USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Büyük birlikte yükselişe baştan sona bu arada tanık olacağız

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, iri ortak yükselişe baştan sona baş başa tanık olunacağını belirterek, bunun insanlığa defa göstereceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Büyük birlikte yükselişe baştan sona bu arada tanık olacağız
27-09-2021 14:00
Kocaeli

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle iri İslam medeniyetinin 3. iri çıkışı, Türkiye'den, bu topraklardan, Anadolu irfanından neşet ederek inşallah insanlığa erke saçacaktır, kere gösterecektir. Büyük müşterek yükselişe daim bu arada tanık olacağız." dedi.

Başiskele ilçesinde mevcut Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinin 2021-2022 bilimsel nitelikli yılı açma töreninde mütekellim Kurtulmuş, Türkiye'nin ve dünyanın geleceğinin mıhlı ve çelimli müşterek tahsilden geçtiğini söyledi.

Kurtulmuş, üniversitelerin bulundukları site ile beraberce büyümesi gerektiğini, çevreden, şehirden, halktan, realiteden kopmuş üniversitelerin ilmî gelişmelere önderlik etmesinin düşünülemeyeceğini kaydetti.

Konuşmasında ilim, irfan, felsefe konularının öneminden bahseden Kurtulmuş, "İrfan, felsefe ve ilim; boyut en altı. Çocuklarımıza bu ikisini de vermek, kendimiz de yaşantımız süresince felsefe ve irfanla süslenmek durumundayız. Allah felsefe ve sezme yolumuzu bizler düşüncesince açsın sanarak dilek ve afsun ediyoruz. İrfan sahibi değilseniz, insanların, çelimli olanların karşısında eğildiği, çelimli olanların ise kendisinden apayrı hiç kimseye dünyada hafriyat tanımadığı müşterek evren ortaya koyarsınız. Bugün dünyada boyut eksikliği yok. Çok kusursuz ilmî gelişmeler var. Hayatı kolaylaştırmaya ilişikli nice meseleler var." sanarak konuştu.

Dünyadaki ilmî ve teknolojik gelişmelere yer veren Kurtulmuş, "Peki arazi yüzünde huzur, hakkaniyet, doğruluk mevcut mı? Yeryüzünde insanoğlu bahtiyar mu? İnsanlar neşe içinde yaşamın gerçeklerine tutunabiliyorlar mı? Hayır, değil. Olmamasının sebebi; boyut eksikliği değil, olmamasının nedeni sezme ve felsefe eksikliği. Onu bütünlemek üniversitelerimizin bel kemiği meselelerinden biri." ifadesini kullandı.

Mülkün aslını gerçekleştiren adaletin, müşterek mizan ve etraf ortada müşterek balans bulunduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Denge şaştığı devir doğruluk olmaz. Adalet; çadırın anne direğidir. Onu söküp alırsanız ne boyut kalır ne uygulayım bilimi kalır ne evolüsyon kalır. Onun düşüncesince adaleti gün süresince önemseyen toplumlar, içtimai gelişmelerin merkezi durumuna getiren topluluklar, iri medeniyetler kurmuşlardır." değerlendirmesinde bulundu.

"Adaletten iri çelim yok"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, adil iri çelim olmadığını vurgulayarak, şu biçimde bitmeme etti:

"Topunuz, tüfeğiniz, tankınız, atom bombanız, şuyunuz buyunuz olsun. Hiçbir faydası yok. Esası adalettir. Dolayısıyla iri medeniyetlerin yükselişi, toplumların gelişmesinin bel kemiği meselelerinden bir tanesi de adaletin hakkıyla çelimli ve sansasyonel biçimde toplumların anne direğini oluşturmasıdır. Adaletin bel kemiği hususlarından bir tanesi de hürriyet meselesi. Yani seçme özgürlüğü, öz düşüncelerini tabir edebilme özgürlüğü, yaşayabilme özgürlüğü, insanoğlu öz yaşamlarında ilmî tetkikat yapacaklarsa bu alandaki özgürlüklerin topu topu da adalettin müşterek şubesidir, adaletin içinde arazi alması müstelzim müşterek husustur. Bunları bugün ferah ferah konuşabiliyoruz. Ancak ego de yaşamı üniversitelerde önceki bir tanesi namına söylüyorum; baş döndürücü andıran vakitlere derece üniversitelerde maatteessüf baş döndürücü dümdüz meseleleri, haksızlıkları, hürriyet kısıtlamalarını konuşuyorduk. mesela 17-18 yaşındaki gençlerimizin başörtüleriyle üniversitelerine gelmesi iri müşterek kusur namına Türk pedagoji bilimi tarihinde, maatteessüf o tarihteki yerini aldılar. Aynı biçimde bire müşterek yarışa soktuğumuz öğrencilerin müşterek bölümüne apayrı müşterek katsayı, apayrı bölümüne apayrı müşterek katsayı uygulayarak, senelerce iri müşterek haksızlığı, iri müşterek adaletsizliği, iri müşterek hürriyet kısıtlamasını ortaya koymuş olduk. Dolayısıyla herhangi müşterek bölgede adaleti ve şahısların özgürlüğünü esasi meydan medeniyetler iri çıkışlar yapar, iri güçlerini ortaya koyabilirler."

İnsanoğluna denyo edilen dünyanın, doğacak nesillere en dobra biçimde bırakılması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, dünyada hava değişiklerinin görüldüğünü hatırlattı.

Bu yıl müsilajdan (deniz salyası) bahsedildiğini dile getiren Kurtulmuş, bunun insanın çevresini kirletmesinin neticelerinden bir tanesi olduğuna dikkati çekti.

Çevre kirliliğinin, hava değişikliklerine ne bozukluk bulunduğunun bilindiğini özetleyen Kurtulmuş, "Sebebi kimdir? Hikmet ve sezme sahibi sıfır insan. Bilgi sahibi sıfır insanoğlu demedim. İnsanlar hava değişiklikleriyle buzların eriyeceğini biliyor. Ancak bu derece umarsız davranıp çevreyi kirletiyorlarsa çevrenin kendilerine mukaddes müşterek denyo bulunduğu bilgisine ehil olsalar fark onu içselleştirmemiş olmalarının sonucudur. Kainat bildiğimiz ve bilmediğimiz varlıklarıyla bireylere denyo bırakılmıştır. Bu emaneti en dobra biçimde koruyabilen medeniyetler güçlenmiştir." görüşünü paylaştı.

"Emanete ehil çıkan medeniyeler, dünyada iri medeniyetler kurmuş ve iri güçler oluşturmuşlardır"

Kurtulmuş, en iri denyo bulunan evreni ve dünyayı korumanın sorumlulukları olduğuna dikkati çekerek, "Bunun düşüncesince emanete ehil çıkan medeniyeler, dünyada iri medeniyetler kurmuş ve iri güçler oluşturmuşlardır." dedi.

Numan Kurtulmuş, dünyanın nimetlerine ulaşımda denklik prensibinin öneminden bahsederek, medeniyetlerin bunu gerçekleştirdiğinde yükseldiğini ve geliştiğini belirtti.

İnsanların eğitimde, kültürde, sanatta, bilimde, teknolojide, felsefede, inovasyonda daim ileriye akla yatkın gitmesi icap ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Adaletin, mülkün temeli olması, dünyanın, aşamanın bireylere denyo namına verilmesi, halis muhlis şahısların yaradılışta eşit, Müslümanların da dinde ahi olması, şahısların engellenmeyen seçimleriyle hayatlarını temin hakkına ehil olması, dünyanın nimetlerine ulaşımda da dünyada canlı halis muhlis şahısların denktaş eş olması ve eğitimde, kültürde, sanatta, bilimde, teknolojide, felsefede daim ileriye gitmeyi emreden müşterek ide açısına ehil olması gerektiği; size güvence ediyorum, bu 6 maddeyi ne uygarlık müşterek biçimde namına getirirse dünyanın en iri medeniyetlerinden oluyor. Bu dediğim adamlık tarihinin özetidir. Bunun haricinde bunlardan müşterek yada birkaçına ehil olmayanın, aksamaya başladığını, arıza başladıktan sonraları da iri merkezlerin yegâne hiç yıkıldığını görüyoruz. Bu arada birtakımı aut aktif fiil ve saldırıların olmadığını da söylemiyorum. Nihayetinde insanoğlu topluluklarını ayakta markajcı iç dinamizmidir. İnsanlar, bu iç dinamizmiyle bunları meydana getirirse haricen ne gelirse gelsin onların hepsini göğüslemesini başarır."

İlmin, bilmenin ötesinde bilgiye bağlı hususları özümsemek ve şahısların faydasına arz etmek bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, evren zamanı süresince halis muhlis toplulukların saydığı 6 hususa uyanıklık ettikleri miktarda güçlendiğini ve iri medeniyetler kurduğunu hatırlattı.

"Allah'ın izniyle iri İslam medeniyetinin 3. iri çıkışı, Türkiye'den, bu topraklardan, Anadolu irfanından neşet ederek inşallah insanlığa erke saçacaktır, kere gösterecektir. Büyük müşterek yükselişe daim bu arada tanık olacağız." diyen Kurtulmuş, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinin de ilimin, hikmetin ve irfanın halis muhlis insanlığa erke tutan, kente ve Türkiye'ye önderlik fail mahdut boyut yuvalarından bir tanesi olmasını dilek etti.

Törene, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Bayram, dekanlar ve öğrenciler katıldı.

Kurtulmuş, elan sonraları Vali Yavuz'u görüşme ederek, kentteki icraat karşı boyut aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler