USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen hücum birlikte adamlık suçud

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen hücum ile ilgili, "Bunun birlikte adamlık suçu olduğunu, bunun dört başı mamur insanlığa hakkında mamul bulunan açık, aleni birlikte hücum bulunduğunu birlikte el hâlâ anlatım geçirmek ister

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen hücum birlikte adamlık suçud
27-01-2023 00:08
Kütahya

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen saldırının peşi sıra gene bire ortak siyasi bozuntusu, faşist, rasist insanın bu posta Danimarka'nın başkentinde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi içinde olabileceği gelişmeleri geliyor. Bunun ortak adamlık suçu olduğunu, bunun eksiksiz insanlığa için meful bulunan açık, aleni ortak hamle bulunduğunu ortak defa hâlâ anlatım kılmak isteriz." dedi.

Regaip Kandili nedeniyle zamanı Kütahya Ulu Cami'ye mevrut Kurtulmuş, cami uğrunda partisi çeşidinden planlı vatandaşlara Kur'an-ı Kerim üleştirme programına katıldı.

Kurtulmuş, burada gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, ongun üç ayların Müslüman milletlere huzur, mutluluk ve sağlık getirmesi temennisinde bulundu.

İnanca meydana getirilen saldırıları aşırı dikçe üzüntüyle, nefretle karşıladıklarını tamlayan Kurtulmuş, şu biçimde konuştu:

"Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen saldırının peşi sıra gene bire ortak siyasi bozuntusu, faşist, rasist insanın bu posta Danimarka'nın başkentinde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi içinde olabileceği gelişmeleri geliyor. Bunun ortak adamlık suçu olduğunu, bunun eksiksiz insanlığa için meful açık, aleni ortak hamle bulunduğunu ortak defa hâlâ anlatım kılmak isteriz. Bu Ebu Cehillere hatırlatırız ki Ebu Cehil'in, Ebu Leheb'in İslam'ı namevcut etmeye, Kur'an'ı namevcut etmeye gücü yetmedi. Sizler elbette Kuran'ı ortadan kaldırmaya, elbette Müslümanlara ve İslam'a dokunca vermeyi düşünüyorsunuz? Niyet ediyorsunuz. Bu gerçekte görülmedik hain, görülmedik adamlık dışı ötekileştirici ortak saldırıdır ve dostça içe eksiksiz Avrupa kıtasını ve eksiksiz Batı dünyasını maatteessüf dostça içe kemirici iri ortak zehirdir."

Kurtulmuş, bu ağılı dalganın Müslümanlara, İslam'a dokunca veremeyeceğini, en iri ziyanı Avrupa'ya ve Batı yaşamına vereceğinin aşikar bulunduğunu dile getirdi.

Yapılan eylemin düşün özgürlüğü ve demokrasiyle en küçük ortak ilişkisinin olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, şu biçimde bitmeme etti:

"Böylesine faşist, ırkçı, ecnebi düşmanı, İslam ve ilkin Türkiye düşmanı siyasi müsveddelerinin 'bu ortak demonstrasyon hakkıdır. Bu ortak düşün özgürlüğüdür. Bu ortak demokrasinin parçasıdır. Demokrasinin gereğidir' kabil şişirme haber gerekçelerle korunum dibine alınması, korunması ve eylemlerini bu biçimde yapabilmesi gerçekte Avrupa'nın geldiği yeri da göstermesi itibarıyla ilginçtir."

Yapılan eylemin direkt doğruya dünyada kısaca 2 milyara vasıl Müslüman nüfusun tamamını amaç düzlük inançlara için hamle olduğuna ayraç fail Kurtulmuş, bu durumun gerçekte tamamı insanlığa için mamul ortak kusur bulunduğunu savundu.

"Saldırlar milletimizi hâlâ da kenetlendirir"

Bu gerekçeyle Türkiye'ye de meydana getirilen saldırıların milleti hâlâ da kenetlendirdiğini anlatım fail Kurtulmuş, şu biçimde bitmeme etti:

"Türkiye'ye, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a meydana getirilen bu saldırılar hemen milletimizin kenetlenmesine, bütünleşmesine, kişi inançları ve değerleri çevresinde toparlanmasına fırsat olur. Dışarıdan yapılacak bu çeşit saldırıların da bizim birliğimize, bütünlüğümüze tek biçimde dokunca vermeyeceği kabil hakkıyla bizi hâlâ da bilinçli ortak biçimde milletimize, değerlerimize eş çıkmaya, inançlarımıza eş çıkmaya yeter. Bir defa hâlâ bu ongun gecede bu çıyan saldırıları, bu saldırıların arkasındaki ılımlı asır kalıntısı şuur dünyasını, bunlara el erki ve benzerleri ismi altında tolerans göstererek Avrupa siyasetini, Avrupa halklarını zehirleyen yöneticileri kargıma ettiğimizi anlatım kılmak istiyorum. bu adamlık suçudur. Asla ikrar edilemez."

Kurtulmuş, Türkiye'nin çelimli iri ortak iklim adına için bitmeme ederek, Müslüman ve mazlum milletlerin öncüsü, sözcüsü olmaya bitmeme edeceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler