USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti, kripto mülk uzmanlarını dinledi

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kripto dünyalık dair bilirkişi isimlerle, Meclis'te birlikte araya geldi.

AK Parti, kripto mülk uzmanlarını dinledi
29-12-2021 23:43
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş derinti çıkışında meydana getirdiği açıklamada, "Bugün 13 casus geldi. Platformdan 6-7 arkadaşımız katıldı. Türkiye'nin ayrışık yerlerinden Şırnak, Gaziantep, İstanbul, İzmir'den, ayrışık bölgelerden bu mevzuyla hem direkt ilgilendiren bununla beraber bu piyasalarda artırım gayeli 'cüzdan sahibi' diyebileceğimiz insanlardan da oluşan müşterek alt kurul yahut müşterek ekip, ortam oluşturduk." diyerek konuştu.

İlgili bakanlıklardan da mevzuyla ilgilendiren uran personelin gelmesini istediklerini özetleyen Elitaş, bundan dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Mali Suçları Araştırma Kuruluna (MASAK) teşekkürname etti.

Bu kurumların temsilcilerinin, toplantıya eklenmiş bulunan platformun katılımcılarının görüşlerini dinlediğini aktaran Elitaş, hukuk taslağına yardım sağlayacak talim görevlilerinin de görüşmede bulunduğunu söyledi.

"Sanal envestisman aracı" diyerek ortaya konulan, dünyada aşırı çabuk müşterek evolüsyon ortaya çıktığına ayraç fail Elitaş, bu gelişmelere ayrışık devletlerin fut uydurmaya hız ettiğini, 7, 8 ülkenin kanuncu organizasyon gerçekleştirdiğini anlattı.

"Ortak kanaatimiz; müşterek an evvela yasanın çıkarılması"

Platform üyelerinden aldıkları eş kanaati aktaran Elitaş, "Bir an evvela kripto varlıklarla ilgilendiren düzenlemenin yapılmasını, bu meydana getirilen düzenlemenin işin felsefesini engelleyecek biçimde manialar oluşturmaması dair müşterek kanaatimiz, zait meydana getirilen mevzuatın henüz açık müşterek biçimde olup, sekunder mevzuatlarla mevzunun düzenlenmesi dair eş müşterek kanaatimiz görünen oldu." dedi.

Dijital dünyada değiş hızına fut uydurmanın muhtemel olmadığının altını çizen Elitaş, şöyleki bitmeme etti:

"Net müşterek biçimde bap düzenlenmesinin 1 vakit yahut 6 ay sonraları fire kaldığını görebiliyoruz. Ortak kanaatimiz; müşterek an evvela yasanın çıkarılması, meslek önündeki engellerin kaldırılması, aut alemde ortaya çıkabilecek, düzenlemenin olmadığı ülkelerdeki yatırımcıların da bu mevzuda ara bulucu olabilecek insanların de Türkiye'de faaliyetlerine bitmeme etmeleri dair yarayışlı olacağı konusunu gündeme getirmiş oldular.

Bu, geçmiş toplantı. Taslak sağlıklı üstündeki meydana getirilen işi formalist arkadaşlarımız da dinlediler. TBMM'ye, AK Parti Grup Başkanlığına ya bağlanmış şekilde ya içtimai iletişim araçları aracılığıyla ve ya benzeyen aracılığıyla gönderdikleri takdirde, onların da görüşleri dikkate alınacaktır."

Elitaş, müşterek yandan milletvekilleri müşterek yandan da mevzunun paydaşlarıyla eskiz dair düşünüm alışverişi yaptıklarını vurgulayarak, AK Parti Grubu şekilde gene milletvekilleriyle de müşterek araya gelip yorum yapacaklarını bildirdi. Elitaş, mevzuatı bilen, bu mevzuda bilgelik sahibi Cumhur İttifakı milletvekillerinin de olduğunu, onların da yardım sağlayacağını tabir etti.

"Bir sağlıklı hazırlanması henüz ahir etaplarda olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, açıklamalarının peşi esna gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Düzenlemenin ne ayda yasalaşacağı dair müşterek obje söylemelerinin akilane olamayacağını kaydeden Elitaş, "Parlamentoda şu gün diyerek müşterek obje özgülemek bahis konusu olmaz." dedi.

Bugün bürokrasinin çıkarlarını aşırı açık anladığını dile getiren Elitaş, şöyleki bitmeme etti:

"Bu manada uran emek vermeyi mebus şekilde yapabilmemiz muhtemel değil. Teknik çalışmayı, zaman aramızda mevcut 9 arkadaşımız yapacak. O emek özgülemek esnasında, tığ ilgilendiren paydaşları çağırıp, anayasa teklifinde öneri sahibi bulunan arkadaşımızın, bürokrasiyle dirlik karşıya gelip, onların gelecek sürdüğü endişeleri 'niye' diyerek bürokrasiye sorup, onların da cevapladıkları, endişelerin giderildiği, eş müşterek noktada buluşulmaya etkin müşterek sağlıklı hazırlanması henüz ahir etaplarda olacak. Temel müşterek hukuk halinde, ayrıntılı müşterek bap metni değil, talimatname kabil müşterek bap metni değil, tanım edici müşterek bap metni, yönetmeliklerle düzeltilebilecek, değişimlere fut uydurabilecek müşterek sağlıklı hazırlamayı planlıyoruz." bilgisini verdi.

"Geniş tanımlama olması gerektiği kanaatini oluşturduk"

Kripto varlıkların, bugünkü görülenlerle tanımlanmaya kalkıldığı takdirde erte acemi çıkan şeylerle ilgilendiren hastalıkların ortaya çıkabileceğine ayraç fail Elitaş, NFT ve mevhum yer alıntı satımını kip gösterdi.

Elitaş, "Biz bu kripto varlığı namüsait müşterek çerçevede değiş ara bulucu yahut deneyim envestisman ara bulucu diyerek ortaya koyduğumuz takdirde namüsait müşterek şümul ortaya çıkabilir. Sanal alemde ortaya çıkan yer alıntı satımları, NFT dediğimiz derlem ara bulucu olabilecek unsurların da bu alemde müşterek regülatör meslek içerisine girmesi düşüncesince bu açıdan degaje tanımlama olması gerektiği kanaatini oluşturduk." değerlendirmesinde bulundu.

Katılımcıların namına verdiği bilgiye göre, 22 milyon yöresinde blockchain bulunduğunu özetleyen Elitaş, bunun bildikleri imalattan değişik müşterek imalat türü bulunduğunu söyledi.

"Bir mevhibe olması gerektiği kanaatindeler." diyen Elitaş, kesinlikle olacağıyla ilgilendiren hayattaki örneklerin verildiğini anlattı.

Bu emek özgülemek içinde sistemin kesinlikle şen yürüyeceği konusunu değerlendirdiklerini bildiren Elitaş, "İyi müşterek obje yapalım, derken, mevhum aleme girişi korkutup, ortadan kaldırabilir miyiz?' düşüncelerini münakaşaya çalıştık. Vergiyle ilgilendiren de, müşterek bölüm ihvan tabir etmeye çalıştılar. Verginin olması gerektiği kanaatleri oluştu. O verginin kesinlikle alınabileceği, kesinlikle strateji edileceği konusu Hazine ve Maliye Bakanlığının ve öteki strateji edebilecek arkadaşların işi ortada gözüküyor." ifadesini kullandı.

Taslakla ilgilendiren "Yurt dışı piyasalara antre çıkışı engelliyor mu?" diyerek müşterek endişenin olduğuna ayraç fail Elitaş, "İlgili kurumun tanımladığı borsa diyerek yahut kertik maruz insanların haricinde bazıları alıntı satım meydana getirdiği takdirde kanuncu korumanın dışına çıkacak endişesi var. Biz onu söylemeye çalıştık. Onlar da az buçuk henüz inceledikten sonraları bizimle ayrımsız kanaatte olduklarını düşüneceklerdir. Birkaç mevzuda itirazları, çekinceleri vardı fakat amaçlarımız aynı." dedi.

Elitaş, bu sektörün kontrolsüzlüğü halinde, kıygın müşterilerini ortaya çıkarabilecek ortamın aşırı elverişli olduğunu, bundan dolayı kanuncu organizasyon gerektiği kanaatinin bulunduğunu anlattı.

Kripto mal borsası Thodex'i kip yayınlayan Elitaş, "Bunun müşterek denetime yayımcı olması dair hepsi hemfikir." dedi.

Şu anda şişman çapta kıygın görülmediğini tabir fail Elitaş, biçimsiz niyetlilerin tüketicilere girip, sıfır varlığı "sanal müşterek varlık" diyerek satıp, birilerini aşırı şişman biçimde söğüşleme imkanlarının olabildiği endişesi taşıdıklarını söyledi.

Bir yaptırım olması gerektiğini, dolandırıcılığın cezasının mahsus bulunduğunu vurgulayan Elitaş, yaptırım uygulanması düşüncesince de müşterek kanuncu düzenlemeye gerekseme olduğunun altını çizdi.

Borsa İstanbul'da kesinlikle müşterek yönlendirme yapılıyorsa burada da yapılabileceğine fakat Borsa İstanbul'a girebilmenin ayrışık kuralları ve koşulları olduğuna dikkati çekici Elitaş, "Hızlı müşterek organizasyon yapılması gerektiği kanaatinizdeyiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, kripto mal dair bilirkişi adların yanında Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, BDDK, MASAK kabil kurumlardan yetkililer de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler