USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye Yüzyılı, toptan savaş yüzyılıdır

Numan Kurtulmuş, "Türkiye Yüzyılı, elbette içeride vasilik odaklarıyla savaşım ettiysek, aut vasilik odaklarıyla da savaşım ederek, henüz hakkaniyetli, henüz adaletli ve henüz insanca müşterek dizge ihdas etmek düşüncesince toptan savaşım yüzyılıdır." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye Yüzyılı, toptan savaş yüzyılıdır
06-12-2022 03:08
TBMM

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde AK Parti Grubu yerine lakırtı aldı.

Numan Kurtulmuş, Cumhuriyetin yüzüncü yılının bütçesi, ayrımsız sürede "Türkiye Yüzyılı"nın da evvel bütçesi bu bütçenin, hayırlı, uğurlu, fazlalaşan olmasını diledi.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk hanımına seçilmiş ve seçilme hakkı verilişinin 88. yılını kutlayan Kurtulmuş, Türk hanımının siyasette henüz müşterek tomar arazi almasını isteklendirme fail Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname etti.

Kendisinden ilkin kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına ayraç fail Kurtulmuş, "Sürekli şekilde huzursuz müşterek üslupla, ayrıca devir zamane yukarıdan hakarete vasıl laflarla AK Parti Grubu'nu müşterek halde muhatap alarak konuşmanın akilane olmadığını, alelhusus hele Türkiye'nin ikinci şişman partisinin Genel Başkanına yakışmadığını anlatım eylemek isterim." diyerek konuştu.

Kurtulmuş, milletvekillerinin kimler çeşidinden tespit edildiği ve seçildiğinin aşikar olduğuna ayraç ederek, şu halde bitmeme etti:

"Biz bu Meclis'te tek milletvekiline taşlama etmedik, taşlama etmeyi de aklımızdan geçirmedik. 'Milletvekillerini ki belirliyor?' derseniz, sizin milletvekillerinizi de kimin, ne belirlediğini dünya biliyor. Sosyal medyaya denli sakıt olan, şu anda partinizle alakası yok dü kıymetli yöneticinizin nasıl, ne halde milletvekilleri seçildiğini biliyoruz. Milletvekilleri partilerin kurullarında seçiliyor, umumi başkanların, öğür kurullarının kararıyla, milletin helal oylarıyla seçiliyor. Her müşterek milletvekilini seçen milletin kendisidir."

"Bütçe değil, cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşmasıydı"

Hiç kimsenin Meclis'e taşlama etmeye hakkı olmadığını anlatım fail Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Arkadaşlar Gazi Meclis'e saygıdan bahsettiğinde, 'Gazi Meclis' lafını duyduğu devir 'Bırakın bu ayakları' diyen Türkiye'nin ikinci partisinin Genel Başkanıdır. Bu Meclis, gazi müşterek Meclis'tir. AK Partilisiyle, CHP'lisiyle, HDP'lisiyle, MHP'lisiyle, İYİ Partilisiyle 15 Temmuz'da her daim bu arada direnmiş müşterek Meclis'tir. Bu Meclis'in gaziliğine hürmet duymuyorsanız, Allah aşkına neye hürmet duyacaksınız? Sözlerimi en gene alıyorum, Gazi Meclis'i nazikâne selamlıyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu konuşmalarının böylelikle daima 'diktatör' söylediği Cumhurbaşkanına müşterek ön ad henüz ekleyerek, 'tiran' dedi. Halkta karşılığının kalmadığını söyledi. Biz de Kılıçdaroğlu'na deriz ki mademki Recep Tayyip Erdoğan'ın halkta karşılığı yoktur, buyrun er meydanına, adaylığınızı anons edin. Zaten Sayın Kılıçdaroğlu'nun buradaki konuşması, müşterek Genel Kurul bütçe hitabı değil, müşterek cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşmasıydı."

"Milletin gönlüne girerek seçimleri kazanır ve Meclis'e geliriz"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanının Meclis'i kesme yetkisinden bahsettiğini tamlayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Daha sabık devir altılı ganyan masanın kanun teklifinde, kendilerinin de Meclis'i gerektiğinde cumhurbaşkanının feshetmesi yetkisini unutmuş görünüyor.

Biz, milletin gönlüne girerek, milletin gönlünde kalmayı başararak, milletin çarşısında, pazarında, düğününde, cenazesinde şekilde seçimleri kazanır ve Meclis'e geliriz. Biz, milletin iradesiyle sandıklardan çıkarız, halkın helal oylarıyla iktidara geliriz ve bundan ayrıksı müşterek kez tanımayız. Ne 367'nin gölgesine ne sanki cumhuriyet mitinglerinin gölgesine sığınırız ne Türkiye'deki bazı vasilik odaklarının, global vasilik odaklarının uğrunda el el sedir dururuz."

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "yüz kızarmasından" bahsedenler olduğuna ayraç ederek, "Keşke Maraş ne için kapalıydı, yüzünüz o devir ne için kızarmadı deseydiniz. Biz, deminden KKTC'nin Maraş alanını açarak, iftiharla milletin önüne çıkıyoruz. Keşke Karabağ, 30 sene ne için Ermeni işgalinde kaldı, ne için buna cezaevi yumuyoruz deseydiniz. Şimdi Karabağ, ilanihaye Azerbaycan'ın yurdudur." değerlendirmesinde bulundu.

CHP milletvekillerinin "Zindaşti", "Harun kim, Karun kim?" şeklindeki çarpıcı sözleri dolayısıyla TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "İçtüzüğe layıkıyla emek vermek düzenini bozmaktan iş yapacağım." uyarısında bulundu.

Şentop, CHP'li milletvekillerinin Genel Kurul sıralarına vurarak motto atmayı sürdürmesi üzerine, "Uyarma cezası vereceğim, ameliye edeceğim." dedi.

"Mezhep kökenlerine layıkıyla açmak emperyalizmin oyunu"

AK Parti'ye müteveccih "Kürt düşmanı" eleştirilerine Kurtulmuş, "Bunu kesinlikle şekilde reddettiğimizi anlatım eylemek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bulunan Kürt kardeşlerimiz de bu coğrafyada canlı kardeşlerimiz de bizim kardeşlerimizdir. Bu ülkenin Kürt vatandaşları müşterek numara dershane vatandaşlarımızdır, kardeşlerimizdir. Türkiye'deki 85 milyon vatandaşımızın hiçbirinden müşterek farkı yoktur." karşılığını verdi.

İnsanları budunsal kökenlerine layıkıyla katiyen ayırmadıklarını vurgulayan Kurtulmuş, "İnsanları görüş kökenlerine ve budunsal yapılarına layıkıyla açmak emperyalizmin oyunudur. Türk de Kürt de bu bölgedeki Arap da Türkmen de Acem de Ezidi de Şii de Sünni de Alevi de bütünü birdir ve ayrımsız coğrafyanın insanlarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin aslında itibaren gelişimleri baş döndürücü dobra izlem ederek, dünyada evcil üretimde enerjisini artma ve bu zamanın getirmiş bulunduğu riskleri fırsata muhavvil müşterek diyar olduğuna dikkati çekerek, "Başından itibaren tezgahı dağıttırmamak, üretim, istihdam, dışarı satım ve akan müşterek tomar yoluyla gelişme potansiyelini çoğaltmak talip müşterek politikayla yürüyoruz. Tezgahı dağıttırmadık, dağıttırmayacağız ve henüz çelimli imalatlar yapacağız." dedi.

"Büyük milletlerin şişman hayalleri olur"

Büyük milletlerin, şişman hayalleri, rüyaları, hülyaları, hedefleri, ülkülerinin bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Yeniden güçlü, şişman Türkiye istikametinde 20 yılda yapılanlar ortadadır. Eğer kağıtlardan anlamıyorsak bunları gidip yerlerinde görebiliriz." diyerek konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, laflarını şu halde sürdürdü:

"Soru şu: Millet ayrımsız millet, bütçe ayrımsız bütçe, talih ayrımsız devlet. Geçen zamanlarda ne için yapılamıyordu da deminden yapılıyor? Bunların yapılabilmesinin arkasındaki asliye sebep AK Parti hükümetlerinin Türkiye'de gerçekleştirmiş bulunduğu kafa devrimidir ve vasilik odaklarıyla mücadeledeki başarıdır. Bu memlekette vasilik odakları elden şurayı bombalayan FETÖ'nün eli hunriz katilleri değildir. Bu memleketteki vasilik odakları, ekonomide, siyasette, ticarette ülkenin kanını soğurgan müşterek hapaz azınlıktır. Ona dirlik savaşım ettiğimiz düşüncesince bunlar yapılabilmiştir."

Kurtulmuş, geçmiş Devrim otomobilinin yapılmasını kırıcı odaklarla, bugün Türkiye'nin ileriye gitmesini istemeyen vasilik odaklarının temsilcileri ortada parça ayırt olmadığını söyledi.

Kurtulmuş'un hitabı esnasında CHP sıralarından tezvir atılması üstüne AK Parti ile CHP milletvekilleri ortada ağız dalaşı yaşandı. Meclis Başkanı Şentop'un verdiği arada da ağız dalaşı bitmeme etti.

Aranın peşi sıra konuşmasını sürdüren Kurtulmuş, "Türkiye Yüzyılı, ne içeride vasilik odaklarıyla savaşım ettiysek, aut vasilik odaklarıyla da savaşım ederek, henüz hakkaniyetli, henüz adaletli ve henüz insancasına müşterek cümle ihdas kılmak düşüncesince global müşterek savaşım yüzyılıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünya 5'ten büyüktür" lafına atıfta mevcut Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle Birleşmiş Milletler'in de Dünya Bankasının da IMF'nin de dört başı mamur arsıulusal gurur ve şirketlerin da baş döndürücü DOĞRU müşterek sürede gene yapılacağını veya gene kurulacağını göreceksiniz. Adaletin ve hakkaniyetin öncüsü bulunan Türkiye, Türkiye Yüzyılı ile yaşama geçecektir. Daha müşterek tomar dayanışmanın, işbirliğinin, paylaşmanın merkeze alındığı dünkü müşterek global hesaplı ve siyasal mimariyi kesinlikle kuracağız. Türkiye bunun öncüsü olacaktır." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler