USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Bu işgali tümüyle reddediyoruz”

AK Parti Sözcüsü Çelik, Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin, "Bugün itibarı ile arsıulusal hukuku ağırbaşlı şekilde ihlal fail ve aşırı vahametli neticeleri olabilecek müşterek tabela ortaya çıktı. Bu işgali tümüyle reddediyoruz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik:
24-02-2022 20:21

AK Parti MKYK toplantısı hemen sonra mütekellim AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ağırlıklı ruzname maddesinin Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği atılım bulunduğunu tabir ederek, ”Maalesef tüm bu çabalara karşın çöküntü basamak kademe terfi etti anlam namına bugünkü atılım vaziyeti ortaya çıktı. Gelinen bekçi yayımcı ister 2. Dünya Savaşı, ister Soğuk Savaş hemen sonra katı aşırı gerilim olmuştu. Ama bu noktaya ulaşmamıştı. Bundan ahir evren düzeni açısından ehemmiyetli neticeleri olacaktır. Cumhurbaşkanımız hem Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile hem Rusya Devlet Başkanı Putin ile dip müşterek halde bu görüşmeleri sürdürdü. Görüşmelerin mihrak noktası Minsk anlaşması çerçevesinde diplomatik yolla bu probleminin çözülmesiydi. Hem Ukrayna hem Rusya ile en aracısız konuşabilen Cumhurbaşkanımızın bu çabaları hem Ukrayna hem Rusya kabilinden müspet karşılandı. Cumhurbaşkanımız olayın kökeninden itibaren Türkiye'nin ev sahipliği yapabileceğini kökeninden bu yana bu durumun barışla çözülebileceğini tabir etti. Cumhurbaşkanımızın Putin ile müşterek görüşmesi he düşüncelerini gizlemeden belirgin tabir etti. Sayın Putin de kişi boşluk açısından olayın detaylarını Cumhurbaşkanımızla paylaştı" diyerek konuştu.

Bugün sebebiyle arsıulusal hukuku ağırbaşlı halde ihlal fail vahametli neticeleri olabilecek müşterek tablonun ortaya çıktığını kail Çelik, "Bu işgali tümüyle reddediyoruz. Haksız ve hukuksuz müşterek eylemdir. İlk yeniden itibaren Ukrayna'nın politik birliğini ve arazi bütünlüğünü ilkelerimiz gereği çelimli müşterek halde savunacağımızı tabir ettik. Cumhurbaşkanımızın dü ifadesinin taraf yana görülmesinde kazanım vardır. Birincisini Ukrayna'nın arazi bütünlüğünü ve politik birliğini çelimli halde savunuyoruz. İkisinden de vazgeçmeyiz demişti Cumhurbaşkanımız. Burada müşterek umde çerçevesinde kimsenin agresif girişime yönelmemesi ile ilişik belirgin müşterek hâl ortaya koymuştu. Hiç kimsenin agresif müşterek girişime yönelmemesi ile ilişik gizlemeden müşterek davranış ortaya konulmuştu. Türkiye bu anlamda NATO ittifakındaki mükellefiyetini namına getirmekle baş başa kişi politik birikimi, Ukrayna ve Rusya ile ilişkileri çerçevesinde ibdai müşterek hâl oluşturmuştu. Gelinen noktada nahak hukuksuz saldırganlık ortaya çıkmıştır. Bu saldırganlığın neticelerini tümüyle reddettiğimizi tabir geçirmek istiyorum" diyerek konuştu.

Türkiye'nin müşterek NATO müttefiki namına müspet müşterek davranış sürdürdüğünü kail Çelik, ”Türkiye müşterek NATO müttefiki namına şimdiye derece müspet müşterek davranış sürdürdü. Bundan sonraları çelimli müşterek NATO üyesi namına da bu tutumunu sürdürecektir. Ukrayna'nın arazi bütünlüğünü çelimli müşterek halde savunmaya bitmeme edeceğiz. Rusya'nın da bu agresif tutumdan vazgeçmesi düşüncesince diplomatik ilişkileri sürdürmeye bitmeme edeceğiz. Kırım Tatar'ı kardeşlerimizin durumları, onların süresince bulundukları halle yakından ilgiliyiz Kırım kökeni milletvekilleriyle daima değinme halindeyiz" dedi.

“Ukrayna'daki vatandaşlarımızla DOĞRU müşterek değinme içindeyiz"

Ukrayna'daki yurttaşlar ile DOĞRU müşterek değinme süresince olunduğunu bildiren Çelik, “Ukrayna'daki vatandaşlarımızla DOĞRU müşterek değinme içindeyiz. Bu değinme çerçevesinde oradaki diplomatik misyonlarımız bitmeme ediyor. Bugün müşterek vatandaşımızın kusur yaklaşımı videoteyp namına yayıldı. Diplomatik misyonlarımızın fariza yerlerinden ayrıldığına yönelik. Diplomatik misyonlarımız görevinin başındadır. Oradaki eksiksiz mutluluk görevlilerimiz görevinin başındadır. Oradan boşanmak talip vatandaşlarımızla ilişik namına şu anda müşterek bilinçlilik yapılamıyor. Hava karaca ve kükremek bütünleme alternatifleri ilişkin asayiş ilişkin kaotik müşterek boyut var. Güvenlik açısından dört dörtlük müşterek emniyet verilemiyor. Güvenlik sağlandığında boşanmak talip yurttaşlarımız düşüncesince muktezi hazırlıklar yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

Avrupa Birliği'nin ayıplama teşkilatına döndüğünü, ayıplama üreten müşterek yaklaşımdan hemen sonra gidemediğini tabir fail Çelik, ”Türkiye'nin AB üyeliğinin Avrupa'ya neler katacağı ilişkin izahat yaptık. Avrupa'nın Türkiye'yle baş başa olmasının getireceği politik vizyondan mahrumiyeti belirgin halde görülmüş durumda” dedi.

"Ukrayna'nın politik donanması ve arazi bütünlüğünü çelimli müşterek halde savunmaya bitmeme edeceğiz”
Karadeniz'in güvenliğinin şümullü müşterek halde ele alındığını kaydeden Çelik, Türkiye'nin bu mevzuda oluşabilecek senaryolara gönül rahatlığı tedarikli bulunduğunu belirtti. Çelik, "Möntro Sözleşmesi'nin bu sima müşterek vaziyette Türkiye'nin kararları açısından eksiksiz senaryolar çalışılmıştır. Möntro Sözleşmesi ile ilişik önümüze geleceklerle ilişik hazırlıklar yapılmıştır. Şimdiye derece dört dörtlük namına namına getirilmiştir. Süreci izleme etmeye bitmeme edeceğiz. Bu huzursuzluğun bundan şimdi müşterek tomar müşterek noktaya gitmemesini istek ediyoruz. Gelişmeleri sezmek zordur. Toprak bütünlüğü ihlal edilmiş bulunduğu politik donanmasına müteveccih müşterek yıldırma bulunduğu düşüncesince Ukrayna'nın politik donanması ve arazi bütünlüğünü çelimli müşterek halde savunmaya bitmeme edeceğiz” dedi. "Yakın ilişkilerimiz bulunduğu Rusya'ya arsıulusal hukukun ağırbaşlı müşterek ihlali anlamına mevrut bu eylemden vazgeçilmesi icap ettiğini altını çizerek söylüyoruz“ diyen Çelik, "Türkiye açısından tüm bu gelişmelerin gerektirmiş olacağı siyasi, ekonomik, diplomatik, etkilerinin çelimli müşterek halde değerlendirildiğini, muhtelif senaryoların ele alındığını, Türkiye'nin artık kendisini etkileyecek muhtelif senaryolara gönül rahatlığı hazırlı bulunduğunu tabir geçirmek isterim. MKYK Toplantımızda Rusya Ukrayna krizi şümullü halde ele alınmıştır” diyerek konuştu.

"Türkiye'nin Afrika'daki varlığı tek ülkenin aleyhine değildir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyareti esnasında yaşamını kaybeden Hayrettin Eren'e yağmur dileyen Çelik, ”Cumhurbaşkanımızın DOĞRU sürede Afrika ziyareti olmuştu. Türkiye aşırı derinliğine zamandır müşterek boşluk açısı gerçekleştiriyordu. Afrika'ya. Artık Afrika açılımının Afrika-Türkiye ortaklığına döndüğünü söyleyebiliriz. Oraların kalkınması düşüncesince kulaklı kulaklı ilkesinin yaşama geçirilmesi düşüncesince çalışmalarımız sürüyor. ‘Türkiye Afrika'yı ele geçiriyor' Türkiye' Afrika'da beden gösterisi yapıyor denli karaca yaymaca anlamına doğacak çalışkanlık içerisine giriliyor. Türkiye'nin Afrika'daki varlığı tek ülkenin aleyhine değildir. Sadece Afrika halklarının ve Afrika Devletlerinin yararınadır. Sadece Afrika yararınadır. Türkiye'nin Afrika'daki ortaklığı, açılımı birlik çerçevesinde, sömürüden, doğu bilimci yaklaşımlardan ırak müşterek halde insanca iane temelinde, ekonomik, politik katılım insanı iane temelinde gerçekleşiyor” dedi. Sağlık çalışanlarına müteveccih saldırılara aksülamel yayınlayan Çelik, ”Şiddetin DOĞRU takip edeni olduklarını belirterek sinir bilimi uzmanı müşterek hekim arkadaşımıza meydana getirilen saldırıyı hızlı kınıyoruz. Hukuki süreçleri yakından izleme ediyoruz. Gözbebeğimiz bulunan keyif personellerinin yanlarında olduğumuzu rastgele devir tabir ediyoruz” diyerek konuştu.

İsrail'le normalleşme periyodunun kişi ritminde ilerlediğini tabir fail Çelik, İsrail Cumhurbaşkanının ziyareti düşüncesince hazırlıkların bitmeme ettiğini belirterek, "İki tarafın uygun bulunduğu konularda, diplomatik ilişkilere müteveccih dosyalar bu ziyarette şümullü müşterek halde ele alınacak. Türkiye'nin duruşu ayrımsız hassasiyetle bitmeme etmektedir. Türkiye'nin Filistin mevzusundaki duruşu, dü devletli hal mevzusundaki duruşu ayrımsız hassasiyetle bitmeme etmektedir. Burada şimdiye derece Filistin meselesinin çözümü ile ilişik eksiksiz hassasiyetlerimiz değiştirmeden koruduğumuzu tabir geçirmek isterim. Bu görüşme gerçekleşmesi çerçevesinde eksiksiz bu icraat şümullü müşterek halde yürütülüyor” dedi.

MKYK'da erke mevzularıyla ilişik vatandaşlardan mevrut taleplerin şümullü müşterek halde ele alındığını tabir fail Çelik, aut temasların enli şümullü halde değerlendirildiği müşterek bölümün de MKYK toplantısında ele alındığını bildirdi. Güvenlik Zirvesi'nde Rusya'ya müteveccih müşterek yaptırımın ele alınmadığını aktaran Çelik, ”Türkiye açısından Rusya ile dip ilişkilerimiz var. Ukrayna'nın arazi bütünlüğünü ve politik birliğini de çelimli müşterek halde savunuyoruz. Türkiye Ukrayna'nın politik bütünlüğü ve arazi bütünlüğünün sağlanması düşüncesince desteği verecektir. Bu çatışmaların nerede duracağı nereye derece ilerleyeceği DOĞRU halde izleme edilmelidir. Bu çatışmaların şimdi müşterek tomar büyümemesi Ukrayna'nın arazi bütünlüğü ve politik birliğinin sağlanması düşüncesince gerekenlerin yapılması. Montrö Sözleşmesi açısından Türkiye'nin bu vaziyette önüne gelebilecek eksiksiz senaryoları değerlendiren icraat Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı kabilinden şümullü halde yapıldı. Montrö sözleşmesi açısından Türkiye yayımcı ki bu vaziyette önüne doğacak eksiksiz senaryoları değerlendiriyor. Savaş yerinde savaşçı ülkelerin gemilerin gelişine Montrö hükümleri ilişkin geçmesine müsaade verilmemesi hükümleri var. Farklı bilgileri da var. Burada şu esastır Cumhurbaşkanımızın yeniden bu yana dediği burada barışın korunması huzursuzluğun olmaması. Montrö Sözleşmesini nesnel hükümleri belirgin müşterek halde uygulayacaktır" diyerek konuştu.

"Bunlar aut politikayı CHP kurultayı sanıyor"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına aksülamel yayınlayan Çelik, ”Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan Adana'dan, İstanbul'dan, İzmir'den Türkiye'nin eksiksiz zerrelerinden geçer. Bu ifadelerin simgesel anlamları oluyor. Bir çeşit karşılığı sıfır politik yemlik anlamına mevrut muhtelif bağlamlarını eskiden gördük. Yüce meclisin yetkisinin azaltıldığından bahsedenlerin demokratlık ilişkin müşterek dizge kurarken atfı büyük meclise yapması gerekirken bu halde indirgemeci müşterek yaklaşım öne sürmesidir. Bu halde indirgemeci yaklaşımın müşterek parçayı alıp onunla demokrasiyi özdeşleştirmenin on paralık de güzel sıfır istismara gizlemeden neticeleri bulunduğunu gördük. Coğrafi adlandırma yapacaksınız bu rastgele zümreden meri not ancak demokratik müşterek gönderme yapacaksanız bu meclisten geçer. Cumhurbaşkanımızın BAE ziyaretinde ağırbaşlı ifadeler kullandıklarını gördük. Dış politikanın doğasına özelliğine müteallik en esas yaklaşımlardan mahrum müşterek halde bu çabaları geliştiriyorlar. CHP umumi reis bey yardımcısı Türkiye'nin kişi tezlerinden vazgeçip Yunanistan'ın tezlerini bildirme etmesini öneriyor. Bunlar aut politikayı CHP kurultayı sanıyor. CHP kurultayının içerisindeki muhtelif sitillerin aut politikada muteber olacağını sanıyorlar" dedi.

Hülya Keklik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler