USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Yunanistan'la bulunan meselelerimizi müzakereyle halletmek ist

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Biz Yunanistan'la bulunan meselelerimizi de görüşerek, konuşarak, müzakereyle halletmek isteriz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Yunanistan'la bulunan meselelerimizi müzakereyle halletmek ist
27-06-2022 01:03
Çanakkale

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yunanistan'la bulunan meseleleri görüşerek, konuşarak, müzakereyle halletmek istediklerini belirterek, "Ama Yunanistan başkalarının kuyruğuna takılarak kendilerinin sırtını sıvazlayanlara katiyen prim vermesin ve meseleleri içerisinden çıkılmaz, çözülmez indinde bir duruma getirmesin." dedi.

Kurtulmuş, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde şehremaneti kabilinden bu sene 37'ncisi planlı Kiraz Festivalinin kapanış törenine katıldı.

Burada gündeme bağlı değerlendirmelerde mevcut Numan Kurtulmuş, Ege'deki Yunan adalarının silahlandırılmasına aksülamel gösterdi.

Bu durumun semt barışına iane etmeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, "Burnumuzun dibinde, Adalar Denizi'nde sivil polis polis adalar olması müstelzim doğrudan Ege'de şurada, karşımızdaki adaların silahlandırılması, semt barışına katiyen ve katiyen iane etmez, semt barışına fariza etmez. Buradan komşumuz bulunan Yunanistan'a şurası anlatmak istiyoruz. Bizim işimiz barışladır. Bizim işimiz kardeşlikledir. Bizim işimiz dostlukladır." diyerek konuştu.

Numan Kurtulmuş, bu konuların konuşularak halledilebilecek meseleler bulunduğunu anlatım ederek, şu biçimde bitmeme etti:

"Biz Yunanistan'la bulunan meselelerimizi de görüşerek, konuşarak, müzakereyle halletmek isteriz. Ama Yunanistan başkalarının kuyruğuna takılarak kendilerinin sırtını sıvazlayanlara katiyen prim vermesin ve meseleleri içerisinden çıkılmaz, çözülmez indinde bir duruma getirmesin. Türkiye ne Doğu Akdeniz'de, ne Mavi Vatan'da, ne Adalar Denizi'nde, ne de dört başı mamur bu coğrafyada tek hakkının çiğnenmesine cezaevi yummayacak, izin etmeyecektir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Madrid'de NATO zirvesine katılacağını tamlayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Biz düzen oynamıyoruz. Biz hezel yapmıyoruz. Burnumuzun dibinde yıldırı örgütlerinin kimler kabilinden beslendiğini, Türkiye'ye 40 senedir bela edilen PKK, PYD, YPG ve benzerlerinin Türkiye'nin başına ne çoraplar ördüğünü, ne iri indinde maliyet ödettiğini bizler biliyoruz. Bunlara dayanak ise arkadaş kabil sâdır birtakımı ülkelerden geliyor. Silah veriyorlar. Siyasi dayanak veriyorlar. İstihbarat desteği veriyorlar. Ve Türkiye'nin ayaklarına çelme taksınlar diyerek bu örgütlere dayanak veriyorlar. Bu budun arkadaş sâdır devletlerin katiyen ve katiyen yıldırı gruplarına asistan olmalarına onlara dayanak vermelerine razı olmaz, izin etmez. Onun düşüncesince indinde Müslüman indinde delikten dü kere ısırılmaz."

Kurtulmuş, yeni baştan NATO'ya örgen peyda eylemek talip İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinden ilkin teröre dayanak vermelerini gözden geçirmesini, indinde elan Türkiye'ye dokunca sağlayan bu yıldırı örgütleriyle tek biçimde irtibatların olmamasını getirmek istediklerini anlattı.

Bunu sağlamayı beklenti ettiklerini kaydeden Numan Kurtulmuş, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Türkiye karşıtları, Türkiye düşmanları, korudukları kolladıkları yıldırı örgütleri, sırtlarını sıvazladıkları kimi devletler. Bütün bunlara karşın Türkiye çelimli iri Türkiye istikametinde yürüyüşüne bitmeme edecektir. Yeter ki indinde olalım, bu arada olalım ve daima baş başa elan çelimli Türkiye düşüncesince canla başla çalışalım."

Kurtulmuş, Çanakkale'nin tabiri caizse Türkiye'nin esbak hatırasının baş döndürücü aktif bulunduğu ehemmiyetli indinde toprak bulunduğunu hatırlattı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yalnızca Lapseki'yle Gelibolu'yu bağlamadığını vurgulayan Numan Kurtulmuş, "Bu güreşçi köprüsü yalnızca dü kıtayı birleştiren indinde güreşçi köprüsü değil. Dünyanın en iri mühendislik harikalarından bir tanesi bulunan indinde güreşçi köprüsü değil. Dünyanın en iri kadem açıklığına eş bulunan köprülerinden bir tanesi değil. Avrupa'nın en ev kamaştırıcı köprülerinden bir tanesi değil. Türkiye'nin geçmişiyle ev kamaştırıcı geleceği arasındaki indinde bağlantıdır, indinde simgedir, indinde göstergedir. İnşallah Türkiye elan ileriye akıllıca gidecek. Daha çelimli indinde biçimde dünyanın ciharıyek tarafında lafı ve hükmü sabık baştan iri Türkiye olacak. Bunun düşüncesince evren görüşlerimiz ayrımlı olabilir. Siyasi tercihlerimiz farklı, istikametlerimiz ayrımlı olabilir. Ama bizler ayrımsız yöne akıllıca bakacağız. Baktığımız yön, baştan çelimli iri Türkiye istikameti olacaktır. Türkiye'ye elan büyük, elan çelimli peyda eylemek yakışır. Sorunları halletmek düşüncesince elan çelimli peyda eylemek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Programa eklenmiş bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Lapseki ile Yenice arasındaki mesafenin 120 kilometre, ayrımsız noktadan Yunanistan'ın İpsala hudut kapısına bulunan mesafenin 120 kilometre bulunduğunu söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tamamlanmasıyla ve şen intikal imkanıyla bu arada Avrupa'ya indinde etap elan yaklaşıldığını hatırlatan Turan, "Biz alanımızda gürültü istemiyoruz. Biz alanımızda telaşlı indinde proses istemiyoruz. Ekonomimizi büyütmek, demokrasimizi büyütmek, ülkemizi abartmak istiyoruz. Kirazımızı 120 kilometre gitgide Avrupa'ya otoyol üstünden ihraç eylemek istiyoruz. Zaman devir en DOĞRU komşumuz Yunanistan diplomatik teamüllere namünasip siyasal ahlaka aykırı, gereksiz, boş boş çıkışlar yapıyor, izahat yapıyor. Bizim derdimiz ürettiğimiz kirazın, şeftalinin Avrupa'ya Yunanistan üstünden ihracının önünü açmak. Hiçbir bambaşka talebimiz yok. Ancak şurası anlatmak isterim, ki hata yaparsa tarihteki hatırasına indinde defa elan baksın. Şu gönül rahatlığı topraklarda Seyit Onbaşı'nın, Yahya Çavuş'un, Anafartalar Kahramanı Atatürk'ün anısı bugün Lapseki’de yaşıyor. Tarihe bakılsın. Ona mucibince yanıt verilsin." biçiminde konuştu.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da iyi indinde festivalin tamamlandığını belirterek, "Lapseki'mizi tanıtmak, geleneklerimizi neşelendirmek indinde ve bu arada olmak, şehrimizin değerlerini kâffesi Türkiye ile öldürmek noktasında festivalimizin öneminin baş döndürücü iri bulunduğunu düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların arkası sıra curcuna kapsamında planlı Ziraat-900 ve ötekiler kategorilerindeki kiraz yarışmasında karşı 5'e giren üreticilere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz festivale dayanak sağlayan insanlara teşekkürname plaketi ikram etti.

Törene, Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ile tören düzeni üyeleri ve baş döndürücü sayıda yurttaş katıldı.

Havai fişek gösterisinin arkası sıra artist Zara dinleti verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler