USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: Bu toprakların ruhunu ecdadımız nesir etti

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in antagonist işgalinden kurtuluşunun 100. sene dönümü kutlamalarında kullandığı ifadelere tepkime gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: Bu toprakların ruhunu ecdadımız nesir etti
12-09-2022 04:01
Kayseri

Ünal, Kayseri Ali Dağı 360 Mesire Alanında planlı Kahramanmaraşlılar Festivali'nde icra ettiği konuşmada, bin senedir bu topraklarda Selçukluyla, Osmanlıyla, Kurtuluş Savaşıyla kurulan canlı Cumhuriyet'e yaslanarak konuşmanın öz itimatı süresince olduklarını söyledi.

Uzunca süredir Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Mavi Vatan savaşı verdiğini anımsatan Ünal, Ege'de Yunanistan'ın 100'ün üstünde NATO angajman kuralına uyarınca düşmancasına cereyan adına vasıflandırılan hareketlerine verilen kalındığını belirtti.

Ünal, Ege Denizi’nde ortak gemiye geçmiş rahatsızlık ateşi açıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Şimdi bunu nite anlatıyorum. Şimdi İzmir'in kurtuluşunu kutlarken ne beklersiniz. Bir Türkiye Cumhuriyeti şehremaneti başkanının, ortak büyükşehir şehremaneti başkanının şu duyguyla cereyan etmesini beklersiniz. Mavi Vatan'ın mücadelesini verici ortak Türkiye var, Doğu Akdeniz'de haklarını koruyucu ortak Türkiye var, öteki yandan NATO'nun angajman kurallarını ihlal eden, düşmancasına cereyan bünyesinde bulunan ortak Yunanistan var, rahatsızlık ateşi açan ortak Yunanistan var. Orada ortak şehremaneti başkanının, Kurtuluş Savaşı'nda bu mücadelenin önderliğini yapmış Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ile ve Atatürk'ün nutkunu okumakla övünen ortak şehremaneti başkanının kükremesini beklersiniz değil mi? Yunan'a üzerine 'haddini bil' demesini beklersiniz değil mi? Ama ne oldu? Yunan'a 'haddini bil' demesini beklediğiniz şehremaneti reisi kalktı, ecdadımıza gönül uzattı."

Şair Sezai Karakoç'un "Masal" diyerek ortak şiiri bulunduğunu aktaran Ünal, şiirin Doğu'da canlı ortak babanın eksiksiz çocuklarını biricik on paralık Batı'ya göndermesini ve onların kaybolmasını anlattığını dile getirdi.

Yedinci çocuğun Batılılara "Sizin biricik ortak numaranız var, o da insanı değiştirmek, ego değişmeyeceğim, benim kemiklerim kül olsa da ruhum değişmeyecektir" söylediğini aktaran Ünal, "İşte tığ Doğu'daki babanın yedinci çocuğuyuz kardeşlerim, tığ değişmeyi onama etmiyoruz. Biz bu topraklarda bin yıldan buyana kimliğimizi, karakterimizi, ruhumuzu koruyoruz zira tığ biliyoruz ki bu toprakların ruhunu ecdadımız düz yazı etti. Kayseri dediğinizde Alaeddin Keykubat'ı unutursanız, Alaeddin Keykubat'ın burayı gergef gergef işlediğini unutursanız, o ruhu unutursanız, Mimar Sinan'ı unutursanız, karakterinizi ve kimliğini unutursanız, Selçuklu'yu, Osmanlı'yı unutursanız, bu toprakların ruhunu unutursunuz." ifadelerini kullandı.

Ünal, Anadolu'yu ortak adamlık adası biçimine getiren, bu toprakları merhametin kalbi biçimine getiren ecdadı katiyen unutmayacaklarını vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

"Biz çocuklarımıza ortak kalıt bırakacağız. Bizim çocuklarımıza bırakacağımız miras, yollar, binalar, köprüler, hastaneler değil. Bunları yaptık, yapmaktayız ama tığ o okullarda okuyan evlatların şayet ruhunu, kimliğini, karakterini, bu topraklara bulunan sadakatini koruyamazsak görevimizi adına getirmemişiz demektir. Bakıyoruz da birilerine... Biden'dan imdat umanlar, Avrupa'ya Türkiye'yi yakınma edenler, Doğu Akdeniz'de Yunanistan düşmancasına hareketler içerisindeyken Yunanistan'a biricik sözcük buyurmak adına ecdada küfredenler, ahacık bunları gördüğümüz devir bizim zorumuza gidiyor. Diyoruz ki hâlâ baş döndürücü bu toprakların ruhuna cemaat çıkmamız gerek, evlatlarımızın bilincini, karakterini ve ki bulunduğunu hâlâ baş döndürücü anlatmamız gerekiyor zira tığ bu topraklarda değişmeyeceğiz. Bu topraklarda hâlâ binlerce sene bu ruhla, bu imanla yaşayacağız. Medeniyet iddiamızı, kavgamızı, davamızı, inancımızı Allah'ın izniyle nesillerimize aktararak bu topraklarda varlığımızı sürdüreceğiz."

Bu ülkenin 70 salname problemlerini çözen iradenin bugünün problemlerini da çözeceğinin altını çizen Ünal, "Yeter ki karamsarlığa kapılmayalım, umutsuzluğa düşmeyelim. Biz nerelerden geçtik, geldik. Pandemiden, savaştan, toptan daralmadan meydana gelen sorunları da milletimizle bu arada aşacağız. Asla birilerinin bu ülkenin öz güvenine saldırarak kurmak istedikleri karamsarlığa düşmek yok." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler