USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 'Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür, kimsenin aklından geçmesin. Türkiye başıboş alışveriş ekonomisi koşulları içinde akım ediyor” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 'Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür'
17-12-2021 19:49
TBMM Genel Kurulu'nda 2022 bütçe görüşmeleri bitmeme ediyor. AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, minimal tutara değinerek, “Çok şükür sonuç oturumda, cemaziyelevvel Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu minimal ecir Türkiye'de dört başı mamur kesimleri görülmedik kıvançlı etmiştir. 4 bin 253 vahdet minimal ücret, evet, on paralık eğer olmazsa yurttaşlarımızın bir kısmının alıntı gücünün artırılması itibarıyla ehemmiyetli bir destektir.

Ayrıca, elden minimal ücretin değil minimal ecir üstündeki bağış yüklerinin de arındırılmış olması Türkiye'de sonuç çağda bu enflasyonist edisyon nedeniyle bozulan ortamın da artı açıdan gelişme göstermesine ulama sağlayacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle, önümüzdeki süreçte de, toy yılla birlikte, sabık yıl meydana getirilen şişko görüşmeler esnasında elde ettikleri haklarla, vazifeli kesiminin de, inşallah, bu toy vaziyetten ortaya çıkan farklarının da hakkaniyetli bir halde verileceğini biliyoruz, beklenti ederiz ve böylecene giriş döndürücü açık bir vazifeli kitlesinin de yılbaşından itibaren henüz şen bir noktaya geleceğini tasar çizim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Asla başıboş piyasa ekonomisinin kurallarından vazgeçmeyeceğiz”

Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam, hariç satım ve faiz eksenli politikadan katiyen vazgeçmeyeceğini kaydeden Kurtulmuş, “Bunu yaparken, kimilerinin anlatmaya çalışmış olduğu gibi, katiyen başıboş piyasa ekonomisinin kurallarından vazgeçmeyeceğiz. Türkiye toplumsal siyasa donanımlı, hakkıyla ahlak bilimi bilimi kurallarla çevrik bir başıboş piyasa ekonomisi istikametinde yürüyüşünü sürdürecektir” halinde konuştu.

Kurtulmuş, iktisadi OHAL iddialarına ilişkin, “Bunun altını etli çizgilerle çiziyorum zira henüz geçtiğimiz bir iki devir huzur maalesef, kimilerinin sınırını aşan bir halde kıyıda bucakta ‘ekonomik OHAL'den bahsetmiş olması Türkiye'de ve Türkiye'yi haricen strateji fail çevrelerde ehemmiyetli bazı endişeleri ortaya çıkardı. Bir el henüz giriş döndürücü kemiksiz bir halde söylüyoruz: Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür, kimsenin aklından geçmesin. Türkiye başıboş piyasa ekonomisi koşulları içinde akıntı ediyor. Ama şurası gördük; bir laf ortaya atıldı, bilhassa toplumsal medyada kimler kimler ardı sıra takıldı gitti. Dolayısıyla bunun altını çizerek tabir buyurmak istiyorum” dedi.

“TOGG da elden otomotiv piyasası değildir”

Kurtulmuş, Türkiye'nin evcil arabasına bağlı olarak, “Nasıl defans sanayisi elden defans sanayisi değilse, TOGG da elden otomotiv piyasası değildir. TOGG'daki başarılar, bire bir sürede araba sektöründe taraf sahasının gelişmesinde ve ayrıca yenilenebilir erke bağlamında bataryaların geliştirilmesinde de ehemmiyetli ve görülmedik çelimli bir çarpan tesiri oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

“2002 senesinde yüzdelik 43 bulunan bizim borcumuzun ulusal gelire payı bugün yüzdelik 10'lar seviyesine düşmüştür”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, CHP İstanbul Milletvekili Kesici'nin konuşmasını değerlendirerek, “Sayın Kesici, 1991-93 yılları ortada Devlet Planlama Müsteşarlığı yapmış biri boydak planlama müsteşarlığı karşılayıcı şahıslar elden rakamlar üstünden meseleleri tabir etmezler. Müsteşarlık yapan, o makama güçlenmiş şahıslar oranlar üstünden değerlendirmeyi kendilerine umde edinirler. Çünkü ‘Rakam 10 liradan geldi 100 liraya' buyurmak adına ‘10 vahdet neyin yüzdelik kaçıydı, güncel 100 vahdet neyin yüzdelik kaçıydı' sanarak tabir buyurmak durumunda hissederler. Başkası konuşabilir boydak planlama müsteşarlığı yapmış birisinin elden sayıları söyleyip oranlar üstünde gitmemesi gerçekten. Belki siyasetin kişi üslubu içinde akilane bulunabilir ancak kamuoyuyla gerçekleri büzüşmek açısından değişik sonuçlar doğurur. Bakın, iç borcu, aut borcu döviz cinsinden -borçları- tabir ettiler. 2002 senesinde bizim borcumuzun rakamını Sayın Kesici anlattı boydak ulusal gelirimize oranının ne işe yaradığını tabir etmedi. 2022 yılı bütçesindeki rakamı da söyledi, oranın ne işe yaradığını tabir etmedi. 2002 senesinde yüzdelik 43 bulunan bizim borcumuzun ulusal gelire payı bugün yüzdelik 10'lar seviyesine düşmüştür” halinde konuştu.

“Bugün ‘Cumhuriyet tarihinde işaret bırakan fırka kim' sanarak sorsanız AK Parti”

Elitaş, 21 senedir çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Üretim yapıyoruz, milletimizin muhtelif imkanlarla bol bolamat seviyesini tasarruf buyurmak düşüncesince elimizden mevrut gayreti üretiyoruz. Yirmi bir senedir da muhalefette olanlar, sürekli, sözle peynir gemisini yürütmeye çalışıyorlar. Ama hani ‘Ayinesi iştir kişinin, söze bakılmaz' derler ya, onun ahali ortada ayrıksı bir deyimi var, Sayın Kesici ‘Dananın kuyruğunu...' ifadesini kullanırken az buçuk edebe, adaba reva mı acep sanarak bir çekindi, söyledi. Ben de diyorum ki: Halk arasındaki bu ‘Ayinesi iştir kişinin, söze bakılmaz' ibaresinin ‘Eşek ölür, kalır semeri; insanoğlu ölür, kalır eseri'. Bugün ‘Cumhuriyet tarihinde işaret bırakan fırka kim' sanarak sorsanız ‘AK Parti'. ‘2018'den itibaren bu eserlerin sahibi kim' sanarak sorsanız ‘Cumhur İttifakı'. İnşallah, bu meseleyi de 2023'ten itibaren bitmeme ettirmeye çalışacağız” halinde konuştu.

“Bugün yaşadığımız hadise, şu anda hayattaki en iri sıkıntıların başında”

“2019 yılının Aralık ayının nihayetinde Çin'de başlayıp 2020 yılının huzur aylarında İtalya'da giriş gösteren, 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'ye mevrut pandemi süreci tamamı dünyayı beklenmedik tesirinde bıraktı” diyen Elitaş şu biçimde konuştu:
“Kimin ne meydana getirdiği bilinmeden, ne devir süreceği anlaşılmadan, aşının bulunup bulunmayacağı, aşının tesirinin olup olmayacağı tartışmaları varken, dört başı mamur dünyanın kapanmış olduğu bir süreçte Türkiye'de pandemi sürecindeki yaşanılan bunalımdan, etkilerden gerçeklenmiş çarpılmak durumunda kaldı. Bakın, kısaca bir senedir hem Türkiye'de hem dünyada kapanma süreci yaşandı. O devir ‘önce sağlık' denildi. Bütün ülkeler, kişi ülkelerindeki canlı kullanıcılarını bu kapanma sürecindeki sıkıntılardan kurtarabilmek düşüncesince muhtelif iktisadi tedbirler aldılar. 2020 yılının Mart ayından itibaren, pandemi döneminin bitmeme etmiş olduğu 2021 yılına derece bir salname müddet içinde Türkiye ekonomisini dalavere edenler, ilkin Sayın Cumhurbaşkanımız edinmek üzere, Kabine üyeleri de karışma edinmek üzere, vatandaşımızın bu sıkıntıdan asgari zararla, asgari bol bolamat kaybı yaşayarak çıkması düşüncesince ellerinden mevrut gayreti gösterdiler. Bugün yaşadığımız hadise, şu anda hayattaki en iri sıkıntıların başında.”

Ahmet Umur Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler