USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Yeni teşri yılı müşterek düzeltme yılı olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, 'Şu anda alçalma yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun siyasal ittifaklarının hazırlamaya çalışmış olduğu müşterek tane müşterek bilinçlilik vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır.' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Yeni teşri yılı müşterek düzeltme yılı olacak
29-09-2021 16:29
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Mecliste düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, toy sima koronavirüs (Kovid-19) salgını ilkin peyda buyurmak üzere, coşkunluk ve su taşkını felaketleriyle uğraş ederken muhalefetin daim yalanlarla milletin gündemini çalışır ettiğini, buna karşın devlet-millet dayanışmasının en iyi halde ortaya konulduğunu söyledi.

Muhalefetin, hükûmetin değerli mücadelesine röfle düşürme çalışmalarının, toplumda ve zat tabanlarında yanıt bulmadığını tamlayan Özkan, "Orman yangınlarında; THK'nin çalışmayan uçaklarını, 'Yanan ormanlar imara açılacak.' iftiralarını ortaya atarak mücadeleyi sulandırmışlardır. Sel felaketinde; 'HES patladı, engelleme edilmedi.' yalanlarıyla kışkırtı oluşturdukları güneş yüzüne çıkmıştır. Musluk açmayı, esas atmama törenlerini, gömütlük bidonunu işlev sanan ve kendilerine millete işlev buyurmak hesabına tatili yakıştıranlara yanıt düzeltme ve envestisman seferberliğimiz yaz ayında da sürmüştür" diyerek konuştu.

"Yeni teşri yılı ortak düzeltme yılı olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, toy teşri yılının, ortak düzeltme yılı olacağını dile getirerek, "Yasamada toy reformlarla milletimizi dünyayla rekabette baş döndürücü henüz ileriye taşıyacak ortak zamanın arifesinde olduğumuzu ve bugüne denli sürdürdüğümüz anayasal ve kanuni düzeltme dönemini inşallah 2021 ve 2022 teşri çağında de bitmeme ettireceğimizi milletimize ulaştırmak isteriz." dedi.

İlk adına Vergi Usul Kanunu Teklifi'nin TBMM'de görüşülmeye başlanacağını bildiren Özkan, "Teklife göre; girintisiz çıkıntısız usulde vergilendirilen ticari çıkar mükelleflerinin kazançları, sağlık vergisinden ayrıklık tutulacak. Sosyal iletişim araçları üstünden elde edilmiş gelirler mahsus ücrete denli ayrıklık kapsamına alınacak. Tarımsal terviç ödemeleri sağlık vergisinden ayrıklık edilecek. Son eğreti vergilendirme devri kaldırılacak. Yıllık sağlık vergisi beyannamesi tevdi ve vergilerin ifa süresi ortak ay öne çekilecek." bilgisini paylaştı.

Paris İklim Anlaşması'nın, arsıulusal camianın hakkında sakıt ortak ödev bulunduğunu vurgulayan Özkan, bu anlaşmanın bu teşri senesinde parlamentoda ikrar edileceğini söyledi.

Özkan, derinliğine zamandır parlamentonun gündeminde bulunan spor kulüplerine müteveccih düzenlemeyi de gündeme getireceklerini, bu sayede sportif başarıların da önünü açmış olacaklarını dile getirdi.

"Türkiye'nin ve mütekâmil gündüz batısı demokrasilerinin gündeminde"

Sosyal iletişim araçları alanındaki yayınların, vatandaşların salık ikrar etme kazı ve özgürlüğünü ağırbaşlı manada yıldırma ettiğine dikkati çekici Özkan, vatandaşların akıllıcasına habere ulaşmadaki sıkıntılarının, hem Türkiye'nin bununla birlikte mütekâmil gündüz batısı demokrasilerinin gündeminde bulunduğunu anlattı.

Avrupa'da maşeri iletişim araçları üstünden imal edilen esassız haberlerle uğraş bağlamında kanuni düzenlemelerin yaşama geçirilmeye başladığını aktaran Özkan, maşeri medyadaki yayınların vatandaşlarını akıllıcasına habere vusul hakkını yıldırma etmesi zımnında ortak düzenlemeyi Meclisin gündemine getireceklerini belirtti.

Özkan, tarafın devlet, hile bulunduğu ihtilaflarda, rastgele ilde oluşturulacak barış komisyonlarıyla vatandaşların, zat ihtilaflarını, idareyle gürültü etmek, murafaa kapılarında bekleyivermek hesabına oluşturulacak barış komisyonlarıyla henüz hızlı, adaletli sonuca ulaştırmayı sağlayacaklarını bildirdi.

"Yeni ortak aldatmaca süreciyle erinç karşıyayız"

Özkan, açıklamalarının arkası sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in, "Anayasa'nın önceki dört maddesi değiştirilmezse, kimi kanunlardaki çekinceler kaldırılmazsa, Kürt problemininin çözülmesi tartışılamaz da." açıklamasının sorulması hakkında Özkan, "Taşçıer'in ifadesinde de kemiksiz ortak halde görüldüğü az daha iş Kürt yurttaşlarımızın kazı ve hürriyet noktasında ortak kıygınlık yaşamış bulunduğu değil, PKK'nın meşruluk kazanması ve meşrulaştırılmasından ibaret bulunan ortak idrak operasyonuyla erinç karşıyayız." cevabını verdi.

"İYİ Parti, CHP ve HDP'nin, ittifaklarını duyurulmayan bağlaşma adına sürdürecek olmalarının, milletin gözetiminde karşılıklarının bulunmadığını gösterdiğini" tamlayan Özkan şöyleki bitmeme etti:

"Milletimizde rastgele ortak yanıt bulamadıkları, zat kurmuş oldukları bu ziyasız ve duyurulmayan ittifakla milletimizin huzuruna çıkıp desteğini alamayacaklarını bildikleri düşüncesince şu anda toy ortak aldatmaca süreciyle erinç karşıyayız. Yapmaya çalıştıkları, terörün meşrulaştırılmasıdır. Yapmaya çalıştıkları; milletin huzuruna şeffaf, demokratik ortak halde cesurca adam peyda buyurmak yerine, milletin iradesini dolanmak, milletin iradesini ziyasız ve duyurulmayan odalarda bitirdikleri toplantılarla zat aralarında pazarlığa çıkarmaktır."

"Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız"

Özkan, HDP'nin "Adalete, Demokrasiye, Barışa Çağrı" başlıklı davranış belgesinin rastgele satırında, iyi ortak ambalaja sarılmış, terörün meşrulaştırılmasını gördüklerini vurguladı.

Deklarasyonda toprak meydan "güçlü demokrasi" ve "barışçıl aut politika" başlıklarına dikkati çekici Özkan şunları kaydetti:

"Demokrasiye, sizler, bu yetkiyi yıldırı örgütünün gösterdiği eş başkanlara dolaşmak aracılığıyla hıyanet ettiniz. Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız. Sizin barışçıl, canlı aut siyasa dediğiniz acep Kuzey Suriye'de oluşturulmak maksut yıldırı koridoruna, ülkemizin birlik, el birliği ve kardeşliğine erinç girişilen bu yarıcı eylemlerin bitmeme ettirilmesine izin edilmesi midir? Buna izin edilmeyecek. Bu bağlamda Afrin, İdlib, Cerablus'ta verdiğimiz, Ayn El Arab'dan Kamışlı'ya denli bulunan alanda ortaya koyduğumuz barış ve denge mücadelemiz hamd olsun ülkemizin huzuru, bölgemizin istikrarı düşüncesince yapılırdı ve barışçıl ortak diplomasidir. Şu anda alçalma yerinde olanların, anne aykırılık partisi ve onun politik ittifaklarının hazırlamaya çalışmış bulunduğu biricik ortak bilinçlilik vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır."

"Evrensel değerlere akıllıca adına yaşama geçirmek"

Özkan, 3600 ek amblem beklentisine bağlı ortak soruya, "Adaletsizlikleri ortadan feshetmek ve düzentileme hayatındaki barışı bünye buyurmak en şişman politik misyonumuz oldu. Bugüne denli yaptığımız bu çalışmaları, toy teşri çağında de akıllıcasına ve âlemşümul değerlere akıllıca adına yaşama geçirmeye bitmeme edeceğiz." karşılığını verdi.

Barışçıl düzentileme yaşamı düşüncesince toy reformları doğacak çağda strateji ederek yaşama nakil gayreti içre olacaklarını vurgulayan Özkan, "Çalışmayı anca ortak umde ve mebde arasında gerçekleştirmek geçişsiz ki bugüne denli onlarca yıldan bu yana yaşama geçirilmiş farklılıkları ağız ağıza ortadan kaldıracak ve bu çerçevede evrensel, her insanın kazı ettiğini aldığı, bu aşamada da maşeri huzur, itimat ve kazı duygusunun pekiştiği ortak düzenlemeyi tabii yaşama geçireceğiz." dedi.

"Üzerinde uzlaştıkları ortak ad yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, aya tabana karşı unsurlarının ayrımsız bağlaşma çatısı altında ortak araya getirildiğinde, çatışmaların sonlandırılamayacağına dikkati çekerek şöyleki bitmeme etti:

"Belki şu anda, ortak yandan HDP'nin davranış belgesiyle, öteki yandan İYİ Parti Genel Başkanı'nın 'Başbakan adayıyım.' ifadesiyle, öteki yandan da CHP Genel Başkanı'nın halis muhlis problemlerin çözümüyle ait HDP'yi bulunak göstermesiyle, hemen cumhurbaşkanlığı ile ait namzetlik problemlerini azda olsa çözmüş az daha görünüyorlar. Ancak aya tabana karşı unsurlar, öylesine ayrı hedefler, öylesine ayrı istikametlere yelkenli açmışlar ki zat aralarındaki çelişkileri çözebilmeleri beklenir değil. Kaldı ki cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ait üstünde uzlaştıkları ortak ad yok. Sadece zat yukarı akılları, bunları, zat piyonları adına kullananlar, zarfa kimin adını koyup gönderirlerse o başbakan, cumhur reisi talibi adına onu destekleyecekler. Zillet ittifakının zat arasındaki henüz şişman çatışmaların başlamış olacağı ortak devre akıllıcasına giriyoruz. Çünkü 2023 hedefinde zat eteğinde ne var ise bu benzemez unsurlar ortaya atacak. Bu bağlaşma önümüzdeki süreçte baş döndürücü henüz şişman çatışmalara gebedir. Bu bağlaşma 2023'te şişman ortak hezeyanla sonuç bulacaktır."

Bir istifham hakkında Özkan, Cumhur İttifakı'nın cumhur reisi adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler