USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, kripto para dair bilirkişi isimlerle, Meclis'te çarşamba haset birlikte araya geleceklerini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek
27-12-2021 18:58
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirinin, kripto para hukuk taslağına bağlı sorularını yanıtladı.

Sosyal medyada cemaziyelevvel "Kripto hukuk taslağını konuşuyoruz" başlıklı ortak sohbete katıldığını özetleyen Elitaş, onları dinleme olanağı bulduğunu söyledi.

Yasa tekliflerine, topluluğun kâffesi paydaşlarının fikirlerini aldıktan sonraları sonuç vaziyetini verdiklerine ayraç fail Elitaş, "Platformda tün ezanı bine DOĞRU dinleyici, delege vardı. 'Sizleri tekerlek tekerlek dinleme imkanımız bulunan değil, içinizden bu mevzuyu en elleme bilenler gelsin.' dedik. Onlar gelecekler. 5 isim seçmişler. Çarşamba haset sayaç 13.30'da parlamentoda toplanacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız aradı, 'Bu mevzuyu bilici umumi müdürümüzü gönderelim.' dedi. Bir de bu mevzuyla alakalı öğretim üyesi arkadaşlarımız var. Onlar da gelecekler. Toplam 8 nefis ortak heyet, bu mevzuyla alakalı görüşmeler yapacağız." bilgisini verdi.

"Bu konudaki rastgele düşünce bizim düşüncesince değerlidir"

Hazine ve Maliye Bakanlığının mevzuya bağlı emek harcaması olduğuna dikkati çekici Elitaş, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bildirme ettiklerini biliyorum." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının banak gerçekleştireceğini tamlayan Elitaş, şöyleki bitmeme etti:

"Bu da elleme ortak düzgün oldu. O platformdaki arkadaşlarımızın aşırı giranbaha katkıları var. 3, 4 kişiyi dinleme olanağı bulabildim. Konuyu bilen, ortamında bulunan ve anayasa teklifi hazırlanırken nelere gerekseme duyulduğunu, nite ortak formül uygulanırsa önünün kesileceğini, ölmüş doğacağını tabir edebilecek bilgiye eş arkadaşlarımız bulunduğunu gördük. Umuyorum faydalı ortak derinti ortaya çıkacak. Bu konudaki rastgele düşünce bizim düşüncesince değerlidir.

Bu toplantının arkası sıra perşembe ve ya cuma namazı haset Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de ortak musahabe yapacağız. 4 Ocak'ta TBMM'ye sunmayı istek ettiğimiz, katıksız gazın aşamalı tarifeye girmesi, kırat güvence tevdiat hesaplarıyla alakalı durum, müteahhitlerin eder farkıyla alakalı mevzular var. Bu mevzularda yorum yapacağız. Bittikten sonraları kripto paralarla alakalı öz bitirdikleri çalışmalarda bizlere banak yapacaklar."

Çarşamba haset kripto para sektöründen isimlerle yapacakları toplantının kendileri açısından elleme olacağını dile getiren Elitaş, "Bürokrasinin hazırladığı teklifi, onların bizlere verdiği bilgiler çerçevesinde henüz olgun, henüz mahmul kırcı dinlemiş olacağız." dedi.

"Taslağın, öneri durumuna dönüşmesinde şişman ulama sağlayacaklar"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, bu düzenlemenin, vergilendirmenin ötesinde, bu bölgede ortaya çıkabilecek mağdurları hatır gayeli yapılması müstelzim ortak iş bulunduğunu bildirdi.

Milyonlarca kişiyi ilişik ortak konuda, bunun metin yürümesiyle alakalı organizasyon yapılacağını vurgulayan Elitaş, "Yapılan düzenlemenin, sistemi yasaklayıcı değil, sistemden kıygın olabildiği memul kimselerin mağduriyetini durduracak biçimde olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Yurt dışındaki borsalara ulaşım kısıtlaması mevzusundaki endişelere bağlı Elitaş, "Böyle ortak bilinçlilik olacağını dayanıklı kestirim etmiyorum. Yurt dışındaki borsalara nite giriliyor bilmem ancak şu anda diyar dışındaki ortak borsaya giriş hakkı bulunan birisine, tığ niçin girmeyi engelleyecek ortak boyut ortaya çıkaracağız ki? İnsanların izleme edilemeyen IP'ler üstünden değil, en azından aşina resmi yollarla yapmasını sağlayabilmenin bizim mutluluk kendisine görevimiz olması gerekir. Eğer bu dizge yaşamın ortak gerçeğiyse, o kullanıcılarını dizge dışına boşaltmak değil, dizge ortamında kalmalarını getirmek henüz ehemmiyetli ortak iş." ifadelerini kullandı.

Çarşamba haset gerçekleştirecekleri toplantıdaki paydaşların fikirlerinin ehemmiyetli olacağına ayraç fail Elitaş, "Taslağın, öneri durumuna dönüşmesinde onlar da şişman ulama sağlayacaklardır. Buna inanıyorum." niteleyerek konuştu.

"Hızlı akıntı edilmesini sağlayabilecek hukuk ortaya boşaltmak henüz doğru"

Türkiye'nin, dünyada kripto para borsalarına en aşırı katılımcısı bulunan ülkelerden bir tanesi olduğuna dikkati çekici Elitaş, şunları kaydetti:

"Çok aceleci gelişen ortak platform, yasalı mevzuatın olması gerekiyor. İspanya'da, Belçika'da bulunduğunu söylediler. O devletlerin mevzuatları da incelenecek. En azından oradaki mevzuatlarla alakalı meydana getirilen eleştiriler nelerdir, onlar değerlendirilecek. İlk etap atanların, bitirdikleri mevzuatı değerlendirirken ne üzere aksaklıklarla karşılaştıklarını görüp biz, onların görmüş oldukları engelleri aşmış kendisine çıkaracağız niteleyerek düşünüyorum. Aslında hakeza mevzuatlarda, ortak anayasa ortaya boşaltmak yerine, tali mevzuata bırakıp günün gereksinimlerine uyarınca daima değiştirmek ortaya çıkarabilecek ortak organizasyon gerçekleştirmek doğrusudur. Çünkü internet, enformatik dünyasındaki evolüsyon enerji hızıyla oluyor. Genel manada ortak organizasyon yapıp, bu düzenlemeyi tali mevzuatlarla aşırı henüz elastiki ortak duruma getirebilecek, alakalı gurur yahut kuruluşun değişime uyarınca aceleci akıntı etmesini sağlayabilecek hukuk ortaya çıkarmanın henüz akilane bulunduğu kanaatindeyim."

Sosyal medyadaki deneyiminin arkası sıra hakeza paylaşımların ülkeye ulama sağlayabildiğini gördüğünü özetleyen Elitaş, "Medeni ortak biçimde irdelemenin olduğu, elden mevzuyla alakalı, siyasetten bağımsız ortak vaziyette, meseleyi beceri kurda irdelemenin ülkeye aşırı şişman yarar sağladığını gördüm." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler