USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik, depremde yıkılan Adana'daki binalarda araştırmalarda bulundu

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Adana'da şu anne denli 60'a yaklaşan dirilik kaybımız, 750 yöresinde yaralımız mevcut lakin çöküntü altında yurttaşlarımız bulunduğunu biliyoruz. Buralarda iri müşterek inceden inceye bilirkişi ekiplerimiz bu emek harcamaları gerçekleştiriyor."

AK Parti Sözcüsü Çelik, depremde yıkılan Adana'daki binalarda araştırmalarda bulundu
06-02-2023 20:08
Adana

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi Barış Manço Bulvarı'nda yıkılan binalarda araştırmalarda bulunmasının peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, şehirde çöküntü tahammül çalışmalarının sonuç adım dikkatli ve çelimli ortak halde bitmeme ettiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana'da depreme bağlı açıklamalarda bulunmuş oldu pic.twitter.com/RzEYLvLq5N

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) February 6, 2023

Tufanbeyli ilçesi engelleme Adana'da 10'a DOĞRU yapının çöktüğünü tamlayan Çelik, çöküntü altında vatandaşların bulunduğunu anlattı.

Çelik, halis muhlis bilirkişi ekiplerin iri ortak hassasiyetle çöküntü altındaki canları çıkarmaya çaba ettiğini dile getirerek şu halde bitmeme etti:

"İlk andan itibaren devletimizin halis muhlis olanakları halis muhlis kıyamet alanına bulunduğu bakımevi Adana'ya da atıf edildi. Sayın Cumhurbaşkanı'mız olayın bulunduğu saatlerden itibaren halis muhlis Türkiye'deki krizi şahsen yönetiyor. İlgili bakanlarımız illere dağıldılar. Her yerde elbette iri ortak afetle, hakkıyla iri ortak imtihanla erinç karşıyayız. Adana'da şu anne genişliğinde 60'a DOĞRU dirilik kaybımız, 750 yöresinde yaralımız mevcut ancak çöküntü altında yurttaşlarımız bulunduğunu biliyoruz. Buralarda iri ortak inceden inceye bilirkişi ekiplerimiz bu emek harcamaları gerçekleştiriyor. Tabii yurttaşlarımız muhik namına bu enkazların bulunduğu bölgeleri bırakma etmeyebiliyorlar. Fakat rastgele muhtelif hazırlık alınmıştır yurttaşlarımız için. Bu enkazlar boşaltılırken etrafındaki binaları da boşaltıyoruz. Kalmak talip yurttaşlarımız düşüncesince rastgele muhtelif olanak sağlanmıştır. Oteller, spor salonları, camiler açılmıştır. Yemek gereksinimi ve gayrı gereksinimler dair yegâne göz boncuğu geziyoruz, yıkılan binalarımızın bulunduğu yerleri. Herhangi ortak şekilde, şu anda ortak fire gözükmüyor ancak fire bulunduğu anda adına getirebilecek halde kapasitelerimiz hazır."

"Bütün çabamız çöküntü altındaki yurttaşlarımızın çıkarılması içindir"

Çelik, bilirkişi ekiplerin çalışmasına karışma edilmemesi icap ettiğinin altını çizerek, laflarına şu halde sürdürdü:

"Onlar muhtelif yöntemlerle çöküntü altındaki canları belirleme etmeye çalışıyorlar. Canlarımızı oradan çıkarmaya çalışıyorlar. Zaman devir 'Buraya şu taşıt da girseydi ve ya elan aşırı vinç gelseydi' bakımevi talepler oluyor. Elimizde rastgele muhtelif maşa edevat ve taşıt düşüncesince ziyadesiyle olanak ve yetenek var. Eğer gerekseme duyulursa bunları atıf edecek halde halis muhlis imkanlarımız mevcut ancak buradaki bilirkişi takımlar ne derse o halde idman gerekiyor. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, rastgele ortak halde kendileri enkaza karışma etmesinler. Muhakkak bilirkişi ekiplerin yönlendirmesine baksınlar. Hastanelerimizde ve gayrı yaralılarımızın tedavisi düşüncesince halis muhlis imkanlarımız ve altyapımız hazır. Devletimiz güçlüdür. Şu anda halis muhlis duamız, halis muhlis kaygımız, halis muhlis çabamız çöküntü altındaki yurttaşlarımızın çıkarılması içindir."

Cumhur İttifakı namına her insanın sahada bulunduğunu tamlayan Çelik, "Hem AK Parti Genel Merkezi hem Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, MYK ve MKYK üyeleri, milletvekillerimizi ait yerlere gönderdik. Hepimiz bu çalışmalarda üzerimize düşeni hazırlamaya çalışıyoruz. Cumhur İttifakı'nın teşkilatları sahadadır. Bütün arkadaşlarımız vatandaşlarımızla bu arada bu çalışmalara asistan olmaya çalışıyorlar. Hepimiz mahsus illere dağıldık. Her ilde bakanlarımız var. Cumhur İttifakı'ndan umumi başbuğ yardımcıları, milletvekilleri ve MKYK üyeleri, teşkilatlarımız var. Bu halde vilayetler paylaşılmış durumda. Elimizden mevrut gayreti gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

"Hiç kimesne enkaza kendiliğinden karışma etmesin"

Çelik, Türkiye'nin iri ortak imtihanla erinç karşıya bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu sınavı inşallah el birliği içerisinde, ortak el birliği içinde rastgele daim bu arada aşmaya çalışacağız. Enkazın çevresinde zat canlarını, sevdiklerini gözleyen yurttaşlarımız haklıdırlar. Onların üzüntülerini, kaygılarını göz boncuğu şeyle denetlemek muhtemel değil. Burada da şundan tehlikesiz olunsun ki ehliyetli sayıda ekip, ehliyetli sayıda eleman, ehliyetli sayıda araç, enkazlara karışma ediyor ancak görüldüğü bakımevi bu enkazların kaldırılması hem sayaç almaktadır aynı zamanda iri ortak inceden inceye bu yürütülüyor. Çünkü aşağıdaki canlara ortak dokunca kesmek için. Zaman devir belirleme edilemiyor, etrafta elbette aşırı ortak tomar canlı bulunduğu devir içeriyi dinlemede de sıkıntı yaşıyorlar."

Cep telefonu hatlarının çalışır edilmemesi icap ettiğini dile getiren Çelik, "Öte taraftan rastgele ortak halde o alanlarda gidiş geliş sıkışıklığı ortaya çıkarmamak gerekiyor. Gerçekten gidiş geliş sıkışıyor ve yapılacak müdahalelerde teessürat yaşanıyor." dedi.

Çelik, kontrol istirdat çalışmalarına dayanak düşüncesince ayrımlı illerden vatandaşların da geldiğini belirterek, "Hepsine müteşekkiriz ancak göz boncuğu kimesne enkaza kendiliğinden karışma etmesin. Bu toplumsal medyadaki muhtelif çöküntü altından ve muhtelif yerlerden mevrut ihbarlar değerlendiriliyor. WhatsApp'ta ve alışılagelen telefonlarda AFAD'ın suç duyurusu çizgileri var. Doğrudan valiliklerimize ve AFAD'a bildirilsin." diyerek konuştu.

Adana'da afetle savaş yönünde eksikliğin olmadığını vurgulayan Çelik, "Evlerinden mukassem yurttaşlarımızın kalması düşüncesince rastgele muhtelif olanak hazırlanmıştır. Bunlar dair kapasitemiz yüksektir. Ayrıca halis muhlis vatandaşlarımıza, Türkiye'nin rastgele yerindeki halis muhlis yurttaşlarımıza ellerindekini paylaşmak, bulundukları mekanları paylaşmak, insanımıza eş çıkacak dair gösterdikleri bu fedakârlık düşüncesince de teşekkürname ediyoruz. Allah milletimizi korusun, memleketimizi korusun. İnşallah bu sınavı da rastgele daim bu arada el birliğiyle aşacağız." ifadesini kullandı.

Ömer Çelik, elan sonraları yıkılan binalarda, çöküntü altında yakınlarının kurtarılmasını gözleyen vatandaşlarla görüştü, kontrol istirdat ekiplerinden de sonuç bir hale bağlı bilim aldı.

Çelik'e Adana Valisi Süleyman Elban da zevcelik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler