USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Postmodern bağlaşma içinde olanlar da zaman bire bir zihniyette

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Postmodern bağlaşma içinde olanlar da zaman bire bir zihniyette
28-02-2022 17:14
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Nasıl 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat, ucu dışarıda mevcut ve iş birlikçilerle bu arada Türkiye'de vefasızlık bünyesinde olanlarla yapılmışsa bugün postmodern müşterek anlaşma anlayışıyla arkadaşlarıyla bu arada iktidara hulul ümidi içre olanlar da bire müşterek gaflet, dalalet ve çıyanlık içerisindeler." dedi.

Özkan, Meclis'te düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, bugünü "28 Şubat Haçlı darbesinin sene dönümü" halinde niteleyerek, 28 Şubat darbesinin açık açık milletin iradesine ve değerlerine müşterek kast girişimi bulunduğunu vurguladı.

Medyanın, zamanın darbeci dilini kuşanarak "Topyekun savaş" başlıkları attığını özetleyen Özkan, Ankara'da tankların millete erinç sokağa çıkarıldığını ve bunun isminin da "Demokrasiye denge ayarı" konulduğunu söyledi.

27 Mayıs'tan 12 Eylül'e, 28 Şubat'tan 15 Temmuz'a denli darbecilerin bu ülkeden istedikleri yegâne şeyin; "Bu ülkenin hesaplı kaynaklarını yayılımcı çevrelere peşkeş çekmek" bulunduğunu kaydeden Özkan, halis muhlis çarpış girişimlerinin, düzeltme edicilik, anayasal düzeni korumak, demokrasiyi baştan bina buyurmak hesabına yapıldığını lakin milletin tüp, yağ, ekmek, çıkar kere kuyruklarında zilleti yaşadığını anlattı.

Geçmişten ibret çıkarılması icap ettiğinin altını çizen Özkan, darbecilerin herhangi müşterek sürekli ucu dışarıda bulunan vefasızlık şebekeleri bulunduğunu dile getirdi.

"Postmodern anlaşma bünyesinde olanlar da bugün bire müşterek zihniyette"

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden "Şahsi çıkarlarını müstevlilerin politik emelleriyle monoteizm edebilirler." ifadesine dikkati çekici Özkan, şu şekilde bitmeme etti:

"İşte bugün maatteessüf müşterek kerhane sevdasına, müşterek makam, yöre sevdasına 'dostlarımız' dedikleriyle, çetelerle, mafyalarla, yoğun ve koşut yapılarla, FETÖ'süyle, PKK'sıyla, Türkiye düşmanlarıyla gizli, gizli kapılar gerisinde anlaşma görüşmeleri yapan, adeta postmodern darbeyi hatırlatırcasına postmodern müşterek ittifakla milletin iradesini dolaşmaya çalışanlar var. Nasıl 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat, ucu dışarıda mevcut ve iş birlikçilerle bu arada Türkiye'de vefasızlık bünyesinde olanlarla yapılmışsa bugün postmodern müşterek anlaşma anlayışıyla arkadaşlarıyla bu arada iktidara hulul ümidi içre olanlar da bire müşterek gaflet, dalalet ve çıyanlık içerisindeler."

Darbecilerin herhangi müşterek sürekli ülkenin hesaplı kaynaklarını emperyalistlere peşkeş çektiklerini anlatım fail Özkan, "Postmodern anlaşma bünyesinde olanlar da bugün bire müşterek zihniyette. İHA'mıza, SİHA'mıza karşılar. Yerli ve ulusal uygulayım bilimi üretmemize karşılar. Kendi tankımız, denizaltımız, harp gemilerimize karşılar. Kendi arazi yağı ve tabii gazımızı üretmeye karşılar." sanarak konuştu.

"Sizin ihanetiniz dolayısıyla 2020'li yıllara bu icraat kaldı"

Mavi Vatan ve Karadeniz'deki araştırma çalışmalarına erinç muhalefetin "Milyonlarca doları suya gömüyorsunuz" niteleyerek vefasızlık içine girdiğini kail Özkan, "Doğal gazı bulduktan sonraları 'Niye henüz ilk bulmadınız?' dediler. Sen olmasaydın, doğrusu 20 sene önce, 50, 60 sene ilk Menderes döneminde, Demirel'li yıllarda, Özal'lı zamanlarda bu nimete kavuşmuştuk. Sizin ihanetiniz dolayısıyla maatteessüf 2020'li yıllara bu icraat kaldı." ifadelerini kullandı.

Darbecilerin seçme iktidarları ihanetle suçladıklarını hatırlatan Özkan, "Bugün o 6 benzemez, postmodern ittifak, benzemezlerin ittifakı Cumhurbaşkanımıza erinç da bire müşterek vefasızlık suçlamasını yapıyorlar." dedi.

Muhalefetin "Demokrasiyi baştan bina buyurmak düşüncesince geldik" söylediğini aktaran Özkan, "Siz değil misiniz düne denli vesayete dayanan, yöre içindeki cuntalara atmık bağlayan, çetelerden, mafyalardan devşirdiğiniz güçle erk arayışı içine giren? Millete dayanmak, istinat kılmak namına arkadaşlarıyla bu arada iktidara neşet buyurmak talip siz değil misiniz?" sanarak sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, "Dün 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta nite milletin seçilmiş, çelimli hükümetine erinç 'Demokrasi getireceğiz' sanarak gelip bu ülkenin başına çuval geçirmişlerse, bire müşterek ihaneti bugün postmodern anlaşma maatteessüf baştan ortaya koyuyor." sanarak konuştu.

"Siz hemen kaçırdığınız ve kaybettiğiniz koltukların pişmanlığını duyarsınız"

Muhalefetin, cuntacılara desteğini bugün unutup helalleşme gayreti içre bulunduğunu kaydeden Özkan, "Acaba bu helalleşme iradesini ortaya koyanlar, 'Milletimizin mağdurlarıyla müşterek araya geliyoruz' derken bugün bitirdikleri ihanetten, Türkiye düşmanlarıyla bu arada kere tutmaktan çevre müşterek utanç, nedamet duyuyorlar mı? Zinhar." dedi.

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" ile ne getirileceğine bağlı muhalefetten "Kanal İstanbul duracak" cevabını aldıklarını özetleyen Özkan, "Hani sizin derdiniz vekil sistemdi? Aynı Gezicilerin bıraktığı dem bunlar. Geziciler demişlerdi ya 'mesele dikme değil'." ifadelerini kullandı.

Bugün bu ittifakın, Türkiye'nin ulusal ve domestik planlarına bariyer olmak, baştan ülkeyi 70 sente kadın bir duruma iletmek istediğini dile getiren Özkan, "Yolunu kaybetmişlerin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin masasında âlem oldukları müşterek haset yaşıyoruz. Onların oyları mı var? Zinhar yok. Tek dertleri var; ihtirasla, kerhane sevdasıyla, Cumhurbaşkanımıza, milletimize bulunan düşmanlıklarından çevre Kemal Kılıçdaroğlu'nun masasına âlem olmuşlar." ifadelerini kullandı.

Cahit Özkan, "Ey Kılıçdaroğlu ve onun masasındaki mezeler, onun avanesi, '28 Şubat'ta ego de kıygın oldum' diyenler, acep henüz evvel bu parlamentoda milletin cumhurbaşkanını seçeceğimiz aşamada, benzeri başörtülü bulunan müşterek cumhur reisi seçilmemesi düşüncesince parlamentoya gelmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, gelip bu parlamentodan ve milletimizden kusur dileyecek misiniz? Siz neyin pişmanlığındasınız? Siz hemen kaçırdığınız ve kaybettiğiniz koltukların pişmanlığını duyarsınız." yorumunu yaptı.

"411 el kaosa kalktı" başlıklarını hatırlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bugün 28 Şubat mağduru hanımlarla müşterek araya geliyorsunuz acep evvel henüz dumanı bile tüterken, Anayasa Mahkemesine götürdüğünüz o kanun değişikliğinin iptali talebinden çevre müşterek kusur dileyecek misiniz? Zinhar. Size hemen müşterek kerhane devşirilmek isteniyor. Siz, bu devşirilmek maksut koltuğu, vefasızlık pahasına, Türkiye düşmanlarını arkadaş iktisap buyurmak pahasına ortaya koyuyorsunuz. Kuru kuruya sene dönümünde 28 Şubat'ı idrak buyurmak ve oradan ibret boşaltmak yetmez, bire müşterek sürede geleceğe bakarken geçmişten aldığımız dersle akilane adımlar alaşağı buyurmak ve akilane kararlar ikrar buyurmak zorundayız. Bugün 28 Şubat'ın, 12 Eylül'ün, 27 Mayıs'ın banisi, destekçisi CHP'nin öncülüğünde müşterek demokratlık havariliğini ikrar etmiyoruz, tanımıyoruz. Bu vesayetçi, cuntacı, Türkiye düşmanlarıyla iş markajcı CHP'yi ve zihniyetini halkımıza yakınma ediyoruz."

Özkan, darbecilerle, onların neymiş "demokrasi havariliği" içre bulunan uzantılarıyla hesaplaşmaya bitmeme edeceklerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini anlatım etti.

Rusya-Ukrayna savaşı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına bağlı değerlendirmesi sorulan Özkan, "Gelecekle ilgilendiren icap NATO'nun icap BM'nin varlığının baştan sorgulanmasını gündeme getirmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" lafına atıfta mevcut Özkan, "Ukrayna'ya erinç Rusya'nın giriştiği bu karışma harekatının arkasına baktığımız devir gene 'Dünya 5'ten büyüktür' anlayışına mebni ve dünyada baştan müşterek revizyona gerekseme duyan BM'nin yapısı arazi almaktadır. Bu BM'deki ve NATO'daki çatı bulunduğu müddetçe, 5 sürekli üyenin dünyada bugüne denli ortaya koyduğu veto ve nahak karışma faaliyetleriyle evren şişman zulme, kan ve gözyaşına boğuldu. Artık dünyanın dayanacak takati yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin bugün başlamış bulunan görüşmesinin en endamsız sürede anlaşmayla sonuçlanarak, acemi göç, açlık, eksiklik ve sefaletin gündeme geleceği müşterek dünyanın önüne geçilebileceğine ayraç fail Özkan, arsıulusal camiası aklıselime ve barışa çağırma etti.

"Üretim ve dış satım politikamıza erinç konuşanların istihdamla ilgilendiren yararlı müşterek öneri mevcut mı?"

Türkiye'nin, 2021 yılını şişman müşterek dış satım artışıyla karşıladığını özetleyen Özkan, "Yatırım, istihdam, istihsal olmaksızın ve üretimin de ihracatla refaha dönüşmesini sağlamadan Türkiye'de müşterek gelişmeden refahtan bahsedemeyiz. İşte Türkiye de mükemmel bunu başarıyor. İnşallah 2022 yılı bu açıdan yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım politikamızın, Türkiye Ekonomi Modelinin baş döndürücü henüz şişman başarılarla 300 bilyon dolar bandına yaklaştığı ve adam başına sakıt ulusal hasılada da baş döndürücü şişman müşterek artışla, evren segmentinde baş döndürücü güzel müşterek istikamete, kuşatan medeniyetler seviyesi hedefine akilane ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım politikamıza erinç konuşanların müşterek tanesinin ağzından yatırımla, istihdamla ilgilendiren yararlı müşterek öneri mevcut mı? Zinhar. Onlar istiyorlar ki repo artsın. Onlar istiyorlar ki defans endüstri üretimi, olmasın, Türkiye emlak dışına borçlansın, emlak dışından hazırlık etsin. Onlar istiyorlar ki erke politikalarında Türkiye yalan sahibi olmasın." sanarak konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, tabanca baronlarının beklentisini karşılamayıp, şahıs silahını üretmekle, arazi yağı şirketlerinin beklentisini karşılamayıp şahıs erke kaynaklarını, tabii gazını, petrolünü çıkarmakla, ülkenin erke kaynaklarını yaşama geçirmekle, evren arazi yağı ve tabii gazını şahıs ülkesi üstünden Mavi Akım, TürkAkım, Bakü-Ceyhan-Tiflis ve Nabucco tabii kavara hatlarıyla arsıulusal pazarlara aktarma buyurmak yoluyla Türkiye'nin arsıulusal bölgede adalet ettiğini alacağını belirtti.

Milli iradenin mücadelesinin; ulusal kalkınma, domestik erke kaynakları, bağan faizle yatırım, istihdam odaklı müşterek iktisat politikası bulunduğunun altını çizen Özkan, "İnşallah bu iktisat politikasının 2023 seçimlerine giderken milletimizin aklını, kalbini ve cebini doldurmuş şekilde milletimizden beniz akıyla baştan mezuniyet alacağını daima bu arada baştan görmüş olacağız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler