USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Şehidimizin yakınlarına uzanan elleri ve dilleri lanetliyorum

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Şehidimizin anasına, babasına, bacısına, kardeşine, yakınlarına uzanan elleri ve dilleri lanetliyorum." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Şehidimizin yakınlarına uzanan elleri ve dilleri lanetliyorum
09-11-2021 20:37
TBMM

Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın, martir ağabeyine, kız kardeşi kastedilerek küfredilmesini adeta görmezden geldiğini söyledi.

Öztrak'ın "açıkça esassız söyleyerek" müşterek provokasyondan uydurma ettiğini tamlayan Akbaşoğlu, "Şehidimizi, şehitlerimizi, milletimizin maneviyatını rencide edecek müşterek iktisat ve iktisat sergilemiştir." diyerek konuştu.

Öztrak'ın müşterek provokatörden ve provokasyondan bahsedecekse İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın provokasyonunu görmesi icap ettiğini dile getiren Akbaşoğlu, "Bir kışkırtmacı giyinmek istiyorsa aynaya bakmasını referans ederim CHP Parti Sözcüsüne." ifadelerini kullandı.

Akbaşoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, bugünkü ekip toplantısında, ulvi ve büyük makama çevrilmiş hakaretleri ve küfürleri lanetlenmesi gerekirken, halkoyu Türkkan'ın değişmez ihracıyla ilgilendiren belirgin müşterek eda koyması beklentisindeyken, açıklamalarıyla milleti fon kırıklığına uğrattığını söyledi.

Akşener'in, martir yakınlarına ve şehitlere eş çıkanlara müteveccih suçlamalarının kamuoyunun da bakış açısından kaçmayacağını dile getiren Akbaşoğlu, şöyleki konuştu:

"Sayın Akşener maatteessüf Lütfü Türkkan'ın hakaretlerini, rüçhan namına inkar ettiği, kalay etmiş bulunduğu gerçeğini bildirme ederek, hâlâ sonraları istifa etmesine 'olgunluk' namına kıymetlendirmek aracılığıyla esasta müşterek ayrıksı bozukluk dileyiş vesilesini ortaya koymuştur. Maalesef Sayın Akşener bu mevzuda İYİ Parti'nin milletle bulunan kıstak bağını kopartarak, İYİ Parti'nin ipini CHP-HDP ittifakına bağladığını göstermiştir. Bu, toplumsal vicdanlarda milletimiz çeşidinden değerlendirilecek ve müstelzim yanıt Haziran 2023'te behemehâl sandığa yansıyacaktır. Bu mevzuda şehitlerimizi, şehitlerimizin ailesini, milletimizin değerlerini hiçe sayan, ağız ağıza ahlaki manada bu mevzuya eş çıkılması gerekirken bu meseleleri de siyaseten Goebbels taktikleriyle müşterek bağlaşma uzlaştırıcı durumuna muhavvil CHP ve İYİ Parti'nin ve onların ara sıra gizli, ara sıra gizlemeden ortakları HDP'nin bu konudaki iktisat ve davranışları, ortaklıkları, provokasyonları, meseleleri çarpıtmaları milletimizin izanına, vicdanına, irfanına, şehitlerimizin maneviyatına çarpacak, art dönecektir. Adına Millet İttifakı denen, milleti şike ve kandırmaya çevrilmiş bu ittifakın, milletle bulunan bağlarını ortadan kaldırarak, maatteessüf yayılmacı ve siyonistlerle zatî emellerini ne birleştirdiklerine tanık oluyoruz."

"Hakikatin üzerini örtmeye çevrilmiş yaklaşımın sebebi..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bugünkü ekip toplantısında martir kardeşine çevrilmiş hakaretlere ilişkin müşterek değerlendirmede bulunmadığını tamlayan Akbaşoğlu, "Hakikatin üzerini örtmeye çevrilmiş yaklaşımın sebebi, siyasal hırslarınız, ihtiraslarınız ve hakikatlere karşı, millete üzerine bulunan düşmanlığınızın yansıması namına karşımıza çıkıyor." dedi.

Akbaşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun büyükelçilere yazdığı mektubu savunmaya çevrilmiş izahat yaptığını anlatım ederek, camız ve himayeyi çağırma eden, Türkiye'nin bağımsızlığını hiçe sayan yaklaşımın katiyen unutulmayacağını kaydetti.

"Lütfü Türkkan'ın şehidin ağabeyinin kulağına eğilerek bacısına gizlemeden belirgin küfrettiği duyulmasaydı ne müşterek düzentileme kurulacağını kamuoyunun takdirine bırakıyorum." diyen Akbaşoğlu, muhalefetin bu meseleyi ahlaki bulunduğu derece siyasal müşterek meseleye de dönüştürdüğünü, bu halde değerlerin törpülenmeye çalışıldığını söyledi.

"Konu unutturulmaya çalışılıyor"

Millet gözetiminde şehitlik ve gaziliğin en büyük onur olduğuna ayraç fail Akbaşoğlu, "Şehidimizin anasına, babasına, bacısına, kardeşine, yakınlarına uzanan elleri ve dilleri lanetliyorum." dedi.

Muhalefetin, şehidin beraberinde duracağına, martir edenlerin beraberinde durduğunu kail Akbaşoğlu, bunun da bildirme edilemeyeceğini dile getirdi.

Akbaşoğlu, yaşanılanların hepsi değerlendirildiğinde lazım İYİ Parti yönetiminin, Akşener'in, lazım CHP yönetiminin, Kılıçdaroğlu'nun öz tabanlarında da sorgulandığının müşterek asıl bulunduğunu tamlayan Akbaşoğlu, "Bütün milletvekilleri sizleri ayakta alkışlayabilir fakat eksiksiz müşterek kavim size 'yazıklar olsun' diyor. Kendi içinizde öz kurgunuzla hakikatleri namüsait beniz ettiğinizi zannedebilirsiniz lakin milletimizin toplumsal vicdanında teraziyi banko sizler yönlendiremezsiniz. Adalet, vicdan terazisinde sizin yaptıklarınız milletimiz nezdinde, milletimizin değerlerine müşterek hamle namına görülüyor. O sebeple eksiksiz kamuoyu, milletimiz bu vaziyeti lanetliyor." değerlendirmesini yaptı.

İYİ Parti'nin Türkkan'ın ihracını istemesi, Türkkan'ın da milletvekilliğinden istifasını doğrudan vermesi icap ettiğini tamlayan Akbaşoğlu, fakat mevzunun unutturulmaya çalışıldığını söyledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler