USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Bütün anketlerde AK Parti bariz boşluk bir numara parti

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, dört başı mamur anketlerde AK Parti'nin bariz aralık bir numara parti bulunduğunu belirterek, "Kim ne ankete beslemek istiyorsa baksın." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Bütün anketlerde AK Parti bariz boşluk bir numara parti
03-11-2021 15:35
İstanbul

A Haber çalışkan yayınında gündeme bağlı değerlendirmelerde mevcut Kurtulmuş, AK Parti'nin iktidara gelişinin 19. sene dönümü bulunduğunun hatırlatılması üzerine, AK Parti iktidarı devraldığında Türkiye'de sağlıktan öğrenime derece rastgele bölgede selamünkavlen ergin ortak sistemin bahis konusu bulunduğunu ve iktidarın modüler yapısı zımnında ülkenin yönetilemez ortak hükümet modeline erbap bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, 19 yılda ehemmiyetli hizmetler ve iri planlar yapıldığını dile getirerek, AK Parti'nin en iri başarılarını "devlet-millet bütünleşmesi", "vesayetler döneminin sonlandırılması" ve "özgüven inşası" biçiminde sıraladı.

Gençleri en dobra biçimde anlamaya çalışan, gençlere güvenen, gençlerin hayatlarını kolaylaştıracak olanak ve fırsatları sunan politik iktidarın, AK Parti iktidarı bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, "Gençlerimizi bizlere baş döndürücü dobra anlıyoruz, neler istem ettiklerini, neler düşündüklerini baş döndürücü dobra biliyoruz. Gençlerimize güveniyoruz, gençlerimizi siyaseti özlük üzerlerinden yapacağımız ortak taşıt adına değil dört dörtlük bilakis baştan güçlü, iri Türkiye'nin en ehemmiyetli unsuru adına görüyoruz. Gelecek tasarımımızı Türkiye'nin gençleri üstünde nesir ediyoruz, AK Parti'yi iktidara taşıyacak ortak ilke adına değil. Başkalarının icra ettiği derece değil. Yeni, güçlü, iri Türkiye'nin geleceğini bu dinç nesil üstünden tasarlamanın en akıllıca kere bulunduğunu görüyoruz." diyerek konuştu.

Kurtulmuş, "Gençlerimize güveniyoruz derken 15 Temmuz gecesini de tavsiye adına veriyorum. Dünyanın tek durumunda tankların önüne örtüsüz bedenleriyle yatıp darbeyi durduracak ortak cahillik kitlesi yok. Yumruklarıyla, ayrıca gökdelenlerin üstünden taşları atarak uçakları durdurmaya düşünce etmiş, azmetmiş bulunan imanlı, inançlı, vatanını, milletini dost ve bu ülkenin demokrasisine erbap çıkmaya etkin ortak iri cahillik kitlesi var." dedi.

Demokrat olmanın bedava olmadığını, "amasız, fakatsız", tek şaibeye arazi bırakmadan, antidemokratik etraflı unsurlara erinç beraberce uğraşmak icap ettiğini kaydeden Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"15 Temmuz hakeza ortak imtihan alanıydı. Darbenin evvela saatlerinden itibaren elan nasıl biteceği muhtemelen olmadan, ortak defa hele vakit 23.00-01.30 arası bıçak sırtında gidip geldiği bölgede kimlerin apronda beklediklerini, 'Bu şimendifer ortak gelsin bakalım, başarıyla gelirse tığ de yeni baştan bu trene bineriz.' diyerek beklediğini baş döndürücü dobra biliyoruz. Dolayısıyla hüner demokrat olmak, Türkiye'yi sevmek, Türkiye demokrasisine erbap genişlemek evvela andan itibaren Cumhurbaşkanımızın icra ettiği gibi, AK Parti kadrolarının icra ettiği derece ki nerede bulunursa meseleye erbap çıkarak ölümüne... Eğer o geceleyin darbeciler güzel ergin olsaydı bugün ihtimal hiçbirimiz yaşamda değildik. Türkiye demokrasisinde bence tek parti yaşamda olmayacaktı, varlığını sürdüremeyecekti. Dolayısıyla burada içten iktisap buyurmak lazım. Biz muhalefette olsak, iktidarda ki olursa olsun, on paralık istemediğimiz ortak parti olsa fark o partiyi darbeyle iktidardan azaltmak isteyene erinç evvela anda sokaklara çıkar, evvela anda darbeye erinç savaş ederdik. Şimdi CHP'nin noktayı geldiği devir 'Türkiye'nin müessis partisi biziz.' diyen ortak partinin hakeza ortak davranış göstermesi Türkiye demokrasisinin gereğidir. Dolayısıyla bunu kayıtlara atlanmak lazım. 'Biz darbeye erinç direndik.' sözü dört dörtlük ortak lafügüzaftır. Gerçekle merakı olmayan, seçme yaklaştığı için, 2023'e az kalmış bulunduğu düşüncesince milletin demokratik duygularını sevmek düşüncesince söylenmiş ortak laftır. Görüntüler ortadadır. O akşam ezanı Mustafa Kemal Atatürk Havaalanı'ndan kimlerin nasıl, nereye gittiği, elbette hakeza sevinçli o vuruş dönemini televizyondan izlediğini, kahvelerini içerek izlediğini 84 milyonun topu topu biliyor."

"Ortadaki politik asıl budur"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP'nin tezkereye "Hayır" oyu vermesine bağlı istifham üzerine, şunları söyledi:

"CHP'nin, HDP ve peşinde ona sufle verici yıldırı örgütüyle ilişkilerini yerleştirmek itibarıyla evvela kendini, vatansever, kendisini Kemalist adına tanımlayan CHP'nin o mızrap kadrosu, asal anne ekibini inandırma edecek ortak performansı olması lazım. 'İktidarın rastgele söylediğine beli erişmek mecburiyetinde mıyız?' Tabii ki bu tezkereye 'hayır' erişmek inandırma edici ortak obje değildir. Adama sorarlar, 'Siz elan önceki tezkerelere neden beli dediniz?' Aynı mahiyette, bire ortak üslupla merkum tezkerelerdir. Hedefi de bire ortak bulunan Türkiye'nin Suriye'de ve Irak'taki yıldırı örgütlerine erinç yapacağı beklenen müdahaleler karşısında Türkiye'nin elini rahatlatan tezler. Siz geçmiş hakeza düşünüyordunuz da bugün 2023'e çeyrek kaldığında neden fikrinizi değiştirdiniz? Acaba fikrinizi değiştirmenizin bel kemiği nedeni HDP'den alamayacağınızı düşündüğünüz oylar mıdır? Tabii İYİ Parti'nin kendisini milliyetçi, yurtsever adına tanımlayan seçmeni gözetiminde de bu görülmedik ağır ortak biçimde çıban açıyor. Bu tezkereye 'evet' erişmek CHP'nin de İYİ Parti'nin de ayrıca Türkiye partisi bulunduğu iddiasında iseler HDP'nin de vazifesiydi. Ama bunları yapmadılar ve burada bu betik dair evvela ehemmiyetli çatlama erinç taraftaki ittifakta ortaya çıkmıştır. Benim kanaatim, gördüğüm kadarıyla bu ihtilaf, sürecek bulunan ortak ihtilaftır."

Kurtulmuş, halkoyu araştırmalarındaki bir hale müteveccih soruyu, şöyleki yanıtladı:

"Bütün anketlerde AK Parti bariz aralık ortak numara parti. Kim ne ankete beslemek istiyorsa baksın. CHP'nin oyu da ortak milimetre çıkmıyor, muhalefette bulunmasına rağmen, bu derece idrak operasyonlarına rağmen. CHP, HDP'nin toplamı da yüzdelik 35'in hesabına çıkmıyor. Dolayısıyla bunu görmüş olmanın verdiği ortak telaşın erinç tarafta bulunduğunu düşünüyorum. AK Parti ortak numara parti olmaya bitmeme ediyor. Milletimiz birtakımı mevzularda eleştirilerde bulunuyor fakat gidip konuştuğunuz devir filhakika 'AK Parti'den, Tayyip Erdoğan'dan ayrıksı da bu sorunları çözecek kimesne yok.' diyor. Şimdi ortadaki politik asıl budur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler