USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Dünyanın sulh düşüncesince dünkü birlikte yazılıma gereksinimi var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Dünyanın sulh düşüncesince dünkü müşterek yazılıma gereksinimi var. Aksi takdirde bu tepik standartlarla barışın korunmasının benzer bulunmadığı müşterek defa hâlâ net müşterek halde görülmüştür."

AK Parti Sözcüsü Çelik: Dünyanın sulh düşüncesince dünkü birlikte yazılıma gereksinimi var
22-12-2022 18:05
Ankara

Çelik, öğür umumi merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı bitmeme ederken açıklamalarda bulundu.

Geçen senenin en ehemmiyetli ruzname maddesinin Rusya-Ukrayna savaşı bulunduğunu tabir fail Çelik, bu savaşın eksiksiz dünyayı şoke fail bir takım gelişmelere minval açtığını, hayattaki bir takım dengeleri de kırkyıllık biçimde değiştirdiğini belirtti.

Rusya-Ukrayna savaşının, Avrupa'nın icap diplomatik gerekse gayrı açılardan buna mücehhez olmadığını gösterdiğini dile getiren Çelik, arsıulusal şirketler açısından bakıldığındaysa bahis konusu kurumların "tavsiyede bulunmak", "kınamak" ve "uyarıda bulunmak" haricinde aşkın fonksiyon üretemediklerini kaydetti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, Avrupa'yı dobra yanında bahçeye, dünyanın gelişememiş kalanını ise ormana benzettiği söylemine dikkati çekici Çelik, fakat baş döndürücü sağcıların söyleyeceği yanında üslupla, AB'nin Dışişleri Bakanı konumundaki yanında bireyin konuşmasının esasen yanında bakıma bulunan yazılımın, ne genişliğinde budaklı yanında politik ve diplomatik yazılım bulunduğunu gösterdiğini söyledi.

Çelik, "Sadece Avrupa'nın refahını düşünen, namüsait açıdan yanında Avrupa merkezciliğiyle dünyaya bakan, dünyanın gerisindeki sorunlarla fakat kişi çıkarlarına ve kişi güvenliğine çevrik kendisine yanında başağrısı oluşum ettiğinde uğraşanların, esasen bu şekillerinin on paralık de metin olmadığı, anbean bu krizlerle yüzleşebilecekleri, dirlik karşıya kalabilecekleri görüldü." diyerek konuştu.

Rusya-Ukrayna savaşının, on paralık umulmadık yanında biçimde, dünyanın önüne hububat ve erke krizi getirdiğini anımsatan Çelik, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Ukrayna-Rusya savaşıyla beraberce bildiğimiz dünyanın dikişlerinin çözüldüğü yanında safhaya geçtiğimiz net ve bariz yanında biçimde ortaya çıkmıştır. Tabii bildiğimiz dünyanın bir takım esas kodları vardı. Bunlardan yanında tanesi İkinci Dünya Savaşı ondan sonra silahsızlanmış bulunan Almanya ve Japonya'yla ilgilendiren statüydü. Japonya bu kararını rahmetli Başbakan Abe eskiden yanında referandumla değiştirmişti. Almanya da bu kararını Rusya-Ukrayna savaşından sonraları değiştirdi. Ortaya çıkan levha gösterdi ki bildiğimiz evren sona eriyor. Yeni yanında evren çıkıyor zorla bunun da ne bulunduğu anlaşılan değil, ne kurallarla işleyeceği… Bu kuralların ne askıya alındığı da nice örnekte görüldü."

Bütün bu proses içerisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüttüğü çelimli diplomasinin Türkiye'yi bu türbülansın içinde en tehlikesiz konumda tutmayı başardığını vurgulayan Çelik, icap erke icap hububat icap hava takası dair Türkiye'nin almış bulunduğu inisiyatifin Türkiye'nin sulh düşüncesince ne genişliğinde anahtar yanında gösteriş oynadığını gösterdiğini söyledi.

Çelik, AB ülkelerinin ve müesseselerinin Türkiye'nin sulh düşüncesince ortaya koyduğu diplomasiye aldığı kadar dayanaklık buyurmak vermeyerek yanında görünüm üretemediklerinin de net yanında biçimde ortaya çıktığını kaydetti.

Rusya-Ukrayna savaşının, aşina ezberleri, kalıpları bozan yanında çatı ortaya çıkardığını dile getiren Çelik, "Bundan sonraları bu hâlâ da konuşulacaktır. Çünkü bundan ahir dünyanın ne şekilleneceği ağız ağıza bu savaşın gidişatı dair alınacak tavırlara bağlıdır." dedi.

"Bu diplomatlık anlayışının güncellenmesi lazım"

Fransa'nın, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aut politikasının, "Erdoğan karşıtlığı" ve "Türkiye karşıtlığı"na bu süreçte de indirgenmeye bitmeme edilmesinin vizyonsuzluğun ne genişliğinde derinleştiğini gösterdiğini kail Çelik, şunları kaydetti:

"Macron'un şu vizyonsuz lafı on paralık unutulmayacak. 'Rusya'yla mütekellim yanında tane ülkenin Türkiye, yanında tane liderin Erdoğan olması benimseme edilemez.' Bu, aşkın namüsait yanında rakiplik anlayışından bakan, görünüm ortaya koyamayan ve en güç senelerde dünyanın içerisinden geçmiş bulunduğu bu güçlükler karşısında ortaklık adına arbede üretmeye bitmeme fail yanında zihniyetin ürünü. Bütün bu tablolara baktığımızda gördüğümüz nesne şudur. Bu diplomatlık anlayışının güncellenmesi geçişsiz ve dünyanın sulh düşüncesince dünkü yanında yazılıma gereksinimi var. Aksi takdirde bu tekme standartlarla barışın korunmasının muhtemel bulunmadığı yanında kez hâlâ net yanında biçimde görülmüştür."

Çelik, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'la ilgilendiren gelişmelerin, Türkiye'nin müttefiklerinin; Yunanistan'ın yanında tane cepheli tutumuna, şımarıkça, maksimalist yaklaşımlarına dayanaklık buyurmak vererek sulh mevzusundaki yanında perspektiften ve kapasiteden ne genişliğinde mahrum bulunduğunu da gösterdiğini vurguladı.

Çelik, "Yunanistan'ın icap Ege'de icap Doğu Akdeniz'de Rum kesimiyle beraberce fiili gidiş yaratmaya fiilen ortaya koyduğu tablo, barışa fariza etmeyen yanında tablodur." diyerek konuştu.

Katar'daki 2022 FIFA Dünya Kupası

2022 FIFA Dünya Kupası çerçevesindeki tartışmaların, hayattaki katı aşkın politik irdelemenin özeti kendisine öne çıktığını kaydeden Çelik, yanında İslam ülkesinde Dünya Kupası'nın düzenlenmesiyle ilgilendiren ne genişliğinde aşkın ön sakatlık ne genişliğinde aşkın kışkırtı yapıldığının görüldüğünü aktardı.

Katar'ın kandırıcı yanında organizasyonla Dünya Kupası'na ev sahipliği yaptığını dile getiren Çelik, "Bu sene doğrusu aşkın ehemmiyetli maçların oynandığı, futbolun eksiksiz güzelliğinin sergilendiği yanında levha ortaya çıktı. Bu vesileyle Arjantin'i yanında kez hâlâ kutlama ediyoruz. Bir İslam ülkesinde Dünya Kupası'nın gerçekleşmesiyle ilgilendiren esasen siyasette imal edilen ön yargıların camiası ne zehirlediğinin yanında işareti kendisine da kaydedilmesi icap ettiğini belirtiyorum." ifadelerini kullandı.

"FETÖ ile savaş kelimesi kelimesine gayrı yıldırı örgütleriyle savaş kabilinden çelimli biçimde sürdürülecek"

Ömer Çelik, açıklık ayında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne saldırılarından birinin sene dönümü bulunduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Devletimizin bütünlüğü, ülkemizin geleceği açısından FETÖ'yle mücadelenin, kelimesi kelimesine gayrı yıldırı örgütleriyle savaş kabilinden ulusal güvenliğimizin yanında numara esnasında arazi almaya bitmeme edeceğini, bu mücadelenin çelimli yanında biçimde sürdürüleceğini tabir buyurmak isterim."

Konuşmasına, Diyarbakır annelerini selamlayarak başlamış bulunan Çelik, "1179 gündür evlatlarına karşılaşmak düşüncesince defa tutuyorlar. Dünyada evlatlarına karşılaşmak için, evlatlarını terörden idare düzeltmek düşüncesince meydana getirilen en soylu, en haysiyetli mücadelelerden bir tanesini veriyorlar. Herkesin bu sesi duyması icap ettiğini yanında kez hâlâ tabir ediyoruz." diyerek konuştu.

Türk Devletleri Teşkilatı ile akıbet senelerde ortaya çıkan dinamizmin nice bölgeye el etmiş bulunduğu kabilinden erke dalında da bir takım gelişmelerin ipuçlarını vermeye başladığını tamlayan Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti, bundan sonraları erke siyasetinde iri yanında aktör kendisine anılıyor. Burada Doğu Akdeniz, Kafkaslar, Orta Asya ve Avrupa bağlamında Türkiye akıbet basamak izlemsel yanında merkezde arazi almaktadır ve bundan sonraları da bunun güçleneceği görülüyor." ifadesini kullandı.

Hem doğudaki hem de batıdaki ülkelerin, Türkiye'nin bu rolünün güçlenmesinden iri yanında sevinme duyduğunu kail Çelik, şu biçimde bitmeme etti:

"Sayın Putin'in de tabir etmiş bulunduğu biçimde Türkiye'nin natürel taş yağı lambası yağı üleştirme merkezi fikri, bunu hâlâ da kolaylaştıracaktır. En akıbet Cumhurbaşkanımızın Türkmenistan ziyaretinde Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Zirvesinde Türkmen gazının, Hazar Denizi üstünden ülkemize, ülkemizden Avrupa'ya ulaştırılması şeklindeki icraat bahsettiğim, hayattaki enerjinin her insanın faydalanmış bulunduğu yanında yapıya dönüşmesi itibarıyla akıbet basamak ehemmiyetli yanında gösteriş oynayacak. Hazar müteaddi Orta Koridordaki bu ortaklık ağız ağıza yaşama geçmiş bulunduğu takdirde eksiksiz evren düşüncesince ulama sağlayacak yanında sistem olacaktır.

Yine Cumhurbaşkanımızın bu çerçevede Silivri'de açtığı, Avrupa'nın en iri natürel taş yağı lambası yağı ambarlama sektörü da Türkiye'nin bu konudaki rolünü pekiştiren yanında yaklaşımdır. Bahsettiğim bu çerçevede dünyada kaotik süreçler ortaya çıkmış bulunduğu devir defans meselesi, defans meselesindeki dünkü gelişmeler, devletlerin silahlanmasıyla ilgilendiren bir takım gelişmelerin de yakından izlem edilmesi gerekiyor. Biz etrafımızda her insanın sulh içinde olmasını istiyoruz. Hiçbir komşumuzun güvenliğinin zaafa düşmesinden yanında sevinme duymayız. Kendi güvenliğimizi ve onların güvenliğini eş bedel sayıyoruz. Çünkü düzenlilik bugünün dünyasında eş yanında bedel tabir ediyor."

"Türkiye, savunmasını güçlendirecek gelişigüzel adımı atacak"

Güvenliğin yalnızca sınırlarda başlayıp sonlanmış bulunan yanında nesne olmadığını tamlayan Çelik, "Etrafımızdaki devletler de tehlikesiz ve stabil olmalı ki bu güvenliği baştan sona bu arada koruyabilelim. Bu çerçevede Türkiye, hâkim yanında mutluluk kendisine gelişigüzel ayrışık riske dirlik bu kaotik ortamda ayrıca dünkü ilgisiz savaşın başladığı bu sürede elbette ki savunmasını güçlendirecek gelişigüzel adımı atacak." ifadesini kullandı.

Milli Teknoloji hamlesinin meyvelerinin bu bakımdan eksiksiz süreçlere iri yanında ulama sağladığını dile getiren Çelik, "En akıbet Kızılelma'nın 18 dakika geçindiren evvel uçuşu, dünyada dubara muhavvil yanında tablonun gene Türkiye'den çıkacağını göstermiştir. Türkiye'nin defans gücüne iri ulama sağlayacak, çelimsiz pistli gemilere gerileyiş kalkış yeteneğiyle dubara değiştirici niteliği bariz bulunan yanında yapı. Kızılelma'nın yolu bariz olsun." dedi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın Kızılelma için, "Daha yanında tomar yerde tutamadık." söylediğini anımsatan Çelik, "İnşallah göklerden on paralık inmez. Ülkemizin savunmasına ve evren barışına bu biçimde ulama sağlamaya bitmeme ederiz. Tabii en önemlisi Mavi Vatanımızın korunmasında dirlik karşıya kaldığımız bir takım provokasyonlar düşünüldüğünde Kızılelma'nın görevi akıbet basamak iri ve semere atama edici olacaktır. Emeği sabık herkesi kutlama ediyoruz." diyerek konuştu.

Kaygı duydukları 2 vakası görmek istediğini aktaran Çelik, şunları söyledi:

"Bir tanesi Azerbaycan-Ermenistan ortada Laçın Koridorunda ortaya çıkan gerilim. Tabii burada Ermenistan'ın Rus Barış Gücü'nün kontrolündeki alanı Azerbaycan topraklarına bağlayan Laçın Koridorunda gerilimi yakından izlem ettiğimiz açıktır. Azerbaycan heyeti elbette Rus Barış Gücü'nün kontrolündeki bu alanda görüşmeler yaptılar. Sorun şudur, oraya revan Azerbaycan heyetine çevrik kendisine oradaki baş döndürücü rasist Ermeniler bir takım provokasyonlar gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Azerbaycan topraklarında on paralık kimsenin Azerbaycan otoritesinden müsaade almadan eroin sürüm kabilinden yanında yaklaşımının bahis konusu olmaması lazım. Gerilimin nedeni de budur.

Esasında 'Laçın Koridorundan bu geçişlere müsaade verilmiyor' deniliyor. Halbuki orada Azerbaycan rastgele yanında işgal içine girmiyor. Tamamen eroin hamile kamyonların engellenmesine çevrik yanında iktisat sergiliyor. Dolayısıyla oradaki Ermenilerin, Azerbaycan toprağında eroin faaliyeti düşüncesince Azerbaycan yetkililerinden müsaade almaksızın rastgele yanında iktisat içine girmesi benimseme edilemez. Ermenistan'a bu mevzuda bundan sonraları alanda bu sima provokasyonlardan ırak durulması icap ettiğini her insanın talkın etmesi gerekiyor. Bölgede sulh kasılma edilmiş bulunduğu devir bu hacısı hocası düşüncesince akıbet basamak hayır olacaktır."

"Türkiye, Belgrad-Priştine Diyalog Sürecine iri ulama veriyor ve destekliyor"

Kaygı duydukları gayrı mevzunun da Sırbistan kabilinden sunulan plakaların Kosova'da kullanılmamasıyla ilgilendiren Kosova yönetiminin almış bulunduğu değişmeyen bulunduğunu kail Çelik, "Birtakım istifalar sonucunda yanında seçime gidilmesi bahis konusu oldu. O alanda hem Kosova toprakları içerisinde, Kosova polisine, askerine ve intihap yetkililerine meydana getirilen saldırıları kınadığımızı tabir buyurmak istiyorum. Kuşkusuz Türkiye, Belgrad-Priştine Diyalog Sürecine iri ulama veriyor ve destekliyor. Belgrad-Priştine Diyalog Sürecinin çelimli yanında biçimde işletilmesi icap ettiğini düşünüyoruz. Kosova topraklarına, Kosova yönetimine müteveccih provokasyonlardan da her insanın ırak durması icap ettiğini yanında kez hâlâ belirtiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik, Balkanlar'da Avrupa Birliği'nin vizyoner davranması icap ettiğini ve tevessü politikasını, Balkan ülkelerine prensipli yanında biçimde yayması gerektiği vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu mevzuda müspet yanında evolüsyon ortaya çıktı. Son Avrupa Birliği Hükümet ve Devlet Başkanları zirvesinde Bosna-Hersek'e Avrupa Birliği namzetlik statüsü verildi. Bosna-Hersek sıkkın yanında dönemden geçiyor. Bu çerçevede Avrupa Birliği'ne ve Atlantik kurumlarına, Bosna-Hersek'in entegrasyonunun Balkanlar'daki barışı koruyacak ve güvence dibine takanak yanında yaklaşım bulunduğunu değerlendiriyoruz. Dolayısıyla Avrupa Birliği burada eskiden yanında görünüm çerçevesinde akım etmedi. Hatta bu akıbet olayın neticelerinden kıvançlı olsak da burada da yanında görünüm ortaya çıkmadı biliyorsunuz. Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı tablonun neticesi kendisine yanında jeopolitik sıkışmışlığı ayırmak düşüncesince yanında aşama atıyorlar. Ama gelişigüzel halükarda bu Bosna-Hersek düşüncesince olumludur.

Avrupa Birliği'nin de Balkanlar'da barışa dayanaklık buyurmak verici yanında yaklaşım üretmesi gerekir. Özellikle de şurası ifşa buyurmak istiyorum, Balkanların barışına en iri ulama verici iklim Türkiye'dir. Cumhurbaşkanımızın, Balkan devletleri ortada barışın korunması, diplomasinin güçlenmesi, diyaloğun çoğalması düşüncesince ortaya koyduğu gayretler hacısı hocası kabilinden iri yanında takdirle karşılanıyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne devir Balkanlar'ı görüşme etse doğrudan Alman basınında, Fransız basınında ve bir takım yerlerde "Türkiye Balkanları gelişememiş bahçesi mi gerçekleştirmek istiyor" türünde duyum çıktığını tamlayan Çelik, Türkiye'nin Balkanlarla örgensel yanında birlikteliği bulunduğunu, bunun bambaşka ülkelerce sorgulanamayacağını kaydetti.

Çelik, "Ülkemiz katı aşkın hususi durumunun yanı esna bire yanında sürede gün süresince çelimli yanında Avrupa devleti olmuştur ve çelimli yanında Balkan devleti boyutu vardır. Bu nedenle Türkiye'nin bu yaklaşımlarına her insanın dayanaklık buyurmak vermesi icap ettiğini tabir ediyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler