USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Hükümetimizin kararlılığı hâlâ aşırı üretmektir

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Hükümetimizin kararlılığı hâlâ aşırı üretmek, evren piyasalarında rakiplik edebilmek, huzur terimizle ürettiklerimizi satarak artırım açığımızı haricen elde ettiğimiz, kazandığımız dövizlerle kapatmaktır." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Hükümetimizin kararlılığı hâlâ aşırı üretmektir
25-12-2021 15:08
Ankara

Numan Kurtulmuş, partisinin Araştırma, Geliştirme (Ar-Ge) ve Eğitim Başkanlığınca Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Külliyesi Konferans Salonu'nda planlı "Teşkilat Akademisi Ankara Eğitim Programı"na katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış bulunan programda mütekellim Kurtulmuş, çağ AK Parti çatısı altında verdikleri mücadelenin anne amacının ne işe yaradığını kusursuz manasıyla kavrayamamaları şeklinde siyasetin yevmiye telaşları ortada kaybolup gideceklerini belirterek "milli politika geleneği" şekilde adlandırdıkları bu politika çizgisini başlangıç döndürücü çelimli müşterek biçimde bitmeme etmek ve doğacak nesillere bitirmek yerinde olduklarını söyledi.

AK Parti'nin çabucak müşterek öğür değil siyasal müşterek dava, millete mülk ergin müşterek davanın ismi bulunduğunu anlatım fail Kurtulmuş, bu davanın "Yeniden şişman Türkiye'yi kurmak" ve "Yeni adaletli ve hakkaniyetli dünyayı kasılma etmek" ayakları olduğuna ayraç etti. AK Parti'nin çabucak geçmişin partisi olmadığına, Türkiye'nin geleceğinin siyasal hareketi olduğuna dikkati çekici Kurtulmuş, bambaşka partilerin 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarından bahsedemediklerini söyledi.

Kurtulmuş, AK Parti'nin çabucak müşterek zümrenin, seçkin müşterek kadronun, müşterek bölgenin, müşterek mezhebin ve rastgele müşterek budunsal binanın partisi olmadığını, doğunun ve batının, Türk'ün, Kürt'ün, Laz'ın, Çerkez'in nedeniyle 84 milyonun partisi bulunduğunu vurguladı.

"AK Parti, mutluluk partisi değil kavim partisidir"

AK Parti'nin 20 senedir devleti yönettiğine yer veren Kurtulmuş, "Ama AK Parti mutluluk partisi değildir. Bunun altını çiziyorum. Belki ilkin tarz duyuyorsunuz. AK Parti, mutluluk partisi değil, devleti milletin namına yöneten, milletin verdiği ruhsatla yönetmen müşterek kavim partisidir, milletin öz kendine kendisidir." dedi.

Kurtulmuş, ekonomide dışarıya basıcı olan, kendine yetmeyen, dünyada rakiplik edemeyen müşterek Türkiye'nin, çelimli ve şişman Türkiye olmasının gibi olmadığını belirtti.

"Kendisinin üretmesinden bambaşka tek yolu yoktur"

Türkiye'nin, Osmanlı'nın akıbet dönemlerinden itibaren ekonomideki en ehemmiyetli problemlerinden birinin artırım açığı bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Yatırım nüfuz etmek için, istihsal nüfuz etmek için, Türkiye'nin tasarrufları kifayetli bulunmadığı için, bunun karşılanması düşüncesince senelerdir Türkiye'de bazıları erdemli faiz, ceninisakıt seviye üstünden Türkiye'ye haricen doğacak parayla Türkiye'nin kalkınabileceğini söylediler. Türkiye'nin müşterek istihsal seferberliği başlatamadığını ne eyvah ki seneler zarfında ateş tecrübelerle gördük. Öyle he ki içeride üretemeyen Türkiye, az artık eksiksiz mallarını haricen ithal fail müşterek ithal devleti durumuna getirdiler, 'ithalat cenneti' durumuna getirdiler. Bu çerçevede hükümetimizin kararlılığı, Cumhurbaşkanı'mızın öncülüğünde üretmek, başlangıç döndürücü üretmek, artık başlangıç döndürücü üretmek, evren piyasalarında rakiplik edebilmek, öz alın terimizle ürettiklerimizi satarak artırım açığımızı haricen elde ettiğimiz, kazandığımız dövizlerle kapatmaktır. Bu istikamette, üretim, istihdam, envestisman ve dışarı satım eksenli toy kazançlı modelle başlangıç başa yolumuza bitmeme ediyoruz. İnşallah Türkiye'nin DOĞRU sürede başlangıç döndürücü çelimli markaları evren ekonomisinde rakiplik edebilecektir. Türkiye'nin baştan şişman Türkiye olacaksa kendisinin üretmesinden bambaşka tek yolu yoktur. Bu istikamette yolumuza bitmeme ediyoruz."

Geçen günlerde döviz kurlarında yılgı oynaklığın ortaya çıktığını anımsatan Kurtulmuş, 18 liraya denli çıkan doların tahsil edilen tedbirlerle 11 teklik seviyesine düştüğünü söyledi. Kurtulmuş, "İnsan şuna üzülüyor, Türkiye ekonomisi bu denli çetin müşterek süreçten geçerken, Türkiye ekonomisinde milletimizi rahatlatacak bu adımların atılmasından muhalefette olanların da kendisini aykırılık cephesinde görenlerin de en azından ölçüm etmesini geçtik en azından kelimesiz kalmaları gerekmez mi? Milletin sevincinde siz de sevinin. Ankaralılar dövizin düşmesine seviniyor mu? Seviniyor. Üretimin artacak bulunmasına seviniyor mu? Seviniyor. Muhalefetin de sevinmesini engellemek hakkımızken ne eyvah ki bakıyoruz aykırılık olmadık laflar söylüyor, bu gidişattan kıvançlı olmadıklarını ayrıca beniz ifadelerine yansıtarak bitmeme ediyorlar." sanarak konuştu.

Türkiye'nin artık dobra günlere gideceğini, bu süreçleri başlangıç döndürücü artık dobra müşterek noktaya getireceklerini dile getiren Kurtulmuş, "Bir yandan tutarları düşürmek düşüncesince savaşım ederken gayri yandan da milletimizin alıntı enerjisini çoğaltmak düşüncesince hem minimum tutarı zamanı müşterek biçimde yükseltiyor hem de ati günlerde inşallah görevli ve zahmetli maaşlarında tensikat yapılarak vatandaşımızın alıntı gücünün azalmaması düşüncesince üzerimize sakıt sorumlulukları namına getirmeye hız ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin akıbet günlerde ekonomi, sanayi, keyif ve uygulayım bilimi dalında attığı adımları hatırlatan Kurtulmuş, minimum ücretten bağış yükünün kaldırılmasının da zamanı müşterek aşama bulunduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, teknolojisi çelimli sıfır Türkiye'nin, baştan şişman Türkiye olamayacağına dikkati çekerek senelerdir Türkiye'de teknolojik gelişmelerin, başta defans sanayisindeki gelişmelerin önünü kapamak düşüncesince yapılmayanın kalmadığını söyledi.

Türkiye'nin defans sanayisi dalında yaptıklarına yer veren Kurtulmuş, 20 yıl ilkin piyon tüfeğini fark cidar çetin karşıcı Türkiye'nin demin ulusal defans sanayisinde dünyanın mahdut ülkelerinden birisi durumuna geldiğini ve 2023'te ulusal defans sanayisinin yüzdelik 80'in üstünde domestik olacağını bildirdi.

"Türkiye'nin ikinci şişman ayağı sanayideki çelimli yapısıdır"

F-35 ve S-400 tartışmalarına da yer veren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu tartışmaların arkasındaki mesele, konuşulan mevzular değildir. F-35 mevzusundaki irdelemenin arkasındaki bilinçlilik şudur, biliyorlar ki Türkiye bu istikamette yürürse Allah'ın izniyle DOĞRU müşterek sürede öz uçağını meydana getirecek ve dünyada rakiplik edebilecek noktaya gelecek. S-400'ü alırdın, almazdın, S-400'de de biliyorlar ki Türkiye hakeza giderse öz iklim defans sistemlerini kuracak. Özetle, baştan güçlü, şişman Türkiye'nin ikinci şişman ayağı sanayideki çelimli yapısıdır ve başta ulusal defans sanayisindeki çelimli yapısıdır."

"Yeniden güçlü, şişman Türkiye" hedefinin üçüncü ayağının, Türkiye'deki sosyal dayanışmanın sağlanması olduğuna ayraç fail Kurtulmuş, sosyal dayanışması güçsüz bulunan müşterek ülkenin katiyen ulusal hedeflere kuma müşterek biçimde yürümesinin gibi olmadığını vurguladı.

"İyi eğitimli, son zamanların sorunlarıyla başlangıç edebilen, çelimli müşterek çaylaklık yetiştirecek yetişek sisteminin varlığı"nın "Yeniden güçlü, şişman Türkiye" hedefinin dördüncü ayağı bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, "Milli yetişek sistemimizi bu açıdan yükseltmek düşüncesince hem enfrastrüktür çalışmalarını hızlandırdık hem de bu açıdan ortaya konulmuş bulunan perspektiflerle Türkiye'de eğitimde okazyon eşitliğinin önündeki engelleri kaldırdık. Şimdi sahasının gerektirdiği açıklık elemanların yetiştirilmesi düşüncesince örgütlü endüstri bölgelerimizde hem cümle yüksekokulları hem de cümle liseleri ile başlangıç başa yolumuza bitmeme ediyoruz."

Dünyada rastgele müşterek çeşitli bilginin yer aldığı müşterek dönemden geçildiğini anlatım fail Kurtulmuş, "Mutluluk yok, erinç yok, mutluluk yok, sulh yok, nasfet yok, hak yok. İnsanların çelimli müşterek biçimde mevcut olmasını sağlayıcı şey, bilgi, felsefe ve bilme ekseninde toplumların baştan müşterek şişman yetişek seferberliği içerisinde olmasıdır." sanarak konuştu.

Söz konusu hedefin akıbet ayağının ise çalışan aut siyasa bulunduğunu kaydeden Kurtulmuş, Karadeniz, Akdeniz, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Doğu ve Anadolu kıtası şekilde Türkiye'nin zarfında bulunmuş yer aldığı coğrafyanın, tarihin eksiksiz dönemlerinde şişman mücadelelerin merkezi olduğunu, çağ ise Avrupa Birliği, ABD, Rusya, Çin ve gayri evren güçlerinin, fehva caizse rekabetlerinin, mücadelelerinin, çelişkilerinin, çatışmalarının ayrıca gitgide oluş bulabilecek şişman çatışmaların merkezi bulunduğunu söyledi.

Söz konusu coğrafyanın ayrımsız sürede fırsatların da merkezi bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, Türkiye'nin bu alanda çelimli boşluk vermek mecburiyetinde bulunduğunu bildirdi. Kurtulmuş, "Türkiye olarak, bu coğrafyadaki eksiksiz gerilimlere alın hazırlıklı, eksiksiz gerilimlerde ulusal tezlerimizi savunacak denli becerikli müşterek biçimde ayakta duruyoruz. Eğer anca olmasaydı, Doğu Akdeniz'e burnumuzu fark çıkartmazlar, bizlere saf gaz, yer yağı aratmazlardı. Eğer anca olmasaydı Türkiye, Azerbaycanlı kardeşlerimize dayanaklık etmek şekilde Karabağ'ın işgalden kurtulmasını sağlayamazdı. Eğer anca olmasaydı Türkiye, Ayasofya'yı ibadete açarak kıyamete denli Müslümanların ibadetinde olmasını sağlayamazdı." sanarak konuştu.

"Yeniden güçlü, şişman Türkiye" hedefinin 5 esas noktasını, AK Parti'nin tarz haritası şekilde partililerle paylaştığını özetleyen Kurtulmuş, bunları nüfuz etmek düşüncesince kolları sıvadıklarını, savaşım verdiklerini anlatım etti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığınca planlı Teşkilat Akademisi programına videoteyp ileti gönderdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler