat aralarındaki namzetlik kavgasının parçası durumuna Cumhurbaşkanı'mızı ve partimizi getirmeye çalışmış oldukları devir bunun mıhlı karşısında dururuz. Bunların yürütmeye çalışmış bulunduğu tiksinme siyasetine de linç kampanyasına da boğaz vermeyiz. Şimdi diyorlar ki 'Ortada müşterek kaza sonucu var. AK Parti kendisini kıygın denli gösteriyor'. Bir kat şurası söyleyelim; sizin rastgele müşterek halde bizi kıygın edecek müşterek siyasetçi kapasiteniz yok. Sadece Cumhurbaşkanı'mızın ve partimizin ismini kullanarak siyasetçi oportünizm yapmış olup sömürme siyaseti üretmeye çalışıyorsunuz. Ha bazıları CHP Genel Merkezine dirlik Saraçhane'ye seçenek bir duruma getirmeye çalışır. Birileri Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığına dirlik CHP içinden başkalarını fiili müşterek gestalt durumuna getirmeye çalışır. Hiçbir halde bizi ilgilendirmiyor. Onların zat bileceği iştir. Adı sabık adayları icap yukarı fazladan yazsınlar, icap madun alta yazsınlar icap sağdan sola, icap soldan sağa yazsınlar, icap toplasınlar, icap çıkarsınlar, icap bölsünler, icap çarpsınlar. Bizim düşüncesince ayırt etmez."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhur İttifakı'nın, AK Parti'nin kavim iradesine kani müşterek şekilde, yeryüzünde kavim iradesinden bambaşka müşterek siyasetçi kuvvet tanımayarak dolayısıyla bitmeme ettiğini tamlayan Çelik, "Önümüzdeki seçimlerde de en iri arzumuz milletimizin duasını ve milletimizin onayını almaktır." dedi.

Çelik, sandığa erbap çıkacaklarını vurgulayarak "Sandık ne derse, kavim ne derse o olacak. Geçmişte müşterek derinti siyasetçi kumpasla dirlik karşıya kalmış, müşterek derinti siyasetçi komployu kaldırılmış etmiş ve gelişigüzel çeşitli yasakla uğraş etmiş müşterek tümen kendisine bizim adımızın bunların bahsetmiş bulunduğu komplolarla yada bunların bahsetmiş bulunduğu yasakçılıkla rastgele müşterek halde anılması bahis konusu değildir. Bu lafları söyleyenler esasında isimlerini Türkiye'nin demokratik sicilinde en huzursuz toprak bulunan vesayetçiliğin, yasakçılığın yanına yazdırmışlardır." niteleyerek konuştu.

"Kendi kararlarını kendileri versinler"

Ömer Çelik, altılı ganyan masanın Cumhurbaşkanı adayını belirlemesi icap ettiğini anlatım ederek "Bu gidişle bunların adaylarını duyuru etmeleri 2023 Haziran'daki seçimlerin sonrasına kalabilir. Öyle müşterek siyasetçi ehliyetsizlik ortaya çıkıyor ama uğur boncuğu halde zat aralarında, bu kaza süreci üstünden bazı adayları fiili gestalt durumuna getirmeye etkin siyasetçi mühendisliklerin yarışına ve kavgasına uğur boncuğu halde siyasetçi hareketimizi aygıt edemezler. Kendi kararlarını kendileri versinler, bizim düşüncesince uğur boncuğu halde ayırt etmez. Kim olursa olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Sandığın üstünlüğüne mümin müşterek siyasetçi akım kendisine milletin huzuruna gideceklerini tamlayan Çelik, milletin değişmeyen vereceği, demokratik müşterek yarışın olacağını anlatım etti.

Çelik, tartışmalı kaza kararının propagandaya dönüştürüldüğü ayraç ederek şunları aktardı:

"Bu hâlâ güdük kaza sonucu kazanç sokak elden ne yapılmaya çalışıldı, 'Saraçhane'de elden namzet duyuru edilsin' niteleyerek iri müşterek yaymaca aygıtı çalıştırılmaya başlandı. Dolayısıyla bu madde bizimle alakadar müşterek madde değil, CHP içindeki tartışmayla, CHP Genel Merkezi'ndeki yaklaşımla Saraçhane'de çalışarak oluşturulmaya çalışılmış bulunan yaklaşım arasında, başkaca altılı ganyan masanın zat içindeki dağınıkla ilgili alakadar müşterek konu. Bu onların gündemi, onların yapması müstelzim biricik bilinçlilik adaylarını müşterek an önce belirleyip meydana çıkmaktır."

"Herkesi demokratik siyasetin kurallarına riayete çağırıyoruz"

Adaylar mevzusundaki kişi tartışmalarının AK Parti düşüncesince ehemmiyetli olmadığını vurgulayan Çelik, laflarını şu halde sürdürdü:

"Biz, milletimizle bu arada Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı talibi kendisine Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi, Cumhur İttifakı'nın elan çelimli halde sandıktan çıkması düşüncesince demokratik yarışı sürdüreceğiz. Herkesi demokratik siyasetin kurallarına riayete çağırıyoruz. Böyle spekülasyonlarla, tuzak teorileriyle siyasa yapılmaz. Demokratik siyaset, ussal müşterek alandır. Bu ussal meydan içinde kimin ne yaptığı, ne ortaya koyduğu bellidir. Hem reform, demokratik, hürriyet siyaseti bununla birlikte görev siyaseti açısından kılıç karşımızda rastgele müşterek halde Cumhurbaşkanı'mızla, partimizle, Cumhur İttifakı ile karşılaştırma edilecek müşterek siyasetçi bina görmüyoruz."

"Cumhurbaşkanı'mızın siyasetçi hikayesi, bedeli ödenmiş müşterek hikayedir"

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasetçi yaşamının "taklit" edilemeyeceğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mızın siyasetçi hikayesi, ibdai mücadeleler üstünde müesses ve bedeli ödenmiş müşterek hikayedir. Hiç kimesne demokratik mücadelenin bedelini ödemeden Cumhurbaşkanı'mızın hikayesinin müşterek benzerini ürettiğini söyleyemez, bu yalnızca taklitçilik olur; kes, kopyala, yapıştır yöntemiyle ortaya koyulan müşterek yaklaşım olur. Bedeli ödenmiş, savaşı verilmiş, adalet edilmiş ve siyasetçi yaşamının gelişigüzel noktasında adalet ederek geldiğini yayınlayan müşterek mücadeledir bu. Herkesin ona uyarınca tartışmasını yürütmesi lazım. Altılı masa tartışmasını Saraçhane'de mi CHP Genel Merkezi'nde mi, altılı ganyan masanın gayri tümen merkezlerinde mi yürütür, onların bileceği iştir ama Cumhurbaşkanı'mızı, AK Parti Genel Merkezini ve Cumhur İttifakı'nı bu işin içerisine karıştırmasınlar, zat işlerine baksınlar, kılıç zat işimize bakıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler