USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: AK Parti'nin davası baştan çelimli ve şişman Türkiye’yi ku

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin davasının baştan çelimli ve iri Türkiye’yi ihdas etmek bulunduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: AK Parti'nin davası baştan çelimli ve şişman Türkiye’yi ku
11-10-2021 22:48
Yalova

Numan Kurtulmuş, AK Parti Yalova İl Başkanlığının Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlemiş bulunduğu Danışma Meclisi Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, AK Parti'nin davasının baştan çelimli ve şişman Türkiye’yi ihdas etmek bulunduğunu söyledi.

İddia, kâm ve ahlak sahibi kadrolar yerine yola bitmeme edeceklerini ve dayanışmalarını artıracaklarını tamlayan Kurtulmuş, "2023’e giderken bu yoldaki eksikliklerimizi noksanlarımızı gidererek tam tarik ortak halde yürüyüşümüze bitmeme edeceğiz Allah’ın izniyle. 2023’te de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı baş döndürücü çelimli ortak halde baştan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı üstünden ortak özgüven oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, şu halde bitmeme etti:

"İnanın ne gerçekleştirmek olduklarını ve ne yapacaklarını da baş döndürücü da güzel bilmiyorlar. Geçtiğimiz hafta söyledim, karşılık da verdiler. Cumhurbaşkanı talibi evvela Kılıçdaroğlu olacak niteleyerek yardımcılarından gökçe gökçe gökçe yazın başlangıcında laflar geldi. Arkasından Kılıçdaroğlu, olmayacağının sinyalini verdi. İstanbul ve Ankara büyükşehir şehremaneti başkanlarını da ortak halde kenara koyarak özlük tarafında sahayı temizledi. Arkasından İYİ Parti’nin Genel Başkanı ‘Ben başvekil adayıyım zaten’ niteleyerek cumhur reisi adaylığından çekildiğini ortak halde ortaya koydu. Daha elhak cumhurbaşkanlığı düşüncesince rastgele ortak engel çıkarmayacağını söyledi. Arkasından ortak ciddi aşama da HDP’den geldi. ‘Biz ortak anlaşma arayışı ortamında değiliz’ denildi. Bizi de konfirmasyon etti. Biz daim şurası söylüyoruz: HDP’nin öteki taraftaki ittifakla ittifakları gizli, iş birlikleri açıktır. Açık iş birliği, duyurulmayan anlaşma ortamında akım ediyorlar. Bunları konfirmasyon ettiler. Sıra geldi cumhur reisi adayını bulmaya. Daha doğacak gerçi, zamanı mevcut da demin eskizlerini, alıştırmalarını yapıyorlar. Biz rahatız, adayımız ve inşallah Cumhurbaşkanımız 2023’te Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakı yerine kılıç şen ortak halde bitmeme ediyoruz."

"Nispeten imdi az profilli bir tanesini namzet boşaltmak düşüncesince uzlaşmaya çalışacaklar"

Millet İttifakı'nın evvela işlerinin cumhur reisi talibi anmak olacağını dile getiren Kurtulmuş, bu mevzuyla ilgilendiren düşüncelerini paylaştı.

Numan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benim ferdî bu derece salname tecrübeyle söyleyeceğim bilinçlilik şudur: Siyasi tabanı olan, ötede cumhur reisi seçilirse kendilerine fut bağı olacak bulunan bir tanesi yerine, siyasal tabanı sıfır oranla imdi az profilli bir tanesini namzet boşaltmak düşüncesince uzlaşmaya çalışacaklar. Bunu söyleyince kimisi namzet çıkaracaklarını söyleyemiyorlar da 'Hadi bakalım tarzı getirin de kimin namzet olacağını görün' diyorlar. Seçimi getireceğiz, 2023'te bu kavim sandıkları kuracak ve orada kimin namzet olabileceği ortaya çıkacak. Bizim rahatlığımız bu, ne yapacağımızı biliyoruz. Yeniden güçlü, şişman Türkiye’yi kuracağız. Yarım küsurat işimizi tümlemek düşüncesince bu milletin hedeflerine akilane akın etmek düşüncesince bitmeme edeceğiz. Onlar ne yapacaklarını biliyorlar mı? Onların en baş döndürücü söyledikleri ‘İyileştirilmiş reislik sistemine geçeceğiz. Güçlendirilmiş milletvekili düzene geçeceğiz.’ Nasıl geçeceksiniz? İYİ Parti’nin beklediği sistemle CHP’nin veya diğerinin beklediği meslek bire ortak mı, değil. Hükümeti ne kuracaksınız? Terörle mücadelede HDP’yi Türkiye‘nin teröre dirlik mücadelesinde ne inandırma edeceksiniz? Tüm bu sorular duruyor ancak 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne giderse gitsin' niteleyerek ortak koroyu tutturmuşlar görünüyorlar. Hele alelhusus imdi korkutan olanı ülke dışından bazı merkezlerden, bazı çevrelerden Tayyip Erdoğan veya AK Parti karşıtı bazı sözlerin gelmesinin de medetini umuyorlar, ordan da imdat bekliyorlar."

"Siyasi cinayetlerle uğraş fail hareket, AK Parti siyasal hareketidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonradan doğacak adların bazı yerlerde söylem edilmeye başlandığını dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Haddinizi bilin. Türkiye’de kimin cumhur reisi olacağına değişmeyen verici filan ülkedeki filan biçim değil veya filan edip değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin halkının kendisidir, eren Türk milletidir. Sandık kimisi gösteriyorsa, kimisi sandıktan milletimiz cumhur reisi yerine çıkaracaksa başımız gözümüz üstünedir. Birtakım idrak operasyonlarıyla kendilerine sefer ayırmak arzu edenler ne eyvah ki sonuç beş altı gündür de acayip, antika ortak sözün ardına takılıp gittiler. Diyor ki Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakı siyasal cinayetleri, bilmiyorum neyi çıkararak Türkiye’de ortak yüklülük çıkaracaklar ve öylelikle seçime derece derece seçmeni konsolide etmeye çalışacaklar.’ Bu cümleye yakın, buna yaklaşan ortak şeyler söylüyor. Eğer bildiğin ortak bilinçlilik mevcut ise Sayın Kılıçdaroğlu söyle. Dilinin altında bakla her neyse onu da ortaya çıkar. Türkiye’de siyasal cinayetlerle uğraş fail hareket, AK Parti siyasal hareketidir. Türkiye’de faili meçhullerin, cezaevlerindeki dizgesel işkencelerin, halkı birbirine ibik katışıksız sol çatışmalarının karşısında sonuna derece duran parti, AK Parti’dir, bu siyasal harekettir."

"Bu kavim buna ayakkabı bırakmaz"

Kurtulmuş, rahmetlik Başbakan Adnan Menderes’ten itibaren başlamış bulunan Türkiye’nin ulusal siyasa geleneğinin, darbelerden, faili meçhullerden, siyasal cinayetlerden, bağlı odalar ortamında meydana getirilen pazarlıklardan yana tek halde işinin olmadığını belirtti.

Bu ülkede darbelere kimlerin dirlik vakfe sergilediğinin arasında bulunduğunu tabir fail Kurtulmuş, laflarını şu halde sürdürdü:

"15 Temmuz'a dirlik kimin kesin ortak halde bulunduğu ortadadır. 15 Temmuz’da kimin ‘Bize buradan ortak aş menfaat mı?’ niteleyerek beklediği de ortadadır. Türkiye’nin halis muhlis siyasal cinayetlerini sonlandıran, çetelerin bu ülkede lakırtı sahibi olmasını önleyen, bu siyasal harekettir. Dolayısıyla tek halde kusur laflarla milleti ortak düşünce tüneline sokmaya kimesne çalışmasın. Varsa duyumlarınız söyleyin. Tedbirleri imdi artırsınlar ancak ortalığı karıştırma, suyu bulandırma, algıları kirlettirmek düşüncesince bu çeşit laflar söylemenin noktayı de değildir. Bu kavim buna da ayakkabı bırakmaz. Seçimler eskiden yapılacak. Millet sandıktan Allah’ın izniyle kimisi çıkardıysa ona öz saygı edeceğiz. Sandıktaki ahali oylarını değişmek düşüncesince uygun dışı yollara çıvmak bizim bilmediğimiz, bizim kitabımızda yazmayan şeylerdir. Biz milletin gönlüne girmeyi, milletinin oyunu edinmeyi asal yerine benimseme fail ve milletimiz ne diyorsa ona 'baş menfez üstüne' deriz. Darbelerden, darbecilerden, yılgı hallerden, bazı faili belirsiz cinayetlerden, bazı siyasal cinayetlerden imdat ummayız. Medet umanları da adi insanoğlu yerine tanımlarız.”

Türkiye'nin deneyimsizlik kesiminde de 18-30 gözyaşı batın grubunda da AK Parti’nin ortak numara fırka bulunduğu dile getiren Kurtulmuş, "Açık boşluk ortak numara fırka AK Parti’dir. 'Gençler AK Parti’den ümidini kesti' diyorlar. Zannedersin ki AK Parti ortak numara değil de apayrı ortak fırka birinci. Hiçbir gözyaşı grubunda AK Parti’den apayrı parti, ortak numara fırka değildir. Hangi anketi istiyorlarsa alsınlar koysunlar önlerine. ‘Efendim idrak yapmaya bitmeme ediyorlar.’ O devir size algının üzerinde ortak apayrı numara vereyim. Türkiye’de AK Parti’nin örgen sayısı 11,5 milyondur. Türkiye’deki halis muhlis siyasal partilerin yekûn üyelerinden imdi fazladır." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, toplantının arkası sıra Yalova Valiliği ve Belediye Başkanlığını görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler