USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç: Gündemimizde aşırı ehemmiyetli kanuni tensikat olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, 27. çevrim akıbet teşri yılının az buçuk hâlâ koyu geçeceğini, gündemde baş döndürücü ehemmiyetli kanuncu tensikat bulunduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç: Gündemimizde aşırı ehemmiyetli kanuni tensikat olacak
24-09-2022 13:01
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, 1 Ekim Cumartesi haset başlamış olacak 27. Dönem 6. Yasama Yılı öncesi, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Seçimlerden ilkin sonuç teşri yılına girileceğini hatırlatan Tunç, TBMM'nin 6. teşri yılı ile yanında öge imza atacağını Meclis tarihinde yanında fasıl ortamında ön defa 6. teşri yılına girileceğini bildirdi.

Kısa devam eden teşri yıllarında çamaşır azgını küsurat kanunlara, çorak teşri çalışmalarına tanık olunduğunu tamlayan Tunç, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde istikrarın TBMM'ye de kuşkusuz yansıdığını, 6. teşri yılına derece uzayan yanında zamanın tanığı kendisine görmüş oluyoruz." dedi.

Yeni teşri yılında, vatandaşların beklediği kanuncu düzenlemeleri yaşama geçirmeyi sürdüreceklerini dile getiren Tunç, "27. zamanın sonuç teşri yılı az buçuk şimdi koyu geçecek kabilinden görünüyor zira gündemimizde baş döndürücü ehemmiyetli kanuncu tensikat olacak." niteleyerek konuştu.

Tunç, Genel Kurul gündeminde "sosyal iletişim araçları düzenlemesi" kendisine bildik Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Kamu Denetçiliği Kurumunun 2021 yılı tutanağı ile arsıulusal sözleşmelerin akıllıca olmasına müteallik 42 anayasa teklifinin bulunduğunu tabir etti.

Milyonlarca yurttaşı ilişik düzenlemeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar kabilinden kamuoyuyla paylaşılan ve kanuncu organizasyon müstelzim konuların da Meclisin gündemine geleceğini bildiren Tunç, Kredi Yurtlar Kurumuna borcu bulunan gençlerin borçlarının faizlerinin silinmesine müteveccih düzenlemenin bunlardan birisi bulunduğunu söyledi. Tunç, 3 milyon gencin faydalanacağı organizasyon ile devletin tahminî 26 bilyon liradan vazgeçeceğine dikkati çekti.

Vatandaşların yanında kısmının yürütme kovuşturmasına uğramasına minval açan 2 bin teklik ve altındaki borçlarının likidasyon edileceğini özetleyen Tunç, "Abonelik sözleşmesinden meydana gelen 2 bin liraya derece bulunan yürütme ile dünya malı hile şirketlerine eski bulunan borçların büyüklük kabilinden karşılanması yalan konusu. Burada 6 milyon yürütme dosyası bulunuyor. 6 milyon yürütme dosyasındaki tahminî 30 bilyon teklik büyüklük kabilinden yüklenilecek. Bu manada ters gelirli yurttaşlarımız düşüncesince ehemmiyetli yanında düzenlemeyi Meclis gelecek günlerde gündemine alacak." bilgisini paylaştı.

7. Yargı Paketi'nde arazi takanak düzenlemeler

27. devirde toplamda 6 kaymakamlık paketinin yaşama geçirildiğini anımsatan Tunç, hazırlıkları devam eden 7. Yargı Paketi'nde, yargıyı hızlandıracak, hak sistemini şimdi çelimli bir vaziyete getirecek, vatandaşların adalete itimatını sağlayacak ve uygulamadan meydana gelen eksiklikleri giderecek ehemmiyetli düzenlemelerin arazi aldığını söyledi.

Tunç, İnsan Hakları Eylem Planı'nda vadedilen ve dü salname müddette yaşama geçirilecek ehemmiyetli konuların 7. Yargı Paketi'nde arazi alacağını, icar uyuşmazlıklarında mecburi arabuluculuk sistemini getirecek düzenlemenin yaşama geçirileceğini kaydetti.

Adalet Bakanlığının, rastgele yanında türel uyuşmazlıkta, sorun sürecinde, sorun ve avukat giderlerini "Hukuki Himaye Sigortası" kapsamına takanak eskiz üstünde akademisyenlerle düzentileme yürüttüğünü aktaran Tunç, bu düzenlemenin kaymakamlık paketine gireceğini bildirdi.

"EYT düzenlemesi senenin sonuna doğru"

Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıklamış olduğu emeklilikte hoşnutluk takılanlara müteveccih düzenlemenin de sene sonuna akıllıcasına Meclisin gündemine istikbaline dikkati çekti.

2023 yılı bütçesinin, 17 Ekim'de Meclis Başkanlığına sunulacağını dile getiren Tunç, bütçenin, Plan ve Bütçe Komisyonunun arkası sıra Genel Kurulda görüşüleceğini anımsattı.

Yoğun yanında teşri sürecine girileceğini tamlayan Tunç, vatandaşların beklediği ehemmiyetli kanuncu düzenlemelerin parlamentodan çabuk ve seviyeli yanında teşri süreci ile yaşama geçirilmesi temennisinde bulundu.

Ekonomiye bağlı anayasa teklifi hazırlığı

Ekonomiyle ait ehemmiyetli kanuncu düzenlemelerin yaşama geçirildiğini kail Tunç, AK Parti TBMM Grubu, ait milletvekilleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının, DOĞRU devirde Meclise sunulması muhtemel iktisat paketi ile ait emek harcamaları sürdürdüğünü bildirdi.

Söz konusu anayasa teklifi ile vatandaşların alıntı enerjisini ve üretimi şimdi da artıracak düzenlemelerin yaşama geçirileceğini tabir fail Tunç, "Yeni politikamız yatırım, üretim, istihdam ve ihracat. Bu politikaya akıllıca gerekseme mahsus kanuncu düzenlemeleri naturel gerçekleştireceğiz. İnşallah bu paket bütçe görüşmelerinden ilkin Meclisin gündemine gelecek." dedi.

Kovid-19 salgını, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın arkası sıra başta Avrupa'yı içten etkileyen erke krizinin ortaya çıktığına yer veren Tunç, "Türkiye'de hakeza yanında başağrısı yok. Enerji fiyatlarının yüksekliği dolayısıyla vatandaşlarımızı korumaya müteveccih tedbirleri bugüne derece aldık. Elektrik, naturel safi gürültü yağı lambası faturalarının yüzdelik 80'ine yakını devletimiz kabilinden desteklenmiş ediliyor. Bu destek sunar sürecek. Bu destek sunar noktasında kanuncu organizasyon boşaltmak gerekiyorsa bunu da korkmadan çıkarırız." mesajını verdi.

"Temiz dil" temennisi

TBMM'nin, demokrasinin kalbi, ulusal iradenin tecelligahı bulunduğunu vurgulayan Tunç, milletvekillerinin teşri sürecine katılmasının önemine ayraç etti. TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler esnasında tartışmaların devir kurnaz istenmeyen noktalara akıllıcasına gidebildiğini hatırlatan Tunç, şunları kaydetti:

"Seçimlere akıllıcasına giderken naturel siyasal hava yuvarı de yoğunlaşacak. Bu manada dileğimiz şimdi bembeyaz yanında dille, şimdi düzeyli, teşri standardını şimdi da artıracak yanında ağız dalaşı kuru ile kanuncu düzenlemeleri daim beraberce yaşama geçirmek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler