USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Eğer bildiğin birlikte nesne var ise Sayın Kılıçdaroğlu söyle

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayet" açıklamasına ilişkin, "Eğer bildiğin müşterek nesne var ise Sayın Kılıçdaroğlu söyle. Dilinin altında bakla her neyse onu da ortaya çıkar." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Eğer bildiğin birlikte nesne var ise Sayın Kılıçdaroğlu söyle
11-10-2021 22:53
Yalova

Numan Kurtulmuş, AK Parti Yalova İl Başkanlığının Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlemiş bulunduğu Danışma Meclisi Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, AK Parti'nin davasının baştan çelimli ve şişman Türkiye’yi ihdas etmek bulunduğunu söyledi.

İddia, dilek ve ahlak sahibi kadrolar namına yola bitmeme edeceklerini ve dayanışmalarını artıracaklarını tamlayan Kurtulmuş, "2023’e giderken bu yoldaki eksikliklerimizi noksanlarımızı gidererek tam tarik müşterek biçimde yürüyüşümüze bitmeme edeceğiz Allah’ın izniyle. 2023’te de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı baş döndürücü çelimli müşterek biçimde baştan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı üstünden müşterek özgüven oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, şöyleki bitmeme etti:

"İnanın ne gerçekleştirmek olduklarını ve ne yapacaklarını da baş döndürücü da güzel bilmiyorlar. Geçtiğimiz hafta söyledim, karşılık da verdiler. Cumhurbaşkanı talibi ilkin Kılıçdaroğlu olacak sanarak yardımcılarından literatür başlangıcında laflar geldi. Arkasından Kılıçdaroğlu, olmayacağının sinyalini verdi. İstanbul ve Ankara büyükşehir şehremaneti başkanlarını da müşterek biçimde kenara koyarak öz tarafında sahayı temizledi. Arkasından İYİ Parti’nin Genel Başkanı ‘Ben başvekil adayıyım zaten’ niteleyerek cumhur reisi adaylığından çekildiğini müşterek biçimde ortaya koydu. Daha filhakika cumhurbaşkanlığı düşüncesince rastgele müşterek engel çıkarmayacağını söyledi. Arkasından müşterek önemli etap da HDP’den geldi. ‘Biz müşterek uyuşma arayışı içre değiliz’ denildi. Bizi de tasdik etti. Biz daima şurası söylüyoruz: HDP’nin öbür taraftaki ittifakla ittifakları gizli, iş birlikleri açıktır. Açık iş birliği, duyurulmayan uyuşma içre cereyan ediyorlar. Bunları tasdik ettiler. Sıra geldi cumhur reisi adayını bulmaya. Daha doğacak gerçi, zamanı mevcut da demin eskizlerini, alıştırmalarını yapıyorlar. Biz rahatız, adayımız ve inşallah Cumhurbaşkanımız 2023’te Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakı namına kılıç şen müşterek biçimde bitmeme ediyoruz."

"Nispeten henüz ceninisakıt profilli bir tanesini sözlü boşaltmak düşüncesince uzlaşmaya çalışacaklar"

Millet İttifakı'nın ilkin işlerinin cumhur reisi talibi bilmek olacağını dile getiren Kurtulmuş, bu mevzuyla ilişik düşüncelerini paylaştı.

Numan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benim ferdî bu derece salname tecrübeyle söyleyeceğim nesne şudur: Siyasi tabanı olan, gitgide cumhur reisi seçilirse kendilerine kadem bağı olacak bulunan biri yerine, politik tabanı sıfır oranla henüz ceninisakıt profilli bir tanesini sözlü boşaltmak düşüncesince uzlaşmaya çalışacaklar. Bunu söyleyince bazısı sözlü çıkaracaklarını söyleyemiyorlar da 'Hadi bakalım tarzı getirin de kimin sözlü olacağını görün' diyorlar. Seçimi getireceğiz, 2023'te bu kavim sandıkları kuracak ve orada kimin sözlü olabileceği ortaya çıkacak. Bizim rahatlığımız bu, ne yapacağımızı biliyoruz. Yeniden güçlü, şişman Türkiye’yi kuracağız. Yarım küsurat işimizi tümlemek düşüncesince bu milletin hedeflerine akilane üşüşmek düşüncesince bitmeme edeceğiz. Onlar ne yapacaklarını biliyorlar mı? Onların en baş döndürücü söyledikleri ‘İyileştirilmiş reislik sistemine geçeceğiz. Güçlendirilmiş vekil düzene geçeceğiz.’ Nasıl geçeceksiniz? İYİ Parti’nin beklediği sistemle CHP’nin ve ya diğerinin beklediği manzume ayrımsız mı, değil. Hükümeti nite kuracaksınız? Terörle mücadelede HDP’yi Türkiye‘nin teröre erinç mücadelesinde nite inandırma edeceksiniz? Tüm bu sorular duruyor ancak 'Tayyip Erdoğan gitsin de nite giderse gitsin' sanarak müşterek koroyu tutturmuşlar görünüyorlar. Hele müşterek defa henüz korkutan olanı iklim dışından bazı merkezlerden, bazı çevrelerden Tayyip Erdoğan ve ya AK Parti karşıtı bazı sözlerin gelmesinin de medetini umuyorlar, ordan da imdat bekliyorlar."

"Siyasi cinayetlerle savaş fail hareket, AK Parti politik hareketidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonradan doğacak adların bazı yerlerde söyleniş edilmeye başlandığını dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Haddinizi bilin. Türkiye’de kimin cumhur reisi olacağına değişmeyen sağlayan falan ülkedeki falan tarz değil ve ya falan edip değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin halkının kendisidir, ermiş Türk milletidir. Sandık bazısı gösteriyorsa, bazısı sandıktan milletimiz cumhur reisi namına çıkaracaksa başımız gözümüz üstünedir. Birtakım idrak operasyonlarıyla kendilerine kez ayırmak arzu edenler ne eyvah ki akıbet beş altı gündür de acayip, antika müşterek sözün ardına takılıp gittiler. Diyor ki Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakı politik cinayetleri, bilmiyorum neyi çıkararak Türkiye’de müşterek gerilim çıkaracaklar ve öylelikle seçime değişik seçmeni konsolide etmeye çalışacaklar.’ Bu cümleye yakın, buna yaklaşan müşterek şeyler söylüyor. Eğer bildiğin müşterek nesne mevcut ise Sayın Kılıçdaroğlu söyle. Dilinin altında bakla her neyse onu da ortaya çıkar. Türkiye’de politik cinayetlerle savaş fail hareket, AK Parti politik hareketidir. Türkiye’de faili meçhullerin, cezaevlerindeki dizgesel işkencelerin, halkı birbirine bucak katkısız sol çatışmalarının karşısında sonuna derece duran parti, AK Parti’dir, bu politik harekettir."

"Bu kavim buna ayakkabı bırakmaz"

Kurtulmuş, rahmetli Başbakan Adnan Menderes’ten itibaren süregelen Türkiye’nin ulusal politika geleneğinin, darbelerden, faili meçhullerden, politik cinayetlerden, mahfi odalar içre meydana getirilen pazarlıklardan yana tek biçimde işinin olmadığını belirtti.

Bu ülkede darbelere kimlerin erinç vakfe sergilediğinin arasında bulunduğunu tabir fail Kurtulmuş, laflarını şöyleki sürdürdü:

"15 Temmuz'a erinç kimin açık müşterek biçimde bulunduğu ortadadır. 15 Temmuz’da kimin ‘Bize buradan müşterek aş menfaat mı?’ sanarak beklediği de ortadadır. Türkiye’nin dört başı mamur politik cinayetlerini sonlandıran, çetelerin bu ülkede gır sahibi olmasını önleyen, bu politik harekettir. Dolayısıyla tek biçimde kusur laflarla milleti müşterek düşünce tüneline sokmaya kimesne çalışmasın. Varsa duyumlarınız söyleyin. Tedbirleri henüz artırsınlar ancak ortalığı karıştırma, suyu bulandırma, algıları kirlettirmek düşüncesince bu cins laflar söylemenin noktayı de değildir. Bu kavim buna da ayakkabı bırakmaz. Seçimler vaktiyle yapılacak. Millet sandıktan Allah’ın izniyle bazısı çıkardıysa ona değer edeceğiz. Sandıktaki ahali oylarını fark etmek düşüncesince uygun dışı yollara çıvmak bizim bilmediğimiz, bizim kitabımızda yazmayan şeylerdir. Biz milletin gönlüne girmeyi, milletinin oyunu edinmeyi esasi namına ikrar fail ve milletimiz ne diyorsa ona 'baş menfez üstüne' deriz. Darbelerden, darbecilerden, yılgı hallerden, kimi faili belgisiz cinayetlerden, kimi politik cinayetlerden imdat ummayız. Medet umanları da adi insanoğlu namına tanımlarız.”

Türkiye'nin ilkin gencelme kesiminde de 18-30 gözyaşı gömlek grubunda da AK Parti’nin müşterek numara tümen bulunduğu dile getiren Kurtulmuş, "Açık açıklık müşterek numara tümen AK Parti’dir. 'Gençler AK Parti’den ümidini kesti' diyorlar. Zannedersin ki AK Parti müşterek numara değil de apayrı müşterek tümen birinci. Hiçbir gözyaşı grubunda AK Parti’den apayrı parti, müşterek numara tümen değildir. Hangi anketi istiyorlarsa alsınlar koysunlar önlerine. ‘Efendim idrak yapmaya bitmeme ediyorlar.’ O devir size algının üzerinde müşterek apayrı nicelik vereyim. Türkiye’de AK Parti’nin unsur sayısı 11,5 milyondur. Türkiye’deki dört başı mamur politik partilerin yekûn üyelerinden henüz fazladır." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, toplantının arkası sıra Yalova Valiliği ve Belediye Başkanlığını görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler