USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal'dan, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile eylem devamlı ortak dizge içinde 'adaylık, öğretmenlik, bilirkişi muallimlik ve başöğretmenlik' hakları, görevleri ve sorumluluklarını netleştirdiklerini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal'dan, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi açıklaması
30-12-2021 14:19
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, teklifin evvela imza sahibi AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ile Meclis'te düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi hakkında bilim verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müjdesini verdiği ve akıbet Milli Eğitim Şurası'nda açıklamış olduğu öğretmenler düşüncesince hazırlanmakta bulunan ve uzun uzun birlikte süredir gündemde bulunan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'ni erte sabahleyin TBMM'ye sunacaklarını bildiren Ünal, TBMM'nin 3 günce tatile girmesinden çevre teklifin dakika imzaya açıldığını anlattı.

AK Parti'nin 19 yılda ilkin ulusal eğitimde baş döndürücü iri devrimler gerçekleştirdiğini kaydeden Ünal, 2002 senesinde 7,4 bilyon teklik bulunan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin, 2022 senesinde 274 bilyon teklik neredeyse birlikte devasa rakama ulaştığına ayraç etti. Ünal, iktidarlarında, Cumhuriyet tarihinde tayin edilen sarıklı sayısından katbekat birlikte tomar tayin yaptıklarına dikkati çekerek, "Şimdi de Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çıkararak Türk ulusal terbiye sisteminde ehemmiyetli birlikte etap atıyoruz. TBMM, öğretmenlerimize gönül rahatlığı bu iri sorumluluğunu hesabına getiriyor." sanarak konuştu.

Mahir Ünal, teklifle öğretmenliği birlikte kariyer mesleği durumuna getirdiklerini, böylecene hareket sabahleyin akşam birlikte düzenek içinde "adaylık, öğretmenlik, bilirkişi muallimlik ve başöğretmenlik" hakları, görevleri ve sorumluluklarının netleştirildiğini belirtti.

"Sözleşmeli öğretmenlerin kişi haklarında ehemmiyetli iyileştirmeler gerçekleştiriyoruz"

AK Parti'li Ünal, düzenlemenin yasalaşmasıyla öğretmenlikte namzetlik tahammül sınavının bundan sonradan yapılmayacağını, bunun hesabına öğretmenlerin mesleksel gelişmeleri temelinde birlikte izlence uygulayarak adaylara dayanaklık etmek olacaklarını dile getirerek, öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerden, eğitimlerini başarıyla tamamlayıp yapılacak sınavda değerli olanlara "uzman öğretmenlik" unvanı verileceğini kaydetti. Ünal, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hem birlikte aşama alacaklar bununla beraber maaşlarında 1000 teklik çoğalma olacak. Yüksek lisans yapmış olanlar ise sınavdan affedilmiş tutulacaklar. 10 salname bilirkişi öğretmenler ise başöğretmenlikle ilişik eğitimlerini tamamlayıp sınavda değerli oldukları takdirde başmuallim olacaklar ve arttırma birlikte aşama alacaklar, toplamda 2 bin teklik maaşlarında çoğalma olacak. Uzman öğretmenlikten 1000, başöğretmenlikten 1000 teklik edinmek neredeyse maaşlarında 2 bin teklik çoğalma olacak. Doktora yapmış öğretmenlerimiz de başmuallim sınavından affedilmiş tutulacaklar. Böylece birlikte taraftan öğretmenlerimize kariyer basamaklarında feyiz olanağı sunarken, birlikte taraftan da lisansüstü terbiye düşüncesince isteklendirme oluşturacak."

Birinci derecede öğretmenlerin ek göstergelerini elan evvela lakırtı verdikleri neredeyse 3000'den 3600'e çıkaracaklarını da bildiren Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da anlatım etmiş olduğu neredeyse kontratlı öğretmenlerin de 3 fazlalık 1 zorunlu işlev dış kişi haklarında ehemmiyetli iyileştirilmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Teklifin hep 12 maddeden oluştuğunu Ünal, öğretmenlere müteveccih 3600 ek göstergenin de bu teklifte toprak aldığını kaydetti. Söz konusu düzenlemenin meriyet tarihinin değişik olacağını özetleyen Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının öteki dizge gruplarına müteveccih 3600 ek amblem emek vermesi yürüttüğünü anımsattı. Ünal, "Çalışma Bakanlığımızın öteki mesleklerle ilişik 3600 ek amblem çalışmalarını 2022 senesinde tamamlanmasını bekliyoruz. O sebepten bu maddenin yürürlüğünü 15 Ocak 2023 evveliyatına bırakıyoruz. 2023 yılı bütçe görüşmelerinin sonuna bırakıyoruz." sanarak konuştu.

"Sayın Özel'e, Kayıp Aydınlanma ve Thomas Bauer'in kitaplarını öneriyorum"

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, basın personellerinin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, muallimlik mesleğine karşıt hallerde uygulanacak cezai müeyyidelere bağlı hükümlerin teklifte toprak alıp almadığını sorması üstünde Ünal, bu müeyyidelerin ilişik kanunlarda toprak almış olduğu düşüncesince teklifte baştan toprak verilmediğini anlatım etti.

Ünal, apayrı birlikte istifham üstünde "Bugün imzalar tamamlanıp Cumhurbaşkanımızın anlatım etmiş olduğu neredeyse erte sabahleyin TBMM'ye sunulacak." dedi.

Kariyerine uyarınca ödenecek tutarlara bağlı birlikte suali yanıtlarken de Ünal, bahis konusu tutarların fen mevzular olduğunu, öteki ahkâm neredeyse ilişik komisyonda ve elan sonradan TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kanunlaşacağını kaydetti.

Mahir Ünal, apayrı birlikte istifham üzerine, düzenlemenin hususi sektörde etkin öğretmenleri kapsamadığını belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, CHP Grup Başkanvekili hür Özel'in "Diyanet İşleri Başkanlığı"na müteveccih laflarını değerlendirmesinin istenmesi üstünde şu cevabı verdi:

"Sayın hür Özel'e, Kayıp Aydınlanma ve Thomas Bauer'in kitaplarını öneriyorum. Maalesef Türkiye'de İslam ile ilişik birlikte 'Ortaçağ karanlığı' safsatası var. Hem bizim kültürümüz, tarihimiz, inancımız düşüncesince bununla beraber öz kültürünü, tarihini, inancını 'ortaçağ karanlığı' neredeyse birlikte ifadeyle nitelendirmesi akıbet aşama incitici. Bu mevzuda herhalde birlikte kusur dileyecek ve laflarını aydınlatma edecektir, sanarak düşünüyorum."

Başka birlikte gazetecinin sorusuna yanıt Ünal, "Orta asır karanlığı ile mesnet ara bulucu ortada elbette birlikte kelep kurdunuz?" sorusunu yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler