USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan CHP'ye 'Kürt sorunu' tepkisi

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, CHP'li Engin Özkoç'un Kürt rahatsızlığına bağlı açıklamasına yönelik, "Sayın Grup Başkanvekili sağa sola saldıracağınıza, açık açık Türkiye'yi ayırmak isteyenlerle illet bağlaşık olduğunuzu açıklamanız lazım." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan CHP'ye 'Kürt sorunu' tepkisi
24-09-2021 14:39
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un açıklamaları zımnında birlikte kalem kavgası yaşandığını anlattı.

Özkoç'a seslenen Akbaşoğlu, "Merdi kıpti yiğitlik sunma ederken sirkatin söyler. Bu hali en dobra anlatım fail atasözlerimizden bir tanesi olsa gerek. Sayın Grup Başkanvekili sağa sola saldıracağınıza, açık açık Türkiye'yi ayırmak isteyenlerle münasebet bağlaşık olduğunuzu açıklamanız lazım. Asıl yanıt vermeniz müstelzim madde yeterli da burası. Suçladığınız insanlarla münasebet bugün uyuşma halindesiniz?" sanarak sordu.

Akbaşoğlu, elan evvel hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tıpkı zamanda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelttiği sorulara yanıt alamadığını belirterek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"HDP'nin neymiş Ermeni soykırımı mevzusundaki açıklamalarına da Kılıçdaroğlu ve Akşener kulaklarının adına yatmışlardı. Hala ayrımsız pozisyonda sus parmak oynuyorlar. Güya milletimizi kandıracaklarını zannediyorlar. 'Mavi Vatan ve neymiş Kürt problemi ile ait ne düşünüyorsunuz? Kamuoyunu bilgilendirmeniz gerekir' dediğimizde Sayın Kılıçdaroğlu ve Akşener'in dudaklarını kapattıklarını, birbirlerine sus parmak göstergesi yaptıklarını görüyoruz. Ancak milletimizi aldatamayacaksınız, kandıramayacaksınız. Bu mevzuda milletimiz, toplumsal vicdanında neyin ne işe yaradığını açık birlikte halde görüyor. İşte emektar gündemlerle ilgili, emektar defterleri açarak bugüne bağlı birlikte kadro mesajlar vermeye çalışanlar, esasta öz gündemlerinde boğuluyorlar da bilincinde değiller."

"Yamalı bohça ittifakı..."

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, CHP, İYİ Parti ve HDP'nin, "aldatıcı ittifak, yamalı bohça ittifakı" kendisine milleti kandırmaya, aldatmaya çevrilmiş ekonomi ve ekonomi içinde bulunduğunun açık halde görüldüğünü söyledi.

CHP'nin, takiyeci siyasetle akıntı ettiğini tamlayan Akbaşoğlu, "Zira FETÖ, CHP'yi yakalamış vaziyette. Emperyalistlerin ve siyonistlerin bulaşık ve kurnaz maşaları PKK 'Kürt' diyerek, FETÖ 'hizmet' niteleyerek aldattı. Bunlar da 'millet ittifakı' niteleyerek aldatıyorlar. Hiç kimesne bu aldatıcı, takiyeci siyasete, ittifaka cihaz olmasın. Bu hususu milletimizin toplumsal vicdanına budala ediyorum." ifadesini kullandı.

Akbaşoğlu, Türkiye'nin 2023 seçimlerine, "CHP yöneticilerinin de ikrar etmiş olduğu Türkiye'yi bölüp bölme noktasında birleştikleri yanıltıcı ittifak" ve "daha özgür, müreffeh, itibarlı, iri ve çelimli Türkiye'nin istikbaline çevrilmiş birlikte imal ittifakı, im ve işlev siyasetine yaslanan kucaklayıcı Cumhur İttifakı" ile gittiğini anlattı.

Akbaşoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Biz, Cumhur İttifakı kendisine yeterli ari Türkiye, çağdaş medeniyetler düzeyinin adına çıkacak hedefini ortaya koyan, Mustafa Kemal Paşa'nın öncülüğünde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu hedefleri yeterli manasıyla gerçekleştirmiş birlikte Türkiye kendisine 2023 diyoruz. Alemlere yağmur kendisine gönderilen, kendisinde en dobra örnekler mevcut Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in müjdesine erişmiş olan, 21 yaşlarında birlikte asır açıp birlikte asır kapayan ve 'Benim kudretimin ulaştığı yere sizin hayaliniz erişemez' sanarak alan okuyan güre Fatih Sultan Mehmet Han'ın 1453 fethinin 600. yılı münasebetiyle 2053 diyoruz. 'Size sonsuz birlikte iklim bıraktım' diyen dedemiz Sultan Alparslan'ın izinde 2071 diyoruz. Bu mevzuda 84 milyon insanımızın tamamını kucaklayan, bütünlük ve el birliği içerisinde, çelimli ve iri Türkiye'nin öncülüğünde, adaletli ve merhametli acemi birlikte global düzeni eksiksiz adamlık düşüncesince bağış ika ufkunu, idealini, hedefini ortaya koyan birlikte yaklaşım içinde kararlılıkla, milletimiz, eksiksiz adamlık düşüncesince çalışıyoruz."

AK Parti'li Akbaşoğlu, yürüttükleri siyasetin yıkmayı değil birleştirmeyi, ayrıştırmayı değil bağrına basarak iri hedeflere yelkenli açmayı hedeflediğine ayraç ederek, temeli ahlaka yaslanan politika yaptıklarını; aldatıcı, takiyeci siyasete boğaz vermediklerini vurguladı.

Aziz milletin, herhangi birlikte devir ayıplı partilerin pabucunu dama attığını dile getiren Akbaşoğlu, Haziran 2023'teki seçimlerde milletin eksiksiz bu vakaları toplumsal vicdanında değerlendirerek değişmeyen vereceğini, emperyalistler ile onların devşirdikleri yaklaşımlara mukteza yanıtı en dobra halde vereceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler